Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 dec 42 reacties

Máxima draagt mantelpak uit…. 2006!

Máxima’s recyclefeest gaat gewoon nog even door. Vandaag kwamen er outfits uit 2006 en 2019 in beeld.

Laten we bij de oudste outfit beginnen. Vanmiddag was koningin Máxima in Den Haag aanwezig bij het Symposium vierde lustrum Prins Claus Leerstoel. Het thema van het symposium is ‘rechtvaardige klimaattransitie’.

Mode
Voor de gelegenheid haalde Máxima een donkerbruin deux-pièces van modehuis Natan tevoorschijn. De set met fluwelen accenten debuteerde in 2006 en sluit daarom perfect aan bij Máxima’s outfits van de afgelopen weken. Op één jurk na (de Iris van Herpen) hangen ze allemaal al jaren in haar kast.

PPE/Nieboer
PPE

Met de outfit in 2006:

Máxima met de outfit in 2008:

PPE

Ochtendprogramma

In de ochtenduren was de koningin in Rotterdam, waar ze een flagshipschool voor het programma ‘Méér Kunst en Cultuur in School en Omgeving’ bezocht. De felrode top die daar in beeld kwam, komt uit het atelier van Natan en debuteerde in 2019.

Outfit van Natan:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
42 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Um tja dat bruine pakje vind ik niet mooi. Zeker met die parels erbij wordt het nog ouwelijker. Het is haast niet te geloven dat het dezelfde vrouw is met de rode top.

O, ik vind het wel kunnen hoor, dat mantelpak. De rok heeft een leuke ‘valling’ of hoe noem je dat en het fluweel als manchet en rond de hals is mooi in deze tijd van het jaar. De kleur flatteert Maxima niet heel erg, maar het kan wel. De hoed is naar mijn persoonlijke smaak afschuwelijk. De schoenen daarentegen geweldig. De oranje top is heel vrolijk. Hij wordt in de tekst benoemd als felrood. Mijn beeldscherm geeft toch meer de oranjekleur weer.
Het is toch hartstikke gedurfd als je kleding van zo lang geleden uit een andere levensfase nog eens aantrekt? En wat denk je over de maat, hoevelen hebben na zoveel jaar nog dezelfde maat? Ik vind het een compliment waard. Maxima heeft prachtige benen, de rok laat ze goed tot hun recht komen.

Mijn eerste reactie was ook: ‘ouderwets’. Maar het geheel ziet er wel netjes uit. Leuke opmerking van Celeste over de halslijn.

Ik vind het pakje eerlijk gezegd heel tuttig en ouwelijk. Naar de kringloop ermee!

Compensatie voor het prijskaartje van de Ines van Herpen??😉

Ohhh, maar dit zou inderdaad wel eens kunnen.
Ik vond het al zo apart en bijzonder om alleen maar eerder gedragen kleding te zien….

Ja dat bruine pakje was toen al ouwelijk. Maar ze was jong en dan kan je het vaak wel hebben. Ik droeg in 2006 ook graag donkerblauwe jasjes met een hele rij knopen erop, die Pauw stijl (winkel) beetje kakkineus en dan ook nog de paard rijstijl met broek in je laarzen. Die kun je 20 jaar later beter niet herhalen…dan lijk je ouder doordat het setje ouwelijk is.

Pauw, heeft nog steeds heel mooie collecties. De donkerblauwe jasjes, wat wáren ze mooi!

Pauw 🦚 is een beetje erg brrrr, ik woon om de hoek en in de buurt van 🦚 incluis 🦚 vrouwen, brrrr

De halslijn lijkt op die van de trouwjurk van Marilène.
Het zal destijds een mooi pak geweest zijn, hoewel ik me nu afvraag, of het destijds ook al niet te ouwelijk was.

Ik vind het mantelpak niet mooi, het staat zo ouwelijk. In combinatie met de omslagdoek gaat het nog. Ook de parels vind ik er niet mooi bij. Een hoed zoals op deze manier gedragen, met het haar strak onder de hoed getrokken, vind ik Maxima niet flatteren. De rode top is nog prima en ze staat stralend op de foto met mooie make- up.

Destijds was het een prachtig pakje. Voor nu gedateerd en het maakt dat ze er ouder uitziet. Op zich is het helemaal niet erg als je er ouder uit gaat zien maar als het door je kleding komt dan kan je er wat aan doen.

Het bruine mantelpak hoeft van mij niet opnieuw gedragen te worden, die vind ik persoonlijk nogal gedateerd. De rode top is nog heel mooi.

Yesssss, ze draagt weer eens een mooie hoed. Ik vind het haar geweldig staan. Bruin, ik zou ever never iets in bruin kopen en dragen, ik houd niet van deze kleur en het staat me niet. Maar….het staat onze koningin geweldig!

Bruine outfit beetje gedateerd, maar wel goed dat het na al die jaren nog past.
Zie ik op de foto met de rode top nu het paarse elastiekje van vorige week?

Ik had daar vroeger (met lang haar) altijd last van. M’n dochter heeft nu knekkies en ook die van het Kruidvat, zij vindt deze ook super.

Vind dit een Beatrix outfit, ze kijkt zelfs een beetje zoals Beatrix kan kijken

Wat grappig Doro, dat ging ook door mijn hoofd 😀

Blijft prachtig dit bruine mantelpak en daarbij is bruin het nieuwe zwart, ik hou ervan.

Oh, ik vind het donkerbruine pakje wel leuk. Zwierig rokje en jasje met open halslijn. En dat in mooi donkerbruin. De rode top met broek daarentegen vind ik niks aan. Suffe top en een suffe pantalon.

Goed dat ze het ‘oude kleding’ weer tevoorschijn tovert en knap dat ze het nog past: maar dit set mag van mij wel een ander leven krijgen: als rugtas of kersthanger voor in de 🌲 boom, om maar eens wat te noemen😀

Oei, dit is passé. Zou zeggen, recycleren maar, in de letterlijk betekenis van dit woord, dus hupsakee door de textiel shredder en er een totaal nieuw item van maken….

Mee eens Catherine, men kan ook doorslaan wat betreft herdragen, de shredder is een goed idee wat betreft recycleren ♻️☺️

De kleur is overigens mooi 🤎 evenals de hoed en toch vind ik ‘m op de één of andere manier niet bij Máxima passen, heur hoofddeksel.

Er komt wel wat aanlopen zo in het bruin! Prachtig! Hoewel ik de top (toen ook al) niet mooi vind zitten bij haar. Op de een of andere manier vind ik het een vreemd model.

Hhmm, Máxima lijkt wel al haar kleding te hebben bewaard, ook de mindere stukken. Ik ben hier niet weg van en het model hoed vind ik echt gedateerd. Op naar betere gouwe ouwen, er hangt vast nog heel veel beters achter in de kasten.

Wat leuk dit mantelpak weer te zien. Bruin staat haar zo mooi. Echt top dat ze zoveel kleding herdraagt de laatste tijd. Prima voor de gelegenheid, geen wauw, net als de rode top.

Rok kan nog prima, ik had er alleen een andere top bij gedaan. Deze is echt gedateerd met die open halslijn. Door de omslagdoek en hoed is het geheel toch erg leuk.
De rode top mag van mij weg. Rare flap op de schouder die het dan moet opleuken want aan het model zelf is echt niks aan, zo recht. En dat ‘aangezette’ stuk bij de zoom vind ik ook niet mooi.

De rode top is leuk, maar niet op deze pantalon.

Chique hoed met klassieke uitstraling!
Parels prima.
Omslagdoek lekker warm.
Maar het pakje zou ik niet meer herdragen….dat is echt passé!
Genoeg in de kast wat er wél bij past.

Ik waardeer het zeer dat ze veel aan het herdragen is, maar dit pakje hoeft voor mij niet meer, beetje saai ook.
Rode top kan wel maar ben ik ook geen fan van, de strik vind ik te plat en strikken zijn eigenlijk wel geweest .
Maar zo knap dat het alles nog past,, ook al blijf je op gewicht, je figuur verandert wel bij het ouder worden.
Maar Maxima blijft gewoon jong en fris .

De hoed en omslagdoek maken het mantelpakje helemaal af, leuk pakje maar een beetje open aan de halslijn, met omslagdoek helemaal goed, mooi met de parels! De rode top past wel goed bij de gelegenheid maar vind ik niet mooi qua model en ik snap die nutteloze ‘doeken’ nooit die Natan wel vaker ergens lukraak opplakt!

Mooie donkerbruine set met hoed en omslagdoek. Staat prima en past nog steeds 👏
Zo te zien is er niets aan de lengte gedaan, die is prima.
Deze hoed vind ik een echte topper, staat onze koningin zo geweldig. Fijn dat ze de hoed weer heeft herontdekt 👍

Van het mantelpakje vind ik de rok leuk gecombineerd met de omslagdoek. De top vind ik niet mooi. De rode top is een beetje te kort lijkt mij, eindigt op een onflatteuze hoogte (breedste deel van de heup). Op zich mooi dat ze een paar ‘gouwe ouwe’ tevoorschijn haalt, haar inloopkasten moeten vol hangen.

Helemaal mee eens Juffrouw Annie, dit is al lang mijn probleem met Natan.
Zolang de bovenstukken op een rok gedragen worden is het niet zo storend, maar op een pantalon vind ik het echt te kort en jammer.
Vroeger had Natan ook een plus collectie (helaas mee gestopt), maar ik heb toen diverse malen geklaagd over de lengte van de bovenstukken. Hoeft niet veel langer te zijn, stukje meer is al voldoende en staat gewoon beter.

Van het mantelpak zou ik alleen de rok nog dragen met een andere top, verder mooi gecombineerd met omslagdoek en hoed en parels. Andere outfit is prima voor de gelegenheid. Ze hebben nog wat op het programma vandaag in het Paleis op de Dam.

Mantelpakje is wel erg gedateerd, dat kan wel in de zak van Max. De outfit in Rotterdam prima

Helemaal mee eens.

Dit mantelpakje vind ik wel gedateerd.

De term reycle blijft in gebruik😉.

Ik stel een degelijk Nederlands woord voor: herdragen?

Mantelpak nog steeds mooi, vooral dankzij deze hoed! En de parels!

(Nog steeds t kleine touwarmbandje om?)