Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 21 jun 30 reacties

Máxima en Mathilde dragen Natan op dag twee

Op de tweede dag van het staatsbezoek dragen Máxima en Mathilde beiden een outfit van Natan. Uiteraard een eerder gedragen creatie, want vandaag staat in het teken van duurzaamheid.

De tweede dag van het bezoek begint is zojuist begonnen met het bijwonen van het Climate Tech Forum, onderdeel van de economische missie die parallel aan het staatsbezoek plaatsvindt. De missie staat onder leiding van minister Schreinemacher. Het forum biedt de ruim vijfhonderd deelnemers van Belgische en Nederlandse kennisinstellingen, bedrijven en uit de publieke sector gelegenheid om kennis uit te wisselen en samenwerkingsmogelijkheden te verkennen op het gebied van groene waterstof, klimaatneutraal bouwen, toekomstgerichte land- en tuinbouw en slimme, duurzame mobiliteit.
Het Koninklijk gezelschap bezoekt een innovatiemarkt waar Belgisch-Nederlandse samenwerkingsprojecten zich presenteren en woont een deel van het plenaire programma bij. Koning Filip en Koning Willem-Alexander houden beiden een korte toespraak. 

Bezoek aan Aerospacelab

Koning Filip en Koning Willem-Alexander bezoeken vervolgens in Ottignies-Louvain-la-Neuve het Aerospacelab dat is gespecialiseerd in satellietdata en satellieten ontwerpt, test en produceert. Het gezelschap krijgt een rondleiding, bezoekt de clean room en spreekt met medewerkers. 

Bezoek aan Muziekkapel Koningin Elisabeth

Koningin Mathilde en Koningin Máxima brengen een bezoek aan de Koningin Elisabeth Muziekkapel in Waterloo. Jaarlijks verwelkomt de Muziekkapel ongeveer zeventig internationale jonge musici die een programma volgen met lessen, concerten, recitals en samenwerkingen met orkesten en festivals. Koningin Mathilde en Koningin Máxima ontmoeten een aantal musici, wonen optredens bij en krijgen een rondleiding.  

Middag

Themalunch watermanagement

In de orangerie van het Kasteel van Seneffe neemt het Koninklijk gezelschap deel aan een themalunch waar Belgische en Nederlandse experts presentaties verzorgen over de aanpak van droogte- en overstromingsrisico’s. 

Bezoek aan BioPark Charleroi

’s Middags volgt een bezoek aan BioPark Charleroi, een biotech ecosysteem waar bedrijven en kennisinstellingen onderzoek doen op het gebied van de levenswetenschappen en werken aan oplossingen voor uitdagingen in de gezondheidszorg. 

Onthulling stripmuur en workshop striptekenen

Na aankomst in Charleroi wandelt het Koninklijk gezelschap naar het schoolplein van Institut Saint-André. Tijdens de wandeling is er gelegenheid om inwoners van de stad te begroeten. Op het schoolplein onthullen zij samen met leerlingen een stripmuur van de Nederlandse stripkunstenaar Dido Drachman en de Belgische striptekenaar Christian Durieux. Aansluitend volgt het gezelschap met de leerlingen van de school een tekenworkshop. De onthulling van de muurschildering en de stripworkshop vormen het sluitstuk van een cultureel festival waarbij Belgische en Nederlandse kunstenaars samenwerken. 

Avond

Contraprestatie

’s Avonds biedt het Koninklijk Paar als dank voor de gastvrijheid in cultuurhuis Flagey in Brussel een concert aan van strijkorkest Amsterdam Sinfonietta. 

Mode

Koningin Máxima draagt vandaag een mouwloze jurk van zijde, die met textielverf is voorzien van linten, bloemen en insecten. Gezicht achter de handbeschilderde elementen is Pablo Piatti. Deze Argentijnse kunstenaar verliet op twintigjarige leeftijd zijn moederland om een Europese kunstcarrière op te zetten. Inmiddels heeft hij heel wat indrukwekkende projecten op zijn naam staan en werkt hij ook nauw samen met Natan. Als je op de website van het Belgische modehuis kijkt zul je ook zien dat Vermeulen en consorten met hun ‘Artist Studio’ (beginnende) modetalenten een podium bieden. Ik vind dat een mooi alternatief, want zonder hun tussenkomst was de kans klein geweest dat de Argentijnse kunstenaar had kunnen werken voor Máxima.

Mathildes jurk van Natan herken je misschien nog wel van de garden party van 13 mei.

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
30 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Dos bellas reinas y amigas, lucen con cierta combinación de estilo. El vestido de Su Majestad Maxima me parece muy bonito, super elegante y moderno a la vez. Muy adecuado. Mas aun en verano y con la piel bronceada. Saludos

Toen ik in Maxima’s kast keek voor een mouwloze jurk kwam ik deze tegen en toevallig heeft ze hem nu aan. Jurk van Mathilde vind ik ook heel leuk.

Beide zijn prachtig. Ik kan niet kiezen.

Echt weer een lekkere mode dag.
Mathilde vind ik er echt geweldig uitzien, hele mooie flatteuze japon met prachtige kleuren. Ook mooi soepel vallend wat haar zachte uitstraling nog versterkt.
Maxima in deze geweldige Natan, matchende hoed en super erbij passende oorbellen.
Ik ga er geen wedstrijd van maken: mooie koninginnen, mooie vrouwen en ieder in voor haar geschikte mode.

Beide koninginnen dragen een mooie jurk en hebben verzorgde kapsels.
Mathilde’s haarband vind ik net iets meer flatteren dan het hoedje van Maxima.
Leuk, zelfde stijl schoenen.
Handschoenen prima hoor, maar die van Mathilde doen mij denken aan de rubber tuin-of vaatwashandschoenen die vroeger bij ons thuis in de keuken op het aanrecht lagen…!
Fijn dat de dames samen zo’n goede verstandhouding lijken te hebben.

De twee jurken matchen fantastisch.

Beiden heel erg mooi, ook alles mooi afgestyled, prachtig. Maxima heeft die leuke oorbellen weer in.
Is er bij de jurk van Mathilde een extra plooi in de taille gezet of zie ik dat verkeerd?

Wat worden we verwend door Máxima en Mathilde. Ook de dag outfit van beide dames is weer ontzettend leuk en een zomers verzorgt plaatje. De haarband van Mathilde vind ik ook leuk, net als het “dopje” van Máxima. Ben benieuwd naar vanavond

Die van Máxima is eigenlijk ook een band.
Dat kan je hier zien.

https://www.instagram.com/p/Ctv7PJnAigD/

Dit is zo’n mooie jurk van Máxima, oorbellen zijn er top bij. En lekker zomers. We worden wel verwend door de dames.

Allebei beeldschoon. Persoonlijk ben ik wel fan van de handschoenen, het geeft toch net wat extra chique. Op een of andere manier doet het me altijd denken aan Jacky Kennedy, maar weet niet eens of zij vaak handschoenen droeg.
hebben ze nu dezelfde schoenen aan ?

Allebei de dames zeer stijlvol en mooi zomers op elkaar afgestemd. Mathilde draagt een mooie haarband die deze jurk net dat beetje extra geeft. De jurk van Máxima is beeldschoon; prachtig bewerkte stof en het model jurk staat haar geweldig. Ik ben zeer benieuwd naar de outfits van vanavond, tot nu toe is het echt genieten van al het moois.

Beide koninginnen zien er mooi en fris uit met deze florale patroontjes. De oorbellen van Maxima zijn kleine pronkstukjes en gelukkig heeft ze mijn commentaar gelezen en de kanten handschoentjes erbij gezocht😁.

Hele leuke frisse zomerse outfit van Maxima! Haar haar lekker vast, een leuke dop. Ik vind dit echt super!
Ook Mathilde heeft een mooie jurk aan, dit model staat haar heel goed.
De beide koninginnen passen goed bij elkaar qua outfit.

Jurk van Mathilde valt mooi en maakt slank, mooi gecombineerd met oudroze. Patroon nogal druk.

Beide weer prachtig! Ook de hoofddecoraties zijn mooi en zorgen voor een heerlijke zomerse uitstraling!

Beide dames zien er heel goed uit, Lekker zomers, en zo bij elkaar leuk gematcht.
Ik denk dat het zo te zien een heel leuk en ontspannen staats bezoek is.
We zien het wel eens anders, ik denk daarbij aan het bezoek met Rania destijds.
Wat deed Maxima haar best om steeds weer contact te maken, maar het vond geen ingang., zo jammer.
Dus dit is gewoon een 3 daags “feestje” voor iedereen.

Wat zijn ze mooi op elkaar afgestemd. Hoe mooi het ontwerp van de jurk van Máxima ook is, ik vind de kleuren te hard, waardoor ik niet heel enthousiast ben. Mathilde heeft echt een geweldige jurk met mooi matchende hoed. Plaatje!

De handbeschilderde jurk van Maxima vind ik een plaatje, zo origineel en ook de frisse kleuren op de jurk vind ik fijn om naar te kijken.
De jurk van Mathilde, heerlijk zomers en de kleur staat haar ook goed.

Allebei heel mooi! Dit model jurk staat Mathilde heel goed, bij Maxima had ik een iets ruimer zittend bovenlijf mooier gevonden maar blijft een geweldige jurk!

leuk Máxima deze jurk weer te zien dragen, vraag me af hoe dat beschilderde werk goed blijft, lijkt me toch uiterst delicaat!

Allebei prachtig. Toch is Mathildes outfit kleurrijker, vind roze en groen gewoon een mooie combo

Leuk, 1 van mijn favoriete jurken die Maxima hier draagt. Die oorbellen zijn er heel goed bij gekozen. Mathilde ziet er ook goed uit maar Maxima wint wat mij betreft. De handschoenen van Maxima zijn passend bij de kleding en de tijd van het jaar maar die lange handschoenen van Mathilde begrijp ik niet.

Beide dames zien er mooi uit. Leuk ook die handschoenen.

Beide dames erg mooi!! Complimenten…

ik hoopte al op deze japon van maxima

Ze zien er allebei prachtig uit.

De japon van Maxima is 1 van mijn favorieten, ik zou ‘m graag bij mij in de kast willen ipv de knock-off die ik nu heb. Kleur is mooi, patroon heel fris, ja echt geweldig.
Minpuntje, maar volgens de etiquette, de handschoenen, die vind ik zo ouderwets.

En Mathilde, daar wordt ik ook vrolijk van, luchtige flowy japon, heerlijk met dit weer. Kleur staat haar heel erg mooi en de illusie van taille werkt heel goed. Maar ook hier de handschoenen, dan vind ik de gehaakte van Maxima toch beter passen dan de elleboog hoge lederen(?) van Mathilde.

Het totaal plaatje van de dames is een feestje.

Dames zien er prachtig uit. Vooral de jurk van Maxima, leuk dat ze deze weer draagt. De kanten handschoenen zijn geweldig ook lekker luchtig. En wat een schitterende oorbellen

Last edited 1 jaar geleden by Chiara

Beiden zien er mooi uit, maar waarom steeds die handschoenen Josine?