Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 apr 127 reacties

Koningsdag 2023: dit dragen Máxima en de prinsessen

Hangt de vlag al uit? Staat de Oranjebitter al klaar? Vandaag is het Koningsdag en dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan. In deze blog lees je alles over de mode van Máxima, Amalia en Ariane.

(Wil je weten wat Laurentien en de Van Vollenhoven-prinsessen dragen? Klik dan hier.)

PPE

Mode koningin Máxima

Máxima gaat gekleed in de kleuren van de Rotterdamse vlag.

Máxima draagt een asymmetrische rok met sierlijke striksluiting van NATAN. Hieronder zie je hem in het rood.

De top met boothals en aangeknipte mouwen, gemaakt van gerecyclede zijde, komt eveneens bij het Belgische modehuis vandaan.

Máxima’s hoed van Fabienne Delvigne kwam voor het eerst in beeld in 2017.

Máxima’s tasje werd vorige week gebruikt door prinses Ariane en is ontworpen door Marina Raphael.

Oorbellen van Scully & Scully.

De hippe schoenen zijn ook gekocht bij NATAN.

Mode prinses Amalia

Amalia draagt een broekpak van het Italiaanse (plussize) label Marina Rinaldi. Wat staat dit haar mooi!

Amalia’s pak hangt ook in het zwart in haar kast.

Prinses Amalia heeft haar favoriete tas -van Jacquemus- bij zich.

Mode prinses Ariane

Prinses Ariane draagt een broekpak van Max & Co.

De tas en pumps van de prinses komen uit de walk-in closet van haar moeder. Label: NATAN.

© PPE/v.d. Werf

(Wil je weten wat Laurentien en de Van Vollenhoven-prinsessen dragen? Klik dan hier.)

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
127 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Amalia ziet er goed uit! Goed passende kleding is veel belangrijker dan maatje 36. Kleding hoort ten dienste te staan van de draagster, niet andersom!
Maxima, leuk geprobeerd maar doet mij een beetje denken aan een (weliswaar mooi groen) herderinnetje. Komt door de lengte van de rok en de schoenen. Zoals altijd bij Natan is er wel wat op aan te merken zoals anderen hier al hebben gedaan. Hier had kleding van een Nederlandse ontwerper gedragen kunnen worden, i.p.v. een jas in Milaan.
Ariane, leuk jeugdig pak, kleur is niet je dat. Het kobaltblauw haalt het nog wat op.

Ik had eens op de site van Marina Rinaldi gekeken. Er staan een paar prachtige jurken op die Amalia mooi zouden staan.
Wat mij betreft mag ze er vaker shoppen.

Mag ik zo vrij zijn voor te stellen dat we er allemaal over ophouden nu? Laten we ons richten op de kleding, die prachtig was, of op een nieuwe blog als je deze minder vond. 💖

Ik vond het een zeeer geslaagde Koningsdag met prachtige kleding.
Máxima voor mij de absolute winnaar, ik houd niet zo van broekpakken, maar dit vind ik wel frisse en mooie kleuren.

Ik reageer op jou, omdat ik mee eens ben dat we er over ophouden.
Maar eerst nog wel een hoezee voor Josine! Ik vind op Koningsdag deze site echt gewèldig. Alle dagen, maar gisteren en op Prinsjesdag is deze site heerlijk!!

Heel mooi gekleed allemaal. Leuke vrolijke kleuren en blije gezichten. Ze genoten zichtbaar. En wat een mooie beelden op TV van Rotterdam.

Wat betreft de plus size discussie. Wat zijn sommige mensen toch licht geraakt. Het gaat nergens meer over. Ik denk dat deze dames weinig zelfvertrouwen hebben, anders reageer je niet zo overtrokken.

Thanks voor de tips ☺️

Alleen al door het gebruik van het woord draag je bij aan het stigma en het onderhouden ervan. 1 miljoen unieke bezoekers toch voor deze post? In geen enkele advertentie voor mini sizie of medium size wordt benoemd dat het in die maat beschikbaar is. Tot het plus is. Dan moet het ineens wél benoemd. En dat is fatshaming.

En tot troost, wil ik het volgende zeggen: toen Beatrix, Irene en Margriet jong waren waren zij echt dik. Op een gegeven moment hebben zij gezamenlijk een dieet of wat ook gedaan. Dat hoorde je niet in die tijd. Maar ze waren ineens superslank en dat is zo gebleven. Nooit vergeten!

Ze zagen er alle vier feestelijk en goed uit! De jarige met wat gel in het haar en een beter pak. Onze koningin helemaal leuk in de kleuren van Rotterdam. Met het boeketje erbij paste ze helemaal in de 010 lay-out van deze koningsdag. Amalia zag er super uit! En Ariane: wat een lieve, zachtaardige persoonlijkheid lijkt me dat.

En ze matchen ook nog eens leuk bij elkaar. Lekker voor de foto’s!

Ik heb genoten van de prachtige kleding en de uitstraling. Naar mijn smaak waren ze allemaal mooier gekleed dan ooit op Koningsdag.
Ik neem nooit deel aan de discussies hier maar nu kan ik het niet laten even te reageren:
Stop alsjeblieft met die nare discussies! Er is al zoveel narigheid op social media moeten wij hier dan echt aan mee doen? Geluk of Gelijk : wat kies je……

Wat ik heel leuk vind, maar wellicht is dat niet de achterliggende gedachte, dat de kleding van Máxima en Amalia samen de kleuren zijn van Alexia van vorig jaar! Zo is er toch een beetje bij

Mooie gedachte!

Máxima vind ik niet mooi. Vreselijke jurk zo statisch en ze had ook op beelden op tv moeite met armen te bewegen want je zag dan de jurk trekken en het leek of ze zou uitscheuren. Schoenen vond ik wel apart en grappig en leken mij lekker zitten voor een dag waar je de dag moet lopen.
Amalia leuk gekleed, staat haar mooi. Plussize vermelding waarover ophef werd gemaakt bij sommige dames hier, vind ik onzin. Amalia laat zien dat als je maar meer hebt je met haar pak er ook leuk en mooi kan uitzien.
Ariane erg mooi . Knap meisje met een prettige uitstraling.

Wat een mooi kleurrijk gezinsplaatje, heerlijke a-symetrische jurk in frisse kleur, prachtig! Kon de wandeling en boottocht hier(op Bali)in NOS Livestream live meekijken!

Fijn dat het weer n’s feestelijk kon zijn, zonder boe-geroep of omgekeerde vlaggen, ook bijzonder dat er “op zuid” tijd genomen werdt om over wat lastige onderwerpen in gesprek te gaan!

Wat een prachtige kleur groen is de outfit van Maxima. Alleen de schoenen komen nogal ouderwets over. En ze benadrukken ook de stijfheid van de rok. Geen goede match vind ik. Het was trouwens ook leuk geweest als ze eens schoenen van een ander merk had gekozen. Het komt zo gemakzuchtig over; alles in bulk bij Natan kopen. Er zijn ook andere merken hoor…
Amalia ziet er goed uit. Mooi kleur pak en het zit goed. Niets speciaals, maar prima keuze.
Ariana heeft ook een leuk pak gekozen. Mooie soepele stof en leuk met die koningsblauwe accessoires. Ik ben heel benieuwd hoe zij zich verder ontwikkeld.
Jammer dat Alexia er niet was. Zij is wat mij betreft wel de blikvanger.

Alexia was voor mij ook de blikvanger, maar Ariane en Amalia revancheren zich op een geweldige manier. Superleuk hoe ze zich ontwikkelen tot modieuze en mooie jongedames. Ik denk dat de aandacht nu wel goed verdeeld is. Maar ik laat me graag verrassen door Alexia de volgende keer.
Ik dacht eerlijk gezegd dat onze prinsessen overschaduwd zouden worden door het Spaanse en Belgische Koningshuis, maar niets is minder waar als ze op deze manier doorgaan.

Ik kan er kort over zijn deze keer. Ze zien er alle 4 prachtig uit! Amalia springt er uit voor mij!

Amalia echt super outfit en de uitgedunde en steile haren heel mooi! Ariane niet haar kleur dit pak maar mooi meisje. Máxima wow!
De koning was de deodorant vergeten vandaag zo te zien!
Een stralende dag en alles goed gegaan! Alle lof voor Amalia zo ontspannen rond lopen met alle dreiging om haar heen,

Met alle respect, Josine, maar stel dat je op een verjaardag een leuk pak aan hebt, en je bent net 10 kg afgevallen, er wordt gezegd: Ja, dat is van het plus size merk Samoon (bijv.) , dat wil je dan toch niet horen?

Met alle respect Marrigje, ik heb een vraag. Heb jij een grote kledingmaat, ben je plussize, heb je een maatje meer? Hoe kom je er dan bij om dit te beweren? Ik ben mijn hele leven al dik (of plussize of maatje meer of hoe je het ook maar wil noemen) en ik baal ervan dat vrouwen zo reageren. Ik ben in mijn leven vele kilo’s aangekomen en afgevallen en weer aangekomen. Dat is een gevecht dat ik niet meer aanga. Ik kreeg op Koningsdag van een andere vrouw een compliment over mijn prachtige rok (inderdaad van Marina Rinaldi, waar ik al sinds 1987 klant ben), zo horen wij vrouwen met elkaar om te gaan: respectvol! Ga niet in vullen wat anderen zouden moeten denken en voelen, dat is voor iedere vrouw anders, dat is voor ieder mens anders. Wij weten niet hoe prinses Amalia zich hierover voelt, maar 1 ding weet ik zeker: ze is een prachtige jonge vrouw, met een geweldige uitstraling, lief karakter, vol compassie en ze houdt van dieren, dat is vele malen belangrijker dan welke maat ze draagt.

Is Amalia 10 kilo afgevallen dan?

Het plus-size is hun handelsmerk begrijp ik uit de info op hun site. Dat is een feit en geen mening, dus lekker vermelden hier. Ik draag maat 40, vind Amalia’s pakken echt mooi en ben dus even een kijkje gaan nemen op de site (kende het merk niet). Goed nieuws: ze verkopen vanaf maat 38! Fantastisch dat dit merk zo’n brede maatvoering hanteert, dat noem ik nou inclusief.

Dat vind ik ook. Ik ben van jongs af aan lang en draag nu mt 46. Dat is dus plussize want “normale” maten gaan maar tot mt 42 of 44. Ik heb er geen enkele moeite mee dat er plussize bij vermeld staat. Juist doen want weet je wel hoe lastig het is leuke kleding te scoren? Scheelt weer teleurstellingen en tijd :-).

Je vergeet denk ik dat dit een modeblog is waar je informatie kunt vinden over kleding, waar te vinden en met alle info er bij,
Dat is totaal wat anders dan dat iemand dat in een persoonlijk gesprek zo zegt.
Buiten dat, ik denk dat er nou echt overdreven gaat worden hier, waarom mag iemand niet weten dat jij je kleding hebt van een winkel waar men ook kleding voor grotere maten heeft? Iedereen ziét (in zo’n geval) dat jij geen maatje 36 hebt, iedereen ziét dat je een grotere maat hebt.

Er wordt hier nu zó’n punt van gemaakt, dat het er nu júist op lijkt dat je je kapot moet schamen als je een grotere maat hebt, alsof het doodgezwegen moet worden als iemand geen maatje 36 heeft, wánt, onee, “psttttt niet zeggen hoor dat ze een grotere maat heeft want dat is een schande waar niet over gepraat mag worden”
Dus mensen, hou alsjeblieft op om hier een punt van te maken!

Maar het gaat niet om jou hè

Precies, het gaat om de bescherming van Amalia die hier via de term plus size wordt weggezet als dik, zwaarlijvig, you name it. Want dat is waar de meeste mensen helaas aan denken bij plus size, terecht of niet. Je faciliteert pestgedrag richting Amalia. Onbegrijpelijk dat heel veel mensen dat hier niet snappen en beginnen over hun eigen volslanke vriendinnen.

“die hier via de term plus size wordt weggezet als dik, zwaarlijvig, you name it.”

Hoe kom je daar bij dat dat zo is? Wie heeft dat hier ooit gezegd?
Ook kun jij niet zeggen waar de meeste mensen aan denken bij dat woord, dat is dan iets wat JIJ denkt anders zou je daar niet opkomen.
Sorry, maar JIJ bent degene die hier nou de grootste toestanden aan het maken is, die Amalia een rotgevoel geeft als ze het hier zou lezen, die in feite tegen haar zegt dat ze geen plussize mag zijn, dat zó schandalig is dat het wóórd niet eens genoemd mag worden.
Je kunt nu beter stoppen bij elke post maak je het alleen maar erger voor Amalia.

Helemaal mee eens. Onbegrijpelijk deze ophef over het woord plussize. Ik vind het ook jammer dat in veel commentaren dit thema op de voorgrond dringt ipv hoe goed Amalia er uitzag. Wat mij betreft heb je het goed gedaan, Josine.

Josine, trek het je niet aan. De commentaren gaan totaal te ver. Wellicht was het niet nodig om plussize te vermelden, maar je hebt het met de beste bedoelingen gedaan en ik denk ook dat het voor de dames met een maatje meer heel fijn is dat ze op deze manier zien hoe geweldig je er uit kunt zien met de juiste outfit. Dat geldt natuurlijk voor alle maten haast ik me dan maar te zeggen 😉
Laten we het er op houden dan Amalia er gewoon geweldig uitzag. Punt.

met commentaar bedoel ik dan het commentaar op Josine, niet meer doen mensen!

Toch is het eigenlijk heel raar dat over ‘t algemeen bij een modemerk wél genoemd wordt dat het plus size is maar bij niet plus size merken niet genoemd wordt dat het om normal size gaat…daarmee zet je bepaalde maten in een spotlight. Met ‘je’ bedoel ik niet deze site hoor maar ons als samenleving en in navolging daarvan modemerken (of andersom 🤪🤪)

Alle drie de dames mooi! Amalia springt er voor mij uit; staat haar geweldig dit pak, hele mooie verschijning, ook op de foto met oma. De schoenen van Maxima geweldig, vooral bij de sfeer van haar kleding, beetje retro vibe. De koning ook een compliment wat mij betreft!

Wauw, wat ziet Amalia er stunning uit! Een perfecte outfit voor een prachtige prinses met mooie curves. Heel goed gedaan en vaker shoppen bij dit merk zou ik zeggen.

Ariane ook prachtig zo, eenvoudig sjiek en eigentijds met een leuke persoonlijke twist.

Máxima: mijn hemeltje, echt niet mijn smaak. Groen staat haar wel. Volgende keer op de nationale feestdag graag een Nederlandse ontwerper. Wellicht eentje uit de stad die ze bezoeken. Dat zou nou leuk zijn.

Last edited 1 jaar geleden by Suus

Máxima ziet er prachtig uit in de groene rok en top. Leuke witte schoenen, alleen wat koud met die blote benen. Amalia’s broekpak staat haar prachtig. Ook Ariane ziet er mooi uit in het broekpak met blauwe top, schoenen, tas en vooral de haarband. De koning ziet er ook stijlvol uit in het blauw.

De rok van Máxima lijkt qua model wel op de rok die ze bij het konings dag bezoek in Zwolle enkele jaren geleden aan had.
Alle drie mooi gekleed, al houd ik persoonlijk niet zo van de broekpakken die bijna iedereen draagt. Het heeft iets masculiens.en laat weinig variatie zien, terwijl rokken, jurken veel meer creatieve uitingsmogelijkheden hebben.
Ik begrijp dat Amalia en Ariane van los, lang haar houden, maar ik vraag me af of ze het voor deze dag niet in een staart of met een clip zouden kunnen opsteken. Met name Ariane was veel bezig de pony uit haar gezicht weg te doen, maar het lukte niet goed. Dat komt heel onrustig over als kijker en leidt de aandacht af van waar ze mee bezig zijn.
Maar verder een heel geslaagde koningsdag!

Wauw, wat een mooi plaatje vandaag! Alle vier om door een ringetje te halen. Te beginnen met de jarige: de koning ziet er netjes en verzorgd uit. Goed pak en zijn haar is volgens mij korter dan normaal, dat maakt hem wat jeugdiger. De dames allemaal in een effen kleur. Mooi, ik houd er van. Het fel groen staat Maxima geweldig, en wat een knap staaltje flag dressing. De beide prinsessen in een pak, helemaal van deze tijd. Alle drie de dames vind ik prachtig vandaag, maar Amalia steekt er wat mij betreft bovenuit. Wat staat dit pak haar goed, zowel qua snit als kleur! En leuk dat ze haar haren eens niet gekruld, maar steil draagt. Ik vind het haar heel goed staan, past goed bij haar mooie gezicht.

Wauw, een heel feestelijk plaatje zo met elkaar. Ik ga, met mijn plussize, meteen kijken bij het merk van Amalia. Wat staat dat pak haar goed! Misschien durf ik ook wel

Máxima in Rotterdams groen: Love it. De schoenen lopen vast heel lekker, maar ik kan ze niet mooi vinden. Ze ogen voor mij op 1 of andere manier eerder gedateerd dan heel hip..
Amalia en Ariane zien er echt geweldig uit! En wat een heerlijk Koningsdagfeest, echt op z’n Rotterdams!

Wat een kleingeestige reacties op de vermelding plus size. Zijn deze dames volwassen? En dan de suggestie dat dit negatieve reacties elders op zou roepen. Próest! Een stukje realiteitszin zou niet misstaan, bij deze dames.

Ze zien er alle 4 prachtig uit. De kleuren modellen, gewoon mooi. Uiteraard zou een soepeler stof bij Maxima mooier geweest zijn. Edoch, zolang ze Natan verkiest, blijft het wat stijfjes.
Alleen de jas die ze in het begin droeg. Dat vond ik geen gezicht.
Wat de verdere aanwezigen betreft, die mogen van mij allemaal thuisblijven 🤓

Nee, daar is niets kleingeestigs aan.
Jouw reactie daarentegen is dat wel: “zijn deze dames volwassen”. Kom eens met argumenten zou ik zeggen.
Het zeer terechte commentaar op de volstrekt overbodige opmerking ‘plus size’ is daarom toe te juichen. Amalia gaat door een hel, waarin ze voortdurend wordt uitgemaakt voor van alles en nog wat wat ik hier maar niet zal noemen. En ja dat zijn allemaal plus size gerelateerde scheldwoorden. Los van de bedreigingen he. Dat doet iets met een mens, zeker met een jonge vrouw. Misschien even een beetje realiteitszin op jezelf toepassen Celeste?
Het is me een raadsel waarom deze website meent dat vuurtje verder te moeten aanwakkeren.

Last edited 1 jaar geleden by Ans

U begrijpt wel dat ik het niet eens ben met u.

Amalia zal het mogelijk niet leuk vinden, als ze búiten deze site denigrerende opmerkingen zal lezen.
Het woord plus size heeft niets denigrerende in zich.
Ze wordt er bovendien volop in getraind om daar boven te staan.
Dat lijkt jaar aardig goed af te gaan.
Dat ze door een hel gaat, vind ik ook een overtrokken uitdrukking. Daar geeft ze totaal geen blijk van.
Dat het niet makkelijk is, ik zal de laatste zijn om dat te ontkennen, maar een hél 🙄
Het lijkt me dat niet ík maar ú toch een beetje realistischer moet worden.
Maar dát, zult ú wel niet met me eens zijn 🤓

Oke..getraind…maar daardoor wel kwetsbaar…hoeveel training je ook krijgt

Ans en Celeste, het is jammer dat ik geen screenshot kan plaatsen hier, daarom heb ik wat tekst gekopieerd.
Zoals iemand anders hier ook al schreef, dat merk maakt zelf reclame, en zet zichzelf neer als zijnde (ook) kleding voor de vollere vrouw.

“Marina Rinaldi Official Website | Women’s Plus-Size Clothing”
“The Marina Rinaldi clothing for curvy figures adapts classic …”
“Marina Rinaldi is een Italiaans modemerk. Het merk is opgericht in 1980 en uitgegroeid tot één van de beste kledingmerken voor de plus-size vrouw.”

Ik denk dat degene die vallen over deze opmerking plus size, niet kunnen accepteren, of zichzelf niet kunnen respecteren, omdat ze een maatje méér hebben.
Zo’n duiding bij een artikel zou de normaalste zaak van de wereld voor een íeder moeten zijn.
Mijn volslanke vriendinnen vriendinnen vinden dat fijn, weten ze zeker dat ze kans maken om te slagen.

Jij durft.

Nou ik snap er echt niks van waarom er zó’n groot punt van wordt gemaakt, júist daardoor maakt men het groter dan het is en gaan mensen met een maatje meer júist denken, Ojee, ik moet me er blijkbaar voor schamen.
Ja, het is ook juist handig dat je dan weet waar je terecht kunt.

Door dit soort termen te gebruiken geef je het extra aandacht > bevordert pesten. Pesten is afschuwelijk en maakt mensen kapot. MKM is een groot platform en heeft in die zin een verantwoordelijkheid, Dat dat merk reclame zich positioneert als een plus size label is niets meer dan een commerciële boodschap, hoef je niet over te nemen.

En waarom zou je het niet vermelden? Zoals ik al in mijn commentaar naar Margje schreef: ik ben al vanaf 1987 klant bij Marina Rinaldi, ben er blij mee dat ik als plussize vrouw de mogelijkheid heb om mij volgens de laatste mode te kunnen kleden (Marina Rinaldi behoort tot de Max Mara groep). Dit merk heeft zich altijd sterk gemaakt voor de plussize vrouw (natuurlijk zit daar een commercieel idee achter, maar is dat erg?). Ik was destijds superblij dat een collega mij de tip gaf om in Florence de winkel van Marina Rinaldi te bezoeken. Ik hoop dat andere plussize vrouwen dit nu ook zelf kunnen beleven.

Het gaat niet om mij of jou Roos. Het gaat hier om een prinses, een heel jonge vrouw die een ingewikkelde tijd door maakt (bedreigingen, extreme pesterijen). Om iemand die niet normaal haar leven kan leiden. Daar heeft ze zichzelf ook over uitgesproken, net als haar ouders. Iemand die kwetsbaar is en onder een vergrootglas ligt, ga je niet nog een extra bevestigend bodyshaming duwtje geven. Dat doe je gewoon niet bij een jonge vrouw. En bovendien zijn er geen plus size vrouwen, dat zijn gewoon vrouwen.

Ans, het lijkt erop dat jij niet kan inzien dat sommige plussize vrouwen een andere mening hebben dan jij. Ik ben alleen vol lof over prinses Amalia en het modemerk dat zij draagt. Denk jij nu echt dat vermelden van een plussize kledingmerk pesten uitlokt. Kom nou toch! Niemand hoeft mij te zeggen dat ik plussize ben, dat zie ik elke dag in de spiegel. Pesters heb je en die zul je altijd houden; die hebben geen post op een site op Internet nodig, alleen een zielig leven en weinig eigenwaarde.

Het gaat hier wel om “jou en mij” en óók om een prinses.
Hoe ellendig ik alles ook voor Amalia vind, hoeveel meelij ik ook met haar heb, hoe erg ik het ook met haar te doen heb, je kunt niet zeggen dat andere mensen geen afschuwelijke dingen mee zullen/kunnen maken.
Ook die mensen geef JIJ nu een extra duwtje door maar door en door te blijven gaan over dat woord.

Josine, ik denk dat je dit onderwerp beter kunt sluiten, er zijn een paar dames die er steeds meer genoegen in schijnen te scheppen om de boel meer en meer op te hitsen.

Ja klopt, dat zijn mijn woorden

Uhm, Ans, het is een “commerciële boodschap” in de zin dat winkels laten weten dat ze dameskleding verkopen, of kinderkleding, of herenkleding en zo laten ze ook weten dat ze grotere maten verkopen aangezien niet elke winkel dat heeft.
Ik zal je een persoonlijk voorbeeld geven, ik heb maat 40/42 maar bij Zara komt het vaak voor dat de grootste maat, L of XL nét te klein voor mij is.
Daarom, als ik het dan weleens met iemand over Zara heb zeg ik dan, die is voornamelijk voor kleine maatjes dus vergeet het maar daar te kijken (tegen iemand met bijvoorbeeld maat 42/44)

Zo is het dan ook niet gek of beledigend of stigmatiserend als je iemand laat weten, ohw, kijk eens bij Marina Rinaldi, die hebben ook grotere maten, die help je daar alleen maar mee, zoals Josine ook al schreef, omdat, zoals ik zeg, sommige winkels niet eens grotere maten hebben en vrouwen met een maatje meer zich rot aan het zoeken zijn naar kleding,

Oja, een tip van mij, bij C&A hebben ze ook grotere maten

Last edited 1 jaar geleden by Ina.h

Het is maar net hoe gevoelig het ligt.

Helemaal mee eens.

Alleen Amalia is prachtig gekleed. Pak van Ariane ziet er goedkoop uit en deze kleur flatteert haar zeker niet. Mooie kleur van kleding Maxima maar rok valt niet mooi en styling met wit veel te hard. Gelukkig heeft ze de witte jas uitgedaan.

Wat zijn we vandaag verwend met mooie beelden! Ik vond alles prachtig. Maxima, hoewel in Natan ;), geweldig in dat mooie groen. Amalia complimenten, het had niet mooier gekund. En Ariane, wauw wat is zij een leuke jonge dame. Het pak staat haar werkelijk formidabel en ook heel mooi met dat blauw. Ook de kapsels waren allemaal geweldig. En natuurlijk de Koning zelf, die zag er heel goed uit en genoot zichtbaar.
Van de Apeldoorn-kliek mag wat mij betreft afscheid genomen worden op Koningsdag. Totaal niet interessant. Dan liever Mabel en haar dochters en uiteraard de kinderen van Constantijn en Laurentine. Die staan toch veel dichter bij de Koning.
Overigens vond ik de make-up van Laurentine wel erg hard. Het pak is wel mooi, maar op de een of andere manier vind ik het niets voor haar doen.

Hoe is het eigenlijk ontstaan dat alleen de zonen (met hun vrouw) van Margriet en Pieter er bij zijn en niet de kinderen van Irene en Christina? Constantijn is natuurlijk de broer van WA, dus dat snap ik, en vroeger was Friso er ook altijd bij, maar nu Mabel weer niet meer. Ik zou het prima vinden als de kinderen van Constantijn er bij zouden zijn en Mabel met haar kinderen en dan de zonen van Margriet maar niet meer, om overzicht te houden en ook omdat dat leuk is voor de jeugd die ze op de route ontmoeten als de familie wat meer jongelui meebrengt.

Mabel is er na Friso’s ongeval niet meer bij geweest. Misschien geen behoefte meer aan, wat ik me ook wel voor kan stellen. Margriet was altijd degene die Beatrix hielp, dus ik snap wel dat op een gegeven moment haar zonen aansloten. Irene en Christina waren er al lang niet meer bij, en dan zou het gezelschap misschien ook wat te groot zijn geweest.

Ik zie het eigenlijk niet meer gebeuren, dat de kinderen van Constantijn aansluiten. Het past misschien ook meer bij deze tijd, om het wat kleiner te houden. De kinderen van Margriet waren het toch al gewend.

Ja, ik begrijp het, bedankt voor je reactie. Maar meer jongelui erbij zou toch leuk zijn, die doen meer mee met de spelletjes, wat voor de volwassenen soms awkward kan zijn.

De

Amalia perfect gekleed, prachtige kleur en model, mooie stof. Ariane ook heel leuk. Maxima is steeds weer gedurfd, anders en modern, ze sprint eruit qua kleur die haar heel goed staat, leuk in de kleuren van de Rotterdamse vlag. Maar de stof van haar pak vind ik niet echt mooi, rok staat wijd uit. Model ook wat onrustig. En die jas erbij aan het begin van de dag kon me niet bekoren.

Iemand een tip voor Maxima’s schoenen waar bij Natan je ze kunt kopen? Op de website vind ik ze niet. Ik zoek nog een paar bruidsschoenen en vind deze eigenlijk wel gaaf!

Ik heb nog niet alles gezien (koningsdagconcert gegeven voor gedecoreerden terwijl de familie in Rotterdam was), maar ze spatten van de foto’s af! Grappig dat de koningin vorig jaar in het roze was en nu prinses Amalia. Maar even, prinses Ariane: wauw! Wat een leuke kleurencombinatie!

Een mooi en sympathiek gezin. Alle vier mooie kleding aan in kleuren die samen een vrolijk geheel vormen. Amalia staat dit pak geweldig, de kleur laat haar stralen. Ik snap de ophef over de vermelding van plus size niet, het lijkt mij juist positief voor dames die ook een maatje meer hebben. Dit is juist een bevestiging dat een plus size merk ook hippe en aantrekkelijke kleding verkoopt.

Snap niet de vermelding (plussize) label Marina Rinaldi. Het woordje plussize bedoel ik dus dat heeft voor mij geen toegevoegde waarde.

Oh ik had t niet door van het groen van Rotterdam!. Heel leuk! En fijn dat de jas al snel uit ging.

Amalia super in dit broekpak (fantastische kleur, had ook naar Raad van State aan gekund) en Ariane in de set met broek. Goed gekozen.

Wat een mooi koninklijk gezin, zelfs met doggie (had nog oranje strik om kunnen doen?)

Ze deden t fantastisch. Blij met t koningshuis. Gewoon geinig.

En nu ik de WA zn eindspeech hoor, wow, en ook verbindend. Kunnen geen beter koningshuis hebben!

Last edited 1 jaar geleden by siobhan

Via de uitzending genoten van het koninklijk bezoek aan Rotterdam!
Zoveel vreugde en enthousiasme.
Een hart onder de riem voor ons koningshuis!
Willem Alexander zag er keurig uit en vormde qua kleur kleding een mooi duo met Ariane.
Amalia’s groene tas vond ik een knipoog van saamhorigheid naar de kleurkeuze van haar moeder.
Het fuchsia pak staat haar heel goed en kleedt prima af.
Wat deden de beide zusjes het geweldig goed tussen en met het publiek; zo vrij en onbevangen!
Maxima in het groen: prachtig!
Voor mijn gevoel zou de rok in iets soepeler stof wat sierlijker overkomen en tijdens de vele muzikale momenten meer meeswingen.
Model van rok en top heel elegant.
Schattig, dat kleine hoedje op haar bekoorlijk ogende loshangende kapsel, wat keurig verzorgd was.
Leuke, bijpassende oorbellen, en wat een geweldige keuze voor deze fraai uitziende en vást lekker lopende schoenen.
Samengevat: dikke pluim voor allemaal!
Fijne koningsdag verder voor allemaal.

Wat een prachtig gezelschap. Goed uitgedost en kleurrijk. En toch heel koninklijk.
En complimenten voor het kapsel van onze koning. Korter dan normaal, lijkt mij. Het maakt hem jaren jonger.

Ze zien er prachtig uit. Ik draag ook plussize maar vermeldt dat ook niet. Onnodige toevoeging.

Dat stoorde mij ook.

Mij ook. Waar is dat nou voor nodig. Het is een SMASHING pak!

Mij stoort het niet, want Josine neemt precies over waar het label Marina Rinaldi namelijk zelf mee reclameert; plus-size. Daar is dit label bekend om ook. Josine heeft het goed geciteerd.

ik zal het eerlijk zeggen maar ik vind het pak van Maxima niet mooi. Het komt door de kleur, te fel en de stijve stof. De rok ‘staat’ gewoon en dat is niet mooi. Een boothals ben ik persoonlijk geen fan van. Het geheel komt wat goedkoop over op mij, moet zeggen dat ik dat meestal wel heb met Natan,
Pak van Amalia, ja leuk. Kleur goed, ze valt goed op, net als Maxima trouwens. dit is toch wel het silhouet wat Amalia het allerbeste staat; een broekpak. Hoewel de broekspijpen van mij ietsje smaller uitgesneden mochten zijn, is het prima, edoch, ik had voor een andere kleur tas gekozen.
Wie ik er echt fantastisch gekleed bij vind lopen is Alexia! Die steekt er qua kleding met kop en schouders boven uit, enig modern jasje ook, perfecte snit het pak en mooi afgestelde met het koningsblauw. Heel goed gedaan! Trouwens ook een grote pluim voor Marilene, beiden zeer chique geklede dames.

Sorry maar het moet niet zijn niet Alexia natuurlijk, maar ik bedoel Ariane! Superpak draagt ze!

Ja de namen lijken allemaal erg veel op elkaar dus je vergist je gauw maar dit is Ariane

😬😃👍

De dames zijn alle 3 prachtig gekleed. Wat staat dat roze pak Amalia geweldig!

Wat ziet Maxima er mooi uit! Dacht eerst een jurk maar blijkt een rok met top. Heerlijke frisse kleur, prachtig model van de rok en top. Heel feestelijk. Schoenen eens wat anders dan anders, lopen waarschijnlijk wat lekkerder dan naaldhakken voor zo’n eind lopen. Haar haren zitten ook heel mooi en de hoed erbij, helemaal top!
De koning ziet er ook goed uit in zijn pak en zijn haren wat korter.
Amalia en Ariane: ik vind persoonlijk een leuke jurk altijd wat meer flair hebben en feestelijker ogen dan een pak. Maar allebei netjes verzorgd.
En Ariana heeft haar roomwitte pak erg leuk afgestyled met dat blauw. Ook haar blazer met strik maakt voor mij zo’n pak een stuk vrouwelijker. Heel leuk gedaan. En ja, die blauwe haarband geeft het geheel ook wat extra’s.
Wat een mooie zonnige dag is het vandaag!

Ze zien er allemaal mooi uit.
Mi echt niet nodig om bij Amalia plussize erbij te vermelden. Ook op Twitter gedaan zag ik, is vragen om kwetsende commentaren. En dan kun je je afvragen wat erger is: de kwetsende commentaren of degene die erover begonnen is.

Mee eens. Het is een toevoeging die de weg openzet voor kwetsende opmerkingen aan het adres van Amalia.

Begin er dan zelf ook weer niet over…..

Eens, ik was ook verbaasd dit te lezen. Nergens voor nodig.

Beste Josine,
Ik vind dat je gelijk hebt, het broekpak staat Amalia geweldig en zo kan iedereen zien dat ook iemand met een iets vollere figuur er echt heel eigentijds en chique kan uitzien, wat voor veel dames toch een opkikker moet zijn. Trouwens, het merk pakt er zelf mee uit dat het bedoeld is voor plus-size, Ik snap trouwens ook niet waarom plus-size direct een negatieve bijklank moet hebben, het zou eerder als positief moeten gezien worden dat ook iets grotere maten er fantastisch kunnen uitzien. Dat negatieve oordeel zit alleen maar in ons hoofd, vind ik. Ik vind het prachtig dat Amalia blijkbaar haar eigen stijl aan het vinden is, de blauwe jurk van Bennett stond haar ook bijzonder goed, terwijl bloemetjesjurken in neo-hippiestijl niets voor haar doen. Ook haar zus heel mooi, maar de koningin vind ik een misser. De kleur is prachtig, maar de stof staat veel te stijf, zoals dikwijls bij Nathan, de jurk had veel soepeler moeten vallen en dan hadden die originele schoenen er veel beter bij gepast en had het plaatje wel geklopt.

De term duurzaam zegt alleen iets over de kleding. Ik heb juist geen waardeoordeel over de term, het is een merk en niet meer.

Uit nieuwsgierigheid, wat is er hetzelfde aan de woorden plussize en duurzaam?
Omdat je zegt, vervangen.

Ohw okee. Apart dat jij dat zo ziet, dat beide woorden dan hetzelfde zeggen, snap er nog steeds niets van 😄 Maar het is niet handig om daar hier uitgebreid over te discussiëren.

Bij mij geen waardeoordeel. Rare vergelijking ook met duurzaam. Recente ervaringen heeft laten zien dan veel mensen ongenadig hard kunnen zijn. Het noemen is overbodig. Merk is genoeg, willen mensen dit ook dan googelen ze zelf wel en komen ze erachter.

Dit ja!

Sorry Josine, ik denk er niet zo over. Zeker omdat het een jonge meid betreft. Ze ziet er vandaag fantastisch uit. En bij mij hangt een waardeoordeel aan plus-size, dat zeg ik eerlijk. Heb zelf een maatje meer dus ik weet waar ik het over heb.

Ik denk dat website bezoekers die Amalia dit pak zien dragen zelf ook wel kunnen concluderen dat het in bepaalde maten verkrijgbaar is. Vind dit ook niet handig van jou als moderator…

Een geweldig pak dat Amalia fantastisch staat, alles klopt eraan, kleur, model, materiaal: Amalia op haar best! Zullen we het daarop houden😜 fijne Koningsdag allemaal👍

Geweldig die mooie kleuren! De rest nog niet gezien … Handschoenen zou ik ook dragen – zeker als je zoveel handen dient te schudden …

Wat een mooi plaatje. Ik snap dat Maxima haar voeten een beetje ontziet, het zijn wel gewoon ook leuke schoenen die goed bij deze stijl passen. Het roze pak staat Amalia geweldig. De blauwe pumps onder het pak van Ariane vind ik persoonlijk net wat teveel blauw, verder ziet ze er mooi uit.
Ik schrik wel van de hoeveelheid agenten en beveiligers die rondom de familie staan. Eigenlijk triest dat dit tegenwoordig nodig is. Maar iedereen geniet….

Mooi kleurenpalet !!! Ariane scoort voor mij het best !!

Heel mooi zien ze er uit….
Amalia vind ik prachtig in dat fuchsia broekpak!
De andere prinsessen nog niet gezien

Allemaal heel leuk gekleed, passend bij kleurrijk Rotterdam! Maxima heeft gekozen voor voet vriendelijke schoenen en een witte mantel. Wat een leuke foto voor vertrek en wat is die Mambo toch een poepie.

De familie ziet er prachtig uit!

Wow: geweldig pak van Amalia!!! Zo zet je jezelf mooi neer: top. Leuke outfit van Maxima: kleurrijk maar het staat haar. Ariane meer bescheiden maar heel mooi. Goed begin vandaag!!

Alle dames zien er schitterend uit. Ariane erg leuk de combinatie met kobalt blauw. Amalia heel mooi in dit broekpak en Maxima ook geweldig deze kleur groen.

Wat super mooi! Prachtig totaalplaatje! Heerlijke kleuren en wat staat het hen goed! Ik houd hiervan.

Oh, dit vind ik qua overall plaatje HEEL geslaagd! Allemaal met monochrome outfits, dat ziet er heel chique uit! Ben benieuwd waar het pak van Amalia vandaan komt, dat vind ik echt geweldig – het staat haar zo goed!
De schoenen van Maxima zijn op zich niet mijn smaak, maar ik kan me voorstellen dat zo’n bredere hak wel lekker loopt. Ik hoop dat ze ze thuis ingelopen heeft… Alleen zou het leuk geweest zijn als de Koning zijn stropdas had aangepast aan een van de dames.

Ik heb alleen bovenstaande foto’s gezien, geen bewegend beeld, maar ik moet zeggen dat ik de rok wel mooier vond op de foto voor de voordeur toen hij nog enigszins ‘in bedwang’ gehouden werd dan op de foto die later is toegevoegd waarbij de rok zo stijf en wijduitstaand stond.
Maar alles bij elkaar vind ik dit echt een geweldige opkomst van het koninklijk gezin. Kan me niet herinneren wanneer ik ze voor het laatst er zo allemaal fantastisch uit vond zien!

Leve de Koning, hoera, hoera hoera! Leuke gezellige foto van t koningspaar en de oudste en jongste dochter. En wat staat dat groen onze koningin geweldig! Amalia draagt ook een geweldig mooi broekpak. Deze kleur doet tenminste wat voor haar(zag nog een foto van Amalia voorbijkomen van de Feria d’Abril in Sevillia). Ariane ook leuk gekleed maar persoonlijk vind ik t kobaltblauw bij haar lichte broekpak te veel afsteken. Pinkroze of zachtroze was denk ik mooier geweest.
Allemaal een fijne, gezellige Koningsdag!
Helaas wel.winterjassen weer.