Avatar foto Door Josine Droogendijk
Amalia 01 feb 63 reacties

Máxima draagt jurk van verboden dansfilmpje op Aruba

Toen Máxima in Sevilla (2019) de sterren van de hemel danste, mochten de beelden hiervan niet gedeeld worden. Buitenlandse media deden dat wel, waardoor het nog altijd een beetje wrang voelde. Maar…Máxima zorgde voor een alternatief. Gisteravond liet ze opnieuw haar danskunsten zien in precies dezelfde jurk.

Het voorval vond plaats op het Bon bini Festival, een wekelijks spektakelstuk met folkloristische muziek en dans. Het vindt elke dinsdag plaats in de buitenlucht op de binnenplaats van Fort Zoutman, het oudste gebouw in Oranjestad, met de bedoeling bezoekers kennis te laten maken met de unieke cultuur en geschiedenis van Aruba, middels Caribische muziek en dans en lokale kunst en gerechten.

(c) Brunopress

Mode koningin Máxima

Zoals ik al schreef in de inleiding deed Máxima haar Sevilla-dans gisteravond nog eens dunnetjes over in exact dezelfde jurk. Het gaat om een ontwerp van Johanna Ortiz, dat opvalt door het rokgedeelte met asymmetrische lengte en overslag. Bij het bovenlijfje gebeurt qua belijning niet zoveel, maar Máxima zou Máxima niet zijn als ze daar geen feestelijk sausje overheen zou gieten. Een grote verenriem van dezelfde ontwerpster maakt het plaatje af.

(c) Brunopress
(c) RVD

Jurk en riem van Johanna Ortiz:

Sandaaltjes van Gianvito Rossi:

Tijdens het staatsbezoek aan Indonesië kwam deze set ook in beeld.

(c) PPE/Nieboer

Mode prinses Amalia

Prinses Amalia droeg voor de derde keer die dag een witte broek, dit keer gecombineerd met een veelkleurige Missoni-cape.

31-01-2023 © PPE/Nieboer

De groene clutch van Jacquemus kwam ook in beeld op Koningsdag 2022.

(c) PPE/Nieboer

Meer informatie en beeld volgt later vandaag.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
63 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

[…] There was some dancing in the evening, and Queen Maxima was the shining star. Her dress is by Johanna Ortiz. […]

Leuk zoals Máxima en Alexander mee dansen. De jurk van Maxima vindt ik heel mooi. De cape van Amalia wat minder.

Nog een ander, wat langere video gevonden van Bon Bini op Aruba
https://youtu.be/DDwBbzt2zSo
Alsook de feestelijke avond op Bonaire
https://youtu.be/VRe392OhisU
Wat een heerlijkheid ons Koningspaar zo te zien, WA is duidelijk “aangestoken” door Maxima!
Hartverwarmend op Aruba’s toren geprojecteeerd te zien “Aruba loves Amalia”, dat zal haar toch ook goeddoen!

Sorry maar die cape , Missoni of niet is echt Carnavalesque in mijn ogen. Neen, echt niet mooi. Maxima, mooie jurk, lelijke sandalen.

Nou dan liepen er in de jaren 70 héél véél mensen dagen feestend rond, haha😉.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Wat zien ze er weer leuk uit. Máxima in een leuke jurk, en die veren riem vind ik heel tof. Kijk haar swingen. Amalia helemaal te gek in de poncho met hippe kleuren. Lekker genieten.

Heerlijk filmpje van onze swingende koningin… vind de jurk echt heel leuk.. de franje riem snap ik niet helemaal en vind ik persoonlijk echt niet mooi en ook de sandaletten zijn echt niet mijn ding… Amalia lekker fleurig… leuk de cape/poncho… snap dat ze een tasje meeneemt voor haar telefoon en om iets vast te hebben, maar met de bloemtjes was het mss wel een beetje onhandig handjes vol… maar al met al een echt feestje om te zien…

Weer positief 😉. Ik vind de dames prachtig! Amalia misschien de cape een keer met een lila broek?

Wat fijn om elke dag weer verrast te worden met mooie fotos en leuke filmpjes. Maxima is hier duidelijk in haar element en wat staat die jurk haar prachtig. Amalia had ik liever in een zwierige jurk gezien, maar het belangrijkste is, dat zij draagt, waar zij zich prettig invoelt.

Hele toffe cape! Getuigt ook van lef. En wat danst de koning lekker mee, ontwapenend.

Last edited 1 jaar geleden by Suus

Grappig alle diverse reacties.
Benieuwd waarom jij/u het ” lef hebben” noemt, om een cape te dragen.

Wow, ik vind deze jurk heel mooi bij Maxima staan, inclusief de verenriem en de schoenen! En van haar kapsel word ik ook blij.

oh geweldig! Leuk dat dansen en beide dames heel mooi gekleed. De Missonicape staat Amalia echt fantastisch. Graag heel veel dragen !

Ik ben al een paar dagen echt aan het genieten. Natuurlijk is het één meer mijn smaak dan het ander. Maar op de bewegende beelden toont alles super leuk. Waar ik heel blij van word, ze hebben de allerbeste kapper meegenomen die aan het hof werkzaam is.

Het lijkt mij zo warm zitten! Ook voor wat betreft hetgeen Máxima aanheeft. Lijkt mij dat het allemaal synthetische stoffen zijn, dat ademt niet. Want als ik naar de koning kijk moet het toch echt warm zijn daar anders trekt hij toch echt een colbert aan. Ik zie het ook aan de behoorlijk glimmende gezichten, daarom begrijp ik deze kleding keuze niet. En inderdaad was een andere kleur broek beter geweest, geen wit in ieder geval!

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Gedragen in Sevilla, gemiddelde temperaturen van 40C
Gedragen in Jakarta, gemiddelde temperaturen van 34C
Dan kan een temp van 27C ook wel

Vrolijke plaatjes op deze avond met een swingend afscheid van Aruba.
Maxima bruist van enthousiasme en is helemaal in haar element!
Leuk jurkje, waarbij de verenriem het speciaal maakt.
Amalia oogt heel plezierig, maar wat ingetogener dan haar moeder, en daar is ook niks mis mee hoor. Ieder heeft z’n eigen aard en karakter.
De koning zit er precies tussen in, naar mijn idee, en dat houdt elkaar mooi in evenwicht 😉
Prachtige poncho van Amalia, die haar prima staat!
Nu weer uitkijken naar het volgende bezoek.

Hahaha, de Latina pur-sang, heerlijk om haar zo te zien! Lijkt t, of zijn haar mooie blonde lokken langer dan voorheen? Ook Amalia mooi met felgekleurde cape, die lijkt t, vooral de tweede dag, evenals op Bonaire, goed naar haar zin te hebben, ontvangst en plichtplegingen op dag 1 zijn misschien nog wat onwennig https://www.google.com/url?sa=i&url=https%3A%2F%2Fwww.gettyimages.co.uk%2Fdetail%2Fnews-photo%2Fking-willem-alexander-of-the-netherlands-queen-maxima-of-news-photo%2F1461119347&psig=AOvVaw1NGjbB8ftKeKh8Q9HhO_K6&ust=1675334188379000&source=images&cd=vfe&ved=2ahUKEwjZk9mqkPT8AhW0muYKHahcBEUQr4kDegUIARDwAQ

Last edited 1 jaar geleden by P J Hoogeveen

Bedankt voor de foto’s. Dat WA het naar zijn zin heeft wordt hier ook wel duidelijk haha, Leuk hoor!

Vrolijke beelden 😃

Wat fijn toch dat wij zo’n kleurrijk stukje extra Nederland hebben! En dan ook nog een koningin met Latijns Amerikaanse roots, dat is echt helemaal boffen.Het filmpje is echt heel leuk, vooral ook omdat Willem Alexander ook lekker meedanst.
Máxima ziet er prima uit, al vind ik deze jurk nou niet heel bijzonder. De outfit van Amalia vind ik echt heel goed gekozen. Leuk zo’n kleurige poncho, ze kan die felle kleuren heel goed hebben.

Wat een superleuk filmpje! Maxima is gewoon zichzelf ; stralend! En inderdaad, hoe kun je in vredesnaam op zulke hakken dansen?
Fijn om de koning zo los te zien gaan ( waarbij hij ondertussen checkt wat zijn dochter ervan vindt).
En de kritiek op de poncho van Amalia snap ik niet. Het is jong en kleurrijk. Helemaal prima!

Hmzz het is eigenlijk niet echt dansen wat ze doet, ze maakt hele kleine pasjes.

Dat heet dansen!

Maxima is een prachtige vrouw, en geknipt voor haar rol. Ik snap niet dat ze op deze schoenen kan lopen, laat staan dansen.
Amalia ziet er naar mijn mening heel goed uit, waarom zou deze poncho niet kunnen? Uitstekend gekozen en past bij haar en bij het evenement. Het lijkt me wel erg onhandig om een clutch en een bosje bloemen vast te moeten houden.

Jurk van Maxima fantastisch. Wat betreft Amalia. Ze geniet dat is het belangrijkste maar ik ben geen fan van Missoni.

‘Latina temperament’, wat komt dat weer goed van pas in deze bruisende omgeving, De jurk past er perfect bij en wat fijn voor de ontvangende partij dat Maxima zo goed kan dansen en de koning doet ook altijd heel erg zijn best om de moves te maken, heel aanstekelijk…

Ps. De poncho staat Amalia heel leuk en vlot en past net als de jurk van Maxima in de hele setting. Hierbij vind ik de soepel vallende witte broek juist wèl leuk staan in combinatie met de open schoentjes. Een mooi sluik silhouet en ze voelt zich hier denk ik heel prettig in.

Dansen voor t oog van de wereld. Ik ben blij dat ik dat niet hoef!
Bravo voor ons koninklijke familie.

Poncho staat Amalia super. Jurk van Maxima eigenlijk gewoon maar goed voor haar dans-moves! Hoe kan ze dat op deze schoenen?

Juist op hoge hakken dans je heel fijn is mijn ervaring. Zeker bij Latijns Amerikaanse dansen zijn nakeken een must.

Ik vind de poncho van Amalia echt verpletterend goed gekozen. Ze is er heel feestelijk en kleurrijk mee en het benadrukt haar eigenheid. Want met zo’n dansfeest gaat haar moeder helemaal los, dat weet ze natuurlijk wel.
Ik ben ook niet zo weg van de jurk van Maxima, maar ze voelt zich er blijkbaar erg goed in en daar gaat het natuurlijk om.
De koning doet het gewoon goed!

Idd Amalia ziet er fantastisch uit, goede keus👏

lk had niet zo’n donkere jurk verwacht van Máxima in die warmte en op zo’n evenement, toch komt hij door het model vrolijk en zwierig over.

De poncho van Amalia, leuk! Heel goed gekozen op zo’n festival waar bijna iedereen er zo feestelijk uitziet, wat ook de bedoeling is van dat festival

Carnavalesk? Ladies ze zijn op een carnaval event!

Hi pumpkin, dit is volgens mij een folkloristisch event, dat is wat anders dan carnaval

De dansers waar de royals mee dansen zijn alles behalve folkloristisch!

Folkloristisch event wat in dit geval een carnavalesk karakter heeft, als je de kleding van de dansers ziet 😉

Hahahha leuke middenweg, die houden we erin

Mss een en ander in de contekst : aruba is voor 80 % rooms katholiek. Naar aswoensdag wordt echt “geleefd” !! Carnaval is hier dan ook geen kwestie van een paar dagen maar van weken. De start is meestal begin januari om te eindigen met aswoensdag. En het mag hier dan al geen echte carnaval optocht zijn de carnaval sfeer zal nooit ver weg zijn in deze periode van het jaar !!!
Wil er nog aan toevoegen dat ook de kleuren in deze regio van de wereld een betekenis hebben : paars voor geloof/ rechtvaardigheid , groen voor hoop en goud voor kracht/rijkdom.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Maxima ziet er leuk uit, ik vind alleen die riem erbij een beetje teveel. Amalia ziet er ook heel leuk uit, maar hoeveel witte broeken heeft ze wel niet in de koffer? Een andere kleur is ook een keer leuk, de poncho vind ik heel mooi.
Maxima kan dansen, maar de koning swingt ook best mee. Ik denk dat ze thuis ook weleens een muziekje opzetten om lekker door de kamer te zwieren. Amalia kan denk ik ook wel meer swingen, ze moet er alleen aan wennen om dit in het openbaar te doen, als ze er maar van genoten heeft, het lijkt me een hele feestelijke avond te zijn geweest. Op naar het volgende eiland!

Máxima een dikke vette tien! Amalia sorry lieve schat maar dit is iets voor carnaval en anders zeker geen witte broek naar dan een broek in dezelfde kleur paars als de franjes voor wat meer eenheid. Op naar Curaçao!

Ik vind Dora altijd correct en gelukkig durft ze soms ook kritisch te zijn. Maar voor mijn gevoel nooit kwetsend of althans zeker niet kwetsend bedoeld. Ik deel. haar mening vaak. In dit geval niet dus 😉 ik vind de poncho zo mooi staan. Maar inderdaad een andere kleur broek was nog mooier geweest en misschien een recht, smal model.

Ben het met je eens. Een lichtpaarse broek had hier veel beter bij gepast.

Je kunt het ook houden bij : ik vind het zelf niet mooi wat Amalia draagt, nu kraak je haar eigenlijk af. Ik heb zelf dochters van die leeftijd gehad, komt niet lekker binnen hoor bij jonge meiden die zichzelf nog te ontdekken hebben. Je mag hier je mening geven maar de toon maakt wel uit. Als jouw haar niet zo mooi zit naar mijn mening kan ik dat gewoon zeggen maar ik kan ook zeggen: je ziet er uit alsof je föhn ontploft is….de toon maakt uit

Nou dat hebben jonge knullen weleens aan mij gevraagd 😊
Ik heb namelijk een bos krullen van heb ik jou daar.
Ik heb me náár gelachen. Mijn dag kon niet meer stuk.😃
Úw dochters reageerden anders dan de mijne. Laten we niet generaliseren en ophouden ánderen woorden in de mond te leggen.

Hi Pietje. Dank voor je opbouwende kritiek op mijn bericht. Ik heb er nog eens naar gekeken maar zoals je wellicht al eerder ziet in posts van mij kraak ik niets en niemand af door jouw bericht wordt mijn bericht met andere ogen gelezen en wordt een weg ingeslagen die ik niet voor ogen heb.
Ik ga niet allerlei berichten teruglezen maar heb je ook een dergelijke goedbedoelde reactie gegeven op posts van andere forumleden die minder aardig waren afgelopen dagen?

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Het gaat me om de opmerking: dit is iets voor carnaval waarmee je in mijn ogen tegen iemand zegt: heb je iets uit een verkleedkist gehaald…. Ik snap dat je vindt dat mijn opmerking je in een kwaad daglicht zet dan heb je dat hierbij kunnen corrigeren. Ik reageer niet op iedereen omdat ik bewust niet vaak reacties lees en alleen de leuke modefoto’s en modeweetjes kijk/lees omdat ik te vaak de reacties onnodig negatief en kwetsend vind. Ik vraag me echt af of iedereen hetzelfde zouden zeggen tegen bv Amalia als ze haar in real life zouden tegenkomen. Soms kan ik het niet laten om toch even de reacties te lezen maar misschien beter voor mij om via andere kanalen op de hoogte te blijven van modenieuws van de koninklijke familie…

Ik wil best graag uitleggen waarom ik lieve schat schreef. Dat is namelijk precies wat ik van haar vind op basis van haar gezicht en uitstraling. Heb dat ook al elders eens geschreven. Haar gezicht en stem raakt me. Vandaar dat lieve schat. Zie het een beetje als inderdaad een opmerking van een ouder iemand die -jazeker ongevraagd in dit geval- “advies” geeft. En dan zeg ik inderdaad: ach lieve schat toch beter om. Etc etc of in dit geval lieve schat dit is toch toch meer iets voor carnaval. Maar soil

Dank voor alle lieve reacties zeg, dat is fijn!

Op naar de nieuwe beelden!
Hand er op Pietje en Ina?

Kom op mensen, de wereld staat al in de brand! laten we nu niet zelf steeds een fikkie aansteken door overal zout op te gooien. De één zegt het zo, de ander weer anders. Ik vind Doro absoluut niet kwetsend of whatever overkomen. Mocht het wel zo zijn hebben we de moderators om in te grijpen. Staat het je niet aan wat je leest, lees het dan niet. Het is zo simpel. Geef elkaar de ruimte!

Pietje, Doro, het ging mij ook daar om (voor carnaval) en ook de woorden “lieve schat”
Dat kwam door wat er achter aankwam (carnaval) wat hatelijk en/of cynisch over.

Als je schrijft, “lieve schat, wat zie je er mooi uit” dan gelooft iedereen dat je dat goed bedoelt, maar dat “lieve schat, het is geen carnaval” zal op meerderen hatelijk overkomen, op mij wel tenminste

Dat zei ik ook, het kwam door wat er achteraan kwam (carnaval) dat dat lieve schat kleinerend overkwam. (Ik schreef hierboven hatelijk maar bedoelde eigenlijk kleinerend dus)

Doro, ik vind jouw berichten altijd erg goed beschreven en zeker niet afkrakend. Het gaat over mode en de een vindt het mooi maar een andere niet en dat moet hier geschreven kunnen worden en uiteraard altijd met respect. Maar volgens mij doe je dat altijd met respect en laten we ook elkaar met respect behandelen.

In mijn geval ga ik jouw bericht niet anders zien door de reactie van Pietje, ik zag het gelijk al als afkraken door hoe je het schreef maar ik wou er (nog) niks van zeggen, ik dacht, dat doen anderen wel 😉 en ik bleek gelijk te hebben.

Sorry, maar ik vind er niets afkrakend aan.

Deze jurk past bij Maxima! Ze straalt en geniet, daar gast het om, persoonlijk vind ik de jurk niet mooi maar dat maakt niet uit want het plaatje klopt! Mooi om te zien dat Amalia weer voor kleur gaat!!

Grappig, ik vind ’t juist een fantastische jurk voor een buitenfeestje! En hoe is Maxima in haar element als er gedanst mag worden.
Amalia haar cape ook mooi en kleurig. Dit staat haar goed

Máxima, tja wat valt er nog te zeggen. Deze vrouw lijkt geboren om te stralen en dat doet ze dan ook.

Amalia lekker vlot. De losse haren vind ik ineens veel beter staan op de kleurige ondergrond van de poncho.

Wat fijn om te zien dat iedereen plezier heeft.
Complimenten voor de dansmoves van onze koning! Máxima straalde en genoot van dans en muziek, geweldig. Wat zag Amalia er feestelijk uit in een kleurrijke poncho met franjes ook zij genoot van de heerlijke avond op Aruba. Wst een mooie afsluiting van deze volle maar o zo interessante dag. Woensdag weer op doorreis naar eiland nr 3. Curacao.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Vind de jurk van maxima vreselijk. Ook de riem vind ik maar niets.
Amalia daarentegen vind ik prachtig gekleed. Missoni doet mss aan laurentien denken maar de kleuren , de techniek vind ik fantastisch. Echt iets voor het caribisch gebied. Werkelijk schitterend.

Last edited 1 jaar geleden by maribrune

Jaa, wat mij betreft perfect.
Niet dat het allemaal perse mijn smaak is, maar zo kun je wel voor de dag komen.