Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 30 mei 46 reacties

Máxima opent nieuw hoofdkantoor van dsm-firmenich

Zojuist heeft Máxima het hoofdkantoor van dsm-firmenich in Maastricht geopend. In 2023 fuseerde het Nederlandse DSM met het Zwitserse Firmenich. Het nieuwe bedrijf is actief op het gebied van gezondheid, voeding, persoonlijke verzorging en parfumerie. 

De bijeenkomst begon met een toespraak van de CEO van dsm-firmenich, gevolgd door de meesterparfumeur die een toelichting gaf op zijn werk. In een panelgesprek gingen de commissaris van de Koning in de provincie Limburg, de burgemeester en de kinderburgemeester van Maastricht in op het belang van bedrijven als dsm-firmenich voor de regio en de stad. 

Koningin Máxima opende aansluitend het hoofdkantoor, waarna zij een rondleiding kreeg. Het gebouw is een combinatie van een historisch pand en nieuwbouw dat voldoet aan de hoogste duurzaamheidseisen. Tijdens de rondleiding kreeg Máxima uitleg over diverse aspecten van de bouw. Daarnaast werden de innovatieve toepassingen van een aantal producten gepresenteerd. Het bedrijf heeft vier divisies: Smaak, Textuur en Gezondheid; Voeding en Zorg; Parfumerie en Beauty; Diervoeding en Gezondheid. Tot slot sprak de koningin nog met een aantal medewerkers van het bedrijf. 

dsm-firmenich heeft wereldwijd circa 30.000 werknemers en is actief in bijna 60 landen. Er is een hoofdkantoor in Maastricht en in Kaiseraugust, Zwitserland. De hoofdvestiging van de divisie Smaak, Textuur en Gezondheid bevindt zich op de Biotech Campus Delft. 

Mode
Voor de opening hoefde Máxima niet te shoppen. Haar witte jurk met groene accenten komt van modehuis Natan, de hoed van Fabienne Delvigne.

Thijs van der Giessen/Blauw Bloed
PPE

De jurk debuteerde in 2018 en heeft inmiddels vijf keer dienst gedaan.

Outfit van Natan:

Mathilde kan de stof blijkbaar ook wel waarderen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
46 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Vind het een mooie jurk, maar wel echt uit de “degelijke” kast. Niks mis mee, koninklijk, maar ik vind Maxima met “een randje” interessanter🤷‍♀️
Mathilde heeft dus 2 jurken van dezelfde stof, dat snap ik niet, maar ze zal aan deze jurk verknocht zijn. Vind de halslijn met kraagje beter en vlotter staan.

Wat mij betreft had ze wel een onderrok onder de jurk mogen dragen.
Rok is best wel doorschijnend.

Prachtig plaatje. Ik helemaal blij, want? Ze draagt weer eens een van haar mooie grote hoeden. Dit staat haar zo goed! Ze heeft een perfect lijf voor dit model jurk met een gerende rok. Love it.

Mooie look, heel klassiek. Totaal ander beeld dan in broekpak, maar dit staat haar ook goed.

Ik vind dit een van haar mooiste jurken en het geheel ziet er verzorgd uit. Prima voor deze gelegenheid, maar na 5 keer ook voldoende in beeld geweest!

Ja prima! Andere houd had misschien leuk geweest

Ik vind deze prachtige jurk totaal niet gedateerd maar juist uitgesproken tijdloos. Dus wat kunnen we lekker van mening verschillen 😉 De schoenen en handschoenen mogen vervangen worden, maar de hoed past er perfect bij. En wat is Maxima toch mooi slank. Chapeau!
Bij Mathilde ben ik de weg even kwijt. Is dan de jurk rechts de eerste versie, aangezien ze daar wat slanker oogt? En is de jurk vermaakt of zijn het twee verschillende jurken (dat hoop ik toch niet). Wat staat de rechtse versie met het kraagje haar zoveel vlotter! volgens mij zijn ook de mouwen en de rok daar smaller. Bij Maxima vind ik de mouwen en hooggesloten halslijn overigens juist wel heel mooi.

De jurk van Mathilde heeft op 1 foto een kraagje wat open staat. Maakt het veel vlotter.
Hopelijk de laatste keer dat we deze jurk zien. Hoog oma gehalte.

Mooi en tijdloos. Ik weet niet waar t aan ligt maar bij deze jurk psst een hoed heel goed. Dat vind ik lang niet altijd een goede match. Jurk met hoed.

Ik vind het een fletse, tuttige jurk die iets wegheeft van een oma-nachtpon.
Groene pumps waren mooier geweest hierbij.

Inderdaad een mooi verzorgde verschijning, als queen.

Is niet mijn voorkeurstijl bij Maxima. Ook niet bij Mathilde.
Ook de mijne niet 😀

Last edited 13 dagen geleden by siobhan

Een heel mooi verzorgd totaalplaatje, waarvan ik vind dat het Maxima flatteert. Wel vind ik de jurk oudbollig.

🍀🤍

Grappig om de reacties over de trompetmouwen te lezen.
In ” Het betere segment”, wat een naam 🤭, zijn weer veel jurken voorzien van trompetmouwen.

Prachtige oorbellen zijn dat

Oops, ik b/lijk de enige die deze jurk gedateerd en passé vind & bovendien 🥱 gaap errug saai 😴

Je hebt in mij een medestander hoor! Ik vind er niks aan, aan deze jurk. De hoed vind ik er ook niet mooi bij. Het geheel vind ik te flets ogen.

Inderdaad Soetkin, er is ook iets met heur hoed, matcht niet, fletsig nu je het zegt. 🤫

Het is altijd verfrissend om uw mening te horen pk020, of u nu de enige bent of niet. Maar puur uit interesse, wat vindt u gedateerd aan deze jurk? Saai kan ik in komen, aangezien ze altijd precies dezelfde accessoires kiest, maar gedateerd?

Het uiteinde van de mouwen – trompetmouwen – het patroon, ik weet het verder niet goed te duiden maar ik dacht ineens ‘daar heb je die oude jurk weer’ en ineens voelde ‘ie gedateerd voor mij. 🤷🏼‍♂️

Agnes Anna noemt 1980, inderdaad zoiets, niet meer van nu althans zo ervaar ik het blijkbaar. Verder wel verzorgd maar daar is dan ook alles mee gezegd.
Wat vind u Juffrouw Annie?

Ik denk dat de vele positieve reactie,s mede komen door de grote schrik en teleurstelling van gisteren.
Ik vond dat echt schokkend, en om dan vandaag weer een keurig verzorgde Maxima te zien in een klassieke stijl voelt ,voor mij althans , als een verademing.

Het totaalplaatje is verzorgd en mi heel wat rustiger dan gisteren. Maar u hebt een punt : de jurk is gedateerd en daar zitten de trompetmouwen voor iets tussen…

Last edited 13 dagen geleden by maribrune

Gisteren was een volle bak “mode” drama 🙈, hoe krijgt ze ‘t voor elkaar 🙊

Ik blijf het een mooie jurk vinden. Goed model, zit goed, goede lengte, mooie stof (met een lichte glans en soepel maar niet vormeloos), lijkt me lekker zitten, en bovendien krijg ik er lente-vibes van. Aan de mouwen stoor ik me niet. Smaken verschillen!

Heerlijk al onze smaken 🍡 en uw lentevibes kunnen we zeker wel gebruiken Juffrouw Annie 🌱☀️

Top, top, top! Heel mooi totaalplaatje.

Ja ik dacht ook gelijk: iets voor 1980 ofzo. Maar de klassieke stijl past wel weer goed bij Limburg. Heel gekleed en zeer verzorgd, maar ik vind er ook niets aan.

O pardon mobieltje schoof op. Moest bij PK020 en juffrouw Annie

Hier staat onze koningin….trots op!
Wat een prachtige japon met bijpassende chique hoed!
Een charmante verschijning.

En wat mij betreft nog lang niet op uitgekeken. Kan jaarlijks een keertje uit de kast. Prachtig !

Jaaaahhhh!!! Dit is een van de pareltjes onder de pareltjes in de kast van Maxima! Zo mooi…

Prachtige verschijning, onze Koningin 😃
Ohh, ik zou zeker een gesprekje aangeknoopt hebben met de meesterparfumeur 🌹🥀🥭🍊🪵

Wat een plaatje !!! Hier wordt ik zo blij van. Echt de mooiste outfit deze week. Groene schoenen en het is perfect.

Mooi maar saai. Wat zou het gaaf zijn als ze hier n granaat/wijnrode hoed en schoenen bij had gedragen

dit is mooi.

Wat een variatie aan outfits deze week en vandaag met afstand de allermooiste. Heel verzorgd totaalplaatje zoals ik Máxima graag zie. Wel opvallend dat ze elke keer voor precies dezelfde hoed bij deze jurk kiest. Toegegeven, hij staat prachtig, maar ik had toch maar eens in de hoedenkast gekeken of er niet eens een ander model bij past voor wat afwisseling.

Deze jurk icm de hoed vind ik mooi, rustig, chicue, en verzorgd.
Wat een verschil met gisteren, hier staat weer onze koningin.
Handschoenen vind ik niet mooi hierbij, de enige handschoenen die ik leuk vind in de zomer, is het gehaakte paar dat
Maxima heeft gekregen van een mw. .Wat zou een paar in deze zacht groene accent kleur hier mooi bij staan .!!
Maxima, heeft mega veel schoenen, zou er misschien ook een paar bij zijn in deze groene kleur??

Dat kan hoor ze hoeft mij alleen maar te bellen.
En de juiste kleur te bepalen.

Ohh, Sjanie , wat leuk en lief van je.
Het was maar een gedachte van mij hoor, Ik vind deze handschoenen echt niet passend bij dunne stoffen, maar ik begrijp dat het wel netjes en gekleed is bij officiële gelegenheden om handschoenen te dragen.
Ik hoop dat Maxima of haar kleedster dit leest, het moet toch heerlijk dragen zijn in de zomer, die luchtige en prachtige handschoentjes?

Houd je ons op de hoogte?

Klopt ze is er heel blij mee en ze zitten prettig.

Heel mooi en lente-achtig. Mooie hoed ook! Die jurk met overhemdkraag van Mathilde vind ik haar ook mooi staan, heel fris.

Echt een koninginne-plaatje! Heel verzorgd.

Hij blijft mooi! En hij staat zowel Maxima als Mathilde goed. Ik denk dat ik de voorkeur geef aan het drukke patroon aan de onderkant zoals Mathilde het draagt.

Top outfit. Ze ziet er weer geweldig uit. En ook Mathilde staat het heel mooi

Ik sluit me aan.

Het blijft een plaatje! Zo mooi!