Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 06 jun 37 reacties

Máxima draagt Dutch Design in Brazilië

Máxima is momenteel in Brazilië voor een VN-bezoek. In deze blog lees je meer over de mode van dag 2.

Tijdens het bezoek staat het verder bevorderden van financiële inclusie centraal, gecombineerd met de thema’s ‘financiële gezondheid’ en ‘inclusieve groene financiering’.

Sinds Koningin Máxima in 2012 een VN-bezoek bracht aan Brazilië is er op het terrein van financiële inclusie grote vooruitgang geboekt. Van de volwassenen heeft nu 84% een bankrekening of maakt gebruik van andere formele digitale financiële diensten (Global Findex 2021). Toch kunnen 27 miljoen volwassenen nog niet veilig sparen, zich verzekeren of investeren in een betere toekomst. Het gaat met name om mensen met een laag inkomen, vrouwen en kleine (boeren)bedrijven.

In São Paulo spreekt Koningin Máxima met de financiële sector over hoe verder gebouwd kan worden aan een verantwoord digitaal financieel ecosysteem en een digitale economie waar iedereen bij kan aansluiten. Dataprivacy en consumentenbescherming zijn hierbij cruciaal, net als het bevorderen van financiële gezondheid en inclusieve groene financiering. 

In Brasilia is het voornemen dat Koningin Máxima hierover spreekt met onder anderen minister Fernando Haddad van Financiën, minister Wellington Dias van Sociale Ontwikkeling en Hulp, Gezin en Hongerbestrijding, gouverneur Roberto Campos Neto van Banco Central do Brasil en CEO Rita Serrano van de federale bank Caixa Econômica Federal. 

Mode
Op de tweede dag van de VN-reis krijgen we Dutch Design te zien. Het zachtroze broekpak met afgeronde revers en heel veel knoopjes komt uit het atelier van Claes Iversen.

Tijdens het streekbezoek aan de Waddeneilanden kwam het pak ook in beeld, maar toen met een andere top.

09-05-2023 Streekbezoek Waddeneilanden. (c) PPE/Nieboer

De schoudertas is de zogeheten Christian Dior Book Tote. Het onwerp van het Franse modehuis is voorzien van een Balinees design met bloemen, de naam van het label en Máxima’s eigen naam. Handig voor het geval ze hem kwijtraakt.

Wil je het broekpak sterren geven? Klik dan hier.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mooi, chic broekpak, in zachte kleur !!

Prachtpak en helemaal af met deze bijpassende top. Iets hogere hakken lijkt het, waardoor de pijpen nu niet meer over de grond slepen.

Deze top vind ik mooier.

Ohhh.. ik zit net nog fotos te bekijken hier dat ze met krullen en prachtig gekapt haar op die bruiloft rondloopt en op de achtergrond staat RTLBoulevard aan met Maxima in Braziøie en dan zie ik mij toch een verschil van kapsel!! 😧🫣Wát is er gebeurt met haar haar??? Dit kan gewoonweg niet. Ze had vorige week écht geen hulpstukKEN maar gewoon één hele complete pruik opgezet. Het kan gewoon niet anders.

Last edited 1 jaar geleden by Jacqueline

Ja volgens mij droeg ze ook een pruik.

Klaar met die poedertinten en roze-achtige kleuren. Vind het niet powerful genoeg overkomen, pak oogt wat goedkoopjes.

Heel mooi pak, behalve broek die te wijde pijpen heeft en te lang is, jasje en top is super en kleur ook, de tas vind ik ook leuk als opbergruimte voor haar spullen, ze ziet er mooi en elegant uit.

Heel mooi pak. Ook mooi alles in één kleur. Tas vind ik erg opzichtig. Hou er niet van als het merk zo groot op de tas staat.

Op deze manier gedragen vind ik het toch een mooi pak. Idd nog een mooie ketting ofzo.

Met deze top vind ik het pak een mooie combinatie. Nu nog een mooie lange ketting erbij, de hals is een beetje kaal, maar ze lijkt wel mooi licht gebruind.

Mooi pak eigenlijk niks mis mee, twijfel toch of deze specifieke kleur roze wel bij Maxima past, sowieso een andere top eronder, in een donker rode kleur of wit met een lange simpele ketting of broche op het jasje, enne inderdaad ‘pieken eraf of de clip er in’🥹.

Last edited 1 jaar geleden by Catherine

Heerlijk pak en nu helemaal met dezelfde top eronder. Mooi 3-delig zakelijk 😉 en toch ook super vrouwelijk.

Goed pak voor meetings. Exacte kleur is met deze fotos lastig te bepalen.
Ton-sur-ton altijd mooi.

Tas recentelijk van de Macrons gekregen? Met haar naam?

De tas heeft ze al langer, maar ik weet niet precies hoe lang. Josine zal het wel weten. 😉

Mooi pak, voor mij nu mooier dan de vorige keer, maar toch zou ik er een andere top onder gedaan hebben. Iets met wat meer contrast.

Mooi pak, ik hou er van. Deze top staat ook beter dan die van de vorige keer. Zelf zou ik voor een contrasterende kleur gekozen hebben (zwart? wit? donkerblauw?).

Vandaag een zakelijke outfit.
Door alles in één kleur te houden vind ik het wat saai.
Mijn idee zou zijn: óf een mooie ketting in deze ronde halsopening om het geheel even te ‘breken’, óf een top in de kleur van het leuke witte tasje.
Het jasje valt open ook naar mijn idee mooier dan gesloten, en al die knoopjes op de mouw geven net dat beetje extra voor een fraai effect.
Uiteraard is deze foto een momentopname, maar Maxima oogt hier wat vermoeid.

Waar ik steeds benieuwder naar ben, is er op andere foto’s meer te zien van het witte handtasje van gevlochten leer? Ik ben er namelijk al een tijdje naar op zoek, wit en gevlochten, misschien is het merk te achterhalen als het tasje duidelijker in beeld is.

Aha het is dus een bekend tasje, thanksssss 😃
Alleen, grrrr ook deze kost me te veel 😉 750 euro, jammer!
https://marinaraphael.com/product/june-in-cream-woven-napa/
Als ik helemaal krankjorum verliefd ben op een handtas dan kan het nog wel gebeuren dat ik tot 250 euro ga, ja, bezópen, I know, maarja ik heb een tassentic 😉

Ik heb al wat gezocht maar kan het nog niet vinden, is dit merk ook ergens in Nederland te krijgen?
P.S. Onee, ik heb geen adres in Nederland nodig, zie nu dat alle tassen van dat merk in de veel hogere prijsklasse liggen.

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Hoi Ina,
Kijk eens op Zalando, daar staan een paar dotjes. En je kan het zo duur maken als je zelf wilt (ze hebben ook designer merken).
Fashionette. Is ook een goede site. Staat een leuke Guess op en een Ralph Laren. Weet natuurlijk niet wat je precies zoekt, maar wie weet.
Succes.

Hoi Roos, In principe koop ik nooit online, ik wil iets zien en voelen voordat ik het koop om te weten of ik er echt gek op ben.
Maar, het is wel een goed idee daar te kijken om te zien wat verschillende merken hebben, dan kan ik altijd nog bij dat merk zelf kijken op de website en dan kijken of ze een winkel hebben in mijn regio. Zo doe ik dat eigenlijk meestal al, eerst op de website kijken, maar zalando was ik even vergeten.
Guess vind ik niks, die hebben meestal heel groot hun naam op de tassen staan en meestal zijn de tassen zelf ook erg grof. Ralph Lauren zal ik nog even naar kijken.

Wat ik zoek ik dit, wit en gevlochten, en laat ik deze nou gisteravond net zien bij de Bijenkorf, maar helaas alleen online staat er bij, én hij is echt klein, maar 22cm breed, weet niet of ik dat wat vind.
Helaas is daar nou net geen foto van met model zodat je het formaat beter in werkelijkheid kunt zien, maar ik ga hier hard over nadenken.
https://www.debijenkorf.nl/mango-gardenia-handtas-van-leer-1320126234-132012623400000?query=fh_location%3D%252F%252Fcatalog01%252Fnl_NL%252Fcategories%253C%257Bcatalog01_60%257D%252Fcategories%253C%257Bcatalog01_60_660%257D%252Ftype_tas%253E%257Bhandtassen%253Bschoudertassen%257D%252Fprijs_na_korting_nl%253C200.0%252Fbasecolour%253E%257Bwit%257D%26country%3DNL%26chl%3D1%26language%3Dnl

Hoi Ina,
Snap helemaal wat je bedoeld met Guess, maar deze viel op door de eenvoud. Ze kunnen het dus wel bij Guess😉.
Maar die van de Bijenkorf is een dotje.
Succes.

Kan het een Bottega Veneta zijn? Die zijn bekend om het vlechtwerk van hun tasjes.
Of Anna Cecere…

Last edited 1 jaar geleden by lente-Tine

Ik heb even naar Bottega gekeken, geweldige tassen!
Inderdaad allemaal gevlochten, alleen, de prijzen starten bij 1000 euro, uhm, helaas voor mij 😄
Het betreffende tasje zie ik er niet zo gauw tussen dus ik hoop op een goedkoper merk, en ook nog in Nederland te verkrijgen.

Dat andere merk zie ik niet zoveel interessants bij maar ook geen verkooppunt in Nederland, volgens mij.
Maar Thanks voor je tips 😃

Mooi pak maar ik vind een lage ronde hals eigenlijk nooit mooi als je iets ouder bent. Het maakt flets vind ik als je zoveel huid om je gezicht hebt. Een wat rondere hals of v staat frisser vind ik -sharper.
De tas vind ik precies wat hieronder staat een leuke stof maar niet mooi met het merk zo groot

Prachtig pak, juist mooi met top in dezelfde kleur, heel mooi een rits knoopjes op de mouw en ik vind haar haar ontzettend leuk zitten

Ohw ik vind dat pak met deze bloes heel wat mooier dan met die andere bloes. Ook dat het open hangt staat beter bij dit jasje.
De tas vind ik best mooi, mooi patroon, maar ik hou niet van spullen waar de naam van het merk op staat, die laat ik altijd hangen/liggen, ten eerste, gewoon niet mooi, ten tweede, ja dahaaaagggg ik ga toch niet betalen om reclame te maken voor een ander 😉
Waar staat Máxima haar naam dan?

Haar naam staat aan de andere kant van de tas.

Mooi pak, topje mwah, beeldschone oorbellen, protserige tas, en qua haar denkt HM blijkbaar dat ze nog steeds 20 is.

Prima zakelijk pak. De tas kan ik echt niet mooi vinden; het merk plus je naam in koeieletters, nee, dat vind ik niet stijlvol, maar wellicht was het een cadeau van een dierbaar persoon.

Dit ziet er beter uit dan vorige keer maar een top in een andere (contrasterende) kleur maakt het geheel sprankelender. Mooi pak overigens!

Mooie zakelijke outfit. Ik ga niet meer beginnen over het kapsel.
Hoe werkt dat, Josine, je naam op een designer tas? Doen ze dat alleen voor mensen met A status of als je ervoor betaald?

Ik heb even op de Dior site gekeken en personaliseren is gratis, maarja zo’n tas kost al 3000 euro, dus een paar letters erop zetten zit er gewoon bij in.

Ik vind het een mooi broekpak, mede door de iets rond lopende revers. Wel zou ik het graag met een andere kleur top zien. Nu is het wel erg roze. Misschien met fris wit of wolwit. En ook de wijde, lange pijpen heb nu wel gezien. Zou graag eens een smallere pijp willen zien. Máxima is prachtig slank, dus dat zou ook heel mooi staan. Het kapsel ….tja…….

Prachtig pak en heel mooi met deze bijpassende top! Deze combinatie vind ik mooier dan de vorige keer dat ze de outfit droeg. Die tas is ook leuk.

Open jasje valt mooier dan dicht. Mooie kleur, mooi geheel. Met de glimmende top wordt het iets spannender.