Avatar foto Door Josine Droogendijk

Máxima draagt peplum op de Filipijnen

Máxima is momenteel op de Filipijnen om te pleiten voor financiële inclusie en gezondheid. In deze blog lees je meer over het programma en de mode.

Op de Filipijnen is het aantal volwassenen met minimaal een (bank)rekening gestegen van 26,6 procent in 2011 naar 51,4 procent in 2021 (Global Findex Wereldbank). Ondanks de toename zijn er landelijk grote verschillen. De Filipijnen behoren tot de groep van tien landen met het hoogste aantal volwassenen zonder financiële diensten, circa 37,6 miljoen. Dit heeft mede te maken met de geografie. Het land bestaat uit ruim 7000 eilanden waarvan een groot aantal dunbevolkt en beperkt bereikbaar is. Telecomverbindingen zijn vaak ontoereikend. Voor financiële instellingen is het daarom moeilijk en niet lonend om hun diensten aan te bieden. Met name mensen met een laag inkomen, kleinschalige ondernemingen, kleinschalige boerenbedrijven, vissersgemeen-schappen en vrouwen moeten het nog zonder veilige en betaalbare financiële diensten stellen.

Vandaag gaat Máxima in Manilla langs bij een focusgroep met vrouwen. Daar spreekt zij over de bijdrage van financiële diensten aan hun financiële gezondheid en veerkracht.Later op de dag staan er gesprekken gepland met onder anderen president Ferdinand R. Marcos, Jr., minister van Financiën Ralph G. Recto, gouverneur van de Bangko Sentral ng Pilipinas dr. Eli M. Remolona, Jr., minister van de autoriteit Nationale Economie en Ontwikkeling (NEDA) dr. Arsenio M. Balisacan en de president van de Asian Development Bank Masatsugu Asakawa.

Mode
Voor het bezoek heeft Máxima weer een VN-outfit uit de kast gehaald.Oftewel; een outfit die ze al eens eerder droeg tijdens haar VN-werk. Deze keuze begint inmiddels een patroon te worden. De outfit van vandaag bestaat uit een witte peplum en een roze kokerrok. Label: Natan.

Patrick van Katwijk

De set werd voor het eerst gedragen in november 2013, tijdens het kennismakingsbezoek aan Colombia.

Ambassade Colombia

Tijdens VN-werk in Rome kwam de set ook in beeld.

G20

De rok is een paar centimeter verlengd door het uitleggen van de zoom. Links zie je de korte versie, rechts de huidige en dus langere.

Meer informatie over de juwelen volgt later vandaag.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
35 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Helemaal mee eens, pakje is zeer passend voor de gelegenheid & zie niet in waarom ze geen juwelen zou mogen dragen. Past er immers heel mooi bij en maakt het af, evenals het kapsel.

🤍💓

Ik zie niet in waarom de juwelen niet zouden kunnen. Zijn mooi en kunnen altijd wel gedragen worden.

Is dit Maxima? Oei, wat jammer, maar echt te strak en gedateerd. De lage knot met midden- of zijscheiding vind ik ook leuker🤷‍♀️. Zou zeggen, hupsakee, weg ermee, niet eens meer naar MyLimaLima, maar recyclen tot bijvoorbeeld een toilettas……😁.

Last edited 20 dagen geleden by Catherine

Same same hierrro Catherine, ik voeg er nog – stout – aan toe
#schrecklich 🫣 ➕ #isditmáxima? JA #15jaarouder 😳 incluis dr 💉

Ik vind dit heel rommelig en slordig overkomen, het rokje is te krap en trekt aan alle kanten en de top ziet er ook al zo verfrommeld uit: geen goede keuze vandaag!

O.. wat doet ze nu?

O, Doro dit denk ik ook, maar denken u en ik hetzelfde? 😉

Wat is dit toch een leuke outfit en wat fijn dat ze deze weer herdraagt. De rok iets langer past goed bij haar. Maar haar enthousiasme tijdens dit soort bezoeken is toch wel het allerbeste.

Ik ben het eens met de meeste opmerkingen.
Het totaalbeeld is koninklijk zakelijk, met een tikje glamouruitstraling. Prima voor haar persoon en functie.
Maar als je inzoomt:

  • rok te strak, zichtbaar verlengd
  • peplum wel aardig, maar gedateerd
  • tas veel te klein: koop gewoon een fiks exemplaar waar de hele hups aan spullen in past
  • juwelen too much en niet passend in de functie
  • prima kapsel

De peplum vind ik nog steeds heel mooi. Zo jammer dat ze er destijds geen goed vallende kokerrok in dezelfde stof bij heeft laten maken, want deze rok zit echt niet mooi. Ik zie deze peplum graag terug met een slank gesneden broek.
Mee eens met de reageerders dat de koninklijke juwelen bij deze gelegenheden niet thuis horen. Máxima heeft een schitterende en zeer uitgebreide privé collectie, daar zaten heus wel een passende broche en oorbellen tussen.

Die kleurencombinatie van off-white met roze vind ik erg mooi. Onder peplum hoort een strakke rok of broek. Aan Natan vragen of ze een roze meer rekbare maakt?
Waarom zou een juweel niet kunnen en een outfit wel als die eerder gedragen is als Koningin?
Wat zit haar haar goed!

Ik snap best dat Máxima graag zou willen maatje 36 maar dit zit haar toch echt, echt veels te krap. Ook helpt het niet dat het rokJE langer is gemaakt. Mode vindt ik dit geenszins en ook vindt ik het jammer dat ze voorspelbaar wordt door vaak bij dezelfde bezoekjes het zelfde weer aan te trekken. Tevens vindt ik het een beetje schandalig dat zij in functie als “werkneemtster” van de VN , de Nederlandse historische Koninklijke juwelen draagt tijdens haar werk voor de VN. Ik dacht mij te kunnen herinneren dat zij het zelf was die destijds luidkeels riep dat zij de twee functies duidelijk scheidde??Lijkt wel of ze beide functies nu door elkaar gaat halen, ook gezien haar uitspraken op de laatste WEF bijeenkomsten, wat voor zeer velen nog steeds niet passend wordt gevonden dat zij überhaupt daar aanwezig is. Misschien maar goed dat ze gaat stoppen met haar werk voor de VN.

Last edited 21 dagen geleden by Jacqueline

Ik vind het een leuk zomers setje. Kan best nog. De rok zal wel van een linnen (achtige) stof zijn. En ja dat kreukt.

Peplum mooi maar het rokje erg gedateerd. Misschien een lange broek combineren met het peplum. Haar haar zo strak naar achteren maakt haar ouwelijk.

Ik lees hieronder een discussie over de historische juwelen. Eerlijk gezegd heb ik daarover niet eerder nagedacht.
In een blog over Mary stond dat een bepaalde parure alleen door de koningin en nooit buiten Denemarken gedragen mag worden. Dat vind ik wel een mooi gegeven.
Maxima heeft altijd gezegd dat ze dit werk niet doet als echtgenote van de koning. Ze is niet in functie. In dat licht zou het passender zijn om inderdaad niet de historische oranjejuwelen te dragen bij deze VN bezoeken. Dat is dan voorbehouden bij werkzaamheden als echtgenote van de koning. Er blijft dan nog genoeg moois over uit haar privécollectie.

👍🏼 Eens met uw passende opmerking Louisa wat betreft historische Oranjejuwelen, heur privé kluis puilt naar mijn idee uit.

De rok vind ik een drama, hoewel mooi uitgelegd, maar die kreuk en dat doorzichtige aan de onderkant, bbbbrrrr. Ik ben ook geen fan van een peplum . De kleuren vind ik wel prachtig en Maxima ziet er verder heel verzorgd uit. Van mij mag ze privé best koninklijke juwelen dragen. Ze is en blijft koningin.

Ik vind deze look leuk, ben benieuwd hoe het kapsel zit, diy knotje denk ik? Deze sieraden zijn niet overdreven, ik vind het goed staan zo. Ik zou alleen de kleine tasjes op zulke reizen thuislaten en alleen een grote werktas/schoudertas meenemen waar alle papieren en telefoon enzo in passen.

Het ontgaat mij even waarom je met regelmaat iets uit de kast zou kiezen om te herdragen naar eenzelfde soort gelegenheid.
Er is toch volop keuze voor een outfit die heel ergens anders gedragen is, zodat je niet steeds een kopie bent op hoofdlijnen van vorige VN-bezoeken?!
Wat wil je hier eigenlijk mee uitstralen?
Wat vandaag betreft: kapsel is keurig en verzorgd.
Peplum staat prima, maar het rokje oogt voor mij gedateerd en goedkoop. Wellicht zou een nieuwe of andere kokerrok in kreukvrije stof het geheel weer kunnen updaten.
Tasje en schoenen combineren goed.
En wat sieraden betreft lijkt mij de keuze reuze uit Maxima’s privé collectie, zonder daarvoor de koninklijke juwelen te gebruiken.
Het lijkt mij zuiver om deze twee dingen te scheiden tijdens haar taken als Koningin en VN-gezant.

Je verwacht in de verste verte toch niet, dat dit rokje van Natan is 😫
Absoluut niet mooi, zo strak en kreukelig.
Peplum gaat nog wel,

Ik was destijds weg van een peplum, maar ik vind het nu toch gedateerd.
Rokje zit erg strak en daar door kreukt het.
Kleuren zijn mooi, en er is ook zeker aandacht besteed aan het totaal plaatje, en daardoor ben ik niet negatief .
Maar ik zie in de kledingkast hele mooie zomerjurkjes langs komen, ik denk dat ik zelf daar iets uit zou kiezen.

Jammer van de kreukelige rok, maar goede aanpassing in de lengte. Voor de rest een prima look voor vandaag maar ik ben niet heel enthousiast.

De top vind ik erg mooi! De rok zou ik vervangen door een ander (koker) exemplaar. Hij oogt wel erg oud en kreukt ontzettend.
Ik wacht even de info over de juwelen af, maar als het historische Oranje juwelen betreft herhaal ik mijn verbazing dat Maxima deze juwelen meeneemt op een VN reis – die werkelijk niets te maken heeft met haar functie als koningin van Nederland.

Gezien de bezoeken die ze vandaag gaat brengen (president, ministers gouverneur), is deze kleding en sieraden een prima keuze, een jurk zoals gisteren is daarvoor te “vrije tijds”.
Dit is weer eens een geslaagde verlenging van de rok, soms raakt een japon of set uit verhouding, maar dat is nu niet het geval.

Voor deze gelegenheid een goeie keuze. Kleuren matchen goed maar ik vind t persoonlijk geen mooi setje.

Blijft een mooie set. De keuze voor historische juwelen vind ik gezien de thematiek van de bezoeken too much en mag meer ingetogen.

Mee eens wat de historische juwelen betreft !!
Zoals bij een eerder vn bezoek aangegeven draagt Maxima mi al genoeg -/ teveel bling bling aan haar polsen .
Verder verzorgd totaalplaatje. Mooie set ook met verlengde rok. Het valt op dat de voering van de rok ook hier erg kort is…

als presidenten en ministers etc bezoekt vind ik dit nog niet zo’n vreemde keus.

Prima outfit, iets klassieker. Mooie kleuren. Voor “veldwerk” vind ik de maxi jurken wat leuker. Maar misschien meer vergader werk vandaag.

Mooie zachte kleurencombinatie. Staat haar erg mooi.
Mooie kleur schoen ook. Jammer dat de tas niet iets beter zichtbaar is maar vlg mij ook een schatje.

Wow! Ietsje langer inderdaad, ook bij deze rok – een verbetering.

Nee ik vind dit niet mooi, het doet me denken aan de pakjes die vrouwen vroeger droegen als ze in verwachting waren. De zwierige jurk van gister vond ik fleurig en passend. Jammer.

Nog altijd mooi! En weer een uitgelegde zoom, zo te zien ;).

Mooie set. De kleurencombinatie staat haar goed.