Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 09 sep 25 reacties

Máxima draagt oranje jurk op afsluitende dag in Texas

De laatste dag van het werkbezoek van koningin Máxima aan Texas is begonnen. Vandaag op de planning: een boottocht, een bezoek aan een kinderafdeling en een afsluitende receptie.

De laatste dag van het bezoek aan Californië en Texas vindt plaats in Houston. Koningin Máxima is bij een overleg over oplossingen om de stad te beschermen tegen overstromingen, kennis van Nederlandse bedrijven kan hier een bijdrage aan leveren.Vervolgens maakt zij een boottour op de Buffalo Bayou, waar wordt gesproken over de maatregelen die Houston heeft getroffen tegen overstromingen en wateroverlast. De boottocht eindigt bij de Cistern, een voormalig ondergronds waterreservoir.

Ook sluit Koningin Máxima in Houston aan bij enkele gesprekken van de meereizende CEO-delegatie. Zo is zij bij een gesprek over kustbescherming. Aansluitend brengt zij een bezoek aan het MD Anderson Cancer Center, waar uitleg wordt gegeven over innovatieve behandelingen tegen kanker. Ook bezoekt Koningin Máxima de afdeling waar kinderen worden behandeld.

Vervolgens is koningin Máxima bij gesprekken over ‘Economic Ties & Shared Challenges’. Ook is zij aanwezig bij de ondertekening van een intentieverklaring tussen Greater Houston Partnership en VNO-NCW. Het werkbezoek aan de staten Californië en Texas wordt afgesloten met een receptie in het Museum of Fine Arts met Amerikaanse en Nederlandse bedrijven in Texas. Koningin Máxima houdt hier een korte toespraak.

Mode
Outfit: Japon met overslag en aangeknipte mouwen
Label: Natan
Accessoires: juwelen van diamant en citrien uit eigen collectie, een hoed van Jolanda (Máxima’s kamenier) en pumps van Gianvito Rossi.

Foto met dank aan Karlijn/Vorsten

Hier zie je de broche beter.

Foto: Karlijn/Vorsten

Outfit van Natan:

Nieuw is de jurk niet. Zo droeg de koningin hem ook tijdens een streekbezoek…

…en de opening van een brug.

Foto: PPE

De hoed -met riante bloemdecoratie- kwam eerder in beeld in Oostenrijk (rechts) en is onlangs nog vermaakt door Jolanda, Máxima’s kamenier.

Foto’s: PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
25 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ja, leuk!! Die combi oranje met bruin staat haar super! Chique outfit!

In Austin was ze al bij de Hogg Foundation een organisatie die zich sterk maakt voor mentale gezondheid en mentale weerbaarheid onder jongeren https://www.koninklijkhuis.nl/binaries/large/content/gallery/koninklijkhuis/content-afbeeldingen/nieuws/2022/09/08/koningin-maxima-brengt-een-bezoek-aan-de-hogg-foundation-2.jpegin Houston op bezoek bij het MD Anderson Cancer Center, waar uitleg wordt gegeven over innovatieve behandelingen tegen kanker. Ook bezoekt Koningin Máxima de afdeling waar kinderen worden behandeld https://www.koninklijkhuis.nl/binaries/large/content/gallery/koninklijkhuis/content-afbeeldingen/nieuws/2022/09/09/koningin-maxima-brengt-een-bezoek-aan-het-md-anderson-cancer-center.jpeg de aandacht voor MindUS en “het Maxima” dus ook op bezoek elders in de wereld, vast ook om ervaringen uit te wisselen!

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Stemt mij vrolijk deze jurk!

Ik houd hiervan. Erg fraai.

Ik vind dit hoedje nu leuker staan dan met los haar, de kleur past goed bij deze mooie jurk.

Wat een geweldige outfit om het bezoek mee af te sluiten! Mijn favoriete kleuren voor Máxima. Ze ziet er echt super uit! Hoe jammer ik het ook vind dat de hoed vermaakt is, in combinatie met deze jurk staat het heel mooi. En de kapsel zijn dit bezoek echt geweldig.
De broche is zoals PK020 zegt mooi, maar dit heeft deze jurk niet nodig

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Mooi ontwerp jurk van Natan en vast zeer comfortabel zittend, de lengte benadrukt de overslag prachtig, een jurk in balans. De kleur staat Maxima goed en wat betreft haar laatste dag van het werkbezoek echt een statement 🧡

De broche op de tailleband vind ik jammer en onnodig, onderbreekt het door de ontwerper bedoelde lijnenspel en vallen van de soepele stof; dit is een echte less is more jurk en heeft geen onnodige “frutsels” nodig.

Komen we aan bij het frutsel-hoofdgeval 🫣, vast en zeker met de beste bedoelingen in elkaar geknutseld door kamenier Jolanda maar dit bewijst dat het ontwerpen en samenstellen van hoeden een echt gespecialiseerd vak is en deskundigheid vraagt. Niet iedere kamenier – met alle respect voor Jolanda – heeft de talenten van Angela Kelly zullen we maar zeggen. 😉
Prima natuurlijk om privé te dragen maar niet als koningin in functie.
Deze jurk is overigens ook zonder hoed heel goed te her/dragen. 👍🏼

De juwelen kan ik helaas niet goed zien – ik ga de links van PJ Hoogeveen nog eens bekijken – maar klinken goed, de bruine Rossi’s komen dit werkbezoek weer goed van pas 😉 en vind ik mooi matchen met oranje.

M.u.v. van één moment – het knottige aanhangsel dat nog even opgefluft moest worden 😉 – een zeer groot compliment voor de kapsels èn dus de kapper van de koningin.
Als Jolanda dit in haar vingers mocht blijken te hebben een diepe buiging, en anders alle complimenten aan de kapper van de Majesteit.👌🏼

Nu las ik net met een schuin oog een melding over een ook gedragen witte bloemetjes jumpsuit, nee hè?! 🙈 Geinig ding maar…. Ik zal es kijken, wie weet valt het mee 😊

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Dit is een mooie jurk die bijna altijd kan en Maxima erg goed staat! De hoed stoort in het totaalplaatje. Ik vind deze hoed sowieso niet mooi en de kleur bruin past niet bij de kleur van de jurk.

Wéér een hele mooie outfit!! En ook de gebloemde jumpsuit van later deze dag is en blijft een topper. Onze koningin heeft een mooi en stijlvol visitekaartje afgegeven de afgelopen dagen: stijlvol, (milieu)bewust door alle herdragen outfits, charmant en zoals altijd voorbereid en inhoudelijk sterk.. we mogen trots zijn op ons koningspaar!

Zeker weten Christel, what a Queen.

Dat bedoelde ik gisteren ook al, maar werdt “gedweep”genoemd, ben dus zeker niet de enige die onder de indruk is van haar optreden, een Koningin om trots op te zijn!

Ja ik zag ook nog een foto elders met haar in jumpsuit. Dus tussen de bezoeken door ook nog omkleden…
Iemand gelezen dat NPO nog een samenvatting uitzendt?

https://youtu.be/F_imQFHZ7uI
tijdens afsluitend persgesprek gebloemde jumpsuit die we oa kennen van Koningsdag 2020 op Huis ten Bosch, wellicht comfortabele outfit voor terugvlucht, even teletekst nagekeken, NPO samenvatting niet geprogrammeerd
https://storage.googleapis.com/hh-thumbnails-prod/454425000-454429999/454425273.jpg
https://storage.googleapis.com/hh-thumbnails-prod/454425000-454429999/454425467.jpg

Heerlijke jurk voor de nazomer, geweldige kleur ook. Deze warme kleur staat haar zo goed. Leuk idee om de broche op de tailleband te dragen. Een stijlvol.plaatje. De bloemenhoed staat er goed bij maar ik zou persoonlijk voor iets anders hebben gekozen. Ook vandaag weer een vol programma. Daarna weer terug maar Nederland, tijd voor ontspanning en familytime 🙂

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Een prachtige japon! Stijlvol en in een warme kleur.
De grote hoed die hier getoond wordt bij de opening van de brug vind ik persoonlijk het mooist combineren met deze jurk.
Maar gelet op het gevarieerde programma van de dag met diverse besprekingen denk ik dat het kleine gekozen hoedje beter voldoet.
Ben trots op onze koningin, die zoveel heeft kunnen doen in deze dagen en heel verzorgd voor het voetlicht kwam.

Erg mooi plaatje dit, zit als gegoten! Van mij hoeft de hoed niet, ik weet ook niet waarom de ene keer wel en de andere keer niet een hoed, het staat gelijk zo formeel. Haar kapsel is prachtig en ze ziet er zeer verzorgd uit.

Mooie jurk in een hele mooie kleur 🧡! Staat Máxima ook erg goed, misschien had ze andere hoed kunnen kiezen. Broche ook mooi.

Keurig, jurk is mooi, maar had voor mij iets korter gemogen, leuk om een broche op de band te spelden .Wat heerlijk om elke dag zo.n mooi verzorgd kapsel te zien, dat maakt elke outfit al mooier, hoed is niet mijn smaak, maar hij staat haar goed .

Mooie japon in passende kleur, ik had alleen deze hoed achterwege gelaten, vind ik niet echt passen bij deze outfit (vind hoed eigenlijk helemaal niet mooi).

Keurige outfit, zit denkt heel aangenaam en geschikt voor de diverse uiteenlopende meetings over de dag. Zag foto’s op andere websites, daar zit ze relaxed op de boot met een lekkere zonnebril op, oogt een stuk vrolijker. De foto in de Houston Chronicle is ook heel leuk, daar bekijkt ze met de burgemeester cowboy hoeden. Op de foto’s hierboven zijn de oorhangers niet goed te zien, maar die zijn echt beeldschoon. Nou dat belooft wat, de cowboy boots van gisteren en nog een hoed vandaag, lekker huiswaarts….wellicht kom ik haar in het weekend weer met onze honden tegen, met hoed en laarzen….

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Het zou trouwens prettig zijn als de correctie functie op deze website wordt aangepast, want dat blijft een beetje tobben. Zie dat ik een typefout heb gemaakt, maar kan het niet verbeteren…

Wat een mooie afsluiting in t oranje. Zeer stijlvol.
Ik dank onze queen voor haar inzet Nederland te promoten deze dagen in 2 Amerikaanse staten, US-NL relaties te versterken en nieuwe zakelijke en uitwisselverbanden te leggen. En daarbij haar garderobe te hergebruiken dat voor mij met uitzondering van de plissé, een succes was. En goede kapper!
Ik wens haar een goede terugreis naar NL en WA, en van haar dochters de verhalen te horen van hun eerste studieweek.

En voila, weer een mooi verzorgde outfit, mooie jurk en bijpassende accesoires. Wat een visitekaartje voor ons land. Daar kunnen we trots op zijn. En fantastisch dat bijna, de hele garderobe herdragen wordt. De outfit van gisteren avond de zwarte pantalon met de witte top was ook prachtig(ondanks het feit dat ik niet van het wijde model pantalon houdt) maar dat is persoonlijk.

De hoed nieuwe versie vind ik trouwens vele malen mooier dan het originele model😉