Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 okt 59 reacties

Máxima introduceert paarse jurk in Zuid-Afrika

De tweede dag van het staatsbezoek aan Zuid-Afrika is begonnen. Vandaag vinden de welkomstceremonie, officiële ontmoetingen, staatslunch en contraprestatie plaats. Formele kleding dus én naar alle waarschijnlijkheid een kledingwissel.

Welkomstceremonie
President Ramaphosa verwelkomde het Koninklijk Paar bij de Union Buildings met een officiële welkomstceremonie, waarna er een tête-a-tête plaatsvond.

PPE/Nieboer

Delegatieoverleg
Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima namen samen met de meereizende Nederlandse ministers deel aan het gesprek met de Zuid-Afrikaanse president en zijn ministers.

Ondertekening MoU
Na het delegatiegesprek was het Koninklijk Paar aanwezig bij de ondertekening van een Memorandum of Understanding tussen de Zuid-Afrikaanse minister voor Higher Education and Training, H.E. Minister Nzimande en minister Dijkgraaf van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over verdere samenwerking in het vervolgonderwijs.

Persverklaring
De president en de Koning spraken kort enkele woorden tot de aanwezige media.

Regeringslunch
In de presidentiele residentie werd het Koninklijk Paar en de meereizende ministers een besloten lunch aangeboden door president Ramaphosa.

PPE

Middagprogramma

Freedom Park
In de middag bezoeken Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima het Freedom Park, ontworpen als een gedenkteken door voormalig president Thabo Mbeki voor alle Zuid-Afrikanen die alles gaven in de Zuid-Afrikaanse strijd voor vrijheid en menswaardigheid, waaronder de strijd tegen de apartheid en voor een vrij Zuid-Afrika.
Het Koninklijk Paar loopt langs de ‘ Muur met Namen’ van alle  gevallenen voor de Zuid-Afrikaanse vrijheid en staan ook stil bij de namen van drie Nederlanders die hebben bijgedragen aan de strijd tegen apartheid.
Ter nagedachtenis leggen de Koning en Koningin een krans bij de eeuwige vlam. Tenslotte bezoeken zij een expositie met werk van twee getuigen van de strijd tegen apartheid. Beide fotografen zijn tevens betrokken bij het doorgeven van hun ervaring aan een nieuwe, jonge generatie. Enkele vertegenwoordigers van deze generatie zullen ook hun werken tentoonstellen en spreken met het Koninklijk Paar.

Contraprestatie
Als blijk van waardering voor de geboden gastvrijheid, biedt de Koning een cultureel programma aan. In het Staatstheater in Pretoria wordt door Lloyds company en Nederlandse musici de voorstelling ‘Unbreakable’ uitgevoerd, met Zuid-Afrikaanse dansers van de Soweto Skeleton Movers.

Avond

In de avond vliegt het Koninklijk Paar naar Kaapstad.

Mode

Voor de meest formele dag van het staatsbezoek heeft Máxima een nieuwe outfit van Natan meegenomen. Het gaat om een paarse jurk (of mantel?) van geblokte mikadozijde.

© PPE/Nieboer

De inspiratiebron:

Wil je nog even nagenieten van gisteren? Youtubekanaal The Monachy Channel heeft weer heerlijke beelden online staan.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
59 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een heerlijke outfit en m.i. helemaal passend op het Afrikaanse continent. Gisteren bij de uitzending van de NOS zie je vlak voor de kranslegging een Afrikaanse dame met een soortgelijke stoffen toef op haar rechter schouder. Ze droeg een rode jurk. Helaas lukt het me niet een screenshot te maken

Wat een TOP outfit. Geweldig de stof, de kleur en ontwerp. Blows you away.

wat n modestatement!

De paarse kleur, de stof en het motief vindt prachtig, maar het model minder. Die enorme krul had er niet bij gehoeven en de blote schouder snap ik ook niet. Het dopje staat er leuk bij en haar kapsel staat er mooi bij.

Ik ben een beetje verbaasd over alle positieve reacties. Ik vind de hevige kleur, de opvallende print en het drukke ontwerp te veel van het goede bij elkaar.
Wel zit de jurk Maxima als gegoten en de lila kleur is mooi. Ik had hem mooier gevonden in een effen stof of zonder de wc rol op de schouder.

Dat vind ik dus ook , verbaasd over de positieve reacties !
de jurk past niet bij de koningin , de wc-rol,Krul of hoe je hem ook wilt noemen is over de top !

Bij Máxima past álles 😄 Dat meen ik, ze draagt zo vaak aparte dingen

Mooie fleurige japon. Past helemaal bij onze koningin ze kan het hebben en goed dragen. Eindelijk iets positiefs van Natan🙄

Wow, dit staat Maxima wel zeg! En wat zit haar haar leuk, zo losjes naar achter en met dat dopje.
De kleur is mooi. Het model is eigenlijk alleen maar recht maar de grote toef maakt het apart. Voor mij had die iets kleiner mogen zijn. Ik zou me vreselijk voelen in zo’n opvallende jurk, maar Maxima draagt het met flair!
Ik schat zo in dat WA ook wel een grapje zal hebben gemaakt over die toef 😉

Ja, die zal wel gevraagd hebben: “Had de couturier nog een coupon van 2 meter over waar hij verder niets mee kon? Lekker dan. Nu moet jij hem meezeulen.”

Mooie kleur jurk…had ze gisteren aan moeten hebben onder de lila palissander bomen. Die grote krul had wel ietsie kleiner gemogen….wat een lap stof….

Vind dat rechte jurken maxima goed staan !!! Maar bij deze jurk vind ik de kleur te hard. Het model draagt eerder een sjaal dan een toef wat toch wat rustiger overkomt. Ook de groene kleur doet het mi beter.

Wat een feestje deze jurk! Mooie kleur en print, staat Máxima helemaal top. Enige jammere dat Natan een ontwerp van een andere couturier gebruikt. Ik moest meteen denken aan de prachtige jurk die Letizia heeft en waarvan dit een regelrechte kopie is. Maar Máxima verdient ook een 10 voor deze outfit.

Een elegant en sprankelend geheel, mooi materiaal en de jurk past perfect, zo ook de vrolijke dop. De krul op de schouder vind ik heel leuk. De oorspronkelijk draperie vermaken tot ‘iets’, is een super goed idee, maar vorm de stof dan in de juiste proporties, maar allez, zo is het ook geinig en het tovert waarschijnlijk een glimlach op ieders gezicht.

Positief wat mij betreft is dat de kleur prachtig staat, de strepen aan de voorkant in ieder geval recht doorlopen in de taillenaad; aan de zijkant is het niet goed te beoordelen. Toch oogt het voor mij ‘half’: vreemde blote halslijn linkerschouder; doet niets voor de jurk. Lijkt of de weggeknipte stof is toegevoegd aan de enorme krul op de rechter schouder. Met één handschoen aan…Het oogt voor mij allemaal nét niet af. Beetje gezocht toch wel.

Máxima draagt een top van oranje pailletten (zoals ze laatst een rok aan had) bij de contraprestatie

Ik vind de ruiten op de stof nogal tuttig, had de jurk liever effen paars gezien of met hier en daar wat zwarte kleuraccenten. De toef is echt te groot en te aanwezig. Hoedje en make-up zijn mooi!

Spectaculaire jurk en Maxima straalt. De oorhangers zijn roze?

Wat een jurk!
Echt spectaculaire jurk die haar ook spectaculair staat. Schitterende kleur die haar ook echt heel mooi staat.
Mooie kleine hoed in dezelfde kleur; een grotere hoed zou teveel zijn, naast die enorme “toef” op haar schouder.
Ik vind de schoenen niet verkeerd, maar persoonlijk zou ik nude schoenen mooier hebben gevonden, maar dat doet totaal niet af aan dit spectaculaire plaatje 👏

Schitterend deze jurk maar ook de kleur. De grote strik (krul) op haar schouder had van mij achterwege kunnen blijven

Dit is op en top Maxima, het staat haar fantastisch, en ze straalt, dus ze voelt zich hier ook fijn in
Zelf vind ik de krul te groot, en de ene schouder niet mooi vallen , het lijkt nu net of het afgezakt is.

De groene kleur vind ik trouwens ook prachtig om te zien .
En leuk, weer een pillbox, altijd goed .

Geweldige jurk (geen mooie kleur) maar helaas dat hoedje vind ik echt niet mooi erbij. Een grote “rieten” hoed of een ander materiaal in een rustige tint mooier.
Droeg ze die blauwe jurk met die grote strik nog maar eens, dat was echt een topper.

Ohhh, wat mooi! Een echte Máxima jurk met de krul. Maar ze draagt het met flair, ik vind het echt geweldig! Kleur is erg mooi (een van mijn lievelingskleuren, dus ben niet echt objectief😉), oorbellen zijn fantastisch, maar klein minpuntje is de kleur van de pumps. Misschien mooie paarse pumps aanschaffen?

Ik vind dit op zichzelf een mooie jurk en ook met een print die duidt op Afrikaanse motieven, maar dan zonder die vreselijke krul of zelfs overbodige gedrapeerde sjaal zoals op het model. Zoals iemand zegde, het lijkt een beetje alsof ze een aapje op de mouw draag. Less is more.

Alwéér een prachtige outfit!
Ik ben helemaal in mijn nopjes.
Wat een mooie kleur….; helder en krachtig.
Mooie roklengte, aparte print op de chique stof.
En die leuke ‘roltong’ op haar schouder geeft een exclusieve toevoeging, die Maxima prima kan hebben.
Schattig dophoedje op een keurig kapsel…. zó charmant!
Van top tot teen piekfijn verzorgd!

Prachtige kleur!! Ik vind de krul en de ‘afgezakte’ schouder leuke details.. geeft een aparte draai aan de jurk (in de goede zin van het woord)

Op zich ziet ze er fantastisch uit, maar die grote krul op haar schouder had van mij niet gehoeven, benieuwd waar ze vanmiddag mee komt als ze gastvrouw van de contraprestatie is.

Jurk met hoedje prachtig, behalve de te grote krul. Jammer, want de krul overheerst. Kleur prachtig . Waarom de
rechter schouder half bloot is ,snap ik niet goed. Dat vind ik niet mooi. Ik kan niet goed zien wat de kleur van de schoenen is, maar het zou leuk zijn als die dezelfde kleur hebben als de japon.
Haar mooi opgestoken. Top. Ze kan het wel. Nu ook nog in Nederland, wanneer ze ergens op bezoek gaat.

Fantastisch ziet Maxima eruit. Alles klopt. Eindelijk weer een mooie creatie van Natan.

Ja kijk zo kennen we Maxima weer! Zeker met die enorme giga krul op de schouder van: “Kijk mij eens”. Die krul had van mij zeker wat minder gemogen. Wel vind ik het een leuker idee zo dan het sjaal-achtige van het model want daar creër je dan toch weer een soort cape idee mee en daar zijn de meesten wel zo’n beetje klaar mee, tenminste dat is wat ik hoor om mij heen. Enig dat dopje erbij. Ja dit is de Máxima zoals we haar graag zien ja óók !!!! op bezoekjes in Nederland!!! Koninglijkwaardig gekleed en gekapt. Probeer dit nu eens vast te houden!

Bedoel je met ‘we’ jezelf?

Wauw! Genieten, zo’n mooi totaalplaatje.

Máxima op haar best. Wat een mooie outfit en die ietwat overdreven krul geeft net dat beetje extra. Een prima aankoop en een volgende keer kan de extra stof op de schouder anders gedrappeerd weer een andere uitstraling geven.

Echt een jurk voor Maxima. Toffe kleur. Maar door de print wel wat druk.

Mooi geheel. Ik vind het alleen te Afrikaans ogen en daarmee niet neutraal. Desalniettemin geef ik Maxima een 10 !

prachtig, alleen dat ding op de schouder is apart, niet mooi of lelijk.

Ik vind dit juist helemaal niet mooi. Ik heb toch de associatie van een aapje op je schouder en vind de jurk te lang voor dit model. Ben ook niet weg van het hoedje, zal de associatie jullie besparen☺️
Vind het ook ‘te druk’ boven bij de halslijn door die Krul (of aapje😊) en die asymmetrische hals.

Mij lijkt het dat ze nauwelijks over die krul heen kan kijken. Ik vind de jurk uit evenwicht. De ene schouder bedekt door een enorme hoeveelheid stof en bij de andere schouder lijkt de jurk af te zakken. Een wonderlijke combinatie.

Nu nog een paar matchende paarse pumps en het plaatje is compleet! Prachtige jurk.

Kan Koningin Máxima ook eens investeren in goede lingerie aub ? Valt mij op dat het in die regio niet zo goed aansluit . Gisteren ook in de jurk onder de bomen .
jurk is weer over de top ! Een Krul van de meester Natan !

Wow, nu herken ik onze sprankelende koningin weer 👏🏼
Twee opmerkingen: Graag incl losse lange krul zoals bij het model en idd zoals meerdere lezers opmerken een paar cm korter, dan echt 1️⃣2️⃣ points 👌🏼

💚 Ps: De groene versie heeft mijn voorkeur als ik mag kiezen, frisser eigentijdser

Leuke kleur, leuk model, mooie stof en vrolijke print en vooral het dopje als hoed past er mooi bij. De schouderkrul is iets waarmee een ontwerper zich denk ik wil onderscheiden, dat maakt van het jurkje iets bijzonders en geen dagelijkse dracht. Je houdt ervan of niet, ik vind het wel stijl Maxima, maar zelf houd ik er niet van. Heel beschaafd in gebruik sieraden. Kortom: koninklijk Maxima.

Maxima ziet er geweldig uit! Het detail op de schouder maakt het Maxima, anders was het meer een jurk voor Mathilde geweest. Maar goed, alsnog weet je niet of we de jurk ook binnenkort bij Mathilde gaan zien 😜

Heel stijlvol. Was ook mooi geweest tussen de jacarandabomen!

Oehh I like!!

Een werkelijk prachtige jurk. Een ietsepietsie korter en zónder dat rolfluitje op de schouder, zou ik hem zelf dolgraag hebben.

Wat een prachtige jurk. Grote klasse.

Oh wow. Dit is gaaf! Kleur en model jurk met krul. Ik vind de krul een enorme toevoeging. Een strik was erg braaf geweest en zoals op de modelfoto erg rommelig.

Inderdaad prachtig! Helemaal mee eens. Hier staat een koningin met allure. Het model, de kleur, de krul en het dessin passen perfect bij de gelegenheid en het land.

Ehmmm wow, nogal een bizar detail op de schouder. Verder wel mooi, maar hier moet ik even aan wennen.

Prachtig, maar was nog mooier geweest met de strik wat losser zoals bij het model, of zonder deze toevoeging.

Schitterend! Kleur, patroon en de uitdagende krul!
Kan Maxima goed hebben na de wat meer bravere outfits van gisteren. Had voor mij nog 2 cm korter gemogen of wat meer toelopen. Wachten op bewegend beeld.

In het origineel lijkt de stof op de schouder soepeler? Ik denk dat ik dat mooier had gevonden. Maar toch een mooie, koninklijke verschijning.

Sorry, de kleur is schitterend en het materiaal ook, maar voor mij had die vreemde krul op de schouder echt niet gehoeven en een effen stof komt veel krachtiger over, model van de jurk is verder wel mooi hoor!

Hier stuitert er nog één 😉

ik stuiter met je mee Josine ! Dit is echt geweldig. Vooral de mooie belijning valt op.

Ben het helemaal met je eens, Josine!