Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 mei 43 reacties

Máxima draagt tegen de verwachting in een hoed

Normaal gesproken laat ze haar hoeden thuis voor een zakelijke bijeenkomst, maar voor de  B for Good Leaders Summit maakte Máxima vandaag een uitzondering.

Deze tweedaagse bijeenkomst wordt bijgewoond door circa 1200 bestuurders van internationale bedrijven die met hun producten en diensten een positieve bijdrage willen leveren aan de wereld.

PPE/Nieboer

B for Good Leaders (BFGL) komt voort uit twee initiatieven: het Social Venture Network (SVN), dat in de jaren negentig van de vorige eeuw is opgericht als het eerste internationale netwerk voor duurzaam ondernemerschap, en de non-profitorganisatie B LabB Lab stimuleert maatschappelijk verantwoord ondernemen door uitgifte van certificaten, de zogenaamde B Corps. Deze worden verleend aan bedrijven op basis van hun impact op sociale duurzaamheid en milieuprestaties. De oprichters van BFGL, SVN en de Europese tak van B Lab zijn Marcello Palazzi en Leen Zevenbergen. Zij hebben een netwerk opgebouwd waarin internationale zakelijk leiders duurzaamheid en sociaal- maatschappelijke verantwoordelijkheid centraal stellen in de bedrijfsvoering.

Mode
Voor de zakelijke gelegenheid liet de koningin een bekende jurk van Natan uit haar inloopkast halen. Het gaat om een ontwerp met hoge kraag, raglanmouwen en een asymmetrische roklengte.

PPE/Nieboer

Tegen de verwachting in droeg de koningin bij de zakelijke bijeenkomst een felrode turban. Normaal gesproken komen er alleen hoeden in beeld bij een…
– Optreden in aanwezigheid van de koning
– Staatsbezoek
– Economische missie
– Ontvangst buitenlandse royal
– Streekbezoek
– Jubileum
– Opening
– Kerkdienst
– Een doop, van kind of schip
– Prijsuitreiking (Prix de Rome/Four Freedom Awards)

Waarom de koningin vandaag ook een hoed draagt, is mij niet bekend. Onlangs droeg ze er ook al een bij een congres over psychiatrische zorg en dat verbaasde mij ook. Hoe meer hoeden, hoe beter, zullen we maar zeggen!

En last but not least dook er ook nog een nieuwe armband op tijdens het bezoek. Lees: bij aankomst droeg ze hem niet, bij vertrek wel.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
43 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

De jurk vindt ik wel leuk, maar de combinatie met het felle rood vindt ik niet zo mooi. De witte armband en de oorbellen vindt ik er ook niet bij passen. De schoenen en tas zijn wel heel mooi

Prachtige combi, print en rood ❤️ Eens met Maribrune, ‘steviger’ cq andere oorsieraden gewenst, en idd gelukkig is onze majesteit geen ‘spijker’ Doro maar een prachtig gevormde vrouw 👉🏼 Zeer positief en vrouwvriendelijk bedoeld.
Heur haar en hoed, zullen we dit overslaan?

Mag ik blijven Josine? Je weet ik ben een enorme fan van en lees dit blog dagelijks.
Fijn weekend allen 🍀 en lang leve de goed gesneden en niet in de modder hangende broekpakken van onze koningin❣️( zonder onnodige en lelijk overbodige hoofdfrutsels 😊).

Hee PK020, welkom terug!

Dankjewel juffrouw Annie ☺️

Ik word echt helemaal blij van deze outfit! Zeker na deze broekpakkenweek.
Staat haar super, ook de dop. Leuk gecombineerd.

Djw voor de mooie blog, alles heeft een verhaal 🐅

Redactie zien jullie ook Maximas charm armband met 2 initialen M en A ? Nooit eerder gezien! Staat dat voor Maxima en Alex?

Ohw die heeft ze al wat jaartjes, een M en 3 x een A.
Ze draagt hem ook behoorlijk vaak.

Nummer 12.
https://www.modekoninginmaxima.nl/maximas-blingbling-deel-3/

Bedankt voor de tip over de blingbling serie, die kende ik niet. Wat een schitterende collectie privé juwelen, wel jammer dat het vaak een iets te bonte verzameling aan haar pols is.

Alsjeblieft ☺️
Af en toe is het wel leuk om een bonte verzameling te dragen maar meestal is het toch wel mooier om een enkel stuk te dragen die dan alle aandacht kan krijgen.

Ik vermoed dat er onverwacht geen tijd was voor haartooi door haar kapper . Dat zie je aan de matte pluizige haren onder de turban. Dus oplossing snel vastpinnen achteraan en dat verbergen met de turban!

Hele leuke outfit! Prima gecombineerd met de rode accessoires, hierdoor wordt het echt fris. Kapsel netjes met het hoofddeksel. Helemaal tevreden.

Voor mij is en blijft een dierenprint echt tokkie. Het mag dan wel in de mode zijn maar ik vind het echt niet mooi en dat is nog zwak uitgedrukt.

Tokkie is nogal sterk uitgedrukt, maar je houdt ervan of niet. Ik houd er evenmin van.

Dan ben ik ’s zondags een ‘Tokkie in de kerk’ 😀

Sorry Petra

Geen probleem hoor, ik zat er om te grijnzen hier

Super leuk! Mooi verzorgd, mooie rode accessoires. Ze lijkt er zelf ook lol in te hebben.

Wat ziet ze er toch prachtig, verzorgd uit, zo zien we haar graag!

Super leuke look vandaag. Inderdaad passen de oorbellen er minder goed bij, maar dat is een detail.

De oorbellen vind ik heel erg mooi en de look is zeer verzorgd. Een hooggesloten kraag met een hoedje dat redelijk laag op het hoofd zit vind ik iets minder geslaagd, maar je kunt niet alles hebben.

Ha dat is een fijne look, lekker printje (gaat voorlopig echt niet uit de mode; ik ben er blij mee), mooi gecombineerd met rood; ik houd er van.
Hoed erbij (waarschijnlijk al het gedoe met haar haar beu), mag ze vaker doen.
Ik ben het eens met Maribrune; de oorbellen passen hier niet bij. Onze koningin straalt, ze heeft er echt zin in.

Ik ben positief verrast door deze outfit!
Eenvoudige stof, maar een prima pasvorm van de jurk.
Zou het zelf niet bedacht hebben om dit met rood te combineren, maar het staat écht leuk, en maakt de jurk bijzonder.
Heel leuk hoedje op een verzorgd kapsel.
Met haar stralende blik moet ze ieder wel voor zich innemen lijkt mij.
En hoe sympathiek om een daar gekregen armband gelijk te dragen, ook al combineert hij niet met haar kleding van vandaag.

Het is inderdaad een mooi gebaar richting de gever om de armband gelijk om te doen. Ik heb ook aangegeven dat het niet zo bij deze look past en dat is ook wel zo, maar daar moet je eigenlijk niet bij nadenken als het een kado betreft. Chapeau voor Maxima!

Misschien is ze ‘ons’ gezever over haar haar een beetje beu en probeert ze op deze manier een verzorgd kapsel te creëren waar haar haar niet zo onder lijdt? 😉Ik vind dat ze er top uitziet… een sexy dierenprint maar dan classy gecombineerd.. leuk met dat rood!

Helaas ben ik geen fan van panterprints en daardoor niet enthousiast over deze outfit, maar Máxima ziet er heel verzorgd uit. Vooral heel goed dat ze bij dit event aanwezig is. En wat een leuke armband.

Ze ziet er fris uit na een reeks van heen en weer gereis, volle dagen en aandacht schenken.
En heel leuk, na de broekpakken weer een jurk, die haar goed staat vooral door de combinatie met rood.

Van die bijzondere armband komt denk ik nog een blogje?

Ze ziet er ” monter ” uit. Leuke jurk met mooie bijpassende tas en schoenen.
De turban, hoewel ik hem prachtig vind staan, vind ik bij dit event overbodig. Net als de armband.
De oorbellen ook te klassiek bij deze jurk.

Mooie combi , panter en rood. Totaalplaatje zou mi mooier geweest zijn met ” vollere” oorbellen. Deze mooie robijnen doen het niet bij deze outfit.

Een hele leuke en pittige outfit. Zolang de kleding niet te strak zit en de rok of jurk niet te kort is, hoeft dierenprint kleding echt niet goedkoop te ogen, zie hier het bewijs. De turban had van mij niet gehoeven, maar het ziet er verzorgd uit, dat telt.

Nou geloof me maar, panterprint is èn gaat nóóit uit de mode, ieder seizoen komt er wel ergens terug in alle prijsklassen. Tacky is het alleen als er teveel ‘geëtaleerd’ wordt. Deze klassieke jurk met de rode accessoires staat Maxima perfect, twee kleuren die haar enorm ophalen. De turban is superhandig als ‘cache misère’ en staat dan toch verzorgd. Leuk dat ze de gekregen armband meteen omdoet.

Hmmm ik heb niets tegen (who am I??) een buikje (zie mijn reactie ooit op de inhuldingsjurk) ik vind het vaak wel charmant staan.
Maar bij een print als deze moet je naar mijn idee super super slank zijn en cup AA. En combineren met stoere laarzen en we bredere riem dan deze die in de taille verdwijnt

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Ik zou willen dat ik zo’n buikje en cupmaat had! Máxima is naar mijn idee wel super slank.

Ja daarom schrijf ik er ook zo positief over. Ze is hartstikke slank en daarom vind ik het juist mooi dat ze geen spijker is. Maar ik vind dit jurkje niet zo mooi als je op die punten iets meer vulling hebt. En dat is puur vanwege de print elk andere print zou ik het zo niet vinden

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Een Natan die ik niet verkeerd vind. Het staat haar in ieder geval goed. En heeft ze misschien een hoed op om gezien te worden in een bijeenkomst waar honderden aanwezigen zijn? Beatrix had toch ook de gewoonte om altijd een hoed op te hebben om zich te onderscheiden van de rest.

Die hoedjes op onverwachte momenten, is dat misschien om een bad hairday te verbloemen? 😉

Leuke combi, dit dierenprintje met rood.

De combi met rood is leuk. Maar persoonlijk gruw ik van dierenprintjes. Ik wil eigenlijk het o-woord vermijden, maar dat is wel wat ik er meestal van vind.

Dierenprintjes worden al gauw ordinair maar het lukt Maxima prima dit naar een hoger plan te tillen. Ze heeft er zin in, dat straalt ze iig uit.

Wat een super outfit. Ontzettend leuke jurk en wat gaaf gestyled met het rood.

Ik vind het een hele leuke look, dierenprint met rood. De nieuwe armband een beetje too much bij lange mouwen, mooier bij korte mouwen + zomerse look. Oorbellen heel mooi.

Zijn die panterprintjes nu niet een beetje voorbij?! Wat mij betreft wel! Leuk model jurk maar niet in deze print en kleur. Hoed tas en schoenen vind ik geweldig en ze heeft er duidelijk zin in, dat dan weer wel😜