Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 20 jun 46 reacties

Máxima draagt nieuwe jurk Taminiau bij staatsbanket

Voor het staatsbanket in België heeft Máxima goed haar best gedaan. Een zachtroze jurkmet broderie d’art, een groot diadeem: het was geweldig om er vanavond bij te zijn.

Máxima’s diadeem wordt ook wel het stuartdiadeem genoemd, maar hij wordt vanavond wel gedragen zonder de bekende, zeegroene stuartdiamant. De steen die nu bovenaan prijkt, staat bij de originele versie aan de zijkant. Zo dus:

Inmiddels hebben we de koningin zeven keer met het diadeem gezien.

Het kapsel:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
46 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Hele mooie jurk!!! Staat haar heel mooi.
Bij Mathilde vind ik de kleur haar niet zo mooi staan, maakt haar heel flets.

Maxima: een prachtig kapsel en schitterende juwelen.
De voorkant van de japon vind ik wel mooi, maar de achterkant oogt minder elegant en kan mij niet bekoren…

Een plaatje ! Dit zijn met recht koninklijke jurken. Met plezier kijk ik naar de bewegende beelden. Kleuren ook goed gekozen !

🤩 Ik heb genoten van de beelden van twee binnenschrijdende ‘sprookjes koninginnen’ in ‘wolken’ van tule, rouches en kant. Poeder rose versus baby blauw, temperamentvol modern versus ingetogen klassiek en wie weet kunt U er nog iets aan toevoegen, in ieder geval de ontspanning en de goede sfeer spatten er vanaf ✨

👑 Maxima: Mooi plaatje, prachtige juwelen al hoewel ik deze nekversiering altijd iets zwaars en veel vind hebben. Heur haar = wow maar waar komt al dat haar vandaan? Minstens de helft is nep, de kapper heeft een waar kunstwerk afgeleverd.
De japon ( we hebben ‘m “allemaal eerder gezien”) komt op mij gedateerd over, ‘vintage’ misschien? 😉 Ik kon er gisteren de vinger niet op leggen maar ‘gedateerd’ schoot me vanochtend te binnen, zou ‘ie al tijden in de kast hebben gehangen, of eerder gedragen tijdens een privé feest?
De look is oké en stralend maar ik had op iets moderners gehoopt.
👑 Mathilde: Een andere lezer schreef ‘een meisje verkleed als prinses’ en dat was idd ook mijn associatie. Vitrages uit de verkleedkist en weer die cape 🫣 voor ‘fly away Mathilde’.
De look is stralend en de kleur prachtig en daar laat ik het verder bij. Wellicht nog nieuwe foto’s? Wie weet!

Als je een foto van de jurk van dichtbij ziet dan blijkt de bovenkant erg mooi te zijn, de onderkant met al die frutsels daar hou ik zelf niet meer van.

Komt er nog een aparte foto van de jurk van Mathilde? Die vind ik namelijk héél erg mooi, net een sprookjesjurk door de stoffen.

De avondjurk van Maxima vind ik helemaal perfect Mathilde kan ik helaas niet mooi vinden. Ik denk inderdaad omdat ik ook steeds het beeld zie van een kind dat prinsesje speelt. Sorry Mathilde.
Wel heel leuk om te zien dat de dames zo ontspannen met elkaar omgaan, waarbij Maxima uiteraard de gangmaker is.

Perfect! Schitterende stof van Maxima. Zou m graag willen voelen. De functie van de transparante stof aan de achterkant begrijp ik ook niet. Om afzakken schouders te voorkomen? Gaat nu rimpelen bij beweging.

Zo leuk deze twee mooie queens met hun tiara’s! Bravo !

Is dit echt een nieuwe jurk? Ik bedoel, ik twijfel geen seconde aan dat je de juiste info hebt, maar deze jurk komt me zó bekend voor. Heeft ze iets wat hier erg op lijkt?

Ben zo vrij geweest even in de galajurken kast te kijken er zijn 2 creaties van Valentino die er misschien iets op lijken, https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/kanten-avondjurk-valentino/ en https://www.modekoninginmaxima.nl/kledingkast/rozenjurk-van-valentino/ maar die van gisteren is toch heel anders

nou dat had ik dus ook!

Op het eerste oog allebei zeer mooi. Zoals je verwacht van een dubbel koninklijk staatsbezoek! Wat me alleen opviel op close ups is het gebruik van transparante stof aan de bovenkant van Maxima’s jurk. Aan de achterkant stond dit ook niet helemaal strak, waardoor dit goed te zien was. Jammer, want de jurk is net zo mooi zolang dit niet opvalt.

Mathilde is prachtig, een echte Majesteit. Misschien wat massief qua silhouet, maar mooi van kleur en uitstraling.

Prachtige, super mooi gemaakte jurk. De tiara en het kapsel van Máxima staan prachtig.🤗

Mathilde ook mooi in Armani Prive

Prachtig zag Maxima er uit. Ik houd wel van die fluf. Kleur had iets donkerder gemogen misschien maar zo is het ook al prachtig.

Over Mathilde ben ik minder enthousiast, het lijkt alsof ze, zoals velen rond de menopauze, uitdijt rond de taille. Dat is niet erg en volkomen normaal maar het kiezen van een vormeloze japon met een verhullende lap kant maakt het dan niet beter. Het is net alsof ze een stuk goedkope vitrage heeft omgeslagen zoals kleine meisjes prinsesje spelen met verkleedkleren en oude vitrages.

Haar diadeem vind ik echter vele malen mooier dan het Stuartdiadeem van Maxima, hier zou ik graag wat meer over willen weten.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Is het je nooit opgevallen dat Mathilde nooit echt een smallere taille heeft gehad? Die liep altijd al iets rechter.

Dat was idd altijd al zo maar nu wordt ze wat ronder rond de taille.

Fantastisch. Mooi de poederkleur en dit diadeem is schitterend. Hopelijk krijgen we nog beter beeld en wat ik ook hieronder lees, de jurk lijkt veel op die van Victoria van Elie Saab ook zo wonderschoon.

Ohh sorry, ik had de reacties nog niet gelezen, maar ik ben dus niet de enige die deze vergelijking maakt 😊

Ik moest direct toen ik deze avondjapon zag denken aan Kroonprinses Viktoria van Zweden in een bijna dezelfde uitziende avondjapon van Elly Saab. Prachtige japon.

Wat een prachtige jurk. We krijgen vast nog wel een keer wat details te zien, Josine (?) Want de jurken van Taminiau zijn altijd kunstwerken van vakmanschap! Beide dames zien er schitterend uit!

Máxima draagt grootste diadeem uit koninklijke kluis bij staatsbanket met ganzenlever op zilver servies

https://www.ad.nl/show/maxima-draagt-grootste-diadeem-uit-koninklijke-kluis-bij-staatsbanket-met-ganzenlever-op-zilver-servies~a9dba159/

Goede bewegende indrukken van vanavond incluis info van Josine die ter plekke is …

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Heb hier ontzettend van genoten, PK020 ! Dank voor die schitterende verwijzing !

Prachtig, pastel, kant, glinsterende juwelen, mooie kapsels, geweldig!

Subliem! Echt prachtig, alles is mooi van top tot teen.

Wat een feest van elegantie

Heerlijke jurken, samen in pastel (heel modisch) en vooral ook lijken de dames veel plezier samen te hebben.
Beiden hebben een goede greep in de kluis met juwelen gedaan.
Echt een leuk plaatje zo samen.
Lijkt me heerlijk voor hen beiden om een “collega-koningin” te hebben waar je mee kunt praten over “koninginnen zaken”. Tenslotte is het geen alledaagse manier van leven.

Prachtig. Mooie avondjurk, flink wat juwelen, haar keurig opgestoken.

Een mooie klassieke japon, super verzorgd totaal plaatje maar niet echt verrassend en vernieuwend qua kleurenpalet en met deze fluffy onderkant. (De donker rode stola die hoort bij de zgn puntjes jurk is exact hetzelfde opgezet.) Op de website van JT zag ik ook een soortgelijk ontwerp in een modernere uitvoering en tevens een hele nieuwe lijn met het motief van pauwenveren.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Beeldschoon.. en dat geldt voor beide dames! Ieder in hun eigen kracht…

De jurk van maxima is zeer elegant zowel voor als achter. Mss toch wel wat fris voor het dessert in de serres/wintertuin vanavond. . Daarom heeft mathilde wellicht een jurk met cape voorzien !!

De jurk van Maxima doet mij denken aan de jurk van kroonprinses Victoria bij haar Pre_Wedding concert. Maar super mooi ziet Maxima eruit met prachtige juwelen

Ja inderdaad, met name het onderste gedeelte lijkt er veel op. Een prachtige japon, zowel die van Victoria als die van Máxima.

Tot nu toe een feestje, haar outfits…

Oh wow!!! Beide dames zien er geweldig uit!

Ohhhh, wat mooi! Ook prachtige sieraden erbij.heel mooi plaatje.

Wat een bijzondere galajurk. Mooie kleur en de pluizen maken er iets spectaculairs van. De hals en rug zijn ook mooi

Last edited 1 jaar geleden by Wiekie2004

Echt heel mooi!

WauW wat een feestje deze jurk en deze geweldige tiara! Grappig te zien dat ze deze tiara bijna altijd met een ontwerp van Tamniau draagt. Prachtig kapsel ook.
De dames hebben duidelijk de kleuren afgestemd, maar ik ben minder enthousiast over de outfit van Mathilde.

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Wauw !’!! Wat ziet Máxima er schitterend uit. Ik hou ervan. Prachtig diadeem. Wat boffen wij toch met een koninklijke kluis met schitterende juwelen. Als ik dat vergelijk met andere koningshuizen hebben wij echt wel heel mooie juwelen.
Mathilde vindt ik niet mooi. Fletse kleur en dan die cape, helaas.

Ik vind de kleur mooi, kapsel en juwelen prachtig, en de combinatie met het lint, maar ben absoluut geen fan van dit soort stof .

Ik begrijp dat mensen dit mooi vinden, maar ik heb niks met deze jurk… tenminste, ik vind deze jurk niks voor haar doen. Jammer had op iets fantastisch gehoopt na de geweldige looks van vanochtend! Ook de jurk van Mathilde kan mij niet bekoren, de cape er overheen vind ik niet mooi, sorry!

Last edited 1 jaar geleden by LindaVanDeventer

Geen Eli Saab?

Wauw!!!!

Woowwwwww beeldschoon! Eigenlijk houd ik niet van dit soort pluizen maar dit is weergaloos zo mooi dus ik ben totaal om

Voel helemaal als jij, Doro ! Prààchtige juwelen ook, bij beide dames overigens. Mathildes jurk wil ik eerst nog in zijn geheel zien, maar dat zachtblauwe is al oogstrelend. Een sprookjesavond, zoveel is nu al duidelijk… !