Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 15 mei 27 reacties

Máxima draagt favoriete jurk tijdens werkbezoek Foodvalley

Koningin Máxima brengt op woensdagochtend 15 mei een werkbezoek aan Foodvalley in Wageningen. De organisatie Foodvalley begeleidt bedrijven die zich bezighouden met de transitie naar een duurzaam voedselsysteem, van ideeën en ambities naar de praktijk.

Het werkbezoek start bij No Palm Ingredients. Daar krijgt Koningin Máxima een toelichting op de technische ontwikkelingen die het mogelijk maken om olie uit verschillende bio- en restmaterialen te halen. Bij Foodvalley volgt een introductie over wat nodig is om van het huidige landbouwsysteem over te gaan naar een circulair systeem waarbij minder voedsel en energie worden verspild.

(c)Heidi Evers

Hierna krijgt Koningin Máxima een rondleiding langs verschillende bedrijven. Zo krijgt ze bij Grassa uitleg over de winning van eiwitten uit gras die direct geschikt zijn voor consumptie. Met deze techniek kunnen melkveehouders duurzamere melk produceren en worden zij ook een eiwit producent. Ook bezoekt zij de foodtech scale-up Revyve die een technologie ontwikkelt om eiwit- en vezelingrediënten te produceren vanuit biergist, een bijproduct van bierbrouwerijen. Vervolgens krijgt Koningin Máxima een proeverij van circulaire lekkernijen aangeboden.

Het werkbezoek wordt afgesloten met een gesprek met vertegenwoordigers van overheid en bedrijven over de ervaringen die zij hebben met de transitie naar een duurzaam voedselsysteem.

Mode
Voor de rondgang langs de hierboven genoemde bedrijven haalde Máxima een bekende jurk uit haar kast. Het gaat om een gele midi-jurk met pofmouwen, een bordeauxrode bloemenprint en een rokgedeelte dat uitloopt in een ceintuur middenvoor. Ontwerpster: Johanna Ortiz.

(c)Heidi Evers

Blijkbaar zit de jurk erg lekker, want het is de zesde keer dat we haar er mee zien.

De clutch van ponyhaar komt van Natan, de pumps zijn van Gianvito Rossi. Informatie over de juwelen volgt later vandaag.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
27 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Grappig ik ken deze jurk niet maar kan me voorstellen dat die lekker zit, met pumps vind ik de jurk beter staan vind het zo massief worden met laarzen.

Geen topper, beetje veel stof. Kan verder prima hoor, ik vond bij deze jurk de laarzen beter passen dan de pumps.

Ha ha ha, ziet er niet uit, maar lijkt me heel moeilijk altijd het juiste te kiezen. Dus who cares. Alleen die rare stand van die voeten steeds in die schoenen met die veel te hoge hakken. Staat ook zo ordinair.

Last edited 2 dagen geleden by chanel47

Het is een kwestie van smaak maar ik vind het niks, de jurk flatteert niet, is te ‘hobbezakkerig’ en te druk qua patroon!

Zittend staat ie beter 😀

Niet mijn favoriete jurk, maar ik denk inderdaad dat hij fijn zit, dus lekker dragen zou ik zeggen.

Een lastige! Zelf heb ik ook zo’n soort jurk. Had ik hem laten hangen, zou ik later spijt gehad hebben dat ik hem toch niet had gekocht. Nu ik hem heb, trek ik hem toch zo nu en dan weer uit. Het is het nét niet.
Maar lékker dat hij zit 😄
Zo zal het Maxima ook vergaan denk ik, want tja, vandaag wordt benadrukt dat het een 👥 is 😉 (grapje).
Hij staat haar wel leuk en prima voor de gelegenheid.

Mijn favoriete jurk voor Máxima is dit in ieder geval niet; veel te drukke print en zo helemaal niet lente-achtig.

Ha fijn, nu pumps bij deze jurk!
Dat oogt lichtvoetiger.
Met laarzen gaf het zo’n massief effect.
De hoge hals en lange mouwen, plus de drukke print van de stof, vragen in mijn beleving om een kapsel met staart of leuke opgestoken knot.
Dat geeft lucht en sierlijkheid.

En weeerrrrr doooorrrr 👉🏼 zullen we maar zeggen

Pk, ik ga mee……, breng hem wel even bij My Lima Lima.😁.

😅 Graag Catherine, brengt ‘ie “ vast toch nog wat op?” 😉 voor een goed doel 👍🏼

Grinnik 🤭 je kent “jouw pappenheimers” inmiddels wel aardig goed Josine, leuk om te lezen.

Last edited 3 dagen geleden by PK020

Prima jurk voor zo’n bezoek. Met laarzen vind ik het net iets mooier. Met pumps zou ik misschien de zoom wat hoger wensen (net over de knie)! Maar dat is uiteraard muggenziften.

Valt mij op dat er toch vaak mensen hier op deze site schijnbaar heel verrast reageren op het feit dat de koningin een écht mens blijkt te zijn 🤣. Wat bij mij dan weer de vraag doet rijzen van welke planeet deze mensen’ komen?, ik blijf het een rare opmerking vinden maar goed. Ik vind de jurk van dan blijkbaar deze “menselijke” koningin heel leuk😁, echter het haar…..😑.

Zo is het Josine van jouw hoef ik die rare opmerking in ieder geval nooit te verwachten. We allemaal echte mensen, niemand(!) uitgezonderd, zelfs Maxima niet. En ik begrijp je laatste opmerking. Wanneer schuif je weer aan bij Blauw bloed? 😉 Dat doe je leuk hoor. Wel apart hè die omroep werelden.

Last edited 3 dagen geleden by Jacqueline

Blijft een leuk jurk. Maar met de laarzen vind ik deze outfit nog leuker!

prima look

Prima jurk. Mooi gestyled met de bordeauxrode accessoires

Wat heb ik toch een bewondering voor onze royals dat ze elke keer weer vol enthousiasme dit soort bezoeken afleggen.

Vind de print ook wat druk, maar de combi okergeel met bordeaux wel mooi.
Vind het alleen een erg “dichte” jurk, veel stof, wat benadrukt wordt door rond halsje en lange mouwen en de vrij aanwezige stof van deze jurk.
Een v-halsje was beter geweest, denk ik.
Maar Maxim zal zich zeker lekker voelen in deze jurk, ze heeft ‘m immers al zo vaak herdragen👍

Leuke jurk. De pumps staan beter dan de laarzen, die vind ik te zwaar bij deze stof.

Kan me voorstellen dat het lekker draagt ja. Doen dus.
(Print wel erg druk maar dat ligt aan mij)

Blijkt onze koningin gewoon een echt mens te zijn! Iets wat lekker zit en leuk staat draag je vaker!