Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 okt 0 reacties

Máxima in het oranje tijdens muzikaal uitje

Koningin Máxima was vanmiddag bij een bijeenkomst ter gelegenheid van één jaar MuziekopleidersAkkoord. Het akkoord bevat een samenwerking voor de lange termijn tussen de pabo’s en conservatoria met als doel muziekonderwijs voor alle kinderen op alle basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied.

Betrokkenen van de opleidingen en uit het onderwijs blikten, in bijzijn van Koningin Máxima, terug op behaalde resultaten van het afgelopen jaar. Zoals de lesfilms gemaakt door studenten van het Conservatorium van Amsterdam waarmee pabostudenten van onder andere Hogeschool InHolland Haarlem basisvaardigheden leren voor keyboard, gitaar en percussie. Daarnaast zijn er afgelopen jaar online coachingstrajecten opgezet door studenten van ArtEZ Conservatorium Zwolle voor pabostudenten van Stenden Hogeschool.

Ook was er aandacht voor zaken die nog stroef lopen zoals continue uitwisseling van expertise, het combineren van muziekonderwijs en muziektechnologie zoals elektronische instrumenten, software en opnameapparatuur en lesprogramma’s die niet voldoende op elkaar aansluiten. Het doel van de bijeenkomst, waarbij studenten en kinderen muzikale optredens geven, was te onderzoeken hoe er de komende jaren nog meer resultaat geboekt kan worden.

Met het ondertekenen van het akkoord vorig jaar, ook in bijzijn van Koningin Máxima, ligt de samenwerking tussen pabo’s en conservatoria op landelijk niveau voor nu nog elf jaar vast. Door muziekonderwijs in de lerarenopleidingen te verankeren is de nieuwe generatie groeps- en vakleerkrachten goed toegerust en gemotiveerd om muziekonderwijs te geven.

Mode 
Outfit: oranje pied-de-poule broekpak van Natan 
Eerder gedragen: ja, tijdens videocalls 
Accessoires: bloembroche van Natan, clutch van Natan. Schoenen zijn lastig te zien. 


Foto: PPE/Nieboer 


Foto: PPE/Nieboer 

Máxima met de outfit tijdens een eerdere videocall: 

 

Nog even over de broche…. die heeft een heerlijke vakantie achter de rug in de inloopkast van Máxima. In 2005 deed het sieraad al dienst. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments