Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 08 mrt 54 reacties

Máxima draagt opnieuw Dutch Design in Slowakije

Gisteravond koos ze voor een ‘oudje’ van Jan Taminiau, vanavond voor één van Claes Iversen. Op het programma: de contraprestatie in Slowakije.

Als dank voor de gastvrijheid biedt het koningspaar traditiegetrouw een concert aan op de tweede avond van een staatsbezoek. In het Nationaal Theater zal het gezelschap luisteren naar een concert van trompettist Eric Vloeimans met Juan Pablo Dobal, Oliver’s Cinema en Holland Baroque.

Máxima’s beige paillettenjurk is een ontwerp van Claes Iversen.

08-03-2023 Staatsbezoek Slowakije. (c) PPE/Nieboer
Karlijn/Vorsten

Fotograaf Patrick van Katwijk spotte de koningin en haar jongere broer Juan, die in Wenen woont.

Máxima met de jurk in mei 2018:

(c) PPE

Bij het Koningsdagconcert 2019 dook de creatie eveneens op.

(c) PPE

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
54 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

t zag er weer gelikt uit. ben helemaal verliefd op de schoenen

Gave jurk, met een rare ceintuur die het hele maagdeel bekleedt. Er is vast nog wel een mooi smal riempje in kledingkast voor op deze jurk, die het zeker verdient om vaker te worden gedragen.De rok ‘zwiert’ zo mooi. En ik vind de schoenen best leuk maar dat komt: stompe neuzen staan beter bij Maxima’s vrij grote maat schoen, en naaldhakken (waar Maxima vaker voor kiest) vind ik foeilelijk. Dus dit wat stoerdere model onder de jurk kan mijn goedkeuring wel wegdragen.

Mevrouw de President ziet er ontzettend chique uit, maar het hele bezoek al moet ik zeggen. De ceintuur van Maxima vind ik hier niet bij passen en de schoenen…. zucht.. . Moet eerlijkheidshalve zeggen dat mevrouw de President er, in mijn optiek, deze dagen mooier en chiquer gekleed gaat dan koningin Máxima, tja dat gebeurt haar toch niet vaak maar nu echt wel, ik vind zelfs haar “poseer houding” mooier dan die van Máxima.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Mee eens. Ook wat de poseerhouding betreft .
Begrijp het ook niet goed. Maxima staat meestal met de benen uit elkaar en mi sedert de tandzorg van een paar jaar geleden regelmatig met de mondhoeken naar beneden, in “de gelderlander” zag ik een foto van het paar in gesprek met de familie van de vermoorde jongeren en maxima stond
er in tegenstelling tot wa . met de armen gekruist. Mij werd geleerd dat dit een defensieve houding is en niet echt passend is bij een gesprek -hier met nabestaanden .
Maar mss dateren deze inzichten van te lang geleden …

Die iets trekkende mondhoeken heeft ze altijd gehad. Kijk het interview vlak voor het huwelijk in 2002 maar eens terug. Laten we vooral geen suggesties wekken dat dat iets met een ingreep te maken heeft.

Kan hoor . Ik zal het fragment herbekijken. Mij valt het de laatste jaren op. Vandaar…

Op zich geen lelijke jurk maar ik vind de ceintuur niet mooi erop. Maar die schoenen vind echt te lelijk voor woorden.

Wat een leuke foto van Máxima en haar broer samen. Zelfde lach, zelfde ogen. Goed gedaan meneer Van Katwijk, leuk.

ja leuke foto, maar mag ik vragen waarom haar broer daarbij uitgenodigd is als hij in Oostenrijk woont?

Zoals onder al geschreven is Máxima bij de Contraprestatie zelf de gastvrouw, Bratislava is vanuit Wenen amper een uurtje rijden, wellicht heeft ze Juan zelf uitgenodigd erbij te zijn

Iets klopt niet met deze jurk. De riem zit volgens mij niet te hoog, dat is de stijl van Iversen, maar kleur is niet mooi of komt dat door vertekening op de foto?. Er is iets met het model rok, dat bijna kinderlijk oogt. Overigens prachtige stof !
De zwart-witte jurk is zeer stilish.

Op zich een aardige jurk, maar de riem zit veel te hoog. Hierdoor zulke vreemde lichaamsproporties. Jammer.

Waarom kiest Maxima voor kort als de gastvrouw in het lang is?

Bij de contraprestatie is Máxima de gastvrouw, er zijn dan(in Europa)ook eigen Lakeien bij, heb de filmpjes van Rick Evers gevonden, voor de liefhebbers twee van de eerste dag: https://youtu.be/dVNjhwb6XwY en https://youtu.be/z2JncDhYXMg

Dankjewel. Wat een leuke filmpjes!! 😍

Eindelijk een ontwerp van Claes Iversen waar ik blij van word. En wat een hippe schoenen!

Het spijt me maar voor mij is “the winner” de President, die overigens al het hele bezoek door er heel chique uitziet!

Hier zijn nog meer foto’s te zien:
https://www.newmyroyals.com/2023/03/dutch-king-and-queen-hosted-concert-at.html

Ik moet zeggen dat ik helaas niet enthousiast ben. Echt een Barbie-vibe… Te popperig inderdaad, met name door het gekunstelde kapsel. Ben niet dol op de schoenen, ze maken wat lomp? En het zou zo veel eleganter staan als ze haar voeten bij elkaar hield bij het poseren… Jammer ook dat ze geen lang draagt voor de contraprestatie – is niks voor Maxima? Meestal pakt ze echt uit, ook voor de tweede avond…

Het mooiste aan de jurk vind ik de zwierige rok – die staat echt fantastisch!

Valt me al jaren op dat ze zo lelijk staat. Altijd met de benen uit elkaar. Is zo onelegant. Zou nou niemand van de familie eens zeggen …. Max benen bij elkaar voor een foto . Is toch niet zo moeilijk!

Hij staat in tweede rust zoals je je dat in het leger leren.
De uitgangssituatie is de ’tweede rust’. (a) In de ’tweede rust’ staan de voeten met de binnenzijde van de hakken 20 cm van elkaar en is elke voet onder een hoek van 30° naar buiten gericht..
Exercitie voor de krijgsmacht – Ministeriële- en Defensie publicaties (overheid.nl)
dat leer je aan, maar niet meer af, het staat ook nogal comfortabel en je kunt het lang volhouden.

Het gaat mi niet zozeer over “gunnen” maar om lichaamstaal.

Prachtige japon. Staat haar goed . Vraag me af hoe hij eruit zou zien zonder brede ceintuur en dan met een mooie broche bv. Een dun ceintuurtje lijkt me weer zo gewoontjes. Het is een speelse japon dus eigenlijk wel leuk met speelse schoenen alleen vind ik een paar mooie pumps nu voor Máxima mooier. Deze schoenen mogen wat mij betreft nu naar haar dochters.

Aardige jurk. Ik ben niet heel enthousiast, beetje popperig. De schoenen vind ik fantastisch. Nog steeds, ook na heel veel dragen word ik ze nog niet zat

Op zich een prachtige jurk, maar dan zonder brede riem, en juist bij deze jurk zouden high heels mooi staan. Nu lijkt Maxima net een pop, weliswaar een mooie pop, maar als koningin bij een officiële gelegenheid minder geschikt.

Wat een kinderlijke jurk, en de schoenen die op zich leuk zijn, staan erg plomp onder deze outfit. Ik ben niet enthousiast.

Misschien was het al een ander verhaal met elegante schoenen en zonder die lelijke riem.

Feestelijke jurk met mooie zwierige rok. De schoenen vindt ik vreselijk lelijk.

Zijn die afgrijselijke schoenen nu nog steeds niet afgevoerd, werkelijk alleen geschikt voor dames van het type laag allooi.

De japon is prachtig, juist door de brede riem in contrasterende glans.

Wellicht geen halssieraad omdat de hals zo hoog is of deze bevestigen aan de halslijn zodat deze perfect gelijk lopen.

Het haar vind ik mooi geföhnd maar ja daar ben ik niet zo kritisch over, heeft ook geen zin al zou ik het verrassend en fris vinden als ze echt eens iets spannends doet met bv een haarstuk in een felle kleur die ook in haar japon zit of tijdelijke kleuring.

https://www.by-soof.nl/products/bysoof-tijdelijke-haarverf

Nou ik hoop toch dat niemand op deze schoenen loopt zo lelijk zijn ze. Laag allooi: bedenk het zelf zou ik zeggen.
Mijn dochter zou er buiten niet op mogen lopen, valt voor mij in de categorie rokje die wij een brede riem zouden noemen. (Mini zo kort dat je de billen bijna ziet)

Dus die ‘afschuwelijk schoenen’ zijn blijkbaar niet zo koninklijk, maar een fel gekleurd haarstukje of plukken met tijdelijke verf (om te matchen met een outfit) zijn zoo chique en passend bij een Koningin?

Dat kan dus wel heel mooi zijn en is spannend en verrassend. En ja, dat zou best heel goed kunnen passen ipv altijd die hele saaie degelijkheid. Kom op ze is 52 geen 90, vele lezers hier willen maar dat ze zich bejaard en zeer conservatief kleed, het is een moderne vrouw.

haha dat was ook meteen mijn gedachte. Moet er niet aan denken Maxima met blauw haar of zo 😉

Oei, dit kan me niet echt bekoren, vind vooral het glimmende lijfje niet mooi, volgende keer beter! President ziet er, evenals gisteren ook weer keurig uit!

Prachtige jurk en schoenen, misschien een langere ketting erbij en een minder brede, goudkleurige riem en een goudkleurige clutch (de hakken van de schoenen zijn ook goudkleurig). Ik vind de jurk van de president ook erg mooi, vooral de halslijn.

Is Rick Evers wel mee naar Slowakije? Ik mis zijn filmpjes van Royaltv op Youtube.

Ja Rick Evers is ook in Slowakije, inmiddels 2 filmpjes bekeken.

Wat ziet ons koninklijk paar er weer mooi verzorgd uit voor een avondje theater. Ook de andere gasten gaan mooi gekleed. De paillettenjurk staat Máxima nog steeds goed maar ik vond en vind de brede riem storend. Vanwege de afwijkende kleur en de breedte. Doordat dit geen lange jurk is en de riem erg breed is lijkt Máxima haar bovenlichaam te kort. Ik zou deze jurk graag eens zien zonder riem of met een smalle ceintuur in dezelfde kleur als de jurk. De stof is prachtig en heeft een mooie glinstering, Ik hoop dat ze een mooie avond hebben gehad.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Maxima springt er echt uit tussen het zwart/wit op deze foto, en dan ook nog met een andere lengte van japon. Kan niet zo goed plaatsen waarom zij geen lange jurk draagt…?
Maar ter zake: ik vind de jurk prachtig, evenals de schoenen!
Toch zou ik nu eens graag een opfrissertje zien in de vorm van een andere ceintuur; liefst iets minder breed.
Tasje en ketting staan er leuk bij.
De donkerrode kleur van de nagellak oogt wat hard bij de zachte tinten van deze outfit.
Maar het kapsel toont zacht en lief en dat doet het dan weer wél goed bij deze look.
Samengevat: mooi plaatje!

Wat een vreselijk nep kapsel weer. Het lijkt heel wat maar aan de onderkant is het zeer onverzorgd. Zo was het gisteren en vandaag overdag ook. Het kapsel lijkt steeds heel wat maar als je goed kijkt is het zeer slordig en staat elke keer op instorten. Gisteravond was haar haar ook nog eens vet.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Idd te meisjesachtig. Het model in combinatie met de zachte kleur en dan het losse haar.
Het is wel verzorgd.

Mooie jurk, zoiets past goed bij deze avond.
President ook weer zeer goed gekozen!

Mooie jurk met mooie schoenen, maar ik zou hem graag eens zien met een kleine subtiele riem.

Goede keuze voor vanavond! Ik vind het een mooi geheel met deze zachte kleuren.

Ik deel de mening dat dit een meisjes/poppenjurk is. Helaas.
Ook jammer niet in het lang terwijl de andere dames op de foto dat wel zijn.

Wat is dit toch een mooie jurk. En leuk dat ze weer voor Dutch design kiest!

Mooie jurk van eigen bodem !!!!

Super mooi!!

Eerlijk gezegd vind ik dit model jurk met de schoenen Maxima niet flatteren. Te meisjes -achtig. Ik heb de jurk nooit echt een topper gevonden. Maar nu ben ik er wel op afgeknapt.
Schoenen vind ik oer lelijk. Sorry, een onvoldoende deze keer.😢

Ooooh dit is zo’n mooie feestelijke jurk. Één van mn favorieten. Wat ziet ze er mooi uit. Top

Chique en zeer geschikt voor deze gelegenheid. Haar tasje is zo mooi. Haar collier herken ik niet. Wie weet welke dat is?

Schitterende jurk, Maxima ziet er erg mooi uit! Heb het alleen niet zo op die brede riem, maar ja, je kan niet alles mooi vinden.

Last edited 1 jaar geleden by LindaVanDeventer

Mee eens, heel mooi. Ik denk dat een subtieler accent in plaats van deze brede ceintuur optisch verlengt en dus meer afkleedt. Bovendien is het leuk om eens een andere look met een zelfde jurk te creëren.😁.

Ja, strikcentuur zou ik ook leuk vinden bij deze jurk!

Kijk, dit is dan weer wel spectaculair! Schitterende afsluiting van de dag met deze geweldige jurk, heel mooi en feestelijk!!