Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 25 okt 28 reacties

Máxima haalt ‘gouwe ouwe’ tevoorschijn in Kenia

Op de derde en laatste dag van haar VN-bezoek aan Kenia, heeft Máxima een gouwe ouwe uit haar koffer gehaald.

De koningin bezoekt de Republiek Kenia als speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Het verbeteren van de kwaliteit van digitale financiële diensten staat centraal, in combinatie met de thema’s ‘financiële gezondheid’ en ‘inclusieve groene financiering’.

Mode
Máxima’s jurk van Natan is gemaakt van bordeauxrode zijde. Het middenvoorpand van het aansluitende lijfje loopt door tot een dwarsnaad op de heup. Vanuit hier ontstaat in het midden één stolpplooi, terwijl vanuit de deelnaden twee platte plooien ontstaan. Een aparte patroonverwerking, die keurig is uitgevoerd.  

Patrick van Katwijk
Patrick van Katwijk

Jurk van Natan:

Inmiddels kunnen we dit ook wel een VN-jurk noemen. Dit is de vierde keer dat het kledingstuk in deze context dienst doet.

Voor de jurk na zes jaar vakantie weer dienst kon doen, werd hij wel verlengd. Ben je benieuwd welke jurken nog meer langer liet maken? Klik dan hier.

Onze fotograaf van deze reis, Patrick van Katwijk, maakt speciaal voor ons leuke en leerzame video’s van de reis. Hieronder zie je de beelden van gisteren terug, onder andere met een knuffelende Máxima.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
28 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Superleuk filmpje!

Mooie jurk. Ik houd van dit model, mooie belijning en ook de net iets langere lengte werkt goed. De eerdere styling, maar de eenvoud van vandaag werkt ook goed. De afgelopen dagen in Kenia heeft Maxima de fijne stijltrend uit Zuid-Afrika nog even doorgezet.. Het Afrikaanse continent staat haar goed!

Nette jurk, prima lengte, leuke oorhangers, zo zonder opsmuk ook mooi, maar met het ‘schurende’ oranje vond ik toch ook wel erg leuk, niet persé de kreeft maar de bloemen ketting met clips gaven het wel net dat extraatje.

Mooie kleur en print. Leuk om weer te zien. Iets langer staat ook prima

Helemaal goed, eenvoudig en stijlvol zonder de opsmuk. Dit geeft een rustiger beeld.

Deze was ik helemaal vergeten! Leuke jurk, niet heel bijzonder maar kan best nog, zeker nu hij iets verlengd is, en uiteraard duurzaam.

Mooie jurk en de lengte is voor nu beter.

Fijn, deze leuke jurk nu eens te zien zonder oranje accenten.
Goede beslissing om te verlengen.
Keurig gecombineerd met de bijpassende schoenen en oorbellen.
Prima keuze; eenvoudig, maar stijlvol.
En wat een mooie match met de stropdas van de man die naast Maxima staat 😉

En zo stralend naast de queen! (Ik denk president…?)

Hoi Lieske,
Is jou het ook opgevallen, die das.
Zouden ze dat afgesproken hebben 😉

Misschien heeft hij even met Maxima’s hofdame gebeld, Roos…🤣🤣

Na Zuid Afrika, ziet ze er deze dagen ook fantastisch uit, met kinderen altijd leuk, onze knuffelkoningin!

Zo wordt met de verlenging t bovenstuk optisch wat langer. Ik vond m in de korte versie wat vlotter maar fijn dat ze m zo nu weer draagt. Jammer dat de kreeft niet mee mocht/is, gaf toch een geinig effect. Ook die andere ketting is leuk.

Uiteindelijk prima zo voor deze ontmoeting.

Blijft een mooie jurk die nu nog veel mooier valt door de verlenging.
Met hoed en kreeften ketting, mijn favoriet!

An oldie but a goodie one. Love that dress, fits better today that the last time Maxima wore it.

Ik vind de jurk er niet op vooruit gegaan. Máxima is afgevallen en hij hangt nu een beetje vormloos. De nieuwe lengte maakt het een wat saaie jurk, alleen de stof en het patroon blijven mooi.

Mwah, deze jurk had van mij in de kast mogen blijven… Ik vind een stolpplooi middenvoor niet mooi.
Ze heeft haar best gedaan door de jurk wat langer te laten maken, maar qua model gaat de jurk er dan niet op vooruit. En de lengte is het nu ook net niet, eerlijk gezegd.

Ben het met u eens wat de stolpplooien betreffen al is deze mi best neutraal te noemen. De stolpplooi van de eerder deze week gedragen etro rok vind ik meer geladen en ik ervaar hem als suggestief omdat er te veel stof in de plooi verwerkt zit.

Ik vind jurken/rokken zo net op het bovenste deel van de knie (zoals de jurk was) nooit mooi, het vestigt de aandacht op het in feite lelijkste deel van het menselijk lichaam, de knie, doe óf de lengte een stukje er boven, óf er onder.

Zoals de jurk nu is is het al een stuk beter maar jammer dat er niet nóg wat meer stof was 😉
Ik vind de stof van de jurk trouwens heel somber, geen fijne of gezellige uitstraling, hij mag van mij dus weg 😄

Ben niet dol op deze jurk, maar hij is iets langer absoluut beter en op zich prima voor deze gelegenheid.

Een hele nette look, mooie accesoirres erbij. Oorbellen perfect.

Mooie jurk, ik vind de stof ook heel mooi. De schoenen en oorbellen echt goed gekozen hierbij. Wel lijkt de jurk me in de oorspronkelijke lengte beter in verhouding. Het rokgedeelte is nu te lang, wat m.i. niet goed werkt bij dit model jurk. Wel knap dat het lukt om een jurk zo netjes uit te leggen.

Veel mooier dan met dat feloranje.

Leuk jurkje en slim om sommige jurkjes te verlengen om ze een tweede leven te geven. Ik vind hem door de stof wel een beetje “lijzig” tonen. Een riempje voor taille zou dit denk ik breken. Prima accessoires

Hier vind ik deze oorbellen nu perfect bij passen, die streepjes van de jurk zie je in de oorbellen terug.
Bordeauxrode pumps erbij, weinig sieraden (alhoewel ik daar dol op ben, dus van mij mag het altijd meer zijn).
Niet spectaculair dit, maar rustig en zakelijk.

goed ziitende jurk in mooie kleur !!!. Oogt veel beter met de perfect matchende ooebellen en met weglating van het “kreeften” collier of andere .