Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 jun 126 reacties

Máxima draagt XXL-klokmouwen bij opening

Je hebt klokmouwen en je hebt KLOKMOUWEN. Máxima koos vandaag voor de laatste variant.

De koningin was in Ermelo voor de opening van het nieuwe schoolgebouw van het Emaus College. De school biedt voortgezet speciaal onderwijs aan zo’n 150 leerlingen in de leeftijd van twaalf tot twintig jaar die baat hebben bij extra aandacht. De leerlingen wonen thuis of in het naastgelegen orthopedagogisch behandelcentrum ’s Heeren Loo Groot Emaus.

(c)Thijs van der Giessen/Blauw Bloed

Koningin Máxima opende samen met een leerling de nieuwe school. Vervolgens kreeg zij een rondleiding door het gebouw, waar leerlingen en leerkrachten in verschillende klaslokalen uitleg gaven over hoe elke leerling hier op zijn eigen manier kan leren. Leerlingen toonden daarna het schoolplein dat verdeeld is in speelzones en een leertuin waar buitenlessen gegeven worden. Afsluitend ging Koningin Máxima in gesprek met onder meer de leerlingenraad.

‘Iedereen kan leren!’ is het motto van het Emaus College. Leerlingen krijgen hier passende ondersteuning en maatwerkonderwijs in kleine klassen. Leerkrachten bieden daarbij veiligheid en structuur. Er is aandacht voor zowel theorie als voor praktijklessen zoals techniek, creativiteit, koken, sport en weerbaarheid. Het Emaus College is onderdeel van ’s Heeren Loo Onderwijs en een plek waar onderwijs, zorg en in een aantal gevallen ook wonen, bij elkaar komen. Op deze wijze kunnen behandeldoelen vanuit de zorg en het onderwijs elkaar versterken.

Mode
Voor de opening koos Máxima -net als gisteren- een eerder gedragen jurk van Natan. De klokmouwen van de creatie beginnen bij de elleboog en eindigen bij de pols. Over wauwmouwen gesproken!

(c)Thijs van der Giessen

Close-up van de stof: effet crepon.

Máxima droeg de jurk voor het eerst bij de uitreiking van de Militaire Willemsorde, augustus 2018.

De jurk -in kortere versie- bij een model:

Qua juwelen koos de koningin voor pastelkleurige zonnestralen.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
126 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heb ik nooit een mooie jurk gevonden. Een verschrikkelijk nu om te zien met die kreukels. Een overdreven hoed, overdreven mouwen. Ik gok dat we hem hier voor het laatst hebben gezien.

Ik snap niet zo goed dat er zoveel commentaar op deze verschijning is… De mouwen zijn echt hetzelfde als de vorige keer, alleen had ze toen haar armen naar beneden hangen zonder tas etc. Je kunt ze natuurlijk te groot vinden, om om het helemaal af te branden…? Ook de hoed is echt niet veranderd, en in het algemeen vindt men grote hoeden prachtig staan bij Maxima, dus wat is nu het probleem?
Het enige echte verschil dat ik zie is dat haar kapsel dit keer minder kunstig is (tenslotte een schoolbezoek, en geen officiele uitreiking), en dat de jurk helaas erg gekreukt is…
Ook commentaar op haar lach, lippen, nek, handen, etc. – het gaat mij allemaal boven mijn pet moet ik zeggen. Mensen trekken vaak zulke drastische conclusies gebaseerd op een moment-opname, werkelijk een seconde die op foto is vastgelegd. Ze ziet er fantastisch uit! Al dagen/weken lang. Stralend, enthousiast, fit, mooi!!!

Mee eens! Steeds die suggestieve zinnetjes. Ik zie niets bijzonders. Geen overdreven gladgestreken gezicht e.d. Gewoon een goedverzorgde huid en prima genen. Zie haar moeder.

Echt helemaal eens met je Royal Ellen.

Dit keer niet helemaal met je eens Josine. Ook ik vind commentaar op handen, lach enz. niet kunnen. Dat zijn zaken die je niet kunt veranderen. Maar omdat dit een modeblog is, vind ik dat kritiek op slordige kleding en kapsel moet kunnen als Maxima in functie voor ons koningshuis is. Er verzorgd uitzien heeft voor mij nl. alles met mode te maken. En voor Maxima gelden niet de gebruikelijke excuses, want ze heeft kasten vol met (niet eens zelf) gestreken kleding en kan elk moment van de dag een kapster inschakelen. Dus het heeft niets met van nature slordig zijn of tijdgebrek te maken. Ik zie het eerder als onverschilligheid.

Over kreukels: Q Maxima zit altijd achterin, met charmante hoge hakken aan. Dan zit je dus aardig dubbelgevouwen. En zelfs met haar zeer slanke taille komt je kleding in de taille dan in de kreuk. Ermelo: flink eind rijden, dus meer kreuktijd.

I know, maar juist daarom zou ik iets kreukvrij aantrekken 😉

En schaduwvlekken laten je denken dat ze geen bh aanheeft🤷🏾‍♀️

Mee eens Josine. De foto’s van blauw bloed zijn inderdaad geweldig. Ik zie een oprecht enthousiaste vrouw die het, naar het lijkt, heel erg naar haar zin heeft.

Zou het zo kunnen zijn Josine dat dit gewoon ‘typisch Maxima’ is? Het kan namelijk toch niet zo zijn dat zij zelf die kreuken niet ziet? Dit moet je zien voordat je de deur uitgaat. Lijkt mij. En daarvan uitgaande lijkt het dat dit iets zegt over haar persoonlijkheid.

Als ik foto’s vanaf 2002 terug kijk is er weinig veranderd aan Maxima. De ene keer komt ze voor de dag met een gekreukte jurk en ‘coupe ravage’ en bij een ander moment ziet ze eruit om door ‘een ringetje te halen’.

Volgens mij is deze vrouw gewoon heel erg zichzelf gebleven al die jaren en maakt het haar gewoon oprecht niet uit dat haar jurk wat gekreukt is.

Zou dat kunnen?

Mooi gezegd en uitgelegd Josine, heerlijk toch dat Maxima gewoon nog Maxima is. Ze is dus zichzelf gebleven. Bravo!👏

Toch denk ik dat we onszelf niet kunnen vergelijken met Maxima, zoals hier al gezegd, een legertje personeel om zich heen voor allerhande zaken, dan hoeft het toch echt niet moeilijk te zijn om verzorgd en zonder al te veel kreuk in het openbaar te verschijnen?
Er zijn er misschien die dit onbelangrijk vinden, maar ik vind het voor een koningin in functie zeer belangrijk om netjes én verzorgd te zijn.

Privé maar lekker rommelig dan .
.
Maar. …Josine, als ik jou zie bij een tv programma, dan zie ik wél een heel verzorgde en smaakvol geklede Josine hoor.
Dus jij kan het wel .!!! Gelukkig ha ha

Haha Josine; ‘dealtje’: de eerstkomende keer dat je weer op tv bent, ga je ‘als je slordige zelf’… 😁.

Kan de aflevering niet zo snel vinden en moet weer door. Ben wel nieuwsgierig en ga zeker even terugkijken. Misschien kun je de link hier plaatsen, dan kan iedereen even mee genieten😁…..

Last edited 27 dagen geleden by Catherine

Josine, het kan zijn dat u zich erg verwant voelt met maxima, maar u bent geen koningin , hebt geen voorbeeldfunctie, vertegenwoordigt geen land, hebt geen leger helpers en middelen allerhande, wordt niet door de “onderdanen”betaald … het lijkt me niet abnormaal dat er met meer verwachtingen naar maxima gekeken wordt dan naar de doorsnee mensen van wie vaak -zoals eerder op deze blog werd opgemerkt – wel veel vzrwacht wordt wat presence betreft ..

Last edited 27 dagen geleden by maribrune

Sorry Josine, ik kan hier helaas geen soep van maken:
“Maar hoe je zelf als mens bent, bepaalt voor een groot deel hoe je naar de (kleding van) een ander kijkt”. 🤔

Ik heb het eerder al aangegeven ” voor mij staat een “verzorgd” voorkomen helemaal bovenaan en dit ifv van “zelfzorg” . Zelfzorg zie ik voor iedereen (koningin of niet) als een absolute “moral duty ” .

Hoi maribrune,
Wat voor de één heel belangrijk is, is voor de ander niet of maar voor een deel belangrijk.
Ik vind een meelevende, meedenkende, vriendelijke, intelligente koningin veel belangrijker dan een vrouw die er super verzorgd uit ziet.
Wij leggen, als mensen, onze prioriteiten niet allemaal hetzelfde.
Maar ik respecteer het dat jij dat anders ziet🙏🏻

Uiteraard, als ik maar blijf hameren op de zelfzorg is dit vooral ifv van het mentaal welzijn en de weerbaarheid hieraan gekoppeld. Ik refereer graag nog maar es naar een goede omschrijving dienaangaande nl https://www.desteven.nl/persoonlijke-ontwikkeling/persoonlijk-ontwikkeltraject/zelfkennis-zelfinzicht/zelfzorg.

Maar Maribrune, zelfzorg blijft juist ver weg van perfectionisme. Zelfzorg is juist ook niet perfect hoeven zijn

Zelfzorg is ook geen perfectionisme maar is ook geen synoniem voor slordigheid !! Denk dat dit blijkt uit de link.

Verdrietig word ik hiervan. Zit sinds 2 jaar in een burn-out, ptss vanwege jeugdtrauma. Baan kwijt. Ik zoek hier afleiding en dan dit..
Niemand voelt hoe zwaar het soms is, de dag starten en blij zijn dat je fatsoenlijk in de kleren komt.
Kreukels of niet..

Lieve Nina,
Soms zijn er dagen, dan trek je dit gewoon niet. Ik heb het “gepresteerd” om 3 maanden mijn bed niet uit te komen, behalve voor toiletbezoek, bezorgmaaltijden aanpakken en af en toe een douche. Dan zijn kreukels in een jurk van de koningin of wie dan ook echt niet belangrijk en laten je weer zien hoe je er zelf aan toe bent.
Dikke 💋 en knuffel❤️

❤️😘

Dat is heel heftig om mee te maken, al is heftig zelfs het juiste woord nog niet. Wat zal het leven vaak leeg en zwaar tegelijk voelen voor je. Het Beste toegewenst 😘 .
Ik hoop dat je hier op de meeste dagen fijne afleiding mag vinden, waar je niet verdrietig van wordt.

Last edited 27 dagen geleden by Moderator Petra

Dank je. Fijne afleiding is het idd.

Nina, het is en was niet mijn bedoeling om u verdrietig te maken.. mijn excuses als dit zo over gekomen is.
Ik heb mijn ganse leven in de zorg gewerkt en wil u – ondanks mijn ervaring – dan ook niet de les spellen maar mogelijks een tool aanreiken. De link die toegevoegd werd heeft net die kleine opstapjes om jezelf terug te vinden/ graag te zien. En ook al ken ik u niet, ik ben er zeker van dat -ondanks wat mogelijks op uw weg is gekomen qua narigheid – u de moeite waard bent als mens !!! Uw betrokkenheid kan zeker uit uw reacties gedistilleerd worden. Ik wens u – eventueel via kabouterpasjes – heel veel kracht toe …

Dank u wel. Ook ik heb 30 jaar in de zorg gewerkt.
Het zal ooit goed komen.
Ik denk dat het beter is voor mij om niet alles te lezen.
Dank voor uw reactie.
Idd kabouterpasjes. Vandaag lukt het niet en dan komt alles hard binnen.

Het spijt mij als ik je, mede ook door mijn bijdrage, verdriet heb gedaan.
Het is absoluut niet mijn bedoeling om mensen te kwetsen of verdriet te doen.
Ik begrijp heel goed dat het jou in deze omstandigheden moeite kost om goed voor jezelf te zorgen, ik wil je heel veel sterkte wensen en hoop dat je, ook al kan het langzaam gaan, je weer mag herstellen.

Dank je wel, lief

Goed gezegd Royal Ellen.👍
Voor sommige mensen is het nu eenmaal nooit goed🤷‍♀️🫣

Beste mevrouw Roos aan een aantal gezellige tafels verderop,

Ook vanuit mij een verzoek om te stoppen met polariseren, het niet meer over ‘sommige mensen’ te hebben in negatieve zin, zou u daar aub over na willen denken?

Op MKM hebben we het graag samen en op ieders wijze fijn, en is het niet alleen de welkome ontspanning zeker voor Nina maar voor ons allemaal.
Volgens mij werken de verschillende keukentafels goed, zullen we dit gegeven aub blijven waarderen?
Op verschillende kampen zit m.i. niemand te wachten, ook niet ‘sommige mensen’, ik hoop dat u begrijpt wat ik bedoel.

Ik had me voorgenomen niet meer op uw reacties te reageren maar het negatief kwalificeren van ‘sommige mensen’ blijf ik te ver vinden gaan op een fijn blog als dat van Josine en haar team.
Dank voor uw aandacht.

Voel je je aangesproken door mijn “sommige mensen” dan zegt dat alles over jou en niet over mij.
Einde discussie, meneer Peter.

Nee mevrouw Roos, in deze spreek ik u aan op uw polariserende acties welke u helaas regelmatig uitvoert.
Voor mij is dit geen discussie, die ga ik niet met u aan.
Ik herhaal mijn verzoek, zou u er over na willen denken? Dank!

Nee meneer Peter, jij bent mijn leraar niet, dus terug naar je eigen keukentafel. Doei!

Oh..wat ben ik t met je eens! Dit is gewoon een prachtige vrouw, die duidelijk plezier in haar werk heeft en, o ja ook wat ouder wordt, so what?

De fel gekleurde nagellak trekt de/mijn aandacht naar haar handen die ik oprecht akelig mager vind …. en ja, de handen verouderen als eerste en dit is daar een teken van …. maar hoe dubbel kan het zijn om het gezicht zo jong mogelijk te laten overkomen daar waar de natuur verder niets verbergt
….

Last edited 27 dagen geleden by maribrune

Er is een close-up-foto van haar bezoek aan de VS waarbij je zeker weet dat er maar weinig aan gedaan is.

Dat kan wel, maar denk dat er hier ook al een resem foto’s voorbij zijn gekomen waar maxima soms nog weinig herkenbaar op staat …
Voor mij mag het gerust, er leeft altijd iemand van , maar de veroudering zet zich toch door . En wat is dan mooier dan dat gewoon te laten gebeuren , …

Eens met de opmerkingen over lippen, handen en nek. Die vind ik ook onnodig. Maar de jurk is wel degelijk ontzettend gekreukt en de mouwen vallen slap naar beneden. Dat vind ik echt niet kunnen. De hoed en kapsel, dat is denk ik een kwestie van persoonlijke smaak.

Helemaal mee eens. Ok, er zitten wat kreukels in de jurk. Nou en? Ik noem het doorleefd, zoiets. Met haar verschijning zet ze een koninginwaardige indruk neer. Mooi!

Het is een kleedje van Natan dus het ziet er weer heel onverzorgd uit door al die rimpels.
Denk dat Maxima niet weet dat je tepelcovers kan kopen.

Chris, ik heb een nieuw woord geleerd, ‘tepelcovers’. 💡 Omdat ik het bijna niet kon geloven heb ik effe gegoogeld en waarachtig, verkrijgbaar in heul Nederland.
Interessant galgjewoord als u begrijpt wat ik bedoel 😊

Ik leer veel vandaag Josine, d.j.w. ☺️

Oeps wat een slordige verschijning. Dit zou niet mogelijk moeten zijn. Dat moet toch iemand tegen Maxima kunnen zeggen. Eens met alle opmerkingen, maar ik zie ook nog dat ze een hele dunne of zelfs geen bh draagt. Een soort nipple gate. Dat is me wel eens vaker opgevallen maar ik vind het eigenlijk best gênant om dat te benoemen.

De jurk en hoed zijn beide over the top. Heel leuk voor de leerlingen, een echte queen die ook nog mee tafeltennist! Roze kleur staat haar goed.

Ben geen fan van klokmouwen, hoop niet dat die blauwe binnenkort ook opduikt…..

Ik vind dit een mooie jurk. Maar de hoed zit zo raar. Het kapsel en de positie van hoed in 2018 is mooier. En jammer dat de jurk zo gekreukeld is. Mooie oorbellen, dat wel.

Ik vind Maxima er prima uitzien!
Oké, de mouwen zijn erg groot, maar in combinatie met de hoed vind ik het geheel in evenwicht. Hier staat wel een koningin.
De jurk idd wel aardig gekreukt, dat is jammer.
Verder leuke oorbellen, schoenen en tas.

Destijds in 2018 een plaatje maar nu heeft het bijna iets weg van een karikatuur van haarzelf; de hoed lijkt nóg groter, de mouwen nóg wijder en door de kreukels is het chique eraf.

Jurk gauw in de zak, hoed veel te groot.
Majesteit, laat u zich beter adviseren a.u.b.

Verzorgd plaatje !! Mooi ???? Al is het goed dat de kinderen zich konden focussen op de enorme klokmouwen… zo kunnen ze het beeld van mi akelig magere “skelet” handen snel vergeten … bij het vorig draagmoment zagen de handen er veel beter uit …..

😳 Is dit onze koningin? 🫣

🔺2018 👌🏼
🔻2024 🫢
Sprakeloos, wat een onverzorgde “toestand”. Dit kan men toch niet serieus menen en nemen?

Een feestoutfit Koningsdag 👑 🇳🇱 🍻 op z’n best:
👉🏼 Komt op mij over als een rol overgebleven goede gordijnstof vermaakt tot een ‘koninklijke outfit’ voor een optreden van een glamoureuze travestiet artiest op één van de feestpodia in onze hoofdstad. 🎼

De artiest in kwestie had de avond ervoor een gezellig feestje 🥂 en zodoende geen tijd en energie meer om de eigen creatie voor het optreden nog te verwarmen met een degelijke strijkbout. Desondanks straalde zij/hij/het/hun tijdens de wervelende playback-act 🎤 vanwege de prachtige zonnestralen ☀️☀️ die zij/hij/het/hun op de kop had weten te tikken bij een klein verfijnd antiquariaat in dezelfde hoofdstad.

📢 En weer dooorrrrr….. aub!

Last edited 28 dagen geleden by PK020

Respectloos.

Humor 👓

Oké op het randje dan😉

PK020 in de bocht 😄

Hilarisch, ik dacht al: “Waarom heb ik geschreven dat ik de stof mooi vind?”
Nou, ik heb gordijnen gehad, van dit soort stof.
B.t.w., ik hoop niet dat u er op een enig moment uitgegooid wordt 😝 ik kan de humor van uw reacties wel waarderen.
Maar eerlijk, er zijn andere tijden geweest . Toen kon ik u wel ‘schieten’ 🤣🤣

😊 Wat een echte en leuke reactie Celeste, ik herinner me idd ergens ver weg een ‘soortje van ander contact’ af en toe tussen ons, de reden en de inhoud ervan? 🤷🏼‍♂️ Geen idee….

Ik ben me wel meer/bewust geworden dat voorgenomen toon en inhoud anders geïnterpreteerd kunnen worden door medelezers van MKM dan je als schrijver bedoelt, net als bij appverkeer kan het lijken alsof….. vult u maar in,
In dit laatste zit ‘t ‘m denk ik ook regelmatig als hier of daar er af en toe een klein brandje 🔥 ontstaat, het blussen 🧯 door Josine wordt m.i. met ruimte en respect voor ieders autonomie zo zorgvuldig mogelijk uitgevoerd. 👌🏼

Ach, en af en toe een beetje respectvol! schuren geeft soms toch ook wat reuring in de tent ⛺️ mits we ook gewoon ons /kritische/zelf mogen zijn vanuit een positieve grondgedachte. Volgens mij geeft ook dit mede kleur, sjeu en inhoud aan dit leuke MKM blog van Josine en haar team. 👍🏼

Na jaren lid te mogen zijn van deze MKM-community – ik ben er 1x “uitgegooid” 🙈 – denk je medelezers een stukje te hebben mogen leren kennen incluis eigen on/hebbelijkheden, stokpaardjes etc etc en dit vind ik echt leuk en interessant.
Laten we elkaar een ieders ‘tone of voice’ gunnen ook al kun je er het jouwe van denken. 🤔
Ik ben er van overtuigd dat niemand hier bij MKM een ander bewust pijn en verdriet wil doen althans dit is mijn positieve levensinslag. Graag zou ik zien dat we elkaar ook niet als zodanig labellen. 👊🏼

Geniet van elkaars reacties en wetenswaardigheden, of irriteer je of lees niets van een bepaald persoon, feel free en denk of vind ajb niet meteen het ergste van en over een ander, we zijn hier toch inmers voor ons plezier? 🙃

Terug naar u Celeste, ook u lees ik altijd graag bijvoorbeeld zoals u hierboven beschrijft;
👇🏼
“…. ik dacht al: “Waarom heb ik geschreven dat ik de stof mooi vind?”
Nou, ik heb gordijnen gehad, van dit soort stof”. 😄

Mijn reactie aan u is per ongeluk wel errug lang geworden en idd ‘niets is zo veranderlijk als een mens’. 🌬️

Ik ben blij dat u opgehouden bent met schieten 🏹 😆 – wie weet maakte ik het er naar? – en wens u, mezelf 😉 en alle andere lezers op deze blog MKM 👑 van Josine en haar team nog een fijne volgende tijd toe. 🥂

Beste Orange, ik nodig u uit om even mee te lezen 👆🏼en verder wens ik ook u een goede nacht toe 🌙

Inderdaad een errug lange reactie 🤓 ik moet hem wel 2 x lezen!
Ach ja, in een ver verleden. We bleven er beiden niet in hangen gelukkig 😍
Ik weet niet meer of U , óf ik het naar maakte. Is ook niet belangrijk.
Ik houd het korter dan u: ” En mens is meer dan een reactie ( soms te negatief) geven op Maxima. We zijn heus niet zo verkeerd, het zijn maar momentopnames, en we gaan weer over tot de orde van de dag. Gewoon niet al te serieus nemen 😃

Goede nacht 🪶

Wat herkenbaar, ha ha, ik lees de laatste tijd ook deze commentaren met veel plezier, terwijl ik ze eerder liever oversloeg……….

Niets veranderlijker dan een mens 🤓

🤣🤣🤣

Super leuk toch?! Lekker feestelijk en vrolijk, dit vinden de kinderen toch geweldig als er zo een Koningin op bezoek komt? Bij deze jurk, met XXL mouwen, hoort inderdaad wel een XXL hoed 😉
Het ziet er naar uit dat deze jurk niet uitgelegd is; voor dit model is de lengte prima. Maar…. de kreukels zijn wel echt erg. Heeft ze zo lang in de auto gezeten, of is het zo dat de stof zo veel meer kreukt als de jurk eenmaal gestoomd is?

De jurk zag er in 2015 veel beter uit, het is nu te strak en verfomfraaid, deze hoed hou ik niet van, zo groot en dan met zo hoge gebogen rand. Alleen de oorbellen vind ik mooi.

2015=2018 🫣

Ehm ja, wat moeten we hier nu weer eens van vinden? Een ontzettende kreukjurk. De mouwen zijn op zich wel leuk, maar ook die zijn niet gestreken, waardoor ze lijken op verfrommelde zakdoekjes. Zelf had ik een hoed en schoenen in een meer contrasterende kleur mooier gevonden. Dus, snel vergeten dit draagmoment.

Ja, de kinderen hebben dit vast fantastisch gevonden en met grote ogen naar de koningin gekeken, maar wat mij betreft heeft deze jurk z’n beste tijd gehad, past nog, maar dat biedt geen garantie voor succes🤷‍♀️.

Zeker met grote 👀 Catherine 😄

😁😉

Wat is er met haar gezicht gebeurt? Zo anders

Shabby met al die kreukels. what happened?

Helemaal leuk en ik vind de jurk echt niet gedateerd. Het ziet er feestelijk uit zeker door de klokmouwen en de hoed maar door de pastelkleur niet te. De oorbellen zijn ook schitterend mooi met de pastelkleuren.

Te is nooit goed, en gedateerd. Máxima kiest vaak voor zeer modische kleding maar dat betekent ook dat ze een paar jaar later uit zijn.

Dit vind ik echt teveel, een klokmouw is prima maar deze joekels?! En dan ook nog helemaal gekreukeld. De kleur is mooi en wat staan grote hoeden haar toch geweldig!!

Wat is dit toch een mooie jurk. Ook mooi gecombineerd met de hoed, oorbellen en schoenen. Heel elegant.

Wat is er gebeurd met de jurk? De vorige keer zaten de kreukels er niet in. Kleur van de jurk vind ik mooi maar die grote klokmouwen is veel te veel zo pompeus. Oorbellen en schoenen mooi maar daar is ook alles mee gezegd.

Ik vind de jurk beter staan dan bij de eerste keer dat-ie gedragen werd. Misschien doordat Maxima wat slanker oogt, en door de lengte van de jurk?
Verder zag ik dat de koningin zelfs nog kan tafeltennissen met die lampenkapjes aan haar mouwen. Respect majesteit!

Tafeltennissen met deze PLOF mouwen? Komt op mij over als aanstelleritis en effect bejag. Carlaz waar heeft u dit gespot?

Een beetje respect en het gaat hier over kleding. Aanstelleritis is niet erg vriendelijk.

U heeft een punt, ik heb het betreffende filmpje overigens nog steeds niet gezien. 🙄

Gewoon bij Blauw Bloed

Dank u wel, ik ga kijken 💻

Ik vind het wel een leuk plaatje opleveren, maar wat jammer van de kreukels. In veel winkels zie je zo’n staand stoommachientje staan. Misschien iets voor in haar inloopkast?

Hoi Birchwood71,
Ik kan mij niet voorstellen dat onze koningin zo’n stoommachine niet heeft, alleen dat kun je niet gebruiken na een (lange) autorit en daar krijg je nu net deze kreukels van🫣
Stel je voor dat ze uit de auto zou stappen, maar eerst haar jurk uit moet doen om te stomen en jurk weer aan en verder met het bezoek.
Foto’s daarvan zouden pas commentaar opleveren😉😂

Er bestaat ook biologisch rijststijfsel dat kan gebruikt worden ( bus of andere vorm) vooraleer het strijken …. maakt wel een wezenlijk verschil bij “kreukstoffen” …

Klopt maribrune, maar door het zitten (in de auto) komen de kreukels er toch in en mijn ervaring is, dat ze door wat voor stijfsel dan ook, juist scherper en dieper kreukelen🫣 Om wat van te krijgen😵‍💫 Dan maar een “sta-auto” aanschaffen😂😉

Ik denk dat alleen door gewoon zitten in de auto de kreukels best mee zulen vallen .
Maar Maxima zie ik niet rustig in de auto een tijd stil zitten, die gaat lekker werken, tablet, gsm , enz.. gewoon bezig zijn met haar werk..
En dan snap ik de kreukels wel.

Inderdaad Celeste, Josine schreef eens dat ze eigenlijk altijd zit te werken in de auto, dus laten we het voortaan maar “werkkreukels” noemen, net zoals “denkrimpels” en “lachrimpels” 🤣

Ja, dit houden we erin.
WERK KREUKELS .
klinkt toch veel leuker ? ha , ha

En woorden als denk en lach rimpels moeten we ook meer gaan gebruiken.
Zal je zien wat een leuke en lieve reactie,s we dan hebben.
Misschien nog wat optie,s bedenken??

Ik ga nog eens diep nadenken (oei: denkrimpels😉😂) en kijken of ik ik er nog meer kan bedenken.
En dat brengt me meteen op een idee Elisah: Petra en Josine: kwisje misschien: wie bedenkt de leukste woorden voor alles wat als “storend” aan Maxima wordt gevonden.
Kunnen we er voortaan over lachen ipv zeuren😉

Ik zie het voor me 🫢 Er zijn ook praktische handapparaatjes. Maar voor mij hoeft ze die niet mee te slepen in haar 👝😫 Het kan te ver gaan 🤓

😉😂 Let wel: stoom is heet, dus de jurk zal uit moeten 🤣📷
Wat een discussies we dan hier gaan krijgen😵‍💫

Brrrrrrrr!! Om er als een Echte Koningin uit te zien (altijd erg leuk ergens op bezoek) zijn er zat betere alternatieven.

Deze grote hoed stond tijdens het draagmoment in 2018 heel chique door het kapsel wat opzij zichtbaar was met knot.
Nu valt de hoed anders en vind ik hem minder mooi staan.
Leuke schoenen trouwens!
De jurk is bigger dan big door de enorme klokmouwen die ik een beetje teveel van het goede vind en daardoor minder elegant ogen.
Maar door de mega hoeveelheid kreukels is het voor mij lastig om er nog een positieve draai aan te geven, behalve dan de kleur: die doet het goed!
Nee, geef mij die prachtige rode outfit van gisteren maar!
Dat was hoera voor Maxima!

De hoed is niet goed opgezet, de rand vóór veel te ver omhoog gedrukt, ik snap wel dat ze beter zichtbaar wil zijn, vooral bij de kinderen, maar draag dan iets anders/ kleiner.
Nu is het mooie van deze hoed helemaal weg , en dat is jammer.

Iets minder klok, zou ik mooier gevonden hebben. Prachtige stof, ook de kleur, maar wat een kreukels.
Er zit ook een beschadiging in de hoed,vooral bij bewegend beeld zie je het goed. Een flinke deuk.

😄 Eens, zeker wat betreft die strijkbout.
Ik vind dit een leuke jurk, een grote hoed geeft tegenwicht aan de mouwen. Waarom niet geschikt als je een school bezoek? Kinderen zien een koningin.
Geweldige oorbellen.

Mooie kleur jurk, model ook leuk behalve die gekke lelijke mouwen. Knip dat rare brede gedeelte van de mouwen weg en je hebt een leuke jurk volgens mij. Nu vind ik het door die mouwen niet mooi.

Tsja…ik swipe weer even terug naar de waanzinnig mooie jumpsuit van Charlene.

ik ook

Ja dat gevoel had ik ook😇

Prachtige hoed veel beter dan gisteren en wat een mooie mouwen aan de jurk. Hier staat een echt koningin. En wat doet Maxima heerlijk mee. Wat zullen ee jongeren genoten hebben . Ga zo door Maxima

Dubbele gevoelens bij deze look. Mooi jurkje maar ik zou zelf de mouwen vermaken. Omdat het bezoek met kinderen en jongvolwassenen te maken heeft had ik een kleinere hoed mooier gevonden. Meer toegankelijk. Wat zou de reden zijn dat Maxima’s kleding zo vaak gekreukeld is🥴🥴.

een strijkservice in dienst nemen?

Let er maar eens op, de kreukels in Maxima,s kleding zie je nooit bij het eerste draag moment, maar bij herdragen zie je het heel vaak, waatschijnlijk dat dit komt door stomen , wassen of persen .
De meeste nieuwe stoffen hebben een speciaal laagje, en dat is dan weg.
Zoooo, jammer,

Als de stof niet vuil is, er geen vlekje te zien is , dan gewoon goed luchten en weghangen.

Nibro, een fantastisch ‘goedje’ Er zijn hier door de jaren heen al vele liters gebruikt.

Is idd heel fijn middel, vooral op natuurljjke stoffen.

Hoi Celeste,
Nibro werkt helaas niet op alle stof even goed is mijn ervaring. Stof die je niet of niet te warm mag strijken bijv.
Ik vermoed dat de stof waarvan deze jurk is gemaakt geen echte hitte kan verdragen.
Nibro op katoen en linnen is top👍

Ah, die ervaring heb ik niet. Grappig dat je het ook gebruikt 🤓
‘Vroeger’ zat er een lekker luchtje aan, nu helaas niet meer.

Klopt Celeste dat ontbrekende luchtje was mij ook al opgevallen, al moet ik wel zeggen dat er vroeger bij veel producten zoveel parfums werden gebruikt dat je bijna als een “overmatige bos bloemen” door het leven ging brrrr….😉

Goed opgemerkt Elisah, dat is vaak het probleem met herdragen🫣
Je ziet dat bij veel herdragen kleding. Wij zeiden vroeger: “de fut is eruit”.
En die “fut” is er niet meer in te krijgen.
Jammer maar helaas.

Helemaal mee eens Elisah, en zo jammer. Want niet de goedkoopste kleding.

Dit vind ik echt niet mooi. De mouwen zijn veel te opzichtig, de jurk is gekreukt (was ze nochtans niet in 2018) en de hoed is enorm, zeker in verhouding tot de volumineuze mouwen. Bij zo’n mouwen had ze ofwel beter geen hoed gedragen of een heel eenvoudig simpel hoedje.

Wat een vreselijke jurk in een saaie kleur. Kreukelig , belachelijke mouwen en on top nog een soort vliegende schotel: een vreselijke hoed. Ik zou voor een bezoek waarbij veel kinderen zijn betrokken, iets veel vrolijkers qua kleur hebben gekozen. Doe mij dat rood maar van gisteren 🙂

Heel mooi dit. Super deze kleur

Voor de kinderen is dit geweldig, echte koninginnejurk , dat heeft Maxima heel goed gedaan
Persoonlijk heb ik niets meer met deze mega klokmouwen, bij het debuut van deze jurk vond ik het heel apart en leuk.
Nu zie ik vooral veel kreuk.
Maar wat is ze weer vrolijk en stralend, heerlijke dag voor de kinderen

Wat leuk voor die kinderen. Ze kregen een echte koningin te zien

Super mooie Koninklijke look deze outfit! Geweldige kleur, het staat echt fantastisch en past goed voor de gelegenheid

Bravo Majesteit! Echt mooi!