Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 mei 43 reacties

Máxima in het roze tijdens streekbezoek Waddeneilanden

Het koningspaar brengt op dinsdag 9 en woensdag 10 mei een streekbezoek aan de Waddeneilanden in de provincies Noord-Holland en Fryslân. De eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog komen allemaal -en in deze volgorde- aan bod.

De Waddeneilanden kenmerken zich door hun kleine schaal, hechte gemeenschapszin en de afhankelijkheid van het toerisme. Ieder eiland heeft zijn eigen identiteit met specifieke en gemeenschappelijke uitdagingen. Voor veel voorzieningen kunnen zij niet makkelijk terugvallen op andere gemeenten. Onderwijs, zorg en maatschappelijke ondersteuning moeten daarom op de eilanden zelf georganiseerd worden en dit brengt vaak hoge kosten met zich mee. Ook zijn er vraagstukken op het gebied van mobiliteit en wonen, met als gevolg dat de leefbaarheid en het aantrekken van personeel en ondernemers in het geding komen. Om de leefbaarheid op de eilanden nu en in de toekomst te borgen vragen thema’s als wonen en leven, toekomstbestendig ondernemen en optimale bereikbaarheid om extra aandacht. Deze thema’s en onderlinge samenwerking staan centraal in het streekbezoek.

Het gehele Waddenzeegebied staat sinds 2009 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De Waddenzee is ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. Op de Waddeneilanden wonen 25.000 mensen en de eilanden ontvangen jaarlijks vijf miljoen bezoekers.

Mode
Voor het streekbezoek heeft Máxima -passend bij dé koninklijke trend van het moment- een roze broekpak aangeschaft.

(c) Brunopress

Voor zover ik nu kan zien, betreft het een ontwerp van Claes Iversen. Rechts zie je een paars pak van dezelfde ontwerper.

Máxima’s haardecoratie van bananenvezel en kraaltjes komt uit het atelier van Fabienne Delvigne. Sinds 2014 doet de accessoire dienst.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtig pak, zowel qua model als kleur. Ik ben sowieso dol op broekpakken en vind ze Maxima ook goed staan. Deze zachtroze kleur maakt het geheel heel vrouwelijk.

Wat een prachtig pak! Die zou ik dolgraag willen hebben maar ik vrees dat het pak buiten mijn budget valt 🫣

Ik vind dit soort broekpakken Maxima fantastisch staan!

Super leuk broekpak. Ik houdt van deze kleur roze. Ook het topje eronder staat er goed bij. De haardecoratie staat er prima bij. Alleen voor deze gelegenheid toch iets minder geschikt. Wat minder formele kleding was beter geweest. De slobberige regenjas van de koning kan echt niet!

Last edited 1 jaar geleden by Hanneke

Supergaaf broekpak. Mooie kleur en leuk dat ze eens kiest voor andere revers en afwerking. Zo jammer dat het geen mooi zonnig weer is maar afijn je kunt niet alles krijgen. Tja en over Màximas schoenkeuze. Het is een werkbezoek en dan is het toch wel iets officiëler. Ik had het ook wel leuk gevonden om een stoere Màxima in haar outfit van bijv. Nederland doet tussen de schapen te zien.

Heerlijk pak, mooie kleur, prachtige top en zoals door anderen al geschreven: de ronde revers en de vele knoopjes op de mouwen samen met de zachte kleur geven het geheel een heel vrouwelijke touch. Daar hoort m.i. ook juist een wijdere pantalon bij en mooie pumps. Een strakkere pantalon maakt het weer zakelijker.
Dat ze weer een pak draagt is logisch; Maxima is niet voor niets modekoningin Maxima. Pakken zijn absoluut “in fashion” op het moment, dus dan “pak” je er ook flink mee uit.
Dat het weer niet meewerkte vandaag is zo jammer, ik hoop dat ze dit pak nog eens in de herkansing gooit.

Een heel mooie reactie, Roos ! Ja, dat ‘rose poudré’, zoals het in het Frans zo chic heet, roept een bijzonder zachte, lieve, teder-charmante vrouwelijke sfeer op; het staat Máxima heel erg goed !! Om echt van te genieten !

Wat ziet ze er fantastisch uit. Wat een mooi pak is dit.

Oh wat een pech met die weer maar dat leuke roze pak maakt alles goed. Staat haar geweldig. Ik blijf de schoenen heel leuk vinden en ook de haardecoratie. Gewoon top dus. En hopelijk morgen beter weer!

Wat de stallen betreft, daar ligt heus geen poep waarover Maxima moet lopen, hahaha, hoe kom je op het idee.
Waar Maxima loopt, kun je van de grond eten 😁

Nou, zodra ze de stal uitloopt ligt daar een mooi bruin tapijtje….enne een schaap houdt het niet op tot Maxima weer vertrokken is😁.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Weinig verrassends of gewoon mooi of leuk.
Unity sausage, inmiddels
die broekpakken.

Prachtig pak, ton sur ton is mooi, maar ik had het liever wat spannender gezien met een afwijkende kleur shirt/blouse. Wat ontzettend jammer van het weer.

Maar lieve mensen, ze draagt volgens mij geen naaldhakken. Het zijn haar favoriete blokhakpumps met strikje. Lekker stevig.
Het broekpak vind ik erg zoetig. Ook ik zou wel eens een slanker gesneden broek willen zien.

Pakken.. ik hou ervan!! Ook nu weer draagt Maxima een mooi pak in een super mooie kleur.. ik vind het een mooi totaalplaatje…kan niets negatiefs zeggen hoor!!

Laat het dan een trend zijn momenteel om broekpakken te dragen, ik vind voor een streekbezoek de jurk of blouse/rok, eventueel met een jasje, cape of mantel erover tóch mooier en gekleder voor een koningin.
Los hiervan oogt de gehele outfit wat zoetig.
Ik mis een tegenkleur om het wat pittiger te maken.
Het hoedje is leuk en het kapsel toont verzorgd.
De laarzen die Maxima gisteren binnenshuis droeg, zouden vandaag betere dienst bewezen hebben op deze locatie en met dit weer.

Arghhhh 😂
Er is juist gezegd, trek eens gympen aan inplaats van naaldhakken in de stal met geitenpoep en jij wil dat ze met een jurk de stal in moet.
Ja ze is koningin maar ook dié kunnen zich beter kleden naar de gelegenheid, het koningin zijn zit hem niet in je kleding, dat zou niet best zijn, maar zit hem in je gedrag.

De ene keer moet Maxina meer aandacht aan haar uiterlijk besteden, want respectvoller. De andere keer moet ze op sneakers want passender😄. Je zou er tureluur van worden.
Los van het weer: een leuk pak. De schoenen passen er goed bij. En de Burberry is tijdloos.
De jas van WA kan vlotter.

Je snapt toch wel dat aandacht aan het uiterlijk besteden juist is om je te aan te kleden naar de gelegenheid, geen rubberen laarzen naar een staatsbanket en geen naaldhakken in een stal met koeien(geiten)poep 😉
Maar de keren dat dat gezegd is ging het meestal om haar haar.

Ik ben t er niet mee eens. Het is een streekbezoek, geen werkbezoek. Men wil de koningin zien. De stal was maar een klein onderdeel van het bezoek. Wmb heeft ze zich juist heel goed gekleed naar de gelegenheid. Geen jurk want winderig en nat. Geen naaldhakken, want niet handig bij verschillende gelegenheden. Wel een bijzonder pak in een opvallende kleur en aandacht voor d’r haar. Goed gedaan zou ik zeggen!

Waar ben je het niet mee eens Wiekie, dat je je moet kleden naar de gelegenheid?
Maar ze kregen de koningin toch ook te zien? 🤔 Dat heeft niets met haar kleding te maken
Ik heb nu meer beelden gezien, maar het was niet alleen de stal, ook lopen op het strand met hakken en een broek tot op de grond die kletsnat is vind ik niet erg goed gepland. Dus ja, gympen, of kaplaarzen en een kortere broek was handiger geweest 😄 aangezien vanmorgen al duidelijk was dat het de hele dag zou blijven regenen
En hakken zijn hakken, of het nou naaldhakken zijn of wat breder, het blijft niet handig voor een dergelijk bezoek

Je suggereert dat Maxima zich niet naar de gelegenheid gekleed heeft vandaag. Daar ben ik t niet mee eens Ina. Ik vind juist dat ze zich prima gekleed heeft naar de gelegenheid.

Nee dat heb ik niet gesuggereerd, ik heb alleen geschreven dat ze beter andere schoenen aan had kunnen doen, gympen, of rubber laarzen ofzo. (Kortere broek was ook wel handig geweest 😄)

Nou, dan ben ik blij dat je het met mij eens bent wb gepaste kleding en ze misschien even laarzen stand-by had kunnen houden vandaag 😉

Leuke kleur! Maar inderdaad als ik lees dat ze op haar pumps tussen de mesthopen staat op een boerenerf 😧, wat doen ze dat dan slim in Engeland. Daar delen ze de bezoeken in de dag in, na wat voor kleding je aandoet, bijvoorbeeld, aankomst netjes, gesprekken, vaak binnen en na de lunch zie je Catherine in een spijkerbroek, leuk kort Jack en heerlijke boots aan als ze buiten, vaak ook boeren, tuinders etc bezoeken. En heeft William zich dan ook aangepast omgekleed. Ik heb hun nu nog nooit op hun Koninklijk gekleed gezien bij ikke bezoeken. Slim secretariaat daar. Ik denk dus dat het niet zozeer aan Máxima en Alexander ligt ( of misschien ook wel als de agenda’s worden doorgesproken) maar vooral aan hun secretarissen, etc, die dit dus inplannen.

Volledig mee eens

Precies wat ik bedoelde met mijn eerdere opmerking inderdaad. En ik dat Máxima en Willlem-Alexander toch ook zelf wel een inschatting kunnen maken als ze naar buiten kijken;)) waar blijven de droge dagen zullen zij ook wellicht denken als ze naar buiten kijken

Voor zover ik weet worden al die bezoeken hélemaal doorgesproken vantevoren

Mooi broekpak in een mooie kleur, maar ik had Máxima bij deze gelegenheid en met dit weer wel wat stoerder gekleed willen zien. Schoenen of laarzen met een stevigere hak en een smaller gesneden donkere broek lijken me geschikter en kunnen evenzo netjes zijn.

‘Pretty in pink’, mooi pak, maar wellicht niet zo geschikt voor dit werkbezoek en dan ook nog eens dit ellendige weer. Wel heel leuk wederom met de kleine knoopjes aan de mouwen en het lijkt mooie stof. De top is lastig te zien, oogt elegant. Op Robin Utrecht staan ook leuke foto’s, saampjes in het stro tussen de schapen en de lammetjes, en Maxima met haar lange pijpen en pumps op het boerenerf temidden van de mesthoopjes, haha. 

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Een heel verzorgd plaatjes deze keer.
Hoewel een trenchcoat op dit moment modern zijn, is niet ieder exemplaar voor iedereen geschikt. Bij Willem Alexander zou ik een minder lang en wijd model adviseren. Dat oogt wat vlotter en jeugdiger. Deze lange jas kan hij over 20 jaar nog aan.
Het is voorjaar dus een frisse roze kleur is goed gekozen. Top Maxima!

Je bedoelt de regenjas. Die zijn in feite nooit in of uit de mode, die zijn er altijd, het zijn praktische kledingstukken voor als het regent.

Een mooi pak, maar om nou nog een broekpak aan te schaffen in wéér een andere kleur.. wel een mooie voorjaarskleur.
Men ziet er met dit weer al snel verfomfaaid uit, zo ook de majesteiten. Het hoofddeksel vind ik niet mooi en niet passend bij het pak, ook niet qua kleur.

Mooi pak maar om dit nou aan te trekken met dit weer… vind het sowieso geen handige en passende keuze om in de stallen en over t strand te gaan en staan met hoge hakken. Vind dat echt niet passen bij dit bezoek.
De top eronder vind ik echt heel lelijk zelfs. Ziet er goedkoop uit en te veel het zelfde thema alla de kroningsjurk.
Bordeaux of granaat was net bijzonderder geweest of camel

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Mooi pak, ik zou het combineren met de blouse van het pak ernaast en laarzen in die kleur (met stevige hak, vanwege het weer) en oorbellen, tas en hoedje ook. Wordt het een iets pittiger geheel, ik vind al dat roze een beetje teveel.

Oh wat jammer van t koude en natte weer.
Roze broekpak super, zo veel beter dan die plissé jurk. Goed hoofdeksel. Hoewel mooie regenjas, had een zelfde kleur jas van CI mooier gestaan denk ik.
Goede regenjas van WA.

(Zag dat gisteren ook een ontmoeting was met president Kenya en zn vrouw)

Mooi pak, zo te zien helaas niet zulk best weer meegebracht, hopelijk knapt t straks wat op!

Wat een prachtig broekpak. Mooie kleur en ook de ton-sur-ton top eronder ziet er mooi uit. Ook de iets rond lopende revér heel vrouwelijk. De schoenen vind ik zelf iets minder, en zoals Marie ook zei ben ik benieuwd naar een broekpak met een smaller toelopende pijp. Maar een mooie look, mooi haar stuk/hoed. Trenchcoat altijd goed. Hopelijk laat het zonnetje zichtnotering zien vandaag.

Wat een mooi pak, de revers zijn echt mooi, en de knoopjesrij op de mouwen. Het maakt het vrouwelijk. Zeker geen leuke sneakers eronder? Want dat lijkt me nou helemaal passend bij het tripje en de broekwijdte. We zien Maxima maar zelden op sneakers hè?

Dat is toch wel iets waar ik me aan stoor bij Máxima, dat ze zich eigenlijk zelden aan de omstandigheden aanpast qua kleding maar altijd het koninginnetje blijft spelen met naaldhakken en hoeden en juwelen bij gelegenheden waar dat niet echt passend is.
Kate bijvoorbeeld zie je vaak met spijkerbroek en gympen als de situatie daar naar is en dat vind ik veel normaler en niet zo alsof ze zich af wil scheiden van de rest van de mensen waar ze is door haar kleding.

Het broekpak vind ik prachtig, vooral de kleur, zou ik graag willen hebben 😉

“We zien Maxima maar zelden op sneakers hè?”
Laten we dat vooral zo houden, gympen zijn voor in de sportschool of andere sportlocaties, verder graag een gewone schoen.

Sneakers zijn in 2023 een volledig geaccepteerd schoeisel geworden voor iedereen en bijna voor alles. Dat het alleen voor sportgebruik zou zijn is echt wel een beetje 1970. Sorry Marja.

Mooi pak van Máxima, prachtige kleur roze en verzorgd plaatje, ook kapsel en hoed/haarband. Ik blijf het jammer vinden dat de broek niet wat smaller gesneden pijpen heeft, zoals we zagen bij Sophie van Engeland gisteren, maakt slanker naar mijn mening. Maar dat is het enige minpuntje wat mij betreft, ook de jas van Máxima vind ik erg mooi, altijd goed een trenchcoat van Burberry!