Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 nov 0 reacties

Máxima kiest voor een gouden match in Dubai

Het is je vast niet ontgaan: koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn in Dubai vanwege de opening van de WorldExpo. Máxima besloot qua mode te kiezen voor hergebruik. Wat nog meer opviel was de prominente aanwezigheid van haar zonnebril. 

Eerst even over de inhoud: De wereldtentoonstelling biedt een internationaal podium aan landen om zich te presenteren aan de wereld. In het kader van ‘Connecting minds, creating the future’ tonen 191 landen en organisaties wat zij te bieden hebben op het gebied van innovatie en duurzaamheid. De Nederlandse bijdrage staat in het teken van ‘Uniting water, energy and food’ en laat de verbinding zien die Nederland legt tussen watermanagement, duurzame energie en voedselzekerheid. Het paviljoen is ontworpen als een circulair klimaatsysteem, een biotoop, waarin de Nederlandse kennis en kunde op het gebied van het vindingrijk oogsten van water, energie en voedsel wordt gepresenteerd.

Dan nu de mode. Voor de opening had Máxima een bekende jurk in haar koffer gestopt. Op deze website noemen we hem ook wel -excuses koningin- de vogelpoepjesjurk. Het laat zich vast wel raden waarom. 


Foto: PPE/Nieboer 

Ik moet zeggen dat ik de jurk -vogelpoepjes of niet- eigenlijk wel heel mooi en koninklijk vind. Zeker omdat het dessin rond haar taille geplaatst is, waardoor haar slanke lijn extra goed uitkomt. Mathilde heeft een vergelijkbare jurk met het accent op de zoom en dat vind ik zelf een stuk minder geslaagd. Als je goed naar onderstaande foto kijkt, zie je trouwens dat de jurk van de Belgische koningin vermaakt is. Mijn voorkeur gaat uit naar versie 2. 

Goed, terug naar Máxima. Waar kennen we haar jurk al van? Komtie:

1. De opening van het Prinses Máxima Centrum. 

 

2. Opening van een scheepswerf, 2019. 


Foto: PPE/Nieboer 

En het staatsbezoek aan Indonesië, maart 2021. 

De teller staat nu dus op vier. De hoed en de jurk lijken een gouden match te zijn voor Máxima. Qua schoeisel heeft ze vandaag wel gekozen voor een nieuwe combinatie. Ze draagt haar pumps met gouden hak van Salvatore Ferragamo. 

Bevrijdingsdag 2018 | Page 2 | ModekoninginMaxima.nl

En dan wil ik het toch nog even over de zonnebril hebben. Waarom heeft ze die nu de hele dag op of bij zich? Naar verluidt heeft Máxima snel hoofdpijn bij fel zonlicht. In Dubai is de zon prominent aanwezig, dus ik denk dat haar zonnebril dat daarom ook is. Gelukkig heeft ze een mooie op. Het montuur met zachtroze glazen komt van Chanel en is geinspireerd op het bekende parfumflesje van het Franse modehuis. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments