Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 mrt 20 reacties

Máxima kiest voor kledingwissel in Marokko

Ze begon het VN-bezoek aan Marokko in een dip dye-jurk van Max Mara, maar na de eerste programmapunten vond er een kledingwissel plaats.

De koningin is in Marokko vanwege haar VN-functie. Het land heeft sinds 2019 een nationale strategie voor financiële inclusie (NSFI). Inmiddels heeft 44% van de volwassenen een bankrekening. In 2017 was dat 29% (Global Findex, Wereldbank Groep). Eén van de doelen van de NSFI is dat eind dit jaar 50% van de volwassenen een bankrekening heeft, oplopend tot 75% in 2030. De kloof tussen mannen en vrouwen is 23%, ten nadele van vrouwen. Slechts 6% van de mensen heeft een digitale portemonnee (mobile wallet). Dit komt mede door beperkte financiële en digitale geletterdheid. Vijftien miljoen volwassenen hebben nog geen bankrekening. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren) bedrijven.

Koningin Máxima legt aan het begin van de reis veldbezoeken af om uit eerste hand te horen wat de impact is van financiële diensten op levens van mensen en hoe dit bijdraagt aan hun financiële gezondheid. Het gaat om projecten die ondernemers verzekeren tegen calamiteiten en kleine buurtsupermarkten bestaanszekerheid geven vanwege hun sociale functie. De meeste projecten die zij bezoekt bieden hun financiële diensten aan via apps. Deze zijn gebruiksvriendelijk en afgestemd op de specifieke behoeften van klanten. 

PPE/Schoemaker

In Rabat en Casablanca spreekt Koningin Máxima met regeringsvertegenwoordigers, internationale ontwikkelingsorganisaties, financiële instellingen en non-profitorganisaties over wat er tot nu toe is bereikt en wat er gedaan kan worden om nog meer mensen te laten aansluiten bij veilige en betaalbare digitale financiële diensten. Fintech, digitale innovaties in financiële diensten, biedt ondernemers betaalbare leningen en verzekeringen om te kunnen groeien en zichzelf te beschermen. Inclusieve groene financiering helpt bijvoorbeeld boeren te investeren in betere landbouwmethodes zodat zij weerbaarder worden tegen de gevolgen van klimaatverandering. Digitale betalingssystemen maken het betalingsverkeer veiliger en efficiënter. In Marokko krijgen huishoudens regelmatig geld van familieleden die in het buitenland werken. Mensen in afgelegen gebieden moeten soms lange afstanden afleggen naar het dichtstbijzijnde geldkantoor om het geld op te kunnen nemen. Een digitale bankrekening maakt dit makkelijker. 

Het is de eerste keer dat Koningin Máxima Marokko bezoekt in haar VN -functie. In haar delegatie zit een aantal vertegenwoordigers van de Reference Group met wie zij sinds 2009 samenwerkt; Alliance for Financial Inclusion, Consultative Group to Assist the Poor en de Wereldbank. 

Mode

De tweede outfit van vandaag bestaat uit een eerder gedragen blouse en maxi-rok van Etro.

(c) PPE/Schoemaker

De set kwam voor het eerst in beeld in 2016 en werd in 2017 en 2021 ook gedragen.

Máxima met de outfit in Indonesië, 2016

De set is een ontwerp van het Italiaanse label Etro, dat veel werkt met paisleymotieven.

Máxima’s oorbellen van vandaag doken in 2021 ook al op bij een online vergadering. De herkomst is helaas nog niet bekend. (Staat er een krab op?)

© PPE/rpe/schoemaker

Wil je de set sterren geven? Neem dan een kijkje in Máxima’s digitale kledingkast.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
20 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Maxima draagt vaak prachtige kleding. Helaas valt mijn oog steeds vaker op haar kapsel dat er onverzorgd uit ziet als het los gedragen wordt. Jammer. Als je zulk dun haar hebt dat zo sluik valt, draag het dan in een staart, vlecht of knot of steek het mooi op. Dan klopt het plaatje….

Last edited 1 jaar geleden by Karine

Ik heb precies hetzelfde. De afgelopen jaren geprobeerd er geen aandacht aan te schenken maar kan het de laatste tijd moeilijk negeren. Voor thuis helemaal prima, maar ze is nou eenmaal koningin. Even een Dyson airwrap erdoor, kwestie van 10 min, en het zou er al veel beter uitzien.

dit vind ik wel een mooie outfit en de kleuren staan haar goed. Nu nog even langs de kapper

Ik vind het iets too much zoals Maxima het draag; zoals het model de rok draagt met een mooie top komt de rok met het mooie motief veel beter uit, of de blouse op een mooie lange broek zou ik ook mooi vinden..

Mooi deze Etro-set… mooie kleuren en lekker zwierig.. in mijn beleving zeer geschikt voor een werkbezoek als dit…

Mooie kleuren en print. Leuke schoenen en oorhangers. Haar kapsel helaas wat rommelig.

Wat een super leuke outfit is dit toch! Oranje staat haar zo goed. Ook mooie oorbellen (met eerder een kroontje dan een krab) en een bijzondere ring. Heeft ze die ook niet in het Turquoise?

Mooie kleuren deze set!

Vind haar vrijwel onherkenbaar op die ene foto waar ze zo zit met dat sluike haar.
Ik denk dat een fel rode lipstick de boel flinks had opgehaald en een zwarte brede riem om het middel wat meer schwung hadden gegeven.

Ontzettend leuke set dit. Ook toffe sieraden erbij.

Wat komt de zwierige rok mooi uit bij het model met de roomkleurige top!
Ik vind de blouse van Maxima wat minder mooi. Komt ook een beetje door dat “poeperige” kleurtje waarmee de halslijn naar beneden is afgezet. Met de oranje ceintuur wel leuk.
Wat maakt dit kapsel haar gezicht lijzig….! Ik mis de pit!

Hoop dat ze de oranje ceintuur weer om heeft.

Mooie outfit. Erg nieuwsgierig of er meer bekend is over haar ring (rechterhand).

Leuk outfit en wat mooi gecombineerd met de oranjekleurige sieraden. Ben het eens dat het tikje flets van kleur voor haar is.

Hele mooie set, de rok oogt alleen een beetje pompeus door de hoeveelheid stof in de plooi aan de voorkant, verder prachtig, ook de oorbellen en ring erbij!

Mooie kleurrijke stof. Ik vind de rok echter mooier met een effen blouse.

Mooie set, niet voor Máxima. Te groot mi en te flets van kleur voor haar. Zou al anders geweest zijn als het felle oranje van de rok en het meer verstrooide oranje van de top verwisseld waren.

De rok vind ik erg tof, en ook mooie bijpassende oorhangers. Het enige minpuntje is dat er iets niet lijkt te kloppen aan de verhoudingen van de blouse. Het decollete eindigt op de verkeerde hoogte of de zoom van de blouse staat iets uit of de blouse is iets te kort, ik weet het niet zeker. Het kan ook zijn dat haar onderkleding niet goed zit.

Passend bij de cultuur van het land, Etro is vaak kleurrijk, toch deze kleuren doen naar mijn mening niet veel voor Maxima. De oorhangers en de ring zijn tof.

Deze outfit vond ik eerder al geweldig en nu nog steeds en zo passend bij een bezoek aan een land als Marokko, bedekt en toch luchtig bedoel ik dan!