Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 12 dec 47 reacties

Máxima draagt mantel uit 2002 tijdens staatsbezoek Zuid-Korea

Voor het staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president combineerde Máxima oud en nieuw. Haar wollen mantel met bruine knoop debuteerde in 2002, en de helderblauwe jurk daaronder is nieuw.

Op uitnodiging van Zijne Majesteit de Koning brengt de president van de Republiek Korea, Yoon Suk Yeol, dinsdag 12 en woensdag 13 december 2023 een staatsbezoek aan Nederland. Hij wordt daarbij vergezeld door zijn echtgenote Kim Keon Hee.

Het is voor het eerst dat een president van de Republiek Korea op staatsbezoek komt sinds de totstandkoming van de diplomatieke betrekkingen tussen de twee landen in 1961. In 2014 bracht het Koninklijk Paar een staatsbezoek aan de Republiek Korea. In november 2022 sloten minister-president Rutte en president Yoon een Strategische Partnerschap Overeenkomst.

Nederland en de Republiek Korea staan tegenwoordig dicht bij elkaar, ondanks dat de twee landen geografisch ver van elkaar verwijderd liggen. Het staatsbezoek biedt de mogelijkheid om de goede handelsrelatie met de Republiek Korea verder uit te bouwen en een stap te zetten naar nauwere samenwerking. Ook staat welvaart en stabiliteit in Oost-Azië en de gehele Indo-Pacific regio op de agenda. Nederland en de Republiek Korea zijn logische partners met gedeelde normen en waarden die samenwerken op het gebied van onder andere duurzame energie, landbouw en hightech.

Josine Droogendijk

Helaas zijn de foto’s uit 2002 verdwenen uit de beeldbank en was Máxima’s nieuwe jurk alleen zichtbaar bij de split aan de achterzijde. Hopelijk komt hij dus snel weer eens in beeld. Voor zover ik kon zien, was het deze Natan-stof:

Máxima met dezelfde mantel en hoed tijdens het staatsbezoek aan Slowakije, maart 2023.

(c) PPE

Met de mantel in 2019:

Het kapsel van vandaag:

Rest mij te zeggen dat Máxima’s fluwelen hoed een ontwerp is van Philip Treacy.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
47 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Veel lezers ervaren klaarblijkelijk meer advertenties dan het team van MKM doet, evenals regelmatig nauwelijks verschil tussen reacties en advertenties. Wellicht kan het te maken hebben met de verschillen tussen de profielen en mogelijkheden van blogger versus lezer, maar hopelijk is het team MKM nu wel duidelijk dat het aantal advertenties enorm is toegenomen, voor ons lezers althans. Tsja, blijkbaar moeten we het hier mee doen? 🤷🏼‍♂️

🧮 Net even geteld, bij openen website MKM via 📲 kom ik op 9️⃣ advertenties

sorry verkeerd geplaatst

Ik vermoed toch niet verkeerd geplaatst, ik reageerde op een post van Petra en die lijkt nu plots verdwenen of vergis ik mij?
Feit blijft de plotselinge overkill aan advertenties voor de lezers van MKM🤷🏼‍♂️

Dat klopt, die heb ik zelf weer weg gehaald. Ik ga hier verder niet op in, als je kritiek hebt is het geen probleem om Josine te mailen.

Last edited 5 maanden geleden by Moderator Petra

👉🏼 Beste Petra, ik heb geen kritiek en ik ga Josine niet mailen betreft uw acties. U trekt uw persoonlijke geplaatste blog terug en laat mijn reactie daarop ‘gewoon’ voortbestaan, duidelijker kan het niet, toch?

Donkerblauw staat Màxima altijd goed. Mooi verzorgd plaatje voor een staatsbezoek.

Prachtige tijdloze mantel, ik hou hier zo van de eenvoud en de kleur maakt het af.

Heel mooi en stijlvol totaalplaatje.
Ik zou de jas ook wel met stoere laarzen willen zien maar dat past denk ik hier niet in het protocol. Als ik Maxima was zou ik de jas privé wel zo dragen (heel vaak) .

Ik zie bijna de reacties niet meer door de verdriedubbeling van de reclames.

Klopt, er komen steeds meer reclames lijkt wel he? Storend idd

Ik gebruik duck to go. En let op instellingen. Zie geen enkele
reclame, enkel reacties.

Op de iPad zie ik sinds kort ook reclames, soms dubbel, tussen de blogs zelf in. Dan moet ik soms zoeken wat de tekst van het blog is en wat de reclame, dan kan je nauwelijks een goed overzicht krijgen.
Dan die reclame onderaan de pagina die je de hele tijd aan het wegklikken bent, de reclames waar je langs moet als je van pagina wisselt die je dan eerst weg moet klikken.

Het is nog nét geen daily mail waar je ook steeds van alles weg moet klikken voordat je kunt lezen maar het begint er wel tegen aan te zitten.
Dat is samen met nog iets anders de reden dat ik bijna niet meer kom hier.

Ik zie nu dat mijn 2e bericht nog niet is goedgekeurd, daar waren zonder dat ik dat besefte 3 links in gekomen.

Wat ik nog wou zeggen, er komen ook regelmatig reclames in een buitenlandse taal en met onzin dingen van websites die alleen zijn opgezet om geld te verdienen.
Zoals in het Duits hoe je je lever moet ontgiften…
In het Zweeds of Deens, of weet ik veel wat, een reclame over, vermoedelijk, een service abonnement voor laptops. En zo nog meer dingen in een vreemde taal.

Ik ben tot nog toe geen Chinees tegengekomen maar de ergenis is hierdoor nog groter, niet alleen het aantal en degene die je steeds moet wegklikken voordat je verder kunt, maar ook de reclames in andere talen die dan ook verwijzen naar websites in Duitsland, Zweden, etc. Daar héb je niks aan.
Ook verdwijnt hierdoor het serieuze karakter van MKM als je je altijd door een woud van reclames moet heenworstelen, iets waarvan de meeste mensen weten op andere websites dat die dan zijn alleen om geld te verdienen aan die reclames en mensen die websites dan gaan mijden, ik nu ook.

Klopt Siobhan evenals het laden van de webpagina’s, gaat regelmatig trager of lijkt soms vast te lopen en dat ligt niet aan mijn 📲 of provider/internetverbinding

Ja ik heb er ook last van Siobhan, vind het erg storend en het zijn ook dubbele advertenties.
Ik snap dat reclame inkomsten betekenen voor de site, maar het wordt zo wel erg veel.

Wat mooi, Maxima’s mantel heeft een “Tulpkraag” . Chique.
Mocht ik kiezen dan ging ik toch voor de groene van mevrouw Kim Keon.
Wat een prachtige kleur en model.
Beide dames heel netjes, meer kan ik er niet van maken.

Eenvoudig en stijlvol

Rustig, ingetogen, maar bijzonder stijlvol en chique!
Prachtige mantel, keurig kapsel en wat staat dit hoedje charmant!
Qua stijl komen ons koningspaar en het presidentsechtpaar uit Korea op dit totaalplaatje geheel overeen.

Wat een mooie rustige look. De mantel vind ik heel mooi. Een mooi model en ook de lengte prachtig. Mooi kapsel en ook de Philip Treacy heel mooi hierbij. Ben benieuwd naar de mode onder de mantel

Wat een prachtig monochrome plaatje. De jas staat haar prachtig, helemaal niet 2002

Kapsel prachtig. Hoedje ook!
De jas misschien iets te groot maar de kleur vind ik erg mooi.

Geen wow, maar wel prima voor een decemberdag buiten. Ik ben wel weg van het hoedje en het opgestoken kapsel.

Mooie jas en hoed. Ik ben meestal niet zo enthousiast ove4 Máxima en blauw, maar dit is een goede keuze. Ik ben benieuwd naar de jurk maar op het eerste gezicht ben ik niet heel enthousiast over de enorm glimmende stof.

Heerlijke mantel en wat een geinig hoedje, hou meer van grote hoeden maar dit staat Maxima heel goed. De mantel lijkt alleen grijzer dan in 2018 en 2023, zal de belichting w zijn, benieuwd naar de jurk!

Heel statig! Zo fijn dat ze tegenwoordig ook jassen draagt (en mooi zijn, zo jammer bij dat streekbezoek dat dan een te korte regenjas op een outfit gaat). En deze jas wil ik ook graag.

Prachtig elegante uitstraling! Ook mooi met de loafers. De vrouw van de president is ook goed gekleed in groene mantel met zwarte accesoires.

Mooie jas met mooie accessoires (tasje….), maar de sjaal vind ik minder geslaagd. Voor iets meer pit was een afwijkende kleur beter geweest.

Prima outfit. Het is zonde om het niet te weer te dragen. Gelukkig wordt er nu ook kleding weer gebruikt. Doet iedereen dus waarom leden van het koningshuis niet. Ik ben hier groot voorstander van hergebruik van deze kleding..

Jas, hoedje en kapsel een perfect plaatje. Ik weet alleen niet of het door haar houding komt maar de jas lijkt aan de achterkant een beetje te groot maar niet storend .

Als ik Máxima’s styliste was geweest, was ik redelijk tevreden geweest over het totaalplaatje. Ik zou een sjaal met een mooie donkere print hebben gekozen. Donkerblauw en conservatief past naar mijn vooroordeel wel bij het beeld van Zuid-Koreaanse voorkeuren. De jas lijkt iets te ruim te zijn geworden, maar niet heel storend.

Oh, je zou er blue van worden. Keurig conservatief, niets mis mee, maar ik vind de blauwe mantel met een contrastkleur als camel, bordeaux, terra, okergeel, paars, donkergroen of roze pittiger en minder saai. De dikke gedraaide prop van een shawl, ai nee, weg ermee, ga dan voor een verfijnd materiaal als zijde of whatever, maar niet dit pompeuze exemplaar.

Toen 2002 las dacht ik , huh, kan dat nog wel ???
Ja, dat kan dus, en zelfs nog heel goed, ik ben enthousiast, en met dit prachtige kapsel vind ik dit kleine hoedje super leuk staan.

De mantel kan nog prima. Zo’n totaal blauwe look is wel wat saai eerlijk gezegd. Mooi kapsel!!

Voor het staatsbank hoop ik dat ze kiest voor de zwarte off shoulder jurk uit 2011!! https://c8.alamy.com/comp/DCT48J/prince-willem-alexander-and-princess-maxima-of-the-netherlands-the-DCT48J.jpg

Kennelijk op Koreaanse TV(Engelstalig) live uitgezonden, vanaf minuut 4 welkomstceremonie op de Dam https://youtu.be/_on_2rflXwY

Bedankt voor de link 👍

Oei, deze jas is Maxima nu te groot. Schouders hangen en daardoor ook de mouwen te lang. Bij de foto van haar kapsel (heel mooi👏) zie je dat de jas ook op haar rug te ruim zit.
Ben heel benieuwd naar de jurk, de stof is leuk, maar een hele jurk🤔 We zien straks waarschijnlijk wel meer foto’s van de jurk.

Grappig hoe je de tekst in een blog kunt lezen en interpreteren, ik had namelijk niet door dat genoemd staatsbezoek vandaag zou starten 🤭
Ik dacht een blog in het rijtje ‘retrospectieven van eerder gedragen kledij’ maar lees nu bij de NOS dat het staatsbezoek deze dagen plaatsvindt. 🙂

Prachtig, alles zo bij elkaar

🤔 Waar ‘t ‘m in zit weet ik niet zo 1 2 3, ik vind de jas (prachtige kleur) gedateerd overkomen.

Heb hetzelfde gevoel😟

Heel mooi en chique! Prachtig kapsel ook, staat heel leuk bij de mooie dop. Ik ben enthousiast! 🙂

Prachtig elegante look. Wat knap ook dat ze nog in haar kledij van 20 jaar geleden past, ik denk niet dat mij dat zou lukken!!

Mooi plaatje.

Prachtige mantel, suf hoedje.