Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 okt 80 reacties

Máxima in pastel bij aftrap Zweeds staatsbezoek

Het staatsbezoek aan Zweden is zojuist van start gegaan. Máxima draagt een nieuwe outfit in pasteltinten.

Het staatsbezoek is een bevestiging van de goede betrekkingen tussen beide landen, die teruggaan tot de zeventiende eeuw. Nederland en Zweden werken samen aan een weerbaarder, groener en economisch sterker Europa. Tijdens het bezoek staan de energietransitie, duurzaamheid, de levenswetenschappen en slimme mobiliteit centraal. Ook is er aandacht voor de gedeelde waarden en voor samenwerking aan innovatieve oplossingen voor de uitdagingen van nu en van de toekomst. 

Programma 11 oktober
Het staatsbezoek begint in Stockholm, waar het Koninklijk Paar wordt ontvangen door Koning Carl XVI Gustaf en Koningin Silvia met een welkomstceremonie op het Koninklijk Paleis. In de middag heeft het Koninklijk Paar ontmoetingen met de voorzitter van het Zweedse parlement en met de premier. 
Vervolgens gaat het Koninklijk gezelschap naar het Vasamuseum. De Vasa is een oorlogsschip, ontworpen en gebouwd onder leiding van een Nederlandse scheepbouwer, dat in 1628 op zijn eerste tocht kapseisde en zonk. Na 333 jaar op de bodem van de zee te hebben gelegen is het geborgen, gerestaureerd en tentoongesteld. Na een rondleiding op de Vasa wordt de scheepsbel van het Zweedse linieschip ‘Prinsessan Sophia Albertina’ door Nederland teruggegeven aan Zweden. Dit linieschip verging in 1781 voor de kust van Den Helder en de bel is door sportduikers in het Nederlands kustgebied gevonden. Het teruggeven van de scheepsbel markeert de samenwerking tussen beide landen op het gebied van maritiem erfgoedbeheer. Aansluitend wordt stilgestaan bij de defensiesamenwerking tussen Nederland en Zweden.
’s Avonds biedt Koning Carl Gustaf in het Koninklijk Paleis een staatsbanket aan, waarbij beide staatshoofden een toespraak houden. 

Mode
Outfit: robe manteau met pofmouwen
Label: Natan
Debuut: vandaag, outfit is nieuw, net als de hoed

Foto: PPE/Nieboer

De hoed blijft stevig zitten dankzij een haarband. Uiteraard een in Máxima’s haarkleur.

Foto: PPE

Een prachtig kapsel:

De stof gaat helaas z’n eigen gangetje. Wat zonde!

Máxima’s oorbellen komen uit het atelier van Juwelier Steltman.

Eigen foto, overname verboden
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
80 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] and Natan is happy to oblige her. The hat and dress are both new. You can read about them at ModekoninginMathilde. UFONoMore has identified Crown Princess Victoria’s suit as Camilla Thulin, the headpiece as […]

Prachtig hoedje, mooie oorbellen en een stralende lach. Maar de jurk kan wat mij betreft voorgoed in haar kast blijven hangen: too much van alles: pofmouwen, schuin, strik, klepjes etc. Hier gaat Natan even de mist in.
Avondjurk: tsja, hoe prachtig kan een jurk zijn !!

Toch nog een compliment: wat droeg Máxima beeldige en bij de outfit passende schoenen (zachtroze loafers) tijdens het bezoek aan het Vasa museum. Ik snap niet hoe ik een foto kan toevoegen, anders had ik dat graag gedaan voor jullie.

De hoed vindt ik heel mooi. Het kapsel is leuk en past er goed bij. De jurk is vreselijk. De wijde mouwen niet mooi. De rest vreselijk rommelig en de kleur te zomers voor de tijd van het jaar.

Kleur op zich mooi. Alles past bij elkaar. Mooie handschoenen en schoenen en hoedje. Leuk hoedje kan Máxima goed in gezicht zien. De jurk vind ik niet mooi. Hij trekt aan alle kanten. Ceintuur maakt dat Máxima breed lijkt en pofmouwen zijn te groot waardoor je een beetje vreemd beeld krijgt van Máxima

Kreukelige zomerjurk, slecht passend, in een te lichte kleur voor de herfst. Het is daar 10-12 graden en dan zonder jas. Ik heb met haar te doen.

Oh wat jammer van deze stof, de grote vrees van een ontwerper/designer stof dat kreukt en trekt. Op zich is t ontwerp nog niet zo gek, zonder grote strik en minder volumineuse pofmouw komt de jurk beter tot zijn recht. Grappig bijpassend hoedje maar een grote hoed had ik mooier gevonden geloof ik.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Niet best dit ensemble.

Wat een stomme jurk…..

Wat zijn Koningin Silvia en kroonprinses Victoria mooi en stijlvol gekleed tijdens het fotomoment met ons Koningspaar!
Teleurstellend om dan te moeten constateren dat onze Maxima vandaag hierbij uit de toon valt met haar outfit.
Inmiddels zijn de meeste minpunten al genoemd en doe ik er verder het zwijgen maar toe. Het is voor mij onbegrijpelijk dat Natan zoiets recentelijk heeft afgeleverd en niemand aan de bel heeft getrokken…..

Zeker, echt heel stijlvol. We zouden het bijna vergeten door alle discussies over Máxima …🤭.En Estelle, zo schattig🥰

Ik heb hier niets meer aan toe te voegen. Ik ben blij dat er steeds meer commentaar op Natan komt. Ik heb hier al jaren commentaar op geleverd maar ik voelde me soms een roepende in de woestijn. Met de dalende populariteit van het Koningshuis zou het trouwens slim zijn om Nederlands design te dragen. Dat is nog veel mooier ook. Dus twee vliegen in een klap. Ik hoop echt dat Maxima dit leest en ter harte neemt. En wat betreft het verhaal van Vermeulen; niet alleen zijn de outfits vaak te krap, maar ook de pasvorm klopt meestal niet, de zoom zit nooit mooi en de stoffen kreuken ontzettend en zijn niet bestand tegen een wasje of stoombeurt. Als een creatie voor de tweede keer wordt gedragen is het vaak nog erger. Ik denk toch echt niet dat dit ook de wens van Maxima is.

Ik was ook fan van Hennie64!!

Ik lees al jaren mee en moet nu toch echt even reageren op Anniek, ik mis namelijk ene Hennie64 !! Deze mevrouw wist haarfijn de fouten van Natan bloot te leggen, volgens mij schreef ze eens dat ze coupeuse was geweest bij een bekende couturier. Ze sloeg met haar pen letterlijk al jaren Natan van zijn voetstuk en in mijn ogen had ze zo gelijk,ze zag het al jaren heel goed hoe slecht Natan zijn werk aan Máxima afleverde. Helaas werd Hennie64 door een aantal Máxima aanbidders die alles en alles maar mooi vinden wat ze aantrekt, genadeloos bekritiseerd tot het absurde toe. Ik denk dat ze daarom niet meer op de site komt, jammer want die vrouw had er echt oog voor. Hennie64, kom alsjeblieft weer terug!

Ik mis Hennie64 ook!

Heb ik ook nog aan gedacht. Ze werd menig keer ten onrechte aangevallen, maar zag haarscherp waar het mis ging.

Zeer zeker jacqueline. Mis ook de deskundigheid van hennie 64.

Ze blijft bij hem kopen en is dus alles wat ze koopt zoals ze het wil. Zo strak wil ze zelf volgens Edouard Vermeulen in een interview

Ik denk wel eens dat Maxima haar kleding in laat nemen door haar kamenierster of zo.
Bij Mathilde past het toch allemaal veel beter en netter?

Correct, Bij mathilde passen de natan ontwerpen idd beter !

Ik reageer pas sinds kort, maar ik sluit me helemaal aan bij jouw commentaar Anniek. Zoveel Nederlands talent…..

Leuk idee maar de stof kreukt en het zit te strak, zo jammer!! Victoria ziet er goed uit!!!

Ik zou bang zijn dat de knoopjes zouden knappen, zo strak zit het bovenste gedeelte. Niet mooi. Kleur staat haar wel maar dan in de zomer.

Ik zag zojuist wat meer foto,s, maar het is nog erger dan ik eerst dacht
Maxima en Nathan zullen toch ook wel met het schaamrood op de kaken hier naar kijken ??

Lijkt me wel🤭

Sjonge, dit kun je als ontwerper toch niet met goed fatsoen leveren aan een koningin. Geen visitekaartje

Idd, en wat ik niet begrijp is dat maxima dit zelf niet ziet !!! Dergelijke levering gaat toch terug naar de ontwerper en dan wordt de roze iversen toch in de koffer gestopt …

Edouard Vermeulen heeft een keer in een interview laten weten dat Máxima het zelf altijd zo strak wil maar hij dat zelf niet mooi vind, maarja, de klant..

En niet zomaar een klant …. heb uit een interview met vermeulen en bij monde van vermeulen vernomen dat hij uitgenodigd werd /wordt op het vakantieadres van de oranjes …

Maar bij andere couturiers Jan Taminiau,Cleas Iversen is dat toch niet zo?. Dan zit haar kleding wel altijd heel mooi. Of heeft dat ook met de stof te maken.??

Ja dat is waar, weet ook niet hoe dat zit dan maar dat is wat Vermeulen liet weten omdat hij zo vaak hoorde dat hij zijn kleding voor Máxima te strak maakt.

Snap er niets van. Ik zou het op deze manier niet willen verkopen. Hopelijk wordt dit door iemand uit de inner circle van Máxima gelezen(styliste) en wordt er eindelijk ook iets mee gedaan. Want als ik alle reacties lees………

Nee ik snap het ook niet, mag het 100 keer de koningin zijn maar ik zou zeggen, dan maar niet, dat is geen goed visitekaartje voor mij.
Ohw daar wordt al wat van gezegd sinds ze die kleding zo strak draagt, al bijna 20 jaar dus, schijnt haar dus niks te doen dat commentaar en schijnt ze het zelf mooi te vinden 😉

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Van wiens hand dit ontwerp is doet al
niet meer terzake. Dit ensemble trekt aan alle kanten . …

Heb intussen ook foto’s gezien op newmyroyals. Echt erg, enorme split, gekreukeld en oneffen hangende zoom. Wat ziet ze toch in Natan? Geldt overigens ook voor de Belgische koningin.

Zag net foto’s op insta voorbijkomen van het fotomoment. Door alle pof/strik/stof maak t het ook nog erg dik….

Dit soort dopjes doen niets voor een vrouw. Het zijn niksjes. Wel is het zo, dat haar gezicht goed zichtbaar is. Dat is niet altijd zo met de op zich veel mooiere hoeden met grote opgeslagen randen van Delvigne.

Een hoed vind ik maakt mooier als de bol groot is. Dat zie ik ook als Maxima een turban op heeft. Bijvoorbeeld die gemaakt is van mosterdgele chenille. Een flinke pilbox kan ook een mooi makend effect hebben.

Oh nee het was dus helaas niet de jurk die vanochtend bij deze blog stond… wat een poppenjurk…brrr
Lijkt wel met molton gevoerd of zoals Japanse traditionele kleding

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Nou nee…vind de jurk te roze,te zomers en zit boven te strak…
In haar kast hangen veel mooiere exemplaren.

Heerlijke lach, mooi dopje, sierlijk kapsel, verfijnde oorbellen, prachtige kleur. Jammer van de stof. De jurk die ze in het VK droeg met Orde van de Kousenband staat hier wellicht wel mooi bij.

Last edited 1 jaar geleden by Mary

Veel credits voor het hoedje. Wat is tie mooi!

Ehhhh, is dit niet gewoon het zoveelste truttige hoofdpannekoekje? 😁 maar natuurlijk, smaken verschillen…

Met de mantel eroverheen vind ik het een mooi plaatje. Prachtige kleuren en de oorbellen, ach afgunst is een zonde zegt men, maar ik ben er stiekem wel een beetje jaloers op!
Zonder de mantel vind ik het heel veel poederroze, en vooral heel veel jurk: enorme pofmouwen, een strik, een lelijke steekzak en een (te) lange rok met ongelijke zoom. Plus, overbodig om te herhalen, maar de stof kreukt lelijk en het bovenlijfje zit te strak. Vergeleken met de enorme rok valt dat danig uit de toon. Geen groot succes alles bij elkaar.

En de rok valt ook nog open bij windvlagen.

Ik zag inderdaad op een foto (in een link die Royal Ellen had gedeeld) dat er een flinke split in zit. Ook dat nog.

Geen geslaagde outfit. Veel te veel stof (pofmouwen, strikken, zakken op het rokgedeelte), slechte pasvorm, een tuttig hoofddeksel… Naar mijn mening zijn het met name de pofmouwen die het veel ’too much’ maken – denk de pofmouwen weg en het heeft potentie…
https://i.dailymail.co.uk/1s/2022/10/11/12/63337729-11302775-image-a-14_1665487174206.jpg
Wat jammer dat ze dan niet de aankomst-outfit uit Parijs heeft gedragen…. Dat is zo’n topper in vergelijking.

Behalve de kleuren en de oorbellen vind ik het helemaal niks. Argumenten voor mijn mening zijn al meerdere keren genoemd….

Op zich is het een mooie outfit, ook de kleuren zijn mooi, maar in een warme tint had passender geweest bij de tijd van het jaar. Prachtig opgestoken kapsel en mooie sieraden. Maar Natan, Natan, schaam je dat je onze koningin er zo bij laat lopen, het trekt en kreukt aan alle kanten. Waarom altijd die stijve, kreukstoffen. Waarom niet een mooie wollen stof of crêpe, zodat het veel mooier valt en niet als een grote kreukel om haar schouders hangt. Dit kan zoveel beter. Ben benieuwd naar de andere outfits tijdens dit bezoek.

Ik wil hier Edouard Vermeulen nóg een keer verdedigen na mijn andere reactie, er is een interview met hem waar hij zegt dat Máxima degene is die het zo strak wil, niet hij maar als de klant dat wil..

Dan zeg je toch een keer nee? Zijn naam staat er nu onder en iedereen valt over hem heen. Dan maar een koninklijke klant minder, maar je laat je naam door zo’n eigenwijze koningin toch niet te grabbel gooien?!? Of je gaat actief op zoek naar manieren om Máxima’s voorliefde voor te strakke kleding toch representatief te maken. Maar het (hij!) verbetert niet en dat gaat het ook nooit doen! Dus dan is het wel degelijk hem aan te rekenen. Wat hij zegt zijn smoesjes om zijn eigen onkunde de verdoezelen en de schuld bij zijn klant neer te leggen. Ook nogal not done trouwens.

Haar vrolijkheid en accesoires maken t nog wat goed, maar de jurk is(helaas)een drama, vooral het lijfje ziet er niet uit! Leuk dat Estelle bij haar Peetvader staat, Victoria wat mij betreft de mooiste outfit, hopelijk is t vanavond beter! Kom overigens elders tegen dat waarschijnlijk Prinses Amalia naar de Kroning van Charles gaat, zou dan eerste buitenlands optreden(alleen)zijn! https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.dailymail.co.uk%2Ffemail%2Farticle-11302775%2FDutch-royals-King-Willem-Alexander-Queen-Maxima-visit-Stockholm-state-visit-Sweden.html&psig=AOvVaw18_JypARf7rITv51KxT7z6&ust=1665577963427000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwiv6I7Il9j6AhUxjtgFHRuhCW4Qr4kDegUIARDEAQ

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Echt niet te geloven, gelukkig iets nieuws maar dan dit! Het ziet er niet uit. Onbegrijpelijk dit.

Vreselijk…. of er gisteren een oude burda uit de kast is getrokken en snel wat in elkaar geflanst is..Hoed ook niet mooi gemaakt. Pluspunten, opgestoken haar! mooie oorbellen en Schoenen.

Inderdaad jammer. De stofkeuze is echt slecht. Kreukt en trekt aan alle kanten. De gerimpelde omslag van haar pillbox verraadt het ook. Ben het eens met eerdere opmerking mbt een te lichte kleurkeuze, te pastel. Het is oktober en niet het voorjaar of zomer. Het model japon staat haar wel goed…

Dit is een ensemble dat echt de naam van deze site doet twijfelen. Echt enorm verkeerd . De oorbellen zijn prachtig om toch iets positiefs te zeggen . Zelfs de koning heeft betere momenten dan dit ..

vond de kleur panty mooi. ipv helder transparant. de japon staat goed.

Het had een super mooi plaatje kunnen zijn, nu is het een mooi plaatje. Kleuren vind ik mooi, maar misschien niet helemaal geschikt voor deze tijd van het jaar. Accessoires zijn heel mooi. De jurk vind ik niet goed passen en best al gekreukeld. Op naar meer😊

Het idee is leuk, de mouwen vind ik mooi, maar omdat het te strak zit staat het gewoon niet netjes.
De kleur is prachtig , maar te
zomers voor deze tijd.
Kapsel mooi, en hoedje ook.
Cape hou ik van, maar niet voor deze gelegenheid en zo los gedragen .
Ik had een herfst complet in een warme tint mooier gevonden voor deze gelegenheid

Het Prinsjesdag kostuum zou voor deze gelegenheid zeer geschikt zijn.

Misschien is het vloeken in de kerk. Maar vind Natan soms echt een prutser. Max zal de jurk eigenwijs wel een maatje te klein genomen hebben. Maar hoe kan die stof nou zo werken en uit model raken. Verwacht toch meer van een man met zijn ervaring en expertise.

Ik dacht wat zeuren jullie over de pasvorm. Maar, jullie hebben helemaal gelijk. Jammer.
Mooie kleurencombinatie, kapsel, hoed, oorbellen. Nieuwe armband of lijkt dat zo op de foto, ik meen een groen rondje te zien.
Leuk dat Estelle op de officiële foto staat als petekind. Op naar vanavond!

Mooie accessoires, matchen goed bij de kleur van de jurk.
De jurk zelf vind ik te zomers. Vraag me af wat voor stof dit is, lijkt wel op glanskatoen. Doet me denken aan de felblauwe jurk die Máxima droeg bij de uitreiking van de appeltjes van oranje.

Kleur is mooi net als de accessoires. De jurk zelf heeft ook alle potentie maar de uitvoering (met name de stofkeuze en pasvorm) laat het afweten.

Helaas heb je gelijk. Ik was in eerste instantie super enthousiast over deze jurk en het dopje, maar stof en pasvorm doen het model geen goed. Zo jammer.

Merkwaardig; het eerste wat mij opvalt is dat de coupe weer niet klopt. Zoals vaak bij Natan zit het bovenlijfje veel te strak. En dan de stijl van deze jurk. Een soort overhemdjurk, maar dan met pofmouwen. Nee het geheel kan mij niet bekoren. Gemiste kans om mooi voor de dag te komen.

Wat jammer dat de jurk weer te strak zit, ach toch, de stof bij de knoopjes staat helemaal open. De kleur is mooi, maar de strik van deze stevige stof, gaat ook een eigen leven leiden… Het hoedje en de oorhangers passen er goed bij. Zou zeggen “doe de cape toch eens gewoon aan”, dat oogt een stuk koninklijker.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Zo, het begint al chic, héél erg chic ! Dat belooft wat voor binnenkort !! Wat ben ik nieuwsgierig, vooral naar het staatsbanket !!

Onder andere met frontale foto de vliegtuigtrap af https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.nouveau.nl%2Fartikel%2Fmaxima%2Fmaxima-zweden-een-bezoek-met-een-strik-erom&psig=AOvVaw0gltgnPGU8MwxpKpsgjQWt&ust=1665570560034000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjQzfP9-9f6AhWJ9XMBHTpYDC0Qr4kDegUIARCXAg ziet eruit als iets nieuws, lang en met cape, wellicht door de frisse temperatuur, op zich mooi en neutrale kleur, al lijkt lijfje wel erg te kreuken!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Ziet er keurig uit.
Ik vind haar de fletse tinten niet mooi staan. En yes, de mantel waait van haar schouders 😁 Wachtte daar al zo lang op 😆

Prachtige look, mooie kleuren, hoedje, oorbellen. Alleen jammer dat het trekt bij de knoopjes, iets te strak.

Ik wacht nog even op duidelijkere foto’s.
Zag wel al dat de jurk een 3/4 pofmouw heeft.

Oe I like !!

Benieuwd naar betere beelden

Last edited 1 jaar geleden by daan001

Dank Rick Evers voor deze snelle foto’s!
Maxima grijpt terug op haar traditionele pasteltint staatsbezoek aankomstkleur.
En wat een binnenkomer! Ziet er schitterend uit. Hoop op meer fotos zonder cape.

Een prachtige jurk als het net zo goed past als bij het model… helaas lijkt dat bij Máxima niet het geval en daardoor lijkt hij mij uitwisselbaar met een van de lampenkap mouw jurken die ze al heeft in deze kleur.
Heel jammer deze persoonlijke wens om vrijwel alles te strak te dragen

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Oh wat een fijne outfit. Heerlijke Dior look en weer zo’n leuke pillbox. Mooie kleuren ook. Dat belooft weer veel goeds!