Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 okt 17 reacties

Máxima draagt genadeloze jurk tijdens conferentie Sibos 22

Op de voormiddag van het Zweedse staatsbezoek was Máxima op pad in Amsterdam voor een toespraak.

De koningin hield de openingstoespraak bij de conferentie Sibos 22 Progressive finance for a changing world. Máxima is sinds 2009 speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA).

In haar toespraak ging de koningin onder meer in op het belang van financiële inclusie voor het verbeteren van financiële weerbaarheid van mensen en hun financiële gezondheid. Niet alleen overheden maar ook de private sector speelt hierin een rol. Door digitalisering is het aantal volwassenen dat wereldwijd nu een bankrekening heeft gestegen naar 76%. In 2011 was dit nog 51% (Wereldbank Groep, Global Findex 2021). De volgende stap is dat mensen kunnen sparen voor een buffer, zich kunnen verzekeren en betaalbare leningen kunnen afsluiten om te investeren in een bedrijf en hun toekomst. Om zo optimaal mogelijk gebruik te kunnen maken van deze financiële diensten moeten de zogenoemde Digitale Publieke Goederen goed georganiseerd zijn. Het gaat bijvoorbeeld om digitale identiteitsbewijzen voor het openen van een rekening, goede telecomverbindingen voor banktransacties en dataprivacy. 

Mode
Outfit: Japon van donkerblauwe, grijze en camelkleurige wol, met een strook van donkerbruin leer bij de taille
Label: Natan
Debuut: opening conferentie over cultuureducatie, 13 februari 2014

Als je het mij vraagt, is dit een van Máxima’s gevaarlijkste jurken. De leren strook tekent namelijk genadeloos en dan ook nog precies bij het gedeelte rond haar navel. En ja, Máxima is prachtig slank, maar zelfs bij haar zie je naast de naden van haar panty, ook al-les zitten. Waarom de ontwerper het leren accent niet in de rok of het bovenlijfje heeft verwerkt, is mij een raadsel.

Foto: PPE

Máxima is zelf blijkbaar erg tevreden over het ontwerp. Inmiddels staat de teller op 7.

  1. Koningin Máxima opent conferentie over cultuureducatie, 13 februari 2014.
  2. Koningin Máxima opent expositie Kunstkameraden, 13 februari 2014.
  3. Bezoek Zweedse koningspaar, 5 april 2014.
  4. Staatsbezoek Japan, november 2014.
  5. Besloten verjaardag koning
  6. Bezoek Parnassia Groep, 2017
Foto’s: PPE/Royal Duo

Máxima’s oorbellen van vandaag komen uit een eerdere collectie van KMO.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
17 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Eigenlijk is juist net deze keer er niet veel aan de hand met “het buikje”, Mooie kleuren, mooi verzorgd.

Nog een paar extra plaatjes van dit event, even doorklikken: https://www.instagram.com/p/CjjJij8oD_y/ mooi, verzorgd, zakelijk, over de jurk valt te twisten, ook niet helemaal mijn ding, maar als ze zich er lekker in voelt, prima!

ik stoor me aan de 4 verschillende stoffen en kleuren van de jurk. Het hele middenstuk had van mij weg gemogen. De blauwe kleur staat haar mooi. Leuke oorbellen ook.

Iedereen heeft zo z’n voorkeur voor bepaalde kledingstukken zo ook Maxima. Als zij zich mooi en happy in deze jurk voelt, prima. Ik heb deze jurk nooit mooi gevonden, maar dat hoeft ook niet. Vandaag een mooie verzorgde koningin op werkbezoek. Kijk, de oorbellen vind ik dan wel weer hartstikke leuk.

Last edited 1 jaar geleden by Tantie

Mooi verzorgd plaatje, denk aan lach, jas, kapsel en accessoires, maar jammer van de jurk.
Zie uit naar de komende dagen.

De “afgeblokte ” kleuren combi vind ik niet geslaag.d. oogt erg donker.

Jurk komt naar mijn mening vandaag wel het beste uit de verf! Zakelijke look.

Deze jurk vind ik niet mooi, rommelig ontwerp, heeft nooit goed gezeten, zit overal te strak. Begrijp niet dat ze, als een een verhaal moet houden, kiest voor een outfit die zo kreukt. Het haar zit netjes en de oorhangers zijn ook leuk.

Inderdaad zit de jurk vandaag volgens mij niet te strak bij het buikgedeelte. Wel plooien doordat ze net uit de auto is gestapt denk ik, ze moet de jurk nog een beetje naar beneden trekken. Verder oorbellen en kapsel prima voor elkaar.

Vlak voor het Staatsbezoek nog op pad en een toespraak houden.
Gemotiveerd, stralende lach, netjes verzorgd kapsel, mooie mantel, hopelijk dezelfde schoenen als de vorige keren te zien zijn op de foto’s( prachtig!) en bijpassende sieraden…..wat wil ik nog meer?
Okay, de japon zou ik nu in de zak van Max stoppen; ze heeft betere exemplaren in de kast hangen.
Goede reis naar Zweden, majesteit! We volgen u met belangstelling.

Het is jammer dat dit jurkje zo tekent, op zich is het een goede keuze door de mooie kleurencombinatie , juist voor deze tijd van het jaar, kreukels weer minder leuk. maar wel een verzorgd kapsel , toch maar niet meer dragen of ze moet echt in een super slanke periode zitten .

Ik denk dat ie toch lekker zit?
Maar t Nederlandse koningshuis heeft geen staf dit soort outfits te beoordelen en aan te passen zoals in Engeland.
De kleuren zijn mooi, haar haar ook, inhoud van t verhaal super, en die jas is mooi!
Maar nu de jurk wegdoen!

Deze jurk staat haar best goed als ze op gewicht is, op sommige beelden van eerdere draagmomenten tekent haar buikje wel heel erg af wat juist geaccentueerd wordt door het ontwerp maar vandaag ziet het er goed uit voor zover ik kan zien, alleen jammer van de kreukels. Maar mooi kapsel en stralende lach, wat wil je nog meer?!

Oei, wat een gevaarlijk tekenend jurkje. De stoffen hadden idd een andere volgorde moeten hebben voor een mooiere look. Wel een prachtige mantel. En gelukkig iets aan heus haar gedaan.

Wat straalt ze en wat een mooie jas / cape. Haar haar zit mooi voor zo’n zakelijke bijeenkomst, maar deze jurk is wat mij betreft geen succes. Misschien weer een geval van vlammen qua outfits tijdens het staatsbezoek en nu even de wat mindere variant…
Zag dat er vanmiddag ook nog een ontvangst van de eerste kamer is op Huis ten Bosch. Hopelijk kleedt ze zich nog even om..

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

het is mij een raadsel waarom ze dit herdraagt. Weer vanouds helaas in eigen land veel minder aandacht voor haar outfit. Vandaag gelukkig wel een goed kapsel erbij. Ongetwijfeld gaat ze shinen bij het Zweedse bezoek. Maar waarom doet ze dat lang niet altijd voor “eigen volk” ? Het is mij een raadsel met zoveel moois in de kast en genoeg geld en ondersteuning.

Ik snap het deels wel. In het buitenland – en zeker op staatsbezoek – vertegenwoordigt ze Nederland. In Nederland wordt ze vaak ingezet om mee te leven met de kwetsbaren. In het eerste geval mag ze dus best wel shinen, in het tweede geval net wat minder. En ach, t is niet gauw goed. Als ze haar outfits één keer draagt en met een eindeloze collectie nieuwe items paradeert, klagen we. Maar als ze zeven keer een op zich net jurkje draagt dat passend is bij de gelegenheid, is het ook weer niet helemaal goed.
Ik vind het een heel aardig jurkje in een voor Máxima erg goede kleurstelling. De leren reep op die plaats is jammer, maar vandaag (of op deze foto’s) valt het niet erg op.
Ik heb onlangs geprobeerd om mijn jas à la Máxima te dragen. Geen succes. Zit hij met klittenband vast aan haar rug/schouders? Bij mij lag hij na drie stappen op straat…