Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 apr 31 reacties

Máxima in het zwart bij afsluiting staatsbezoek Frankrijk

Het staatsbezoek aan Frankrijk wordt vanavond afgesloten met een bezoek aan de Vermeer-expositie en een diner op het water. Máxima’s kledingkeuze? Zwart met glitters.

(c) Bruno/Van Emst

Met dank aan de kapster: een volle, mooie en vooral lange bos haar.

PPE

De set van NATAN kwam vorig jaar november ook in beeld tijdens een muzikaal avondje uit met prinses Beatrix.

(c) Patrick van Katwijk

Máxima’s nieuwe tas, een Lady Dior, is vermoedelijk een geschenk van de Macrons. Tijdens het staatsbezoek áán Frankrijk (2016) kreeg ze een zilverkleurige Dior cadeau.

Juwelen
De geschiedenis van Máxima’s broche brengt ons naar de negentiende eeuw. In 1879 stapt Emma in het huwelijksbootje met Willem lll en bij een huwelijk horen natuurlijk ook cadeaus. Van haar schoonzusje Sophie krijgt Emma een diamanten haarspeld, ook wel een aigrette genoemd. Het ontwerp bestaat uit 12 diamanten twijgjes, met aan het uiteinde kleine briljanten die collet zijn gezet. Door een speciale bevestiging hangen de briljanten ‘los’ aan de twijgjes, waardoor ze zacht met de draagster meebewegen. Het bijzondere geschenk van Sophie getuigt van ambacht en past bovendien goed bij het modebeeld van de negentiende eeuw. Dames dragen in die tijd hun lange lokken opgestoken en rijkelijk versierde haarspelden waren erg in trek. Toch wordt Emma slechts één keer gezien met de aigrette, maar wel op een bijzonder moment. Kort na het overlijden van haar man poseert Emma in rouwkleding, met in haar kapsel de aigrette. Koninklijk, maar niet té uitbundig gezien de droevige omstandigheden. 

Na de dood van Emma verdwijnt het juweel uit beeld. Dat is althans wat vaak wordt beweerd en wat ook lang is gedacht. Maar niets minder is waar! Koningin Juliana heeft het juweel in haar leven meermaals gedragen als broche, zoals onderstaande beelden laten zien. 

Nationaal Archief/Joop van Bilsen 

Margriet heeft de aigrette als haarspeld gedragen en daar kiest Máxima ook voor als zij haar veertigste verjaardag viert met vrienden en familie. Op onderstaande foto is te zien dat de broche is vastgezet met gewone schuifjes.

Als broche is Emma’s huwelijksgeschenk ook in trek.

Alle gelegenheden op een rij: 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
31 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Tijdens het staatsbezoek áán Frankrijk (2016) kreeg ze een zilverkleurige Dior cadeau. Juwelen De geschiedenis van Máxima’s broche brengt … read more […]

Prachtig, heel elegant van top tot teen. Helemaal niets op aan te merken: mooie outfit, geschikt voor de gelegenheid, passende juwelen, geweldig kapsel!

Ik vind de broche prachtig, op een rode stof dan komt die het beste tot uiting

De broek zou ik zo willen hebben, de top is volgens mij nog steeds te strak. De zeer klassieke broche is mooi, maar past qua uitstraling niet zo bij de rest van de look. De Dior tas doet me niks, al is het dan Dior.
P.S. Ik ben ook bij deze tentoonstelling geweest, toen kon je over de hoofden lopen! Wel een luxe hoor, het hele Rijksmuseum voor jezelf!

Ik word hier vrolijk van; mooi zwart “broekpak”. Grote juwelen broche en eindelijk draagt Maxima weer eens de grote, lange, 8-vormige oorhangers. Leuk de rode tas, is net even anders dan een zwarte. Losse haren, netjes gestyled. Prima verschijning voor deze gelegenheid.

Wat wen mooie outfit. Die broche is echt een pareltje uit de collectie. Heel leuk dat Máxima deze regelmatig draagt!

Ter info : vandaag 13 04 verjaart mevrouw macron.

Ik ben misschien een tassenbarbaar hoor, maar wat is er eigenlijk zo exclusief aan een Dior tasje? Alleen omdat t en Dior is? Leuk dat Màxima het cadeau heeft gekregen, maar ik vind t eigenlijk helemaal niet zo’n mooi tasje. Geheel niet mijn stijl.

Wat een verwennerij de afgelopen dagen met zulke mooie kleding van de dames. En dan deze mooie sjieke afsluiting in stemmig zwart met wederom prachtige sieraden en kapsels. En wat een gaaf tasje heeft Máxima gekregen.

Ik heb ook genoten van het Staatsbezoek. Op Royals by Robin staan zo veel mooie foto’s en kun je nog nagenieten. Bij het programma onderdeel dat Maxima en Brigitte in rood en blauw en wit gekleed gaan, vond ik geniaal. Flag dressing, immers de kleuren van de Nederlandse en Franse vlag:) Volgens mij overleggen zij ook met elkaar, denk ik. En nu bij de afsluiting heel chic allemaal in het zwart. En de lovestory van de Macrons heb ik altijd heel mooi gevonden. Wat een stoere en mooie vrouw is de First Lady van Frankrijk. En ja, je zult maar zo n mooie Dior tasje cadeau krijgen. Ik ben jaloers:)

Na de kleurrijke outfits eerder die dag, vind ik dit mooi ter afsluiting. De broche is een beauty en komt met de donkere achtergrond helemaal tot zijn recht.
Ik heb genoten van de beelden van de afgelopen twee dagen, het was een vol en interessant programma, waarbij allebei de paren hebben zich van hun beste kant hebben laten zien.

Mooie afsluiting. Màxima ziet er wederom mooi uit. Prachtige oorbellen en broche maken t plaatje af.

Het staat heel chique, iedereen in donkere kleding. Máxima’s sieraad vindt ik prachtig! Die mag ze nog wel vaker dragen.

Beetje somber, maar wel sjiek. Ik vind het nieuwe tasje een prachtige aanvulling bij dit outfit. Maakt het net wat minder “zwaar”. En je zult zo’n cadeau krijgen…..

Mooie chique outfit en haar haar zit ook leuk, zo los.

Een chique afsluiting…. allemaal in stijlvol zwart! Keurig hoor.
En nu vind ik de keuze van mw. Macron toch echt mooier dan Maxima, die breder oogt dan ze is in deze fors uitziende broekspijpen.
Wat staat dit jurkje Brigitte elegant, en de haardracht naar achteren of opgestoken doet het heel goed voor haar!
Maxima’s kapsel staat ook verzorgd en de broche, oorhangers en armband vormen een prachtig geheel.
Jammer dat het bezoek weer voorbij is. ‘k Wilde best nóg een dagje genieten!

Weer prachtig!

Ja ze zien er allemaal chique uit voor deze gelegenheid. Zwart kan heel chique zijn! Ik denk zo te zien aan de gezichten dat het een zeer geslaagd bezoek is geweest.

Ze zien er allemaal goed uit. Het jurkje van Brigitte Macron staat haar pittig, kek met de schouderbanden en de gouden neusjes van schoenen. Maxima ziet er ook mooi uit, feestelijke broek met het glimmertje en een heel elegant kapsel. Tja, het tasje is een schatje, denk dat Amalia dat ook wel vindt…

Volgens mij is t blauw en draagt Brigitte er een bijpassende mooie jas over (helemaal in haar eigen stijl) als ze voor de rondvaart gaat en ik denk Maxima een zwarte jas?

Had niet verwacht dat t programma zo ver zou doorlopen. Heel leuk dat de Franse president zo veel tijd en aandacht uittrekt voor de NL-Franse relatie.

En dat rode dior-tasje is een snoepje, Nederland weer een tulpenvaas gegeven?

Denk dat de jurk van mevr macron type “overgooier”is. Is mi wel passend bij haar. Totaal oogt erg zwart. Zelfs de dassen van rutte en de president ogen zwart. De broche van maxima is schitterend.

Nou ja zeg, sorry hoor, verschrikkelijk, allemaal in het zwart alsof het een begrafenis is 😞

Wat zijn die bijzondere dingen op de schouders van Brigitte Macron?! Benadrukt haar ietwat hoge schouders, jammer van een verder mooi simpel zwart jurkje. Maxima ziet er goed uit in deze outfit, broche is geweldig!

De outfit staat haar heel chique en haar kapsel zit erg mooi en verzorgd. Koninginne waardige look !

Heel chique! Ook prachtige juwelen hierbij gekozen. Je zal maar een Dior tas cadeau krijgen….😍. Brigitte ziet er ook goed uit.

Ze ziet er super uit! Echt mooi!!
Mw M heeft een vreemde outfit aan, lijkt alsof ze een parachute om heeft

De jurk is van Louis Vuitton, haar lievelingsmerk dat veel dergelijke applicaties gebruikt. Zelf heb ik ook een jurk van Vuitton (één, ik zou er mij geen twee kunnen veroorloven) met enigszins gelijkende applicaties. Op foto komt het misschien niet zo mooi over, maar ik kan je verzekeren dat het er prachtig uitziet!

Zou ze op het allerlaatste moment pas hebben bedacht dat ze zwart zou dragen zodat de gekregen tas erbij zou passen, of is het toeval?
Goed dat ze zoveel heeft herdragen deze dagen, met andere accessoires en haarstijl oogt het allemaal als nieuw!

Als je inzoomt zie je dat de gekregen tas rood is, valt ie mooi op 👜