Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 17 nov 0 reacties

Máxima reikt Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 uit

Koningin Máxima heeft op dinsdagmiddag 16 november in het voormalige zendstation Radio Kootwijk de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2021 uitgereikt aan IVN Natuureducatie. Het Cultuurfonds kent deze oeuvreprijs jaarlijks toe aan een persoon of instelling met een grote staat van dienst op het gebied van cultuur, natuur of wetenschap in Nederland.

Het Cultuurfonds heeft de prijs aan IVN toegekend omdat het jaarlijks duizenden mensen in contact brengt met de natuur en daarbij aandacht heeft voor groepen voor wie belangstelling voor de natuur niet vanzelfsprekend is. IVN organiseert natuuractiviteiten, cursussen en projecten om jong en oud te laten beleven hoe leuk, gezond en belangrijk de natuur is.

Aan de prijs is een bedrag van 150.000 euro verbonden. IVN krijgt een CultuurFonds op Naam met een startkapitaal van 75.000 euro en een vrij besteedbaar bedrag van 75.000 euro. De ontvanger van de oeuvreprijs bepaalt samen met het Prins Bernhard Cultuurfonds welke projecten vanuit het fonds op naam ondersteund worden.

Eerdere winnaars van de Prins Bernhard Cultuurfonds prijs zijn onder meer ISH Dance Collective (2020), Vereniging de Hollandsche Molen (2019), Reinbert de Leeuw (2018), Geert Mak (2017) en Heddy Honigmann (2016). Met financiële bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen stimuleert het Prins Bernhard Cultuurfonds jaarlijks meer dan 3.500 projecten door het hele land.

Mode 
Outfit: okergele midi-jurk met bordeauxrode print + bordeauxrode cape 
Ontwerper: Johanna Ortiz (jurk) en Valentino (cape)
Eerder gedragen: Ja, beide items kwamen voor het eerst in beeld in 2021 
Accessoires: Tas van Wandler, laarzen van Gianvito Rossi, oorbellen van granaat en diamant


Foto: PPE/Nieboer


Foto: PPE/Nieboer

Laten we het eerst even hebben over de heerlijke jurk. Het betreft dus een ontwerp van Johanna Ortiz, dat voor het eerst in beeld kwam bij een paleissymposium (juni 2021) Passend bij het seizoen droeg ze destijds pumps. 

Bij de ontvangst van een Indonesische minister (juli 2021) kwam de jurk opnieuw in beeld. De schoenen zijn hier helaas niet te zien, maar ik vermoed dat de koningin hartje zomer geen laarzen heeft gedragen. 

Gisteren dus wél. Haar rode laarzen (nog steeds tot over m'n oren verliefd op die dingen) komen van Gianvito Rossi: 

Koningin Máxima in Pakistan - dag 3 | ModekoninginMaxima.nl

De tas is een ontwerp van het Nederlandse tassenlabel Wandler. 

De oorbellen van granaat en diamant duiken met grote regelmaat op. Kort na de inhuldiging schreef ik er een blog over. 

Je kent vast m'n zwak voor overzichtjes. Hieronder zie je Máxima van jaar tot jaar bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. 

En laten we dan gelijk maar even stemmen op de mooiste look: 

 

En last but not least nog even wat aandacht voor de lezing van eergisteren. Die vond vanwege corona online plaats en dat vond de koningin blijkbaar een aanleiding om niet al te veel toeters en bellen tevoorschijn te halen. Haar jurk is een ontwerp van Rixo, haar kapsel een ontwerp van Moeder Natuur. 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments