Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 18 apr 74 reacties

Máxima draagt gewaagde trenchcoat van Claes Iversen in Milaan

Vandaag is Máxima in Milaan om de “Dutch Designers” op de Milan Design Week te bezoeken. Een goede reden om een nieuwe mantel van Claes Iversen aan te trekken!

Nederland is elk jaar een van de grootste spelers tijdens de Milan Design Week. Nederlandse designers onderscheiden zich internationaal niet alleen door de kwaliteit van hun innovatieve ontwerpen, maar ook door hun vermogen verbindingen te leggen met maatschappelijke vraagstukken. De gerenommeerde Milan Design Week vormt vaak een springplank voor beginnende designers naar de internationale markt. Het bezoek aan Milaan volgt op het bezoek van Koningin Máxima op 16 februari aan ontwerpers in Eindhoven. Een aantal van hen ontmoet ze in Milaan opnieuw.

PPE/Nieboer
Brunopress

Máxima’s jas is een zogeheten trenchcoat, een regenjas met militaire accenten, veelal gemaakt van gabardine. Van kraag tot zoom is het ontwerp versierd met gouden ringen en cut outs. Wellicht herken je de (Dutch) Designer al wel: Claes Iversen. Douze Points, Majesteit!

CLAES IVERSEN COUTURE 2019 LOOKBOOK

Wil je de mantel sterren geven? Dat kan in Máxima’s digitale kledingkast.

Eerder droeg Máxima ook al een gatenjurk uit deze collectie.

PPE
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
74 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Geweldig. Prachtige jas en zoals gezegd, dit soort mode hoeft niet praktisch te zijn. Dit is een design statement. Maar jammer genoeg net iets te groot. Kijk naar de schoudernaad en de lengte van de mouw bij het model.

Zowel de jas als die gatenjurk zijn veel te opzienbarend….
Krijgt ze nog niet genoeg aandacht????
De groenige is nog wel leuk.
Maar 12 punten voor die jas?????
0,00

Dit is echt heel erg, gooi dit in de prullenbak aub.

Ik vindt de jas te overdreven opvallend en hij is te wijd en de mouwen zijn te lang. De broek met de wijde pijpen er onderuit vindt ik ook niet mooi. Wat mij betreft is het geen goede keus.

Nou, nou , nou, gedressed om gezien te worden.
Hoeveel betaal je eigenlijk voor de gaten? Want die zullen wel meegerekend worden neem ik aan.
Hoe verkoop je zoiets aan die mensen in Afrika, India en waar ze allemaal komt voor haar ‘werk’?
Echt erg dit.

Milaan is het podium om uit te pakken maar of ik het nou heel koninklijk vind? Onze koningin zou geen uithangbord moeten worden voor designers maar het merk/label voor haar laten werken.
Koningin van iedereen klinkt beter dan queen of design.
Kleurencombinatie is geweldig.

Of misschien modekoninginMaxima 😉 😄

Met je eens.

Inderdaad

Jas heel apart/ bijzonder( misschien te)? Pasvorm slecht. Te oversized . Zie schouder naden en te lange mouwen . Daaronder de broek met wijde pijpen ? Komt misschien daarom clownesk over.
Wat mij betreft geen succes.

Wat een lef en het getuigt van originaliteit, ik vind meer dan leuk en helemaal passen bij de design beurs in Milan.

Wat ontzettend gaaf die jas. Broek is jammergenoeg te lang. Kleur past wel mooi bij de jas.

Kijk, dit is shinen op een Design Week. Wat Josine aangeeft dressed for the occasion. Broek wel iets te lang, maar ik vind het een mooi plaatje. Ook een mooie zonnebril😊

Ik vind de jas geweldig en helemaal passen bij het event. Tof dat ze opvallend Dutch Design draagt. Haar en bril zijn ook gaaf, pak eronder ook top: vind de kleur juist leuk, als ze er iets zwarts onder had gedragen was het letterlijk een zwart gat geworden. Ik ben dus fan en al vind ik dat de koningin wel wat minder mag shoppen, dit vind ik dus wel echt een toevoeging en niet het zoveelste van hetzelfde.

In één woord: AFSCHUWELIJK

WauW een echte Dutch Design Queen! Wat een feestje deze jas.
De wijde broeken met omslagen zijn niet mijn favoriet, maar het totaal plaatje is echt geweldig goed gekozen voor dit super leuke event. Zijn de broek en blouse ook nieuw?

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Wow, heerlijk onze queen met lef!

Heel geschikte outfit en promotie. En gave bril, en kijk eens naar haar haar!

Volgende week op Koningsdag weer wat meer in uniform.

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Ik ben het Marie eens. Totaal niet koninklijk en zeer ongepast. Ik heb nog nooit een royal bij een design event of modeshow zo clownesk gekleed gezien. Maxima hoeft zeker niet te doen wat een ander ook doet maar dit slaat heel erg door en ik vind het gewoon niet kunnen. Als ze nu zelf designer of zo was dan soit, maar dit vind ik vreselijk. Ze snapt het weer helemaal niet. Over de hier al eerder genoemde spilzucht al helemaal niet te spreken.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Ik ben het met u/ jou eens. Het begint mij ook behoorlijk tegen te staan.
Koninklijk onwaardig om de “Modepop” uit te hangen.

Tjee, nu draagt ze eens Dutch design nota bene tijdens de Design Week en is het ook weer niet goed. Vind het juist geweldig dat ze dit doet en er het lef voor heeft.

Rustig maar. Natúúrlijk draagt ze Dutch Design bij deze gelegenheid.
Ze kan moeilijk anders.
Maar als ze het verder het hele jaar door niet draagt, op een enkele uitzondering na, vind ik het een lachertje 😏

Ik heb in ieder geval nooit gezegd dat ze Dutch design moet dragen, maakt mij echt niet uit welk merk ze draagt, als het maar geschikt is. Dutch design vind ik over het algemeen niks.

Last edited 1 jaar geleden by Difan

Well done Maxima! Niks mis mee. Sterker nog: het staat haar prima en getuigd van karakter.

Nou, ze durft wel😜 ik vind de jas geweldig voor deze gelegenheid!!

Lef en leuk!
Mooi en moedig!
Out of the box Queen. Why not?

Wel goed uitgekozen voor het evenement en zeker typisch een jas voor Máxima die altijd graag de de schijnwerper op zich gericht wil hebben, maar hij is haar wel veels te groot hoor! En dan die te wijde broek eronder, ook nog in een kleur die je niet ontgaat, help!! Mode of niet, het toont lomp.

Als je zo’n jas ergens kunt dragen, is het wel bij zo’n gelegenheid.

Beetje clownesk ziet het er toch wel uit. Maar goed, het is een fashion design event. Beter dan het über-saaie jurkje met donkere blazer van Mary.
https://www.newmyroyals.com/2023/04/queen-maxima-visited-dutch-designers-at.html

Wauw! Een geweldige jas, passend voor deze design week. Design! Ik vind ‘m fantastisch en heel gaaf met dat blauw eronder. Stoer!

Ik lees nu de rest pas. Ik denk dat t zeer gewaardeerd wordt dat koningin Maxima out of the box gekleed gaat.

Die jas is nog wel grappig als mode item, maar de broek die er onder wordt gedragen is absoluut afschuwelijk. Ik vind het niet erg koninklijk om jezelf te laten gebruiken als uithangbord voor lichtelijk absurde kleding. Laat ik het grappig, doch stijlloos noemen.

Helemaal eens, goed verwoord!

Een boeiende combinatie, deze conventioneel in het zwart geklede dame naast de extravagante outfit van Maxima!
Dutch design uitstralen….!
Tsjonge, daar is diepzinnig over nagedacht zeg!
Beide dames tonen kledij die inderdaad in ons land gedragen wordt, maar dan niet door dezelfde doelgroep.
Respect voor allebei hoor en over de smaak valt niet te twisten.

Sorry, maar dit vind ik echt vreselijk, niet alleen de jas maar ook de wijde pijpen eronder. Ik vind Claes Iversen sowieso niet altijd een succes, Jan Taminiau wel en ook de zeer originele Benchallal, daar heeft ze al iets van gedragen en onlangs ook Koningin Rania. Apart van die twee zijn er zeker nog andere Nederlandse ontwerpers die het beter zouden doen en die ze best zou promoten door ze ook werkelijk te dragen en niet alleen op een mode-evenement. Verder lees ik dat de gaten geïnspireerd zijn op de sieraden van de vrouwen van de Ndebele stam. Heet zoiets niet culturele toeëigening (cultural appropriation in het Engels)? Daar zijn nogal wat mensen het tegenwoordig niet mee eens…

Ben het helemaal met je eens, wat een verschrikkelijke jas en een verschrikkelijke broek. Ik heb de rest van de comments nog niet gelezen, maar die jas lijkt op een gordijn met ringen.

Heel gaaf!!! Die jas wil ik ook wel.

Het is natuurlijk een kwestie van smaak, deels ben ik het met Josine eens, namelijk dat koninklijke mode niet praktisch hoeft te zijn: Veelal is koninklijke mode een overtreffende vorm van gewone mode: Een uniek stuk, een bijzonder mooie snit, fraaie stoffen, verfijnde accessoires, enzovoorts. Een jas echter, is ook en vooral bedoeld om te beschermen tegen kou en regen. Bij deze jas is dat onmogelijk. Behalve dat ik de jas erg lelijk vind ( niet mijn smaak), vind ik hem daarom vooral uiterst decadent…..

Design gaat pas stralen als het goed op maat is, en niet alleen als de zon er op schijnt. De mouwen van de jas zijn te lang, de pijpen van de broek ook. Al is dat in dit geval een groot voordeel want dan zie je die afgrijselijke schoenen tenminste niet.
Ze heeft mooier Dutch design in de kast hangen. Toch vind ik deze combinatie beter dan die van Mary eerder in de week. Dit is verrassender en gewaagder.

Wat een vreselijke jas

Wat mij betreft geen reclame voor Dutch design deze jas. Ze zwemt erin en dan dan nog die gaten…niks sjieks aan. De schoenen erbij kunnen mij al helemaal niet bekoren en mogen linea recta uit de Koninklijke garderobe geëlimineerd worden.

Hoewel ik wel enthousiast ben over de jas voor deze gelegenheid, ben ik met je eens na nog eens beter kijken dat hij wel echt te groot is. Mouwen te lang en hij had ook wel iets getailleerde gekund.

This is real trendy fashion! Love it!!

Voor de gelegenheid en ter promotie van Dutch Design begrijp ik de keus, al kan ik het niet mooi vinden. Deze trenchcoat heeft geen andere functie dan op te vallen en is ook niet iets wat je zo snel herdraagt, maar ook voor deze jas zal Máxima nog wel een plekje hebben in haar jassen inloopkast.

Ik vind de jas een geweldig item voor het voorjaar, dus meestal met warmer weer. Wel wat groot inderdaad.

Geweldig als ze er een heel simpel zwarte outfit onder had gedragen.

t is nou niet dat ik heel erg enthiosiast ben, maar voor de gelegenheid perfect en nog Dutch design ook! Kwam overigens ook twitterberichtje tegen dat t Koningspaar met Amalia naar de kroning van Charles gaan, maar, opvallend genoeg als Koning(spaar) zelf, zonder Amalia, de daadwerkelijke kroningsceremonie bijwonen

Fantastisch. Wat een lef! En gaaf met het blauw eronder.

Ik snap ook helemaal niets van die negatieve reacties! Dit is inderdaad echt de mode van nu en ik weet ook zeker dat het precies zo bedoeld is. Het staat haar ontzettend gaaf en dat mooie losse, lange haar en die zonnebril maken het geheel nog cooler. Ik vind het echt leuk dat we een koningin hebben die met de tijd meegaat en gewaagde keuzes durft te maken. De kleurcombinatie vind ik ook erg mooi en door haar lengte en taille kan ze deze wijde mode heel erg goed hebben (ik baal ervan dat deze trends mij dan weer niet staan).

Snap ook niet dat men altijd zo negatief is over haar eigen, natuurlijke haar. Zelf ben ik juist blij om te zien dat ook de koningin niet (zogenaamd) perfect is. Hoe prachtig ze verder ook is.

Als ik dan toch één kritiekpuntje zou moeten geven, zijn het de schoenen. Qua kleur perfect, maar dat strikje is absoluut niet mijn smaak en vind ik ook niet bij de look passen.

Helemaal eens!
De mensen die nu negatief reageren denken/menen dat de jas functioneel moet zijn. Dat is deze jas niet, dit is een mode-item. En dat draagt ze met flair! En het staat haar ook nog heel goed. Wat een flamboyante koningin! Daar kan geen andere royal of first lady tegenop wat mij betreft.

Josine, ben het deels met je eens. Heel goed om bij dit event een creatief fashion statement te maken en er is inderdaad momenteel veel nonchalante oversized mode, maar toch denk ik dat het bij deze jas niet helemaal de bedoeling was van de ontwerper om zúlke lange mouwen te dragen. Het aanpassen van deze gatenjas is denk ik te lastig. Gelukkig heb je de eerste foto van vanochtend verwijderd🙉.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Te oordelen naar de lengte van de mouwen ziet het ernaar uit dat het model de jas meer “op maat” draagt. Mi werd de jas als “overjas” uitgekozen ttz bovenop het jasje van het broekpak zoals maxima haar pak in ” de keukenhof” gedragen heeft. Hier draagt maxima een mouwloos topje onder de jas waardoor het geheel oversized lijkt. Ik vind de jas mooi, maar vind het jammer dat de verschillende onderdelen van de look niet meer op mekaar zijn afgestemd.

ik ben het helemaal met je eens, ook ik snap niet alle reacties. Je kan iets mooi vinden (en dat wat respectvoller beschrijven dan een paar keer gebeurd) of niet. Maar kleding is niet altijd functioneel (dat zijn een grote hoed en hoge hakken ook niet😉), maar bedoeld om iets uit te stralen. Deze jas past helemaal bij de gelegenheid. Dit is mode en Maxima kan het hebben.

Mijn eerste reactie was: o nee. Maar hoe langer ik er naar kijk hoe mooier ik het vind. Ik vind het bijzonder en mooi bijelkaar passen.
Ze is daar om Dutch design te promoten toch? Nou, dat doet ze , ze valt ermee op.
Voor mij ook douze points.

Love it!!!!! Fantastic. Volgens mij komt dit het dichtst bij der eigen privé stijle in de buurt

Nee zeg, het moet niet gekker worden. Sorry maar ik kan er geen touw meer aan vastknopen.
Zoveel verschillende kledingstijlen als Maxima draagt. De ene keer top de andere keer flop.
Dit keer dus een flop.

Last edited 1 jaar geleden by pien

Ai wat een misser en dat dan in Milaan. Heel jammer dit. Als de jas kleiner was geweest en een ander pak eronder was het denk ik prachtig geweest. Ik ben benieuwd wie dit geadviseerd heeft.
Maar heel eerlijk, wat heb je aan zo’n waarschijnlijk peperdure jas, waar je geen warmte van hebt? Totaal niet praktisch lijkt me. Weggegooid geld, zo jammer in deze tijd waar alles voor de gewone mens al duur genoeg is. Er zijn genoeg mensen die niet eens geld hebben voor een fatsoenlijke jas. Maar Máxima lijkt geen last te hebben daarvan. Die koopt gerust een jas met gaten….
Wel mooi haar, mooi vol deze keer.

Ik denk eerder dat ze deze jas geleend heeft gekregen en niet in eigendom omdat ze hier Nederlands design wil/moet promoten. Dat gebeurd wel vaker voor dit soort gelegenheden.

Mee eens, ik vind deze jas echt een uiting van spilzucht. Als ze Nederlandse ontwerpers onder de aandacht wil brengen kan ze dat beter doen door wat vaker mode van Nederlandse ontwerpers te dragen, in plaats van alleen op een mode evenement.

Sorry maar ik vind het vreselijk, er zijn zoveel mooiere dingen van Nederlandse ontwerpers, ook de broek is niet mooi, heel massief lijkt alles, jammer! De jurk met gaten vond ik wel mooi, alleen de onderkant dan, het model is chique.

Een haperend totaalplaatje volgens mij !!! De jas kan mij bekoren maar is te groot. Jammer. Vind de gatenjas in ieder geval een beter concept dan de gatenjurk . Zou het pak de blauwe versie zijn van het eerdere bordeaux rode pak ? De brede boorden aan de broek ??? Mi vreselijk !! De blauwe kleur geeft wel een extra dimensie aan de gatenjas. Dit keer moeten de openingen niet gevoerd worden zoals bij de jurk. De schoenen zijn mooi maar de strik pas mi niet met de stijl van de jas zo ook voor het tasje : mooi maar niet passend .

Het lijkt wel alsof er op Huis ten Bosch een muizenplaag gaande is met al deze gaten in haar jas(geintje). Een zeer bijzondere jas maar nee mooi vind ik t niet. De jas heeft een oversized model terwijl ik Màxima juist de mooi gesneden en getailleerde jassen veel beter vind staan. De kleur van haar broek en top prachtig maar ik vind de pijpen echt een beetje te lang en ik houd niet van die brede omslagen. Maar, onze koningin is in Milaan op een designersbeurs en dan is t voor een keertje misschien leuk om zo’n mode item te dragen. Goede reclame voor Iversen, want…..de jas zal niet onopgemerkt blijven. Applaus voor Dutch design. Volgens mij ging Prinses Mary Milaan ook bezoeken of heb ik t mis?

Oh nee, zero points wat mij betreft. Vreselijk deze jas. Lijkt mij ook niet echt geschikt voor het Nederlandse klimaat met alle wind, de wind gaat dwars door de jas heen brrrrr.

Ik vind het een ontzettend toffe jas. Maar de maat is niet helemaal okay, te groot. Ook met de wijde pijpen van de broek eronder toont het erg massaal. Vind het een beetje sneu dat Máxima in Milaan is om Nederlands design te promoten. Ik hoop dat ze vaker Nederlands design gaat dragen

dit vind ik nou n mode-statement! prachtig! en die schoenen daar ben ik al heel lang verliefd op

Nou wat lachwekkend met die te lange mouwen en te brede schouders. Fantastisch om een Nederlandse ontwerper te promoten, maar zorg dan dat het perfect zit! Ben ook wel klaar met de gestanste ringen van Claes. De schoenen zijn er erg braafjes bij, was dan maar voor gouden laarsjes gegaan. Kan niet goed zien wat ze er onder draagt, de blauwe kleur is ieder geval mooi. Kekke bril en veel haar😉.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Nog even over de dame links van Maxima. Als ik er zo bij zou lopen , zou er geschamperd worden :” Die is van de zwarte kousen kerk” 🤣🤣

Zien en gezien worden. Nou, met zo’n jas val je wel op. Mode of niet, als het niet past, is het geen gezicht. Kleding benadrukt je persoonlijkheid als het goed is. Deze jas zie ik als een doos waar Maxima in gezet is, en nú, lopen maar. Hij lijkt me ook heel niet lekker zitten met die te lange mouwen.
Dutch design promoten kan ze wel.
Dróeg ze het maar vaker!

Ik vind dit ontzettend lelijk. De jas is veel te groot en dan die gaten erin. En dan nog die enorme broekspijpen er onderuit. Ik snap dit echt niet.

mooi qua kleur, misschien was het “spannender” geweest met verschillende formaat gaten en dan ook nog verschillende materialen als “ringen” nu oogt het wat stijf. Terwijl ik het in de jurk wel heel leuk vind.ps zouden we die top met die ringen ook nog een keertje zien, lijkt me wel wat als een soort capejurk