Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 22 jan 27 reacties

Máxima in het felroze tijdens uitreiking erekruis

Er werd vandaag weer een Erekruis in de Huisorde van Oranje uitgereikt en dus trok Máxima een mooie, feestelijke jurk aan.

Het erekruis was voor Janine van den Ende vanwege haar inzet voor de Stichting Méér Muziek in de Klas, waar zij samen met haar man Joop van den Ende al bijna tien jaar bij betrokken is.

PPE/Van Katwijk

De Stichting Méér Muziek in de Klas zet zich sinds 2015 in voor structureel muziekonderwijs voor alle basisschoolkinderen in Nederland en het Caribisch gebied en verbreedt zich sinds 2023 naar het toegankelijk maken van een breed cultuuraanbod voor kinderen en jongeren voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Stichting Méér Muziek in de Klas is één van de initiatieven die gesteund wordt door de VandenEnde Foundation die in 2001 werd opgericht door Joop en Janine van den Ende. Met deze stichting vervullen zij al decennia lang een cruciale rol in het sterker maken van het culturele klimaat in Nederland. Joop van den Ende ontving in 2007 al het Erekruis in de Huisorde van Oranje, als dank voor zijn grote verdiensten in het kader van het zilveren regeringsjubileum van toenmalig Koningin Beatrix.

PPE/Van Katwijk

Mode
De roze jurk die koningin Máxima tijdens de feestelijke uitreiking droeg, komt uit het atelier van modehuis Natan. Het ontwerp met een ronde halslijn en aangerimpelde rok debuteerde in 2017.

Patrick van Katwijk

Met de jurk tijdens het streekbezoek aan Krimpenerwaard, februari 2017.

VN-werk in New York, maart 2017.

Uitreiking Erasmusprijs, december 2017.

28-11-2017 © PPE/pool

Jubileum Stichting Het Begint Met Taal, maart 2018.

27-03-2018 © PPE/Nieboer

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooie kleur en jurk al vind ik het collier er niet bij passend. Zonder halssnoer vind ik het mooist. De jurk is door de kleur al een eye catcher.

Met u eens 👍🏼

Grappig hè dat bij deze jurk zo duidelijk is dat wanneer ze een hoed draagt het gelijk veel chiquer is wat ik bij deze jurk ook mooier vind.

Vind ik ook Fina! Dan is de jurk zonder de hoed een beetje saai….

Super leuk outfit, dus fijn deze weer te zien. De kleur staat Máxima super. En ik vind de combinatie met het cognac heel erg mooi.

Hele leuke jurk en staat Máxima erg goed. Combinatie met bordeauxrood vind ik het mooist.

Het jurkje staat haar geweldig, wel een zuurstokroze kleur, maar ze kan het hebben. Ik denk dat de bruine stenen ketting of de bonen ketting hier ook mooi bij staan, bruin staat er goed bij, gezien haar clutch.

Nog steeds een mooi jurkje, vind de combi met bruin de beste combi, anders wordt het al snel te zoetig en teveel Barbie naar mijn smaak.
Mooi dat Janine van den Ende nu eens in het zonnetje wordt gezet voor al haar werk.

Mooie pasvorm.

Als interieurontwerpster kijk ik anders naar kleuren. Ook al staat deze kleur haar prachtig, het is te opvallend voor deze gelegenheid.

Ik zou kijken naar de kleuren van de betreffende ruimte, tbv alle foto’s die gemaakt worden en daar mijn outfit op aanpassen.

Daarnaast vind ik dat Willem Alexander meer kleur mag gaan dragen, of Maxima ‘moet’ iets gaan dragen waardoor ze er uit zien als een koppel…

Hoi Karine,
Is het niet zo dat de koningin juist moet “shinen” en dus mag opvallen?
Ik stel mij dezelfde setting voor met Maxima in bijv. een donkere kleur of camel. Dan is het toch meteen saaier en een zoekplaatje: “waar staat Maxima?”
Nu is dat meteen duidelijk, daar staat Maxima, weet je ook meteen waar de koning staat (tja mannen in deze functie kunnen nu eenmaal veel minder met kleuren of andere vormen), dus dat is wel zo handig. Overigens draagt hij een roze stropdas, dus dat is passend bij de japon van Maxima.
Maar ik snap dat jij vanuit jouw beroep er anders tegenaan kijkt. Ik ga er eens meer op letten.

Met alle respect hoor, maar deze redenering gaat mij toch echt te ver, het is mens en geen interieur stuk. Als het een foto shoot zou zijn, dan ben ik het me je eens en is de match met het interieur absoluut van groot belang, maar voor dit korte event vind ik het echt lachwekkend🙃.

Mooi om dit te lezen, en ik begrijp het ook wel, alles speelt een rol bij het kiezen van kleding voor een bijzondere gelegenheid.
Maar wat een keuze,s moeten er gemaakt worden. Welke gelegenheid, hoe is de omgeving , gast of gastvrouw, ,en dan hebben we het nog niet eens over persoonlijke smaak en kleur…….
Ik denk dat ik zelf vaak zou kiezen voor camel en naturel tinten….niet saai, maar wel chique en gekleed.

Is ook wat een andere van opleiding binnenhuisexpert nl edouard vermeulen adviseert als er bij hem geshopt wordt. Denk dat mathilde en filip hiermee vertrouwd zijn . … maxima is het ontgaan..

……….er uit zien als koppel! Toch zeker geen ANWB setje?

Ik ben dol op dit jurkje, staat haar fantastisch! Wat een lijntje inderdaad. Met de knot en grote hoed is het helemaal geweldig – zowel met de bruine als de bordeau-rode contrastkleur.

Wat een fantastische jurk is dit toch! Deze kleur staat haar zo goed. En Natan heeft met dit model zn best gedaan!
Janine proficiat!
(mooi colbert, maar broek begrijp ik niet),

De jurk is trouwens prachtig en staat haar zeer elegant

Hoe blijft onze Koningin al die jaren zo slank. De meeste vrouwen kunnen na hun 50 ste echt geen jurk van 7 jaar geleden nog aan.

Leuke eenvoudige jurk. Ik zou er zo’n grote spin opgespeld hebben.

Goede jurk in een knalkleur. Mooi te combineren met allerlei andere tinten. Ik zal braaf zijn en niet over het haar beginnen.

Prima jurk, maar zoals vandaag gedragen een beetje saai. Met knot en hoed komt deze jurk zoveel mooier tot zijn recht.

Leuke jurk hoor.
Kwestie van smaak, maar ik vind deze oranje ketting om haar hals niet mooi, en ook geen fraaie kleurcombi.
Dat bordeaurood op 27-3-2018 vind ik een chique tegenkleur bij het hardroze.
En oh, wat stond die knot daar keurig bij….!😍

Leuk jurkje, ,mooie kleur. Staat haar goed. Jammer van de haren

Ohh, leuk om dit jurkje weer eens te zien, blijft een mooi model en deze kleur is het helemaal voor haar .
Als ze nog even een knot had gemaakt was het plaatje helemaal compleet geweest.

Prachtig, harde kleuren staan haar geweldig!