Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 apr 71 reacties

Máxima draagt nieuwe hoed in Middelburg

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en Prinses Beatrix waren vanmorgen aanwezig bij de uitreiking van de Four Freedoms Awards. Minister-president Mark Rutte reikte de International Four Freedoms Award uit aan Save Ukraine, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet om ontvoerde Oekraïense kinderen vanuit Rusland en bezette gebieden terug te brengen naar Oekraïne.

De Four Freedoms Awards worden ieder jaar toegekend aan personen en organisaties die zich inzetten om vrijheid te waarborgen en mensenrechten te verdedigen, conform de idealen die President Franklin Delano Roosevelt verkondigde in zijn historische Four Freedoms speech in 1941.

De Four Freedoms Awards 2024 gingen naar de volgende personen en organisaties:

  • De award voor de Vrijheid van Meningsuiting gaat naar onderzoekscollectief Bellingcat. De award wordt uitgereikt aan oprichter en directeur Eliot Higgins.
  • De award voor de Vrijheid van Godsdienst gaat naar Zumretay Arkin, die strijdt voor de rechten van Oeigoeren. 
  • De award voor de Vrijwaring van Gebrek gaat naar de Braziliaanse minister van Inheemse Volkeren, Sônia Guajajara.
  • De award voor de Vrijwaring van Vrees gaat naar Grace Forrest, de oprichter van Walk Free. Deze mensenrechtenorganisatie zet zich in voor de afschaffing van moderne slavernij

Mode
Voor de uitreiking zocht Máxima een bekend deux-pièces van modehuis Natan uit.

11-04-2024 © PPE/Nieboer
(c)PPE

Misschien herken je de outfit wel van het staatsbezoek aan België, dat in juni 2023 plaatsvond.

De hoed van vandaag, een baret van stro, is nieuw.

Beter zicht op het materiaal.

Update: later op de dag bracht Máxima een bezoek aan Girls’ Day bij Container Service Groenenboom. Tijdens Girls’ Day gaan meisjes op bezoek bij technische en ICT-bedrijven om kennis te maken met bèta, techniek en ICT en om te ervaren hoe het is om te werken in de techniek.

11-04-2024 © PPE/Nieboer
11-04-2024 © PPE/Nieboer
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
71 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Netjes, de outfit, maar tegelijk een beetje oudbakken. Hoofd met baret samen doet me denken aan de vorm van een eikel. De stof en model van de rok samen …..Maxima draagt wel vaker zoiets en ik vindt het nooit echt leuk.

Super dat ze dit gedaan heeft maar in dit pak naar een containerbedrijf vind ik dan weer wat overdressed. Ik realiseer me wat ze ook doet, ze doet het nooit goed. Dus … goed gedaan Majesteit dat u de Girl’s Day heeft bezocht (In welke outfit dan ook 😉

Last edited 1 maand geleden by Krielie

Dit is zeker niet mijn favoriete Maxima-outfit… De bleke kleur doet niet heel veel voor haar, maar ik vind het met name erg tuttig. De parelketting, de wijde halslijn, en de gepollide rok – dit kan ze over heel lange tijd nog steeds dragen…

Ik vind de hoed en stof mooi, maar ben het verder helemaal met je eens Ellen. In een close-up vind ik de make-up ook niet mooi. Veel teveel en veel te donker.

Maxima ziet er verzorgd uit van top tot teen 👍. Geinig baretje. Pakje is mooi behalve de enorme stolpplooien . Ik vind niet fijntjes staan maar is (helaas) nodig voor het 50er jaren effect te krijgen. Jasjecis er mooi met die opvallende kraag. Parelsnoer past er m.i. mooi bij.

De koning ziet er inderdaad heel goed uit!
Leuk om te zien dat ze samen prinses Beatrix op de voorgrond stellen bij de foto met z’n drieën. Het is weer echt Beatrix zoals we haar kennen, met zo’n hoed. Fijn dat ze op haar hoge leeftijd nog altijd actief is!
De outfit van Maxima vind ik mooi qua kleur. Het jasje is ook leuk, maar die rok, waarom zulke diepe plooien, ik kan het niet mooi vinden. En inderdaad zie je een een onderrok er onderuit piepen… waarom niet een paar centimeter korter denk ik dan.
De hoed vind ik leuk staan in het totaalplaatje, ik hou van deze kleuren. Maar ik moet eerlijk zeggen, als ik de hoed van dichtbij zie op de onderste foto, met die zigzagsteken zo duidelijk zichtbaar, dan vind ik hem wat minder. Maar verder een mooie look. Ze heeft ook een flinke ring met een parel om.
Ik vraag me af wat voor model trui of iets dergelijks Maxima onder het jasje draagt. Je ziet bij haar hals geen stukje er van, dus dacht eerst gewoon een top, maar hij heeft wel lange mouwen want die komen onder het jasje uit.

Oh dan vind ik de dikke parels nog meer mismatchen 🫢

Oh ja, dat zal het zijn! Nu zie ik het.

Prachtige outfit maar wat piept er nu onder de rok uit aan de voorkant? Dat is nou net weet jammer bij couture

De plooi aan de voorkant loopt diep door van links naar rechts. Ook op andere foto’s zie je dat tijdens de beweging soms een klein randje onder de voorste stof uitsteekt. Dus m.i. zie je hier geen voering. Als je inzoomt zie je ook dat het dezelfde stof is.

De zoom leidt inderdaad een geheel eigen leven. Niet mooi.

ja 😧 raar lijkt zo wel een wikkelrok maar is het niet lijkt het. Lijkt me niet lekker zitten ook.

De koning ziet er fantastisch uit met die paar kilo’s minder. Koningin Máxima wordt ouder dat is te zien, maar zo prachtig en chique om jaloers op te worden.

Ik ben niet zo’n dan van dit pakje als de meesten hier. Vind eerlijk gezegd het jasje niet goed zitten, vooral niet bij de oksels/mouwaanzet, en de rok niet mooi vallen. Smaken verschillen….Het dopje met daaronder een mooi kapsel vind ik wel erg leuk en ook passend bij de outfit! Mooier dan de flaphoed.
Beatrix gehuld in een monochrome koninklijke kleur, mooie mantel met die bolletjes erop zeg!

Fan, niet dan

👍🏼 Ik ben het met u eens Juffrouw Annie, ik smaak dit pakje ook niet. Ik vind het tevens über tuttig en ondanks dat kan Máxima dit ook dragen als ze 70 is dus m.i. te belegen voor nu.

🫣 Het te dikke parelsnoer ervaar ik als een dikke mismatch en de grootse misser van deze outfit, wat lelijk zeg 🫢 het lijkt bijna een halsband. De eerder gedragen parelstrengen ogen zoveel meer delicater, chiquer.

🫤 Ooops, een tweede mismatch, de door velen ook aangemerkte veul te zware make-up, op de close-up beelden maakt het Máxima zoveel ouder, jammer.

De koning 🤴🏼 is al een tijd onderweg om beter in shape te komen 👏🏼 en koningin Beatrix / dat is en blijft ze voor mij / wowww, respect, diepe buiging 🙇

Oranje Franje is alleen leesbaar voor abonnees, onleesbaar voor mij althans.

Wat een dotje van een baret🤩😍
Het “new look” pakje van Maxima is nog steeds een schitterend voorbeeld van de “Dior look” uit de jaren vijftig. Ik vind dit Maxima echt zo super staan. Fijn dat ze het nog eens draagt, mag ze nog wel een paar keer doen😉
Mooie accessoires ook erbij gekozen.
En zo lief zoals ze prinses Beatrix vasthoudt en ondersteund 🥹
Prachtige winnaars overigens voor deze Four Freedoms Awards 2024.

Zoooo, dit is mooi! Prachtig koningspaar en een immer charmante prinses. Hoedje Máxima is erg leuk, de pashmina mag Máxima de volgende keer op de achterbank van de auto laten liggen.
Overigens zag ik net beelden en daar is te zien hoe lief ze Beatrix letterlijk in de arm nemen.

Ze zien er alledrie goed uit! Bij Maxima vind ik dit kleine hoedje mooier en gekleder staan dan de grote flaphoed bij dezelfde outfit. Willem Alexander is echt afgevallen (ik zag pas ergens foto’s van hem tijdens NLDoet van dit jaar en van een paar jaar geleden, flink verschil!) maar misschien moet zijn jasje dan wat ingenomen worden? Het lijkt wat wijd nu. Prinses Beatrix ziet er ook goed uit, ik hou alleen niet van dat soort hoeden. Het is een echte ‘Beatrixhoed’.

Hoi Soetkin,
Vond de grote flaphoed van Maxima bij dit pakje altijd heel mooi, maar nu met deze leuke baret, weet ik wel beter. Ben het dus met je eens over Maxima en deze look.

Hoi Roos, zo’n grote flaphoed is m.i. alleen maar handig in de zon. 🤣 Ik hou niet zo van hoeden, voor mij is het meestal: hoe kleiner, hoe beter. Maar bij sommige outfits of gelegenheden horen hoeden er gewoon bij. Het gekke is dat ik óók nooit zo gecharmeerd ben van beige en zandkleurige kleding, maar in dit geval vind ik het helemaal mooi, inclusief de baret dus.

Dit vind ik nou een geweldige look. A la Jackie Kennedy. En nog mooier met de baret. De parelsieraden vind ik er ook helemaal bij passen, maar ik ben überhaupt groot fan van parels en vind ze Maxima ook geweldig staan. Een andere horloge was inderdaad nog mooier geweest, maar Maxima is nu eenmaal ontzettend gehecht aan dit horloge. Ik heb zelf ook heel graag mijn zwarte horloge om maar bij dit soort kleding kies ik voor een lichter exemplaar (inderdaad met een bruin bandje zou heel mooi zijn). Beatrix, ach inderdaad zal ze een reden hebben om vaak een lange broek te dragen, Wellicht vind ze dit zelf ook niet altijd prettig, dus laten we daar maar niet te hard over oordelen.

Donkerblauw staat prinses Beatrix goed, maar … een broek is niet gekleed genoeg voor deze plechtige bijeenkomt-met-hoed, daar hoort een jurk of mantelpakje bij. Ik zeg dit omdat ik Beatrix al mijn hele leven geweldig vind, en die broeken afbreuk vind doen aan haar vorstelijk voorkomen. Prachtige, zwierige cape-met-bolletjes, overigens!

Nou ik schrik van deze reactie, ik denk dat Prinses Beatrix als geen ander weet ‘hoe het zogenaamd hoort’ en waardigheid koppelen aan het dragen van een pantalon schiet mij in het verkeerde keelgat. Deze vorstin op leeftijd is de waardigheid zelve. Ze heeft zich bijna haar hele leven geconformeerd met het grootst mogelijke plichtsbesef. Dat meningen verschillen en mensen vanwege hun geloofsovertuiging of whatever geen broeken dragen (of wellicht rokken überhaupt mooier vinden) is voor mij ook geen probleem en zal ik nimmer een waardeoordeel over uitspreken. Het feit dat ze op deze leeftijd nog zo betrokken is en deelneemt aan het maatschappelijk leven in voor haar zeer comfortabele kleding vind ik super, waarvoor alleen maar respect.

Het was niet mijn bedoeling iemand te laten schrikken, en ook niet om de prinses aan te vallen; Ik vind een rok gewoon mooier, deftiger staan, dat is wat ik bedoel met afbreuk doen aan haar waardigheid; Uiteraard vind ik haar nog steeds heel waardig en koninklijk. Maar ik ga vanaf nu eens met andere ogen kijken naar haar pantalons, mede door wat Josine opmerkte.

Hear hear 👏🏼

Hoi dickjan1,
Dat ben ik niet met je eens.
Tuurlijk zijn we gewend aan Beatrix in mooie pakjes met rok, maar door allerlei kwaaltjes en ongemakjes die met de ouderdom komen is het nu eenmaal makkelijker om een pantalon te dragen.
En na zoveel jaar mag ze dan, wat mij betreft, wel voor gemak gaan.

Beatrix is 86… Op die leeftijd lijkt het me te verdedigen om comfort te verkiezen boven een vermeend gebrek aan koninklijke waardigheid.

Ik heb lang gewacht op die typische koninginne-look, maar nu eindelijk… en wow…. mijn lievelingsoutfit van 2023! Weer ben ik he-le-maal in de wolken met dit prachtige deux-pièces. De grote hoed was schitterend, maar dit vind ik ook heeeel mooi. En wat fijn, zo met z’n drietjes op pad, erg mooi om te zien.

Wat ziet Maxima er mooi uit. Ondanks dat ik voor rokken de voorkeur heb voor soepele stoffen, is dit wel heel koninklijk. Het hoedje past er leuk bij, maar ik vind grotere hoeden altijd zo mooi. Maar begrijp de keuze voor een kleinere. Beatrix ook keurig. En wat ziet Willem Alexander er goed uit zeg…chapeau

Wat zien Máxima en Beatrix er weer mooi uit. Prachtige pak dat Máxima draagt en wat een leuk nieuw hoedje! Heel benieuwd waar ze die heeft laten maken? Grappig te zien dat prinses Beatrix steeds meer voor een broek kiest. Staat haar fantastisch.

Prachtig pakje van Maxima, ik hou ervan die new look-achtige stijl.. beide hoeden passen er mooi bij.. en wat een liefdevolle foto van Maxima en Beatrix..het kan niet anders dan dat de band tussen moeder en schoondochter goed is..

Koningin Maxima zier er geweldig uit
De grote hoed staat nog mooier. Maar ik hou van grote hoeden.
De koning wordt steeds slanker en knapper
Prinses Beatrix is een misser. Rok is veel beter of d’r hoed thuis laten . Maar wat is Maxima zorgzaam voor haar schoonmoeder

Maxima ziet er verzorgd uit met dit prachtige pakje en het leuke hoedje op het nette kapsel….een koninklijke uitstraling!
Tijdens het staatsbezoek vond ik de grote hoed heel chique en passend, maar voor deze gelegenheid is de baret een goede keuze en leuke afwisseling.
Parelketting en oorbellen staan er prima bij.
Oog-make up had van mij wat zachter van tint mogen zijn.
Mooi om te zien hoe Beatrix in het midden staat, terwijl ons koningspaar heel subtiel haar de eer geeft die haar toekomt als oud-vorstin door zelf een stapje terug te zetten. Bijzonder respectvol!
En wat toont Maxima zorgzaam voor haar schoonmoeder door haar aan de hand te begeleiden.
Blauw en Beatrix….dat blijft een vorstelijk geheel!
En een grote cape weet zij ook als geen ander zeer elegant te dragen.
Met een mooie hoed als bekroning op het onberispelijke kapsel!

Wat een mooie outfit. De pilbox ook erg mooi, maar vind ik i.v.m. haar lengte te klein voor haar. Wat zou ik haar graag eens zien met een baret van Eugenie van Oirschot 😍
Wat betreft de lap, haar ogen, en liever een rok voor Beatrix, die mening deel ik ook.

Ja, heel erg mooi Josine! Als ik een foto kon plaatsen van de mijne zou ik het doen. Dat is een donkerblauwe.
Zo tijdloos mooi.
Ik hoop oprecht dat Maxima nog eens bij haar gaat shoppen.

Wat leuk Celeste dat jij hoeden draagt 👌🏼

Hier nog een 😃👒

Dank je Pk020, zeker, 2x per week naar de ⛪. Voor 10 juli a.s. kan ik weer een nieuwe kopen voor het huwelijk van onze zoon.
Geloof me, ik ben de eenvoudigheid zelve, maar kan er ” piekfijn” uitzien. Zet ik dan mijn hoed daarbij op, dan gebeurd er wat ☺️ Dat gevoel is lastig te omschrijven, maar voelt heel prettig 🤭🤓

Ooo, wat een zalige hoed😍, kende haar nog niet. Ik ga eens meer over haar hoedenontwerpen opzoeken. Heel bijzonder.

Voor jezelf Josine? Nou, wat let je!😉
Ik denk dat Kate, Mary of Letizia wel te porren zijn voor deze vliegende schotel.
Ik sla even over….!

Okeeeeee . ….
Ik zie het meer als kunst.
Is dat erg ???

Elisah, zij ontwerpt ook ” gewone” maar toch bijzondere exemplaren.
Laat je niet meteen afschrikken 🤭

Mooi event. Zulke waardevolle toekenningen!
En heerlijk, onze queen(s) weer in top koninklijke outfit ! Wat een geschikte deux piece! En mooie assessoires.
Een feestdag in t Zeeuwse.
Wat een geinige baret!

Ik vind het een erg mooie look, dit hoedje of die grote maakt mij niet uit: beide goed. De ogen zijn, net als toen in België, erg donker opgemaakt. En Maxima’s haar lijkt nu weer lichter van kleur dan even geleden. Ze heeft vast wel een horloge met een bruin bandje, die had hier beter bij gestaan. De look van Beatrix is ook prima, prachtige kleur blauw.

Mooie foto van wa, maxima en beatrix , eentje waar iedereen echt straalt !!!
En wat een waardigheid straalt beatrix nog steeds uit !!!

We hebben het hier altijd over Maxima. Schitterende outfit trouwens. Maar is onze koning nou afgevallen? Ik vind hem een spits gezicht krijgen.

Ik zag pas foto’s van NLDoet van dit jaar en van een paar jaar geleden. De koning is echt afgevallen, hij ziet er op de recente foto’s goed uit en op de oudere foto’s dikker en papperig. Blijkbaar let hij op zijn eten en is hij meer aan het trainen!

Ik vind het een prachtig pak. Mijn voorkeur gaat uit naar de flaphoed maar de pillbox staat ook heel goed. Parelketting staat schitterend bij deze outfit. Het valt mij wel op dat haar ogen heel zwaar zijn opgemaakt had, wat mij betreft, minder gekund

Neee ik vind deze combinatie wel mooi, maar ècht 75+.

Heel mooi hoedje, mag ze zo doorgeven aan mij.. maar niet icm met deze kleding.

Parels niet subtiel er bij, een misser dit keer mijns inziens.

In België vond ik het echt geweldig..
Bijzonder dat hoed en accessoires zoveel kunnen doen met een outfit

Last edited 1 maand geleden by Meike

Beatrix zoals gewend heel verzorgd in prachtige kleur blauw , de mooie cape is weer echt helemaal Beatrix , heerlijk.
Broek had ook vandaag voor mij weer een rok mogen zijn.
Klopt toch beter bij het hele plaatje van hoed, cape en sierlijkheid .

Beatrix heeft een zeer vieve uitstraling, maar is toch al aardig op leeftijd. Ze zal spataderen hebben, of kouwelijke benen, dunne of juist opgezwollen kuiten, of wat dies meer zij. Wat mij betreft is het helemaal haar eigen keuze of ze voor een (keurige) broek kiest in plaats van een rok. Zij moet zich er comfortabel in voelen. Ik vind het überhaupt knap dat ze nog allerlei gelegenheden bezoekt.

Eens Elisah, ik vind het jammer dat ze tijdens officiële gelegenheden geen keuze meer maakt voor de rok waarmee ze haar vertrouwde uitstraling zou houden, die ze wel in alle andere onderdelen van haar outfit in stand houdt!

Mooi, mooi, veel beter dan de flaphoed, al vind ik die niet lelijk, maar nu komt de prachtige kraag beter tot zijn recht.
Ik vind de parel ketting wel mooi en subtiel hierbij staan.
Dekentje afschuwelijk .
Het woord baret vind ik een beetje tuttig voor dit leuke hoedje, ik ga voor pillbox .
Ook al klopt dat misschien niet helemaal, het klinkt iig veel leuker.
De flaphoed misschien deze zomer eens bij een zwierige jurk combineren ?

Ik zag zojuist de baret helemaal, en mede door het lusje bovenop is het toch echt een baret en geen pillbox.

Mijn eerste associatie met dat steeltje was alpinopet, ik moest aan oude mannetjes met zo’n donkerblauw alpinopetje denken, die zag je jaren geleden nog wel. Maar na even googlen kwam ik erachter dat een baret en een alpinopet eigenlijk hetzelfde zijn.

Leuk hoedje! En hoewel ik geen mega fan ben van deze outfit (ze heeft gewoon mooiere) staat er wel een prachtige koninklijke verschijning! Mooi om dat weer te zien.

Wat een lieve foto, Máxima en Beatrix hand in hand.

Idd lief maar ifv”steun geven” als je zelf op fijne naaldhakken staat en op kasseien moet lopen ???? Liever een arm van willem alexander dan !!! …

Wellicht willen beide royale dames de koning ‘vrijhouden’? => Een ander perspectief 🤓

Een leuk hoedje bij dit mooie pak. De ketting flatteert niet.

Leuk hoedje, beter dan die grote.
Ogen erg donker opgemaakt. En de ketting vind ik er niet mooi bij.
Verder prima.

Wat een leuk hoedje. Ik vind deze combinatie zelfs charmanter dan met de grote hoed eerder. Klein puntje: zonder zwart horloge en omslagdoek was het nóg beter.