Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 05 jun 58 reacties

Máxima draagt nieuwe oorbellen tijdens werkbezoek

Meer en meer wordt Máxima de koningin van kunst en cultuur. Vanmorgen was ze in Arnhem om het onderwerp op de kaart te zetten.

Op VMBO-school ‘t Venster bezocht de koningin onder andere een workshop mode, waar het ontwerpen, maken en presenteren van kleding centraal stond. Bij de workshop techniek werd een oud busje omgebouwd  tot foodtruck. In de keuken bereidden leerlingen een maaltijd voor, die in het schoolrestaurant werd uitgeserveerd aan ouderen uit een zorginstelling in de buurt. Koningin Máxima bekeek ook enkele workshops dans en muziek. Zij sprak daarbij met leerlingen over het creatieve aanbod in de middagen na schooltijd, waar zij hun talenten kunnen ontdekken, elkaar ontmoeten en vriendschappen sluiten.  
Aansluitend vond er rondetafelgesprek plaats over de verrijkte schooldag van ’t Venster. Coalitiepartners die een bijdrage leveren, vertelden over hun rol en visie op Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving en het bieden van gelijke kansen.  

Mode
Voor het culturele uitstapje zocht Máxima een zakelijke look uit. Haar blouse met aangeknipte sjaal komt van modehuis Natan, haar donkerblauwe pantalon (met een zichtbare sluiting middenvoor) vermoedelijk ook.

Thijs van der Giessen/Blauw Bloed

De zichtbare sluiting waar ik hierboven op doelde:

De blouse werd eerder gecombineerd met een zandkleurige pantalon.

Máxima’s oorbellen zijn nieuw. Het ontwerp bestaat uit een mix van kraaltjes, die door middel van ijzerdraad bij elkaar gehouden worden. Naar de ontwerper wordt nog gezocht.

Update: later op de dag bezocht de koningin ook een bijeenkomst van Mind Us. Daar werden onderstaande foto’s gemaakt.

PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
58 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ja ik ben een fan girl detected so my comments can be neglected. Ik vind het een prachtige outfit. Ja jammer van die broek sluiting…. Misschien iets te veel pressure. Maar valt niet op. En de oorbellen zijn van Lavigne….

Persoonlijk vind ik het echt gezeur over die sluiting. Je ziet het amper en ik vind het niet respectvol naar Maxima om dit eruit te lichten. Zeker niet in een grote Nederlandse krant.
Deze outfit vind ik ook niet haar beste, maar prima voor de gelegenheid.

De foto waar ze in het geheel opstaat met een goede lichtval is mooi. Leuke kleurencombinatie. Super leuke oorbellen. Van dichterbij zie je dat de broek net een maatje groter had moeten zijn. Tsja en haar kapsel. Ze heeft ‘rampen haar’. Ik denk dat als ze het gekamd heeft het er binnen no time weer uit gezakt uitziet. Kan ze niets aan doen. Een stuk er af zou kunnen maar kan ze het dan nog opsteken🤔. Verder heb ik wel eens begrepen dat zij geen hulp krijgt bij het uitzoeken van haar kleding. In ieder geval niet voor de ‘gewone werkbezoeken’ en ik vermoed dat ze dan ook haar kapsel en make up zelf verzorgd. Ik vermoed dat b.v de Engelse prinses Catherine altijd een heel team om haar heen heeft ( niet nu natuurlijk 😥) maar wel bij elk publiek optreden. Dus ja.. als Maxima dat doet krijgt ze waarschijnlijk ook kritiek. Ik merk dat ik me steeds meer ga irriteren aan het afkraken van haar.

Nou kijk, ik vind dat Maxima er gewoon hartstikke leuk en gewoon menselijk gekleed uitziet. De broek een goed model en heerlijk als je boven de 50 bent en je kunt een top in je broek dragen omdat je een taille hebt en een platte buik. Wie wil dat nou niet? Uiteindelijk is het meestal haar vrolijke uitstraling die het hem doet, lachend en/of geïnteresseerd. Geen hoofddeksel is voor de gelegenheid helemaal prima, de oorbellen zichtbaar maar niet overdreven van formaat. Het kapsel. Tja, daar kun je van alles van vinden, maar de natuur heeft haar niet gezegend met een dikke bos en dat is een feit. Als ik iets ervan echt niet mooi vind, is het het gestreepte. Het donkere haar in de natuurlijke kleur en dan het vaak veel te blonde dat of gehighlight is, of met nepstrengen ertussen. Ik zou Maxima graag eens zien met een ietsje korter kapsel, die dunne uiteindjes eraf. En dan iets minder ‘gestreept’, dat mag wel wat subtieler. De rits……daarvan denk ik: nou boeiend dat je die een beetje ziet. Heerlijk toch dat ze daar niet van wakker ligt 🙂

Wat is de overtreffende trap van smokey eyes? Lieve help, dit is echt een enorme berg roet. Sorry Majesteit, ik vind deze makeup niet fraai.
De outfit vind ik een beetje matig. De broek lijkt bij de taille echt te strak te zijn, en anders is het een beroerde ontwerper/kleermaker, als die sluiting zo prominent in beeld komt. Verder is het model van de broek best leuk. Niet zo wijd als andere wijde pantalons van Máxima, en iets flared.
De top vind ik niet zo leuk. Hij lijkt zo’n watervalhals te hebben, en dat is nu toch wel gedateerd. Maar het zit ook weer scheef en strak voor een waterval, en ik weet niet in hoeverre dat tasje ‘m scheef trekt.
De oorbellen zijn wellicht niet bedacht met het oog op inzoomende camera’s. Want wat zit dat ijzerdraad lelijk, zeg.
Kortom: geen dikke onvoldoende. Maar met wat kleine aanpassingen was het een stuk beter.

Zo negatief!

Ijzerdraad op de oorbellen hoort juist bij deze bellen. En ze zijn bewust uitgekozen voor de gelegenheid lijkt mij.

En er komt een tijd in je leven dat zwaardere oog make-up wat beter doorkomt op de camera eg minder bleek en flets 🙂

Waarom is koningin-zijn hier altijd synoniem met cat-walk?

Eens met Maribrune. Een verzorgd uiterlijk staat voor mij niet gelijk aan catwalk maatje 36, botox, dikke lagen makeup, glitter en glamour. Een verzorgd uiterlijk is niet hetzelfde als een onrealistisch en onhaalbaar schoonheidsideaal.

Dat laatste vraag ik mij ook af! Ik vind die verwachtingen zo onrealistisch, we zijn allemaal (!) mensen geen robots.

Last edited 6 dagen geleden by Luna

Kan zo over komen maar bedenk dat het hier niet gaat om mien van om de hoek, maar wel om de koningin die een land vertegenwoordigt, . met een magazijn couturekledij en accessoires, met een schare mensen om haar bij te staan enz . met deze faciliteiten mag toch wel een mooi en verzorgd plaatje verwacht worden dacht ik zo …

Het is een keuze. Het hoeft niet. Behoudendheid belangrijker dan catwalk.

Maxima en behoudend❓😫❓

Nee niet behoudend. But damned if you do and damned if you don’t. Als ze nieuwe juwelen draagt (dus niet uit de schatkist, ben de naam even kwijt) denk ik ‘is dat belastinggeld van de Nederlandse bevolking?’ (ik woon niet meer in NL dus mijn geld is het niet) en als het rommelig is (een beetje de mening van vandaag) zijn de meesten die hier reageren niet blij. Dus wat is nou juist? What is that sweet spot waarbij het helemaal juist is?

De reacties wat nuanceren denk ik. We mogen in onze reacties benoemen wat we zien en vinden. De een vindt dit, de ander dat. Ze worden in een enkel ogenblik getypt, en de meesten gaan direct weer over tot de orde van de dag.
Morgen zou de reactie van de betreffende persoon heel anders kunnen zijn.
Want….niets zo veranderlijk als een mens 😃

Mooi en verzorgd is verschillend van “catwalk” maar zelfs dat is maxima soms vreemd ….

Laat ik het anders zeggen. Allereerst ik vind het dubbel van mezelf dat ik aan de ene kant dit blog met veel plezier volg, het leuk vind om te bedenken of ik het geslaagd vind de kleding of niet terwijl ik aan de andere kant vind dat er in het algemeen veel te hoge schoonheidsidealen zijn denk aan ideeën over het hoe je oud moet worden, variërend van grijs haar naar huidverzorging naar plastisch chirurgie naar kledij wat wel/niet flatteerd. Over al die dingen heb ik wel een duidelijke mening die regelmatig afwijkt van de norm maar waarbij ik wel scherp moet blijven want ik ben wel gevoelig voor de heersende opinie.

Ik snap best dat er in het voorkomen van artiesten, koningshuizen, ministers hoge verwachtingen zitten. Dat heb ik zelf ook want ik kan ook denken eh nee doe maar niet (zoals Lana Del Ray laast bij de dacht ik oscars met dat bijenhoudersnet). Of als ik van die foto’s zie die een tijd zo in waren bij de Story enzo, oncharmante hoeken, zonder make-up met chill kleding aan.

Maar juist die foto’s laten ook zien dat het keihard werken is om aan die hoge standaarden te voldoen, dat er achter de schermen getraind word, gedieet, dat er teams achter zitten voor de kleding, de make-up, dat beeld niet objectief is enzovoorts.

Ik vind het niet oké om van mensen in de spotlights dingen te verwachten die ik zelf niet kan halen. Ja ik hoor al maar jij hebt geen mensen om je heen, het is niet je baan dan hoeft het niet enz. Is waar maar zelfs al had ik zo’n team wrl, ik kan me niet voorstellen dat ik elke keer zin zou hebben om me helemaal op te doffen en alles uit de kast te halen. Er zijn genoeg dingen in het leven die belangrijk zijn, daar is dit maar een ding van. Plus er nog zoveel andere dingen die invloed hebben. Bad hair day, met verkeerde been uit bed gestapt, moe, geen zin, ongesteld, ruzie gehad en nu weer op komen draven, opblazen buik enzovoorts.

Ik mis in dit soort meningen menselijkheid. Ik vraag me ook altijd af hoe kritische ben je op de mensen in je directe omgeving? Is je glas altijd half leeg, kan het altijd beter? Je kan meningen over kleding weg zetten als niet zo belangrijk, maar ik denk dat het onbewust veel zegt over de maatschappij en hoe je in het leven staat.

Last edited 5 dagen geleden by Luna

Voor mij staat “mooi en verzorgd” synoniem voor een vorm van zelfzorg en ja, een vorm van “moral duty” of, er is geen enkel excuus om het niet te doen. Het heeft , voor mij althans . niets maar dan ook niets met trends of schoonheidsidealen te maken maar alles met een soort respect voor jezelf.
Een inspirerend artikel hierbij kan zijn : https://www.desteven.nl/persoonlijke-ontwikkeling/persoonlijk-ontwikkeltraject/zelfkennis-zelfinzicht/zelfzorg

Last edited 5 dagen geleden by maribrune

Ik denk aan Margrethe, zij blijft zo dicht bij zich zelf. Heeft een super ouderwets kapsel, veelal wat ‘ongewone’ kleding, een vreeslijk gebit.Ik hoor zelden iets negatiefs over haar. Nooit zul je haar er onverzorgd bij zien lopen.
Al is haar kapsel ouderwets opgemaakt en heeft ze enorme inhammen, het is verzorgd.
Neem nou Maxima, wat ziet ze er op bovenstaande foto, slecht, ja oud uit.
Hoe komt dat? Ze rotzooit veel te veel met make-up en verf.
Er worden heus niet zoveel eisen gesteld volgens mij.
5 cm van haar haren geknipt, zou al een wereld van verschil maken.
Dat ze zo slank is, is echt geen eis van de bevolking. Ik denk dat dat meer te maken heeft met onderlinge concurrentie, tussen de Royals onderling.
Gisteravond zaten haar haren subliem. Moet dat voor iemand?
Welnee, iets bescheidener knot zou zeker zo mooi geweest zijn.
Ik denk dat heel veel ‘ tafelgenoten’ hier, heel menselijk zijn.

Sluiting van de broek is niet zo flatteus, maar de combi vind ik wel leuk.
Oorbellen zijn prima, niets mis mee vind ik, gewoon anders dus ff wennen voor sommigen.

Niet haar beste outfit, maar ik vind de blouse erg mooi.

Wat straalt ze weer! De blouse is een topper, maar mooier met een beige broek. De oorbellen zijn vast een kado en ik vind ze leuk. De broek is niet echt een aanwinst, maar ze gaat ons vast verassen met een mooie outfit voor het Corps Diplomatique diner.

De oorbellen vind ik heel leuk, maar ik hou dan ook erg van steentjes en heb 2 ringen met dergelijke hoopjes erop

Bijzonder onflatteuze foto met daarop de sluiting van de broek. Ik vind de outfit van vandaag niet veel bijzonders. Misschien was ze met de voorbereiding van het diplomatendiner even vergeten dat ze vandaag nog op pad moest? Nou ja, het kan en hoeft niet altijd een 10 te zijn. Misschien pakt ze vanavond wel enorm uit.

Zakelijk en netjes. Tja zo’n sluiting…. ik vind dat het drama niet zo waard. Zoveel broeken hebben dat. Ik heb mij daar nog nooit aan gestoord. Model is verder prima. Blouse ook prima. Vandaag haartjes weer los voor de liefhebbers( echt ze zijn er!) daarvan. Geen top vandaag maar wel ok. Achter de oorbellen zit vast een verhaal. Mooie kleurtjes, dat wel.

Gelukkig maar! 😃En misschien was t wel een zaraatje? Was t idd een Natan dan is t vooral foei en heel slordig voor Natan toch?

Kan me zo voorstellen dat ze de oorbellen van iemand heeft gekregen en dat ze heeft beloofd om ze een keer in het openbaar te dragen. Nou als dat zo is, vind ik dit een prima moment, want deze jongeren vallen echt niet over een ijzerdraadje….

Op andere websites zie ik foto’s waar Maxima er gewoon heel goed uitziet mbt haar kapsel.

Misschien worden hier niet altijd de meest voordelige foto’s geplaatst? Is daar al eens over nagedacht?

Zolang ik foto’s elders zie waar Maxima er Top uitziet zeggen de negatieve recensies mij weinig.

Afsluitend zouden we ons ook eens kunnen indenken hoe we het zouden vinden om zelf een mindere kwaliteit van kapsel te hebben maar tijdens iedere werkdag waarbij je kapsel los hangt zo bekritiseerd te worden 😉

👍

Ik kan me helemaal vinden in uw reactie.

De eerste foto hier op deze website waar maxima helemaal te zien is, bij het bezoek aan Mind Us vind ik een goed voorbeeld. Hier vind ik haar er ‘heel goed’ uit zien.

Bij deze excuus voor de opmerking mbt het kiezen van eventueel onvoordelige foto’s. Dat was onnodig.

Haar kapsel is wel dun en piekerig. Maar daarmee is het bijvoorbeeld niet onverzorgd.

Ik zie een koningin met eenmaal dun haar, maar het staat haar op die foto erg leuk👍🏼

Als ze ‘s morgens niet met een föhn aan de slag gaat is dit gewoon haar verzorgde kapsel. Loshangend. Beter is niet mogelijk in haar geval. Zonder haar-hulpstukken.

Vandaag slaan we even over, deze look is het niet, vanavond beter bij diplomatendiner!?

Ik volg je in deze Oranjefan ~ gevalletje ‘en weerrrr doorrrrr’ ~ en hoop tevens vanavond beter&moois voor vanavond

Last edited 6 dagen geleden by PK020

Ik weet niet goed wat ik van deze outfit moet vinden. Eerste dat bij mij opkomt: ik denk dat het die jongeren echt niets interesseert dat Maxima een ‘broek met zichtbare sluiting’ draagt. Het model van de broek vind ik mooi. De top is zoals we gewend zijn nogal strak en heeft plooien op allerlei vreemde plaatsen; een rommelig gezicht. Zeker in combinatie met het haar, dat het weer flink te verduren heeft gehad van de peroxide. Het mag gezeur gevonden worden door sommigen, maar zo’n kapsel kan toch eigenlijk niet bij een koningin.
De kleurencombinatie in de oorbellen vind ik mooi, alleen jammer van al dat draad. Kortom, een studentenzesje (= cijfer 5,6) vandaag?

Maxima heeft vandaag voor een outfit en kapsel gekozen wat niet mijn idee is voor een koningin op werkbezoek..
En nee, dan hoeft ze niet op chique, maar tussen gala en alledaagse-of vrijetijdskleding zit ook nog de middenmoot.
Voor de één zal het dít en voor de ander dát zijn….!
Maxima heeft haar eigen look bepaald voor dit bezoek en daar zullen we het mee moeten doen.😉

Zichtbare sluiting zou ik zelf zo niet dragen. Of een blouse er over heen misschien. Wijde pijpen vind ik haar mooi staan.
Blouse mooi.
Oorbellen misschien is t de bedoeling dat het ijzerdraad zichtbaar is maar past niet zo bij haar.
Haar zou mooi zijn in een knot.

Deze oorbellen zijn wel heel lelijk afgewerkt. Ben benieuwd geworden naar de ontwerper, eigenlijk vraag ik me af, of hier wel een ontwerper aan te pas is gekomen.
Lijkt eerder een eerste exemplaar, gemaakt door een hobbyist.

«Koningin Maxima draagt liever een maatje te klein dan te groot en dat werkt vandaag in haar nadeel» aldus een kop in een grote krant vandaag. Oeps..🫢

Zegt meer over de krant dan over Maxima.

De krant heeft Josine van wie deze site is gequoted. Zeg je nu nog steeds dat het meer over de krant zegt dan over Maxima?

Ze ziet er netjes uit. Jammer elke keer dat gezeur over haar haar. Ze heeft nu eenmaal net als de meeste mensen geen hele volle bos . Maar alles beter dan een kort pittig kapsel of een beatrix kapsel

👍👏

Zelfs als je dun haar hebt kan je kapsel nog wel verzorgt zijn….en dan hoeft het niet opgestoken, in de lak of staart. Maar een goede coupe. Ik denk zelf vaak aan het kapsel van Jennifer Aniston voor Maxima. Maar lukt niet om een foto te plaatsen🤷🏻‍♀️

Last edited 6 dagen geleden by lente-Tine

Haar charme maakt deze misser goed.

Men kan niet altijd ditzelfde excuus blijven gebruiken, wegkijken heet dat. Haar charme, haar lach, durf het nu gewoon eens te benoemen. De lijst van het schilderij, (lees: het in mijn ogen wat dood ogende kapsel met uitgroei) die eromheen zit is ronduit onverzorgd. Daarbij zie ook de Telegraaf over de kleding, niet mals.

Het was een beetje cynisch bedoeld 😉. Dit is inderdaad geen koninklijke look.

Vind ik ook hoor Jacqueline. Ze is nu eenmaal koningin. Dan ben je in functie en daar hoort ook een bepaalde verzorging bij(vind ik)

Ik ook!

haar charme wint het vandaag van het Ivanka Trump kapsel.

Ivanka Trump hihi mocht Máxima willen, die haar haren zien er tenminste nog gezond uit!

Blauw met wit , altijd goede en frisse combinatie, leuk met de oorbellen gecombineerd, maar ik zou dit aandoen met een dagje thuiswerken, een werkbezoek hoeft echt niet in chicue kleding, maar het mag wel ietsje zijn meer dan dit.

Ik dacht dat ze al richting Normandie zijn! Goed en gevarieerd bezoek met geschikte blouse. Is dit de Max Mara blauwe broek van set aankomst Antillen vorig jaar?

Blouse kan beter een stukje over de broek heen gedragen worden. Dan zie je de rits niet.

Goed genoeg voor zo’n werkbezoek. Het hoeft niet altijd in vol ornaat.
Maar normaal gesproken, als de rits van een pantalon zo ‘zichtbaar’ is, betekent dit dat de broek iets te strak zit.
Oorbellen beetje knutselwerk, kapsel erg piekerig (ben niet zo dol op de middenscheiding).
Is deze blouse dezelfde als die ze toen droeg in de ‘berouw-video’ na de Griekenland-vakantie tijdens corona?

Hè wat jammer, zo saai. Lelijke sluiting van de broek en totaalplaatje erg saai. De oorbellen vind ik rommelig doordat je veel ijzerdraad ziet en de haren, weer Maxima piekhaar

Wat moet ik hiervan zeggen. Blouse mooi broek ook combinatie blauw/wit altijd goed. Jammer dat de rits van de broek niet goed zit. Ik vind het haar te sterk geblondeerd en haar ogen te zwaar opgemaakt.

Hmm… leuk tot ik de ingezoomde beelden zag.