Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 14 okt 57 reacties

Máxima en Amalia schitteren op vooravond adellijk huwelijk.

Haar agenda is weliswaar, maar onze koningin zit echt niet stil. Samen met de koning en prinses Amalia was ze aanwezig bij een adellijk huwelijk.

Het gaat om het huwelijk van de hertogin van Medinaceli. Juwelendeskundige Pablo Milstein was erbij en deelde onderstaande foto.

Pablo Milstein via Royalfashionpolice

Koningin Máxima draagt een asymmetrische cocktailjurk van Elie Saab. De creatie kwam eerder in beeld tijdens een G20 top in Japan. Als je het mij vraagt, hebben we het hier over een van Máxima’s mooiste jurken.

Máxima in Japan:

Zoals eerder gezegd was Amalia er ook bij. De prinses droeg een zwarte (flamenco?)jurk.

Misschien herken je de omslagdoek wel van Amalia’s uitstapje naar Sevilla, eerder dit jaar.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
57 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De societykoningin !!
bijbaan ,Koningin der Nederlanden .
sorry , koningin Máxima , maar wanneer gaat u nu eens naar een goede stylist ?
een kapper zou ook niet verkeerd zijn !!
en koning Willem Alexander , deze tips zijn zeker ook voor u van toepassing !

Máxima ziet goed uit in deze rode jurk. Kapsel ook mooi. Schoenen lijken op foto één er niet bij te passen, en andere kleur rood. Maar dat kan ook lichtval komen. Amalia kan ik niet beoordelen omdat ik maar een klein stukje van haar zie. Wel mooi dat ze haar haar opsteekt. Rode ding op hoofd had ze weg mogen laten, had ik leuker gevonden.

Mooi kleedje van Maxima maar wat een afschuwelijk lelijke trouwjurk van de bruid, wie kiest er nu zoiets voor de “mooiste ” dag van je leven.

De trouwjurk is toch een vrij klassiek model in kant en met lange sleep , mi niets mis mee. Wrschl was het toch al een vrij beladen dag : de tiara met sluier ontbreekt omdat de tiara onderwerp is van een familievete… haar vader is overleden… en al bij al als de bruid de jurk mooi vindt en haar frans- argentijnse bruidegom deze jurk eveneens mooi vindt …. who cares …

Inderdaad wat een aannames en wat een onzin over grof postuur, grote voeten, lelijke tenen etc. Sorry maar dit gaat echt te ver en totaal bezijden de waarheid. Kwestie van jaloezie? De voeten van Maxima zijn overigens keurig verzorgd voor zover op de foto te zien is.
De jurk is heel feestelijk, hoewel niet mijn smaak,. Maar komaan, blote armen mogen niet meer met zulke geweldige gespierde armen ??? Natuurlijk wel.! Haar kapsel is perfect.
Amalia zien we helaas weinig van. Maar ze staat charmant op de foto.

Wat een aannames en zure reactie lees ik hieronder. Waarom mag je met een grotere schoenmaat geen sandeletten dragen, of boven je 50ste geen blote armen?
Rood staat Maxima goed en dit is een mooie jurk, alles passend bij het feest vooraf. Zouden die hakken gedurende de avond stiekem toch uitgaan 😀?

Helemaal met je eens Louisa, ik heb hier en daar er ook al opmerkingen over gemaakt. Dank dat je dit hebt geschreven.
Het valt mij op dat het ook steeds vergelijkbare opmerkingen zijn: enorme tenen, enorme voeten, niet fris.
Maxima heeft keurig verzorgde voeten met mooi gelakte nagels.
Dat iemand een fobie heeft wat betreft voeten kan zijn en vind ik vervelend voor die persoon, maar geeft die persoon of personen nog niet het recht om zo denigrerend uit de hoek te komen.
Daarbij: moet iemand dan haar grote voeten verbergen in dichte schoenen terwijl ze liever een open schoen draagt?
Je kunt ook zeggen dat je liever dichte schoenen ziet bij Maxima en het daar bij laten, dan geef je je mening zonder denigrerend te zijn.
Tip: Voordat je iets schrijft, bedenk eens of je dit ook tegen de persoon in kwestie “face to face” zou (durven) zeggen.

Het gaat toch niet om “niet mogen”? De koningin (net als ieder ander) mag alles. Maar op dit forum geven we onze mening over haar outfits en de mijne is, dat die schoenen haar niet staan. Zeker niet onder die jurk, maar onder andere kleding ook niet. Maar zelf is ze er dol op, dus ze trekt heel vaak zulke schoenen aan. En gelijk heeft ze.

Ik denk dat je dondersgoed begrijpt dat het vooral om je taalgebruik gaat, over dat Máxima “groot en fors” is, “enorme” voeten heeft. Behoorlijk overdreven allemaal.
Mijn gevoel is dat je bewust aan het shockeren bent of bewust wil beledigen om ophef te veroorzaken anders had je wel andere woorden gebruikt.

Ik kan soms ook behoorlijk recht voor zijn raap zijn maar ik heb het nog nooit zo bont gemaakt als jij, jij bent iemand puur aan het beledigen om haar figuur en lichaam.

Voor de liefhebbers: beelden van de bruiloft incl. filmpjes
https://www.hola.com/actualidad/20231014241578/victoria-hohenlohe-boda-duquesa-medinaceli/

Last edited 9 maanden geleden by Krielie

Zo leuk!.dank
wat lijkt de bruid op erfhertogin Stefanie van Luxemburg!
Adellijke genen dus?

Dank je wel Krielie 🙏🏻

@Modequeen, het is wel echt ‘adelijk’. Er is niemand overleden 😉

De open schoenen van Maxima, ach, van mij krijgt ze bonuspunten voor het lopen op deze metershoge flinterdunne stiletto’s. Ze heeft er waarschijnlijk ook nog op gedanst!

Amalia’s jurk kan ik niet beoordelen, maar het patroon lijkt me niet hetzelfde als dat op de foto uit Sevilla.

👍

Toevoegingen zoals ‘vooravond’ etc @Josine Droogendijk zijn noodzakelijk om jouw blog actueel en to the point te houden, en ik ben het met enkele lezers eens wat betreft Máxima’s schoeisel. 👠
De japon staat de koningin prachtig,
Over de outfit van de koning, rest ook mij een zeer dikke 👎🏼

Gezellige vrolijke jurk van Máxima, een echte dansjurk denk ik zo. Die open schoenen, Máxima heeft al van die grote voeten, en dan die open schoenen met die enorme tenen … ik vind het niet fris ogen. Een gesloten pump oogt gewoon chiquer, maar ja het is Máxima… . Amalia kan ik niet beoordelen, geen foto.

Maxima draagt een mooie jurk.
Rood staat haar vrolijk en het aparte model is weer eens wat anders.
Ik ben van mening dat een effen rode, dichte pump een fijner effect had gegeven dan deze open schoentjes met enkelbandjes.
Kapsel ziet er, voor zover zichtbaar, netjes uit.
Maar onze koning….ook al is het dan een privé aangelegenheid…. dit kostuum is voor mij een onbegrijpelijke keuze!

Ik vergeet Maxima maar dat komt denk ik omdat ik het van mezelf niet eerlijk vind om haar kleding te becommentariëren, gezien de summiere beelden die maar zijn vrijgegeven. Begrijpelijk in de privésfeer, maar best jammer, want dit maakt toch wel een beetje nieuwsgierig!

Sorry….Maxima moet Amalia zijn hoor!🫣

Máxima erg mooi, maar inderdaad jammer van de open (te kleine) schoenen.
Jammer dat er geen betere foto’s van Amalia zijn.
Pak WA is echt passé.

Om te beginnen: het is adellijk, en niet adelijk. Maar dit terzijde.
De jurk van Maxima is prachtig, maar ik vind hem niet bij haar passen. Wel jammer, maar zij is te groot en fors voor zo’n subtiel gesneden ontwerp. En dan zeker niet met schoenen waar haar tenen weer uitsteken. Ik begrijp dat Maxima daar dol op is, maar zulke enorme voeten vind ik beter uitkomen in gesloten pumps. Het pak van WA vind ik ook een beetje genant voor een koning…zowel qua kleur als qua snit. Het is duidelijk dat kleding hem niet veel interesseert.
En dan Amalia….de jurk is niet in z’n geheel te zien, maar die Hindeloopen-achtige rand vind ik gewoon oubollig. Zo’n mooie jonge vrouw zou je toch een mooie outfit gunnen. Gelukkig betreft het een privéfeest, dus de foto’s worden waarschijnlijk niet op grote schaal verspreid.

De Hindenloopen-achtige rand is wat mij betreft treffend verwoord, ergv jammer en belegen voor zo’n jonge meid

Maxima groot en fors??!! En enorme voeten??!!
Goed, ze geeft een grote maat schoen, maar enorm vind ik erg onvriendelijk en groot en fors in deze context nog veel onvriendelijker.
Laten we als vrouwen eens wat minder op andere vrouwen “hakken”!

Groot en fors bedoel ik absoluut niet negatief. Ook ik vind onze koningin een prachtige vrouw. Ik bedoelde deze kwalificatie als tegenhanger voor de elegante, fragiele en subtiele lijnen van de mooie rode jurk. Die komen minder goed uit bij een “forse” vrouw. Maar ja, ik geef mijn mening graag voor een andere.
Wat de schoenen betreft: ik blijf er bij dat ze me rillingen over de rug bezorgen.

Reuze benieuwd hoe u gekleed bent.

Dank voor je feedback, heb het even aangepast.

Wat een heerlijk feestelijke jurk heeft Maxima aan. Staat haar goed, ze is mooi slank, dus ze kan het hebben. Amalia kan ik helaas niet zien wat ze draagt dus ook geen menig geven. Hopelijk komen er mooie foto’s van het feest bij de Deense familie. Willem- Alexander ziet er slordig uit, dit pak is net een hobbezak, dat kan vele malen beter

Je mag dan misschien geen foto’s plaatsen maar wel een link 😉
Ook even wat naar beneden scrollen, voorbij de foto’s van William en George

Queen Máxima and Princess Amalia, The Princess of Orange in Jerez de la Frontera for the wedding of Princess Victoria of Hohenlohe-Langenburg, 20th Duchess of Medinaceli and Maxime Corneille!
https://twitter.com/CoutureRoyals

Maxima ziet er prachtig uit; uit twitter-links blijkt dat het pre-huwelijksfeest een thema-feest was. Iedereen in flamenco stijl.
Jammer dat er geen foto’s zijn waarop Amalia helemaal te zien is, ken de jurk niet die ze draagt. Ze heeft ook heel leuke oorbellen in.
Onze koning mag dit pak naar de vintage-shop brengen. Tegenwoordig draagt hij meestal beter gesneden pakken en die staan hem veel beter.

Nee hoor Roos, het was geen thema feest. In die kringen in Zuid-Spanje is het echter gebruikelijk traditioneel gekleed te gaan bij bijzondere gelegenheden. Veel gasten waren echter super modern gekleed.
Er zijn inmiddels ook beelden van vandaag. Ik durf ze echter niet te delen omdat de Oranjes privé in Spanje zijn.

Dank je wel Nadeshda 🙏🏻 voor de info. Goed om te weten en mooi dat tradities ook nog standhouden in deze tijd.

Wat leuk deze foto’s en wat zien Amalia en Máxima er mooi uit. De jurk van Máxima was ik vergeten maar wat een topper! Ben benieuwd of ze vandaag ook bij de bruiloft zijn.
Hopelijk vindt de RVD het geen probleem dat deze foto’s gedeeld worden…

Morgen heeft Amalia een galafeest. Dan is ze bij het galafeest van de Deense prins Christian, die 18 jaar wordt.
Ook Elisabeth, Ingrid Alexandra en Estelle zullen aanwezig zijn.

Last edited 9 maanden geleden by Moderator Petra

Wat een heerlijk weekend heeft Amalia. En nu maar hopen dat er veel foto’s vrijgegeven worden.

Kan niet wachten op de foto’s Petra!

Máxima wel aardig niet heel bijzonder dus prima voor een huwelijk. Amalia begrijp ik de keuze niet van, naar mijn idee teveel verkleed/thema feest

Beste Doro,
Kijk even op twitter op de post van Siobhan hieronder. Ook de bruid was op dit “avond voor het huwelijksfeest” in flamenco-stijl. Dat zal dus het thema zijn geweest en daarom draagt ze dus deze jurk en is ook Maxima’s jurk helemaal in stijl.

Oh dank je Roos! Ja dat veranderd alles natuurlijk direct wat leuk! Ik heb geen X maar dank!

Máxima wel aardig niet heel bijzonder dus prima voor een huwelijk. Amalia begrijp ik de keuze niet van, naar mijn idee teveel verkleed/thema feest. Waarmee ik niet wil zeggen dat ze er niet mooi uitziet. Maar snap de keuze gewoon niet.

Deze foto’s zijn van het feest gisterenavond. De bruiloft vindt vandaag plaats.
Ik vind Máxima er geweldig uitzien. Zij droeg bij aankomst een lange stola over de jurk in Flamenco stijl. Zowel het kapsel van Máxima als ook Amalia prachtig, dat van Amalia komt op deze foto helaas niet zo uit de verf.

Dank je wel Siobhan voor de link 🙏🏻

Er staat dus een verkeerde foto van Amalia, wat al te zien is omdat er hier twee keer dezelfde staat in het artikel, dit is dus Amalia gisteravond.
Goed gevonden Siobhan, snapte het al niet
https://twitter.com/CoutureRoyals/status/1712949003455770959/photo/2

Wat een bijzondere jurk van Maxima. Was mij niet bijgebleven. Komt nu beter uit met het mooie opgestoken haar. Rood staat altijd goed!

Ik ken geen voorbeelden van mannen die met een licht zomerkostuum staan, misschien Jort Kelder en vroeger Roger More… Gewoon niet doen.

Amalia kan ik niet goed beoordelen. Leuk dat ze mee was. Is er nog een bruid te zien?

Wat ik toch steeds weer mis is dat Amalia niet meer naar voren wordt geschoven m.n, door haar moeder. Mathilde van België doet dat wel. Máxima moet alt8hd weer het podium pakken, dat deed zij in de Caribbean ook.
Ik ben verder van mening dat je de bruid niet moet willen overschaduwen en dan kies je voor een zachte kleur van je outfit. Niet dus. De jurk is niet geschikt voor een bruiloft. Al met al een misser deze outfit . En WA mag dit pak met onmiddellijke ingang wegdoen. Een flater slaat hij.

Tjonge, wat een aannames. Weet jij wel of Amalia wel naar voren geschoven wil worden? Misschien beschermt Maxima haar dochter wel of kiest Amalia zelf voor deze positie….. of moet ze gedwongen op de voorgrond?
Het is geen bruiloft. Het is een feest. Ik zie geen foto van de bruid maar ik betwijfel of Maxima de bruid overschaduwt.

Beste ekeim,
Dit zijn geen foto’s van het huwelijk zelf, maar van het feest op de avond daarvoor.
Op de twitter-link in de post van Siobhan hierboven zie je dat ook de bruid in flamenco-stijl is. Thema-feest dus.
Het klopt daarom niet dat Maxima een jurk draagt die niet geschikt is voor dit feest.
En dat overschaduwen van Maxima ten koste van Amalia: dat blijkt nergens uit en ook niet dat Amalia daar “last” van heeft.
Dat je koningin Mathilde en prinses Elisabeth aanhaalt als voorbeeld vind ik echt onzin: zij hebben totaal andere karakters dan Amalia en Maxima; kun je dus niet met elkaar vergelijken en moet je m.i. ook niet met elkaar vergelijken.
Een extravert persoon kun je niet vergelijken met een introvert persoon, iedereen mag zijn wie hij/zij is.
Wat betreft het pak van WA geef ik je helemaal gelijk; dat mag naar een vintage-shop 😉

Helemaal met je eens Roos. Al die aannames over Maxima en Amalia.

Máxima zal 1 van de honderden of duizenden gasten zijn waardoor het een bonte mengelmoes aan kleding zal zijn, Máxima zal daardoor echt niet opvallen

Schitteren? Ik vind van het rode jurkje alleen de taille leuk: smalle ceintuurtjes staan Maxima heel goed. Te bloot bij de armen voor een dame van 50+, en de schoenen ook erg open. Het jurkje lijkt me wél van mooie soepele kreukvrije stof te zijn gemaakt. Amalia’s jurk kan ik niet beoordelen, behalve de halslijn en die vind ik niet mooi. Het kostuum van Willem Alexander moet snel worden opgeruimd, dat verdient geen blijvende plaats in de kledingkast. Foute kleur voor hem, te glanzende stof en slechte pasvorm van het colbert. De das is ook uiterst saai van kleur. Wel mooie schoenen! Kortom: doe het licht maar snel uit, van schitteren is m.i. geen sprake, maar ja als zij het zelf mooi vonden is het verder ook wel weer oké voor als bruiloftsgasten.

Beste Marie,
Waarom mogen blote armen niet boven 50+?
Als je, zoals Maxima, nog strakke armen hebt dan gaat dat toch niet op?
Heb je “wapperende kipfiletjes” dan zou ik ook geen al te blote armen doen, maar met zulke strakke armen zie ik het probleem niet.

Feestelijk in Spaanse sferen, er is duidelijk over nagedacht en zorg aan besteed,
Of dit de mooiste jurk van Maxima is, dat kan ik niet direct zeggen, ik zou wel eens willen weten hoe deze jurk valt als je zit, volgens mij heb je dan een heel andere jurk, met veel grote stroken en waarschijnlijk ook ver open vallend,
Maar zoals ze nu staat, is hij erg mooi .
Amalia ,s jurk is niet direct mijn smaak, en het pak van WA…… jammer, maar heb ik altijd al lelijk gevonden.

Maxima: heel mooi
WA: weg met dat pak! Outdated, verkeerde kleur en vooral niet de goede snit.
Amalia: 🤷‍♀️

Mooie jurk, fantastische kleur, bijpassende schoenen, haren vast, ik vind t erg mooi en feestelijk!

Jurk van Maxima prachtig, maar ik vind haar nu niet op haar mooist 😏. In Japan een plaatje 😘. De koning ook niet in een geweldige outfit.
De jurk van Amalia kan ik niet goed beoordelen, naar ben geen fan.
Al met al niet erg feestelijk.

Prachtige jurk van Maxima, jammer van die blote tenen.

Mooi dat rood, staat beide dames heel goed. Amalia in Spaanse sferen en met lange oorbellen, heel leuk.

Last edited 9 maanden geleden by Oranjefan