Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 24 jun 60 reacties

Máxima in het lichtblauw bij ontvangst Emir Qatar

Voor de ontvangst van de Emir van Qatar heeft Máxima een bekende – en bedekkende- outfit uit haar kast gehaald.

De Emir van de staat Qatar, Zijne Hoogheid Sjeik Tamim bin Hamad Al Thani, brengt vandaag een officieel bezoek aan Nederland. Hij wordt hierbij vergezeld door zijn echtgenote, Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Hamad Al Thani. De Emir werd zojuist officieel ontvangen door het koningspaar en zal later ook langs gaan bij minister-president Rutte en de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer. Het bezoek staat in het teken van de verdere versterking van de brede relatie tussen Nederland en Qatar. Parallel vindt in de ochtend een rondetafelgesprek plaats met verschillende CEO’s over onder meer de sectoren water, duurzame energie, voedsel en maritiem.

Mode
Normaal gesproken draagt Máxima mouwloze jurkjes op zonnige dagen, maar een formeel ontvangst van gasten uit Qatar vraagt om een andere stijl. De keuze viel dit keer op een zijden blouse met royale striksluiting en een zijden rok met ongelijke roklengte.

De eerste foto via Thijs van der Giessen van Blauw Bloed:

NLbeeld/Patrick van Emst
(c)Pool/Patrick van Katwijk

De outfit komt uit de koker van Natan en debuteerde bij het Kerst Muziekgala 2023:

14-12-2023 Kerst Muziekgala. (c)Patrick van Katwijk

Tijdens het Koningsdagconcert droeg Máxima een felgele top boven de rok.

(c)Patrick van Katwijk

De hoed is nieuw.

Patrick van Emst

Voor wie het is ontgaan: om de negatieve sfeer van de reacties om te buigen, worden respectloze of zure reacties zonder verdere communicatie of waarschuwing verwijderd. Kritisch zijn op de kleding mag uiteraard, maar zorg ervoor dat je reactie plezierig is om te lezen en niet op iedere slak zout legt. Hier lees je er meer over.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
60 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Prachtige outfit! Kleur staat haar fantastisch en de hoed en schoenen en tas? Geweldig. Een mooi geheel dus!!

Beetje “gezocht” dit model voor de rok. Zo scheef, zo grof met die plooien, taille zit echt niet mooi/goed. Het zit gewoon niet, en ook zo groot oppervlak dat glimt. M.i. niet mooi, maar eerder een geval van “hoe val ik op” Daarbij vind ik het kapsel onder dat hoed uit niet mooi, loshangend haar bij Máxima, met of zonder kunsthaar, vind ik gewoonweg niet meer kunnen op de manier zoals zij het draagt. Want of 1) het heeft een hoog barbiegehalte past haar niet of 2) het is onverzorgd en piekerig. De blouse en de sieraden vindt ik wel erg mooi. Jammer dat ze haar blauwe suède pumps er niet bij aan heeft. Ik denk dat de schoenen en het hoedje op het laatste moment gauw bijelkaar gegrist zijn. Zo komt het tenminste op mij over.

Last edited 27 dagen geleden by Jacqueline

Echt prachtig: de hele styling, de kleur, het kapsel, de juwelen. Niks meer aan veranderen 🙂

Ik ben helemaal enthousiast! Wat een mooie, gepaste outfit voor dit bezoek. Leuk om deze rok weer met de blouse terug te zien, met geel vond ik geen succes. En gecombineerd met deze beige accessoires, helemaal leuk. Rustig geheel om te zien, ik hou ervan. WA met bijpassende stropdas.
Leuk dat de sheika oranje in haar oorbellen draagt. Verder nette outfit, misschien wat pompeus. En zijn haar mouwen niet een tikje (te) kort? Ik wist niet dat de sheik 3 vrouwen heeft, zoals ik hieronder in een reactie las. Sjonge, wat een gedoe lijkt me 😉 Zouden ze zelf nog wel enige inspraak hebben, vraag ik me af. Het lijkt me logisch van niet veel, maar daar zal een zeer luxueuze levensstijl tegenover staan

Mooi ensemble van blouse en rok die haar goed staat, al merk ik nu dat ik dit blijkbaar meer een winterse set vind (misschien associatie met ijs en winterse grijsblauwe luchten?). En het is al gezegd, maar de contrastkleur beige doet helemaal niets voor mij. Daarnaast past de look van het hoedje m.i. niet bij de look van de sieraden, daar zit voor mij in ieder geval ergens een error. Deze outfit leent zich volgens mij perfect voor (grote) parels en een dopje, maar misschien is dat te Jacky voor Maxima 🙂

Prachtige kleur en deze kleur staat Máxima goed. Maar de rok vind ik niet mooi. Telang en die brede plooien maken je onnodig dik. Een soepel vallende rok was mooier geweest mijn inziens.De sieraden vind ik ook mooi. Jammer dat ze haar blauwe schoenen niet aan heeft maar deze kunnen ook.

Wat een mooie outfit. Staat haar geweldig maar de beste keer vond ik toen ze het naar het muziekzaal droeg met mooi opgestoken haar. Het hoedje is erg leuk en staat haar goed.

Ik vind het wel een verzorgd geheel maar de rok oogt zo zwaar.. weet niet wat ik eraan zie maar vind het net niet.

Ik vraag me af waarom de zomer fotosessie al geweest is. Dat is anders toch vlak voor hun vakantie? Nu hebben ze toch nog afspraken..

Tegenwoordig is de fotosessie op een moment dat alle prinsessen in Nederland zijn. Er zijn helaas geen vaste momenten meer.

Ik hou van deze kleur blauw en staat koningen Maxima ook erg goed. Een mooie nette outfit ik vind het ook zo leuk dat de rok aan de achterkant langer is geeft iets feestelijks en het is chique.

Prachtige elegante zomerse outfit gezien het gezelschap. Ik vroeg me af of zij wellicht bewust heeft gekozen voor een ‘saaier’ hoofddeksel en kapsel ( wel verzorgd hoor) en sandaaltjes om een wat bescheidener uitstraling te geven dan met de feestelijke versie met de Kerst Muziekgala?? Toen was zij ook echt Dè Koningin; nu de gastvrouw naast andere royals. Ik hoop voor Maxima dat ze morgen niet weer in lange mouwen hoeft! ☀️🥵

Deze outfit is zeker geschikt voor dit ontvangst, goed bedekkend, maar ik ben niet weg van deze rok, de pasvorm, de stof en de ongelijke lengte geven een onrustig silhouet. Een mooie kokerrok bij deze blouse lijkt me ook wel eens leuk. De schoenen en het hoedje wat onlogisch maar het oogt verzorgd. De Sjeika netjes ingetogen, wellicht zijn de twee andere vrouwen wat uitgesprokener. (De emir heeft drie echtgenotes, oh wat een keuze stress….😁)

Last edited 28 dagen geleden by Catherine

Hahaha….zouden ze een strootje trekken of ienemienemutte doen wie er mee mag?? Ik zou zeggen…neem ze alledrie mee.

Last edited 27 dagen geleden by Suyari

Suyari, haha inderdaad, geen gedoe, hupsakee allemaal mee!😉

Catherine en Suyari: You naughty girls 😉😂👍

Last edited 27 dagen geleden by Roos

Ik vind deze set erg mooi: aparte rok, de geraffineerde kleur en de stof met die mooie glans. Feestelijk maar niet te uitbundig.
De oorspronkelijke schoenen vind ik wel mooier, ook qua kleur.
Van dit soort hoedjes ben ik niet zo’n fan, de kleur valt ook weg door haar haarkleur.
Met een beetje losse knot had het denk ik ook zonder hoedje gekund.

Snap de kleur van de hoed niet helemaal. Voor deze stralende dag een mooie kleur maar een te zware look.
Met het geel wat super naar begrijp ook wel dat niet de look is die ze wilde voor dit bezoek

Mooi, maar ik had het nog mooier gevonden met opgestoken haar. De beige tas, schoenen en hoed vind ik leuke afwisseling, maar hoeven in deze combinatie niet in de herhaling voor mij.

Heel mooi geheel. Kleur staat haar heel goed. Prachtige ketting en oorbellen maken het af.
De vrouwelijke gast vind ik minder mooi, wat saai. Maar de kleur staat goed bij haar teint.

Niet mijn favoriete outfit voor Maxima, maar wel passend voor de gelegenheid. Over het haar en de make-up ben ik minder enthousiast. Het haar opgestoken is bij deze blouse veel leuker, en de tulband heeft een fletse kleur. Ook vind ik de make-up vrij oranje ogen in het zonlicht.

Prachtige combi in koele ijsblauwe kleur!
De ketting geeft net even een warmer accentje, wat deze outfit wel kan gebruiken.
Ik probeer mij voor te stellen hoe het zou tonen wanneer het mooie hoedje in de iets dieper blauwe kleur van de ketting geweest zou zijn….?
Voor mijn gevoel net even wat sprekender!
Dit exemplaar in licht beige hoop ik nog eens bij een andere japon terug te zien.
Omdat dit model schoenen een bandje om de enkel heeft, vind ik dat met deze roklengte niet zo bij elkaar passen.
En ook de kleur beige minder mooi hierbij dan de lichtblauwe pumps, wat tevens geldt voor het tasje en de handschoenen.
Het kapsel is origineel….volgens mij nog niet vaker zo gezien.
Voor de echtgenote van de Emir uit Qatar vermoedelijk een vreemde gewaarwording in deze Westerse kledij? Zij zal doorgaans gekleed gaan in de stijl van dat land denk ik…., of vergis ik mij daarin?

het zonnetje lijkt de set blauwer de kleuren dan op eerdere foto’s. Is het nou ijsblauw, of meer zilverblauwgrijs? Hoe dan ook: ik vind dit een prachtige rok, hele mooie stof en een zeer stijlvol gelegenheidskledingstuk. De Sjeika ziet er niet uit naast Maxima, colbertje en rok zijn echt twee verschillende stijlen die niet matchen naar mijn idee. Het hoofddeksel van Maxima vind ik niet…..hoe zal ik het zeggen….sprankelend?

Mooi hoor… in deze combinatie vind ik de rok het mooist, alhoewel… misschien met een spierwitte blouse of top zou de rok ook heel gaaf kunnen zijn…

Zeer geschikte outfit voor dit ontvangst. Lieve kleur, fantastische sieraden. Hoofddeksel had ook nog in lichtblauw gekund. Ontspannen kapsel.
Niet helemaal de vlotte queen maar een waardige. En wat een slanke taille toch!
Niet in de auto gezeten, dus geen kreuken.
Ja jammer, geen gala. Reken maar dat de sheika wat aan sieraden heeft! Die zullen denk ik in Engeland wel uit de kast komen!

Oh nee Siobhan, daar is de Japanse keizer en keizerin.

Ik vond dit de eerste keer (Kerstgala) heel mooi. Maar nu met loshangend haar niet verzorgd, ik begrijp ook de “schoenenwissel” niet zo goed. Was een stuk mooier met de oorspronkelijke schoenen.

Misschien dat ze op een dag als vandaag meer moet lopen/staan dan bij het Kerstgala, en dat deze schoenen fijner zitten?

Zeer verzorgd en passend bij de gelegenheid. Ik had de strik er voor de afwisseling afgehaald en ipv het collier één van de schitterende broches uit de koninklijke kluis opgespeld.

👍🏼 Goed idee Nadeshda van een broche, wat mij betreft wel graag in combi met de strik, deze blouse is schitterend. 🤩

De veuls te drukke halsketting zal ik in het geval van een broche hier niet missen, bovendien kan kan er dan voor ietsiepietsie minder decolleté gezorgd worden in respect naar het inkomende royale bezoek uit Qatar. 🇶🇦
Ik weet, het is vandaag niet Máxima’s “Jordaanse huwelijks taferelen outfit” maar toch.

Heur rok blijft ogen als een blok beton èn ik vind de achterkant vervaarlijk dicht de grond naderen 📏

De combinatie van kleuren vind ik erg mooi, lichtblauw & beige maar hoofddeksel & schoenen zijn ècht geen succes. 🙂‍↔️

Heur haar is mooi gestyled 🥳 maar niet voor een outfit en moment als vandaag, zeker niet in combi met “de hoed”.

Een mooi geknoopte strik was een goed alternatief geweest. De feestelijke rok met een blok beton vergelijken ben ik het helemaal niet mee eens, maar ik lees je commentaren altijd graag, PK020.

Goed idee van die broche!

Mooi! Goeie aanwinst deze hoed

Ik vind het een prachtig geheel de lichtblauwe rok met de blouse (beter dan met de gele blouse) sieraden vind ik te druk vooral in combinatie met de sjaal van de blouse. Een simpele parelketting had ik mooier gevonden.

Wat een verschil een kapsel toch kan maken in de beleving! De eerste keer, bij het Muziekgala, vond ik het mooi en feestelijk. Een lange, satijnen (glimmende) rok: echt iets voor een feestavond. De tweede keer, bij het Koningsdagconcert, was het op een andere manier gecombineerd. Op zich fris met het geel, maar door het kapsel was het voor mij niet ‘af’ voor die gelegenheid.
Nu, voor de derde keer, vind ik het op zich netjes maar niet zo geschikt voor een dag-gelegenheid. Het is mij een beetje te ‘shiny’ en feestelijk. Maar: een net kapsel, los maar verzorgd!

Is het hoofddeksel nieuw?

Overigens flink uitgepakt met juwelen! (wederom voor een dag-gelegenheid dan).

Ik vind de schoenen van Maxima heel verrassend. En de sjeika een beetje oubollig gekleed. Zelfs geen hoed of iets dergelijks om het op te fleuren. De dames gaan niet gelijk op, zoals de heren wel doen.

Mwaw. Op eerste gezicht mooi maaaaar…. Derde keer in een half jaar deze rok vind ik wat veel. Schoenen met de bandjes doen mij aan van de ballroomdancingschoenen denken… en de kleuren van de verschillende accessoires lijken net niet te matchen. Dus een zesje 🙂

Misschien dat het grote publiek het niet merkt, maar ik zit zelf wel in Team ‘drie-keer-achter-elkaar-dragen-in-relatief-korte-tijd-is-te-vaak’. Maar dat doet ze met andere outfits ook wel eens (b.v. dat turkooise broekpak laatst).

zo mooi!

Deze outfit vind ik geweldig, blij dat ze weer de blauwe blouse erbij draagt, zoveel mooier dan die gele top!

Hare Hoogheid Sjeika Jawaher bint Hamad Al Thani vind ik er prachtig uitzien. De outfit van Maxima vind ik minder. De blouse vind ik wel mooi, maar de rok stof vind ik veel te stijf(zoals jullie ondertussen vast weten hou ik hier niet van😉). Ook vond ik het kapsel bij het eerste draagmoment mooier, een loss knot.
ook getagd een outfit van Sasha &Babi

Cadeau of mooie geste naar Nederland?

Volgt er een gala of officieel diner?

Koningspaar ontvangt emir van Qatar op Paleis Noordeinde – Blauw Bloed (eo.nl)
Dit blijft een mooie outfit. Maar het losse haar(wel goed in de krul) in combinatie met dit, vaal beige (?), hoofddeksel vind ik niet mooi.

Prachtig deze kleur.
Haar dan liefst omhoog.

Mee eens.

De ” hoed” valt beter mee in “face” dan in “profiel” . Van de sieraden vind ik eigenlijk de halsketting te “druk” . Zou zelf ook geen volle halsketting nemen boven een strik, eerder een discrete hanger aan een eenvoudige ketting …

Last edited 28 dagen geleden by maribrune

Ik had uw reactie wb het collier nog niet gelezen maar same same hierro, met “de broche van Nadeshda” als mooi alternatief . 👌🏼

Heel mooi, maar dan met het kapsel van foto 2.

Prachtige outfit, ik vind haar kapsel minder geslaagd; ik zou het in een knot mooier vinden.

Heel mooi met de blauwe strikblouse weer. Het is een “koele” kleur 😉🧊.

Josine, ik ervaar de outfit van Máxima juist als heel koel en prettig overkomend mbt warmere temperaturen, mijn internationale 🔊 mode radar wellicht? 😄

Door de koele kleur en de soort stof vermoed ik?

☀️ Jazeker Tina en ook wat Tony schrijft, lange mouwen en koele zijde. Josine heeft hierover ook eens in een blog geschreven.

🚹 Ikzelf draag bij warmte/hitte ook het liefst bedekkende kleding, wijde linnen broeken & royale overhemden van linnen of mousseline.

Wat draag jij dan het liefst? ☀️

Zijde draagt zo heerlijk koel en bij een bezoek van een emir is het vast niet gepast teveel huid te laten zien en dan is deze outfit met lange mouwen en rok in koele zijde perfect!

Last edited 28 dagen geleden by Tony

Mooie outfit van Maxima, al had ik haren opgestoken mooier gevonden.
Even foto’s van dichtbij afwachten.
Haar zit mooi in de krul, maar opgestoken vind ik het mooier.
Sieraden zijn heerlijk; lekker uitpakken tov van de Seikha, mag best😉

Last edited 28 dagen geleden by Roos