Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 nov 75 reacties

Máxima in het nieuw bij regeringslunch

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zijn vanmiddag aanwezig bij een regeringslunch voor de Italiaanse president en daarbij kwam een nieuwe outfit in beeld.

De koningin draagt een grijze japon met een draperie over haar schouder. Label: vermoedelijk Natan, maar het is nog even wachten op bevestiging. Haar bruine hoedje met veer is eveneens nieuw.

Foto: PPE/Rubsamen
Foto: PPE/Rubsamen
Foto: PPE/Rubsamen
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
75 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Máxima is héél erg chic, van top tot teen ! Die halflange handschoenen staan haar verrukkelijk !

Mooie eenvoudige jurk, met het hoedje erbij doet het mij aan de jaren 30 denken. De beige schoenen, handschoenen en tas kleuren er mooi bij.

Leuk nieuw setje van Maxima, eerlijk gezegd vind ik dat van Linda Mattarella(55) wat te kort, bij Maxima netter, iets over de knie

Uiterst chique dit, ik heb alleen een bloedhekel aan veren op het hoofd! Maar dopje er leuk.

Gewoon Chique! Niks aan veranderen

Mooie outfit… prachtige styling, goede kleuren… H.M staat toch ook bijna alles…

Het moet me toch maar eens van ’t hart. Wat worden er toch ongelooflijk zure en veroordelende opmerkingen gemaakt over de kledingkeuze van Màxima. Je kunt best wel een opmerking maken maar ik lees toch ook vaak termen als ‘een koningin onwaardig’ en ‘zo kun je hier niet verschijnen’. Volgens mij loopt Màxima lang genoeg mee om te kunnen beoordelen wat ze wel of niet kan dragen. Ze staat eeuwig in de spotlights en ze heeft ongetwijfeld eens een mindere dag qua kleding(keuze). Maar met een beetje mildheid en wat meer relativering voor de dame waar we zo vrijelijk en publiekelijk over spreken lijkt me geen slechte zaak. Kleding gaat tenslotte maar over de buitenkant.

Helemaal mee eens, noem t misschien af en toe wat nonchalant, wat maakt t uit, het werk wat ze doet is het belangrijkst, daar wil ze aandacht voor, niet voor de kleding die ze draagt!

Eens Mart.
Kritiek is prima, maar zuur is niet nodig.

Josine , wanneer verras je ons weer eens met een mooi boek over Modekoningin Máxima ?

Helemaal met jullie eens Mart en Josine!! Ik zie soms echt heel negatieve en onaardige opmerkingen voorbij komen… ik geef het je te doen: altijd maar in de spotlights staan.. ik ben van mening dat onze koningin altijd haar uiterste best doet en er eigenlijk altijd mooi uit ziet.. ook bij deze lunch was het weer een PRACHTIG totaalplaatje. Het is niet altijd mijn smaak en ja heel soms vind ik dat haar kapsel wel iets netter kan, maar zolang H.M. het maar mooi vindt en zich er goed in voelt dan is het goed, dan kan ze haar werkzaamheden goed uitvoeren en ons land en de mensen die er wonen vertegenwoordigen. Ze doet gewoon haar uiterste best en meer kunnen en mogen we niet van haar vragen…lijkt me voldoende, toch?

Gewoon keurig, heel mooi, t hoedje met de grote oorbellen vind ik goed combineren!

Wat een leuk model heeft deze nieuwe jurk en wat een fijne roklengte deze keer. Het model is eenvoudig maar door de schuine pas met draperie op/over de schouder krijgt t toch wat sjeu. Het bruine hoedje staat er goed bij, vind m eignlijk wel grappig. 😉 de oorbellen maken t helemaal af. Ik vraag mij altijd af hoe het kan dat deze hoedjes zo goed blijven zitten. Maxima koos voor een lichtere kleur schoen en tas das jammer wat mij betreft donkerbruine schoenen en tas matchen m.i. beter. Voor deze gelenheid een prima outfit.

Bij deze kleine hoedjes wordt er een kammetje ingenaaid, zo blijft hij keurig zitten

Dank je Elisah.

Ik vind het dopje mooi op haar hoofd. De kleur bruin bij grijs staat erg goed.

Ja vreselijk dit soort eikeldopjes op het hoofd, echt geen gezicht. Al met al een niet erg geslaagde look.

Ik hou niet van die hoedjes voor op het hoofd, dragen de Engelse dames ook vaak. Doe mij maar gewoon een lekkere (flap-)hoed of fedora.

Mooie jurk en mooi hoedje 😊
Zijn die oorbellen nou al bekend?

Ja zeker. De ze heeft ze al een tijdje. Van de Deens ontwerper Ole Lynggaard. Mary heeft ze volgens mij ook

Ja nu je het zegt komen ze me toch wel bekend voor

Ohw Josine, het bewerken van je bericht werkt toch weer niet

Nee dat klopt. Daar heb ik ook al even last van..

Jammer dat ik tegenwoordig zo veel geklaag hoor op MKM, geniet van de foto’s, en laten we verder niet over elke kreukel in de stof zeuren, wie komt er nu zelf zonder kreukels uit de auto, vliegtuig etc

Kate uit Engeland.
Die heb ik nog nooit met kreukels gezien.
En volgens mij Beatrix ook niet, die was / is heel kritisch met stoffen, heeft ook hele kostbare stoffen, en dat zie je wel in het dragen .

Ja hoor eens, het kan zeker wel zonder kledingkreukels. Als ik eerlijk ben ziet Máxima er wel vaker wat frommelig uit. Kreukels, scheve naden, enz. De enige keren dat geen 100% positieve kritiek kan hebben is wanneer ze een Staatsbanket heeft. Alhoewel? Toen bij de inhuldiging banket van de Japanse keizer met die rode galajapon ….? Maar ze ligt hier ook wel onder een vergrootglas hoor. Maar goed dat mag, de site heet dan ook: modekoning Máxima

Ik zou zelf ook heel kritisch zijn welke stoffen ik zou dragen bij bezoeken., denk ik .
Want het hoeft echt niet,
Privé dan maar lekker dragen wat je fijn vind, maar niet in functie.

Mee eens.

👍

Jurk en hoedje samen vind ik mooi. Met de mantel over de schouders verdwijnt mi het hoofd. De “revers” kraagmantel doet het mi niet met de jurk. Het kapsel is wel verzorgd.

Geen fan van deze totaal niet sprankelende fletse outfit. Wel fan van de mooie oorhangers. Vooral als gastvrouw bij een inkomend staatsbezoek kan de Koningin zo veel beter. Jammer dit is een gemiste kans

Leuk hoedje wat prachtig kleurt bij haar ogen! De oorbellen zijn chandeliers van Ole Lynggaard en prinses Mary van Denemarken heeft dezelfde 🙂

Schattig hoedje wat prima matcht met de mooie oorbellen.
Wanneer die bleke kleur handschoenen, tas en schoenen nu vervangen worden door donkerbruine exemplaren, krijgt de complete outfit een pittige, warme uitstraling, zoals meerderen van ons reeds aangaven.
En die bungelende jas….laat ik daar maar over zwijgen:(

Die bungelende jas was in de tijd van Jacky Kennedy / prinses Gracia enorm chique, maar blijkbaar wordt het nu niet meer gewaardeerd…

Door mij wel hoor 😄

Jawel hoor, wordt zeer gewaardeerd. Stand out from the crowd en een echte signatuur look van Maxima. Dus chapeau en vooral zo doorgaan.

Het zgn shoulder robing was destijds inderdaad hot en met name voor poses bij foto sessie, maar over het algemeen werden de elegante jassen ‘gewoon‘ gedragen.

Eenvoudig jurkje, maar prachtig.
Eenvoud siert!

Is de hoed van dezelfde ontwerper als toen met de Prix de Rome award? Die met dat vogeltje? Was toch van een Italiaanse ontwerper?

Ze droeg die hoed ook bij het staatsbezoek aan Italië in 2014?
Kan helaas ontwerper niet meer vinden. Maar doet me er echt aan denken.

Bedoel niet die hoed maar het zou me niet verbazen als het van dezelfde ontwerper is.

Jaaaaaa! Oh, dank je! Kon het niet vinden! Dus die was inderdaad van FD.
Ik weet niet hoe ik erbij kom maar heb ooit website bezocht van Italiaanse hoeden ontwerpster. Dacht dat dat was n.a.v. deze hoed, maar niet dus.Leuk hoedje, denk mooier met de haren in een lage knot en ook niet bij deze jurk. Vind het meer een ‘buiten’ hoedje. Mooi om gecombineerd worden met een wollen cape en bijvoorbeeld een koker rok. De jurk is niet bijzonder, keurig, maar wederom krapjes. Mooie oorhangers.

Wat een mooie outfit, super leuk hoedje ook. Al vind ik deze kleur blauw wel een beetje saai voor Máxima. Maar ze matcht mooi met de outfit van de dochter van de president en dat vind ik altijd een heel mooi gebaar tijdens een staatsbezoek.

Het valt me op dat de koning en koningin eigenlijk weinig samen doen met hun gasten tijdens een staatsbezoek. Ook dit programma weer. In Zweden bijv was er veel meer contact met de royals. Heeft dit een speciale reden, of hangt het gewoon af van de vriendschap?

Maxima als je dit leest: trek aub de jas gewoon aan! Jurkje is mooi, niks op aan te merken. Maar is het normaal dat je hoedje je wenkbrauw raakt? Jammer van de lichte kleur pumps.

Zoals Klazien al zong: jas aan, jas uit.
https://www.youtube.com/watch?v=0OP1RkHIfcw

Haha, geinig, hopelijk heeft Maxima geen last van al die kwaaltjes😉.

Ja ik denk dat dat zo hoort. Bij Catherine raken de hoexjes, of de wenkbrauw of zitten nog lager.

Helemaal mee eens. Een jas is om aan te trekken. Ik vind ook dat het hoedje ver naar voren zit.

Ik vind het heel mooi, hoedje is te leuk en geeft iets extra’s aan de jurk. Volgende keer zou ik het graag willen zien met pumps, handschoenen en jas in zelfde kleur als het hoedje.

Het hele plaatje: prachtig ! Het hoedje zou ik zelf willen hebben, maar wanneer zou ik het moeten dragen?

Zie nu het totaal plaatje. Prachtig!

Mooi jurkje en de oorbellen zijn een van mijn favorieten voor haar. Maar dat hoedje vind ik niet geslaagd net alsof het uiteinde van de fazant denk ik heel voorzichtig de huid eraf is gehaald en gedeeltelijk geplukt. Sorry niet zo fraai (en ook niet zo fraai omschreven!)

Maar de kleuren beeldschoon
Een bruine hoed was er prachtig bij geweest

Prachtige oorbellen, die passen wel goed bij het hoedje. Ook een beige jas, bruin zou mooier zijn.

Het idee van de jurk is leuk, toch is er ‘iets’ mee, het bovenstuk zit niet helemaal goed, ik kan er de vinger niet op leggen. Misschien zijn de mouwen te wijd.
Het hoedje is geweldig modisch, alleen jammer dat de rest van accessoires niet dezelfde kleur hebben. Daardoor verdwijnt het effect een beetje.

De foto van haar gezicht. Hoedje en ogen dezelfde kleur. Mooi hoor!

En volgens mij is het niet een eenvoudig elastiekje. Iig dezelfde kleur als het hoedje

ik schrok in eerste instantie van dit jurkje, lijkt wel een theedoek op de deze foto🧐 maar net op blauw bloed site gekeken en is echt een heel mooi jurkje. Met donkerbruine accessoires was het geheel wat warmer geworden. Hoedje…mwah, haar in een staart stuk beter als dat losse geflodder, maar een camouflage over de elastiek had wel mooi geweest.

Wow, mooie queen. Stylish: jurk, hoedje, handschoenen etc.
Mooi gecombineerd met (nieuwe?) jas waar de lichte pumps weer goed bij staan.
Dochter president ziet er ook goed uit: leuk tasje!

Mijn eerdere reactie trek ik in ….😉
Nu betere foto,s gezien.
Het is een mooi geheel, en hoedje past er heel goed bij , mooie herfst combinatie en
prachtig ook met de camel mantel .
En om toch nog over iets te zeuren, staart even in een goede knot gedraaid was bij dit hoedje nog leuker geweest.

Bij Robin staan duidelijke foto’s.
Ik vind het een geslaagde outfit.
Wat staan deze oorbellen er mooi bij.
Alleen dat elastiekje in de paardenstaart begrijp ik niet. Een pluk haar om het elastiek had het er een stuk verzorgder uit laten zien.

Op de site van blauw bloed staan betere foto’s. De jurk is effen grijs en heeft geen strepen. Ik vind het een zeer geslaagde outfit, staat haar erg mooi. Haar simpel in een staart. Goede keuze.

Dit staat haar erg goed moet ik zeggen: leuk!!

Leuke jurk en hoedje staat haar goed. Alleen had ze er beter ook bruine accessoires bij kunnen dragen i.p.v. beige, is meer passend bij elkaar en staat warmer. Zou leuk zijn als Amalia hierbij was, geldt ook voor gisteravond.
Ze kan wel bij meer dingen betrokken worden. Nu ze 18 is vind ik haar nog steeds weinig in beeld.

Waarom zou Amalia meer in beeld moeten zijn? We hebben toch een functionerend staatshoofd? Ik zie het probleem niet.

Ach nee, dat kind heeft al genoeg aan haar hoofd.

Ze studeert, dat is een voltijds baan, dit is een tentamenperiode, met ook voor studenten soms tentamens ’s avonds. Amalia heeft duidelijk aangegeven geen gebruik te willen maken van haar toelage omdat ze er nog niets tegenover kan zetten omdat ze studeert. Dus hoeven we haar voorlopig ook niet te verwachten bij dit soort gelegenheden.

Ik denk dat ook de extra beveiliging een rol speelt, voor Amalia is dit een moeilijke periode , extra risico,s zullen vermeden worden , (denk ik hoor.)

Jullie hebben ook wel gelijk, maar als ze nou geen tentamens of colleges heeft kan ze, als ze het zelf leuk vindt, er weleens bij zijn, bij een etentje of een contraprestatie ofzo, geen officiële dingen, dat hoeft nog niet. Ik snap ook dat het nu moeilijker is wat betreft de beveiliging, maar hopelijk gaat deze periode gauw voorbij.

Jammer dat ik als eerste ben, want ik begin negatief. Sorry, sorry
Misschien met andere foto of bewegend beeld beter, maar nu vind ik het niet mooi.
Streep vreemd schuin, doet erg denken aan eerdere Nathan modellen, kleur hoedje snap ik niet bij deze jurk . Vind hem er gewoon niet bij passen, mede door de veer. Tas en schoenen in weer andere tint
Het is geen sprankelende Maxima .

Haha, die streep is de kwaliteit van de foto. Anders heeft ze dr gezicht ook gestreept, de muur achter haar en dr benen ook😅 Ik denk echt dat je even op beter beeld moet wachten

🤣🤣

Hoofddeksel sowieso een 10. Elegante foto zeg,