Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 16 feb 49 reacties

Máxima in het geel op deze sombere dag

De regen tikt tegen de ramen, de lucht is grijs en toch kregen we vandaag een zonnetje te zien. Een koninklijk zonnetje zelfs, want Máxima draagt vandaag felgele kleding tijdens haar dagje Eindhoven.

Tijdens het ochtendprogramma staat centraal hoe een hecht netwerk van designers en creatieve broedplaatsen in Eindhoven bijdraagt aan de internationale positie van Nederlands design. Koningin Máxima gaat in gesprek met ontwerpers die zich voorbereiden op het presenteren van hun werk in Milaan komend voorjaar, als ook met ervaren ontwerpers en ondernemers die hun weg naar Milaan al gevonden hebben.

Onder andere door Philips en Design Academy Eindhoven is Eindhoven uitgegroeid tot een designstad. Inmiddels kent de jaarlijkse Dutch Design Week als internationaal podium voor Nederlandse ontwerpers en makers. Daarnaast stimuleert Eindhoven Design District (EDD) ontwerpers, overheid en bedrijfsleven om samen te werken en de sociale en maatschappelijke meerwaarde van design te laten zien. Verspreid over de stad zijn er inmiddels meerdere creatieve broedplaatsen, vaak gevestigd op voormalige industrie- en bedrijventerreinen.

Koningin Máxima bezoekt eerst NUL ZES, een ontwerperscollectief en creatief laboratorium voor designers, architecten en onderzoekers, gevestigd op het terrein van een voormalige gasfabriek. Op het terrein is inmiddels met de bewoners een kleine woonwijk ontwikkeld, waar NUL ZES deel van uitmaakt. Koningin Máxima ontmoet er onder andere NUL ZES oprichter Renee Scheepers en ontwerpers Alissa van Asseldonk en Nienke Bongers van studio Alissa+Nienke, die er hun materiaal- en vormonderzoek doen. A+N nam deel aan de Salone del Mobile in Milaan. Het gesprek gaat onder andere over de meerwaarde van multidisciplinair samenwerken om tot sterk ontwerp te komen en over de groei naar rendabel ondernemen.

Aansluitend bezoekt Koningin Máxima Home of Design Kazerne, een expositieruimte annex hotel- restaurant in het centrum van Eindhoven, gevestigd in een gerenoveerde marechausseekazerne. Door ontmoetingen, exposities en cross-over projecten biedt Kazerne een podium aan de creatieve industrie. Zij spreekt met initiatiefnemer en ontwerper Annemoon Geurts en met ontwerpers en vertegenwoordigers van bedrijven uit Eindhoven en omstreken die zich later dit jaar in Milaan zullen presenteren. In Kazerne wordt tot slot een deel getoond van de dubbelexpositie in samenwerking met Van Abbe Museum, waarin kunst en design worden samengebracht.

Middagprogramma

Na een snelle lunch brengt de koningin vervolgens een werkbezoek aan het Eindhoven Hendrik Casimir Instituut (EHCI). Het onderzoeksinstituut is onderdeel van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) en specialiseert zich in wetenschappelijk onderzoek naar onder andere fotonica.

Fotonica is een wetenschappelijke discipline die zich bezighoudt met de wisselwerking tussen licht (fotonen) en materie en wordt gezien als sleuteltechnologie in de digitale en technologische ontwikkelingen van de toekomst. De TU/e is een van de voorlopers en grondleggers van deze technologie. Het onderzoeksinstituut EHCI maakt samenwerking tussen verschillende onderzoeksgebieden mogelijk, zoals nanotechnologie, quantumtechnologie en elektrotechniek.

Data kunnen door het gebruik van fotonica met de snelheid van het licht worden verstuurd. Hierdoor neemt energieverbruik af en de efficiëntie toe. Het bekendste voorbeeld van fotonica zijn glasvezelverbindingen, waarin breedbanddata met lichtsignalen verstuurd worden. Andere toepassingen zijn nieuwe sensoren voor medische diagnoses of sensoren om de versheid of samenstelling van voedsel vast te stellen. Het ECHI richt zich op de techniek om de nodige componenten voor het gebruik van fotonica, die microscopisch klein zijn, te ontwikkelen en samen te brengen in een microchip, zogenaamde geïntegreerde fotonica.

Koningin Máxima gaat bij het EHCI in gesprek met wetenschappers en studenten van verschillende disciplines en spreekt met hen over het wetenschappelijk onderzoek en de mogelijke toepassingen van fotonica. Koningin Máxima bezoekt ook een ‘cleanroom’. In deze stofvrije laboratoriumruimte wordt onder zeer gecontroleerde omstandigheden onderzoek gedaan naar fotonica en fotonische toepassingen.

Mode koningin Máxima

Koningin Máxima draagt vandaag een gele coltrui en dito pantalon van Max Mara. Misschien ken je de set nog wel van het WEF in Davos, waar ze eind januari aanwezig was.

De eerste foto, met dank aan Rick Evers:

(c) PPE/Schoemaker

Máxima met de outfit in Davos, januari 2023:

De mantel is een ontwerp van Oscar de la Renta en gaat inmiddels drie jaar mee.

Het bamboe-tasje is gekocht bij Uterqüe.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
49 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Vind de jas niet mooi, hij lijkt op mijn ochtendjas 🤭, en die wijde broek…. Oh please….😂

Jammer, jammer, ga je naar een ontmoeting over Nederlands design kom je aan in Italiaans design. Gemiste kans.
Pasvorm is ook net niet goed, top te strak, nou ja vooral de lingerie eronder waardoor het tekent en de broek behoudt zijn vorm niet en zit daarom niet mooi bij de billen.

En die jas, leuk voor carnaval maar dat was het niet.

Snel vergeten deze combinatie.

Ik vind dit echt een heel prima outfit voor een werkbezoek. Het is een warme en mooie kleur, en wat ik hier met name goed gekozen vind zijn de proporties: strak van boven, wijd van onderen (niet zoals soms, een wijde top op een wijde onderkant). Ketting en tasje ook top er bij.

Het enige wat ik er dus NIET mooi bij vind passen is de mantel… De rode mantel met print maakt het geheel clownesk naar mijn mening. Veel liever had ik hier een monochrome jas bij gezien, bijvoorbeeld in de kleur van het tasje.

Mooi pak en super mantel, maar, sorry Majesteit, samen geen gezicht, denk dat dat ook mede komt doordat de wijde pijpen haar schoenen totaal verbergen; van top tot teen in beschermende labaratoriumkleding zien we haar ook niet zo vaak https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.newmyroyals.com%2F2023%2F02%2Fqueen-maxima-paid-working-visit-to.html&psig=AOvVaw0zb4c6u1-clOhSgF47XsSr&ust=1676720734409000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwi85q7PvZz9AhUUitgFHTnACbgQr4kDegUIARDEAQ

Mooie mantel, mooi pak! Prachtige kleuren ook. Alleen in combinatie wat minder geslaagd vind ik. Een kortere jas had denk ik beter gepast bij de wijde pijpen.

Ben geen fan van hele wijde broekspijpen maar Máxima kan het goed hebben. Beter was geweest om er een korter jasje bij te dragen.

Persoonlijk maar ik vind die broeken met die wijde pijpen niks. Maar Maxima komt ermee weg

Nee ben ik niet eens en velen met mij wat ik om me heen hoor. Het is écht geen gezicht en ze komt er niet mee weg. Vanavond kan ze het aan, begin van carneval.

De zonnige kleur geel staat Maxima goed. De wijde broekspijpen vindt ik vreselijk. De mantel in een mooie warme kleur rood met de bloemen erop maakt hem heel bijzonder. Alleen die broekspijpen eronder uit, niet een goede combi. Jammer van het kapsel, het oogt dun en slordig.

Lekker zonnig outfit. Jas is 1 van mijn favorieten, maar twijfel over combi van vandaag. Model van de broek is niets voor mij, maar het staat Máxima goed. Ketting is prachtig.

Modieuze broek, maar ondanks dat, vind ik het geen gezicht met deze prachtige mantel daarop.

Hahaha wel een beter pasvorm

Goeie kleur ook, mooi ton sur ton!

Wat een mooie mantel in warme kleur!
De broek in zonnige tint heeft zwierige pijpen, en wanneer het truitje nu een maatje groter was, toonde het geheel wat evenwichtiger en eleganter.
Zelf zou ik deze mantel bewaren voor een andere combi en op het gele pak een kortere jas dragen.
Beetje pittiger!
De tas is mooi bij het geel, maar bij het rood … mwah!
Ketting prachtig, kapsel jammer.
Top, dat Maxima na het overvolle reisprogramma deze week weer volop bezig is.

Ik vind het juist een heel mooie combi, de jas met de broek en trui. En juist dichtgeknoopt vind ik de jas veel mooier staan dan openhangend bij dit geheel.
Wijde broeken staan haar ook heel mooi en zij kan het hebben met haar lange slanke benen.

Ze durft wel onze Máxima. Dat geel vind ik qua kleur bij haar zo leuk, maar het model van de broek echt niet. En op de zijdelingse foto, zie je dat zowel broek als trui echt niet goed zitten. Rode mantel blijft erg fraai.

Leuke jas ,leuke broek…maar niet bij elkaar. En OMG dat haar

Oh wat is dit toch een fijne vrolijke outfit! De rode jas blijft leuk en staat hier heel goed bij. Zo zie ik haar graag! Enige minpuntje… de afschuwelijke schoenen. Gelukkig zien we ze niet zo goed bij deze broek

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ik denk dat als ze de jas open had laten hangen het een veel mooier geheel was geweest. De jas stond destijds prachtig met de rode jurk. Toen had ze de jas ook open laten hangen.
Verder mooie outfit

Deze mooie mantel vind ik niet staan over de wijde broek. Er hangen vast wel mantels in de kast die beter bij zo’n wijde broek passen. Het tasje is geweldig, dat kan ik van het haar helaas niet zeggen.

Dit zijn in ieder geval zonnige kleuren!!! Geweldige mantel, mag ze best vaker dragen, de broek vind ik leuk zo lekker wijd maar vind het truitje inderdaad te strak en da’s dan weer jammer…..

Ik snap de combinatie niet. En helaas weer dat piekhaar. Waarom overal zo verzorgd behalve in Nederland Een losse staart is echt niet slechter voor de kwaliteit van t haar en staat zoveel beter. Ach ik erger me maar niet maar verwonder me slechts.

Persoonlijk zie ik Máxima zelden in een verkeerde outfit, zij weet heel goed wat haar wel en niet staat. Ook is zij goed op de hoogte van mode, dus draagt zij een wijde bandplooi broek.Deze combi van jas en broek met trui vind ik dan ook erg leuk.
Ik vraag mij af bij het negatieve commentaar wat hier door dames nogal eens wordt gegeven wat zij zelf dragen of in de kast hebben hangen. Wat Máxima draagt hoeft niet altijd je persoonlijke smaak te zijn. Maar op een mode misser zul je haar niet snel betrappen.
Dat zij haar haar nu los draagt na 2 weken verschillende kapsel te hebben gehad kan ik mij goed voorstellen.

Ik ben het niet helemaal met u eens. Zij draagt echt niet altijd iets wat bij haar past. En over de kleuren die zij uitkiest, valt soms ook wel het een en ander te zeggen.
Mode, daar moet je niet alleen op afgaan. Wat je “staat”, de verhoudingen en de juiste kleuren is vele malen belangrijker.
Zij kan zich permitteren om een deskundige te raadplegen, dat kan ik zelf!
En wat het haar betreft, gisteren zigzagde haar scheiding zelfs.

De kleur prachtig maar een broek in de taille is alleen een beetje mooi bij farrah fawcett… maar wijde pijpen zoveel meer charmant dan een strakke broek. Nu zijn deze wel heel wij.
Wat mij het allermeest stoort is de zo slechte onderkleding. De truitje veelste krap

De jas vind ik niet mooi maar dat is smaak.

Met betrekking tot het haar, ik vind het leuk! Toen ze het korter had was alexia nog baby en dus had ze doe de hormonen veel dikker haar.

Die mantel vind ik schitterend. Ik vind helaas wel de kleur geel een beetje botsen met de kleur van de mantel.
De outfit is verder prima, de ketting vind ik het mooiste onderdeel van de look. Het lijkt alsof het materiaal van het colletje en het materiaal van de broek (synthetisch) niet zo goed bij elkaar passen, maar misschien ben ik te kritisch.

De mantel en tas zijn heel mooi, ook de kleur van de gele outfit staat er goed bij, ik deel de mening over de te wijde pijpen, het lijkt nu net een lange culotte.

Op zich mooie kleuren, vrolijk geel en warm rood. Maar niet bij elkaar. Ook het wijd op wijd staat niet zo mooi. Máxima is fan van dit soort wijde modellen pantalon, maar het kan mij niet charmeren helaas. Maar wat is ze gelijk weer hard aan het werk deze week, petje af…….

Foto s van Rick Evers tonen de trui in de broek. Bij plooibroek niet zo charming. Beter de trui dan wat laten bollen over de broek?

Ze ziet er stralend uit, de jas vind ik super en ook de trui, de broek vreselijk, heel vreemd zulke wijde pijpen, veel mooier een strakker gesneden broek, ik zie ook zelden zulke broeken maar Maxima houd ervan, prima!

Helemaal eens!! De witte broek die Maxima droeg bij aankomst in het Caribisch gebied bijvoorbeeld stond haar zo goed… maar blijkbaar houdt Maxima van wijd… ieder zijn ding.. gelukkig maar…

Leuke combi, fris en vrolijk, staat haar goed. Maar oei oei, het haar. Kan me voorstellen dat ze het haar graag los draagt. Doch, Majesteit, hup de schaar erin en weg met de lagen, dat maakt het heel piekerig, bot knippen, dan oogt het veel voller en verzorgder. Het herstelt echt niet, het wordt nu door het vele touperen, extensions, blonderen en opsteken steeds kwetsbaarder, verras ons eens😁.

Ik denk wel eens, moeten die pieken erin blijven omdat er anders geen nephaar aan vast gemaakt kan worden voor sommige kapsels? Ik heb er niet genoeg verstand van. Ik kan me zo moeilijk voorstellen waarom je anders zou blijven rondlopen met zo’n coupe spriet.

Ik heb er ook niet echt verstand van maar denk ook dat het ” lagenkapsel” makkelijker te verwerken is anders wordt de haarbundel onderaan te dik. Ivm de kwaliteit van het haar heb ik eens gelezen dat bepaalde ” dieten” gevolgen kunnen hebben voor de kwaliteit van het haar. Weet ook niet of dit klopt maar het zou kunnen . Vitaminen en mineralen ze zijn niet voor niets essentieel.

Nou dan moet je wel héél veel haar hebben wil het té dik zijn en dat is bij Maxima niet het geval. Bovendien is er dan überhaupt geen ‘hulp haar’ nodig. Denk trouwens dat Maxima wel gezond eet en de beste supplementen tot haar beschikking heeft.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Ben ook geen expert hoor, volgens mij gaat het ‘hulp haar’ op de hoofdhuid. Verder heb ik ook heel fijn haar, door het bot en niet langer dan schouderlengte te houden lijkt het nog wat. Misschien kan ze geen afstand doen van het lange haar, nou ja. Zag trouwens foto’s waarbij de pieken onder de mantel zaten en dat was echt een héél ander gezicht.

Ik neem ook aan dat het zoiets is.

Net na de geboorte van, ik denk Amalia, heeft Maxima het haar wat korter gedragen, stond haar echt goed… deze losse pieken kunnen ook mij niet bekoren

Ik denk dat een soort ‘boblijn’ kapsel haar erg mooi en fris staat. Waardoor haar outfits ook meer tot hun recht komen.

Het was tijden de zomer fotosessie van 2005, toen Alexia nog baby was en Amalia peuter. Leuk om terug te kijken.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Hupsakee, gelijk weer een overvol programma.
Heerlijke jas en goed bij geel. Zelf houd ik, ook al doe ik mee met wijd, meer van slank gesneden broek.

Zijn echt geen 8 urige werkdagen hoor zoals de rest van Nederland. Dus zo overvol is t niet

Ik denk dat je je behoorlijk vergist. Ik vermoed dat Maxima deze dag goed ingelezen is over de ins and outs van activiteiten, personen, nut en onnut. Daarbij nog het werk van de VN en andere zaken die wij niet weten. Ik denk maar zo dat hun werkweek ook meer dan 40 uur is.( net als die van mij) Ik werk in het basisonderwijs. Mijn dag stopt ook bij lange na niet om 14 uur als de kinderen naar huis gaan

Precies, en ze hoeven echt verder he-le-maal niks te doen van de dagelijkse beslommeringen. En een keer flink zweten ga je niet dood aan hoor. Nu staat er tot half maart niks in de agenda op koninlijkhuis.nl. Dus we zullen zien of dat zo is.

Mooi winters geel 😉 leuke fleurige mode voor een bezoek aan Eindhoven waar t hoofdthema mode is. Ben nog steeds benieuwd hoe de broek echt valt. Deze jas blijft een topper, ik vind m geweldig.

t zonnetje in huis is ze toch al, weekje in Nederland van hop naar her, Utrecht, Heerhugowaard, Apeldoorn, nu Eindhoven! Vind t gele broekpak op zich wel mooi, maar de jas, al is die prachtig, in dit geval te lang, staat zo een beetje raar met die wijde broekpijpen, had dan misschien liever een jas op knielengte gezien

De kleuren zijn zo vrolijk op een donkere dag als dit…top! Ik vind de outfit zelf wat matig maar ik houd gewoon niet van die hele wijde broeken… de jas daarentegen vind ik echt zo leuk!!