Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 23 mei 37 reacties

Máxima draagt 11 jaar oude jurk in Austerlitz

Voor een dialoogbijeenkomst over passende zorg haalde Máxima vanmorgen een ‘gouwe ouwe’ tevoorschijn. De zachtroze Valentino-jurk dook voor het eerst op in april 2012.

Koningin Máxima was aanwezig bij het plenaire gedeelte van de bijeenkomst. Hier werd gesproken over de stappen die de komende jaren moeten worden gezet om bewonerscollectieven die zelf zorg en ondersteuning willen organiseren goed te laten samenwerken met de formele zorg.

Ook bezocht Koningin Máxima twee dialoogsessies waarbij deelnemers aan de hand van praktijkvoorbeelden in gesprek gaan over de mogelijkheden om passende zorg en zorgzame gemeenschappen te verbinden en over hoe de formele en de informele zorg elkaar kunnen versterken om mensen die dat nodig hebben te ondersteunen.

© PPE/Nieboer

Bij de dialoogbijeenkomst waren vertegenwoordigers aanwezig van zowel de formele als de informele zorg, afgevaardigden van de jonge generatie in de zorg, wetenschappers en kritische denkers over het zorgstelsel.

Mode
Outfit: korte, zachtroze jurk met verticale ruches en een subtiele strik bij de halslijn
Ontwerper: Valentino
Eerder gedragen op: 3 april 2012, 1 februari 2013, 23 maart 2014, 6 maart 2015, 12 maart 2018

© PPE/Nieboer

De eerdere gelegenheden op een rij:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
37 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Wat een lelijke jurk. Kreukt heel erg en geeft daarom een heel onverzorgde indruk. Volgens mij ook 1 of 2 maatjes te klein voor de koningin.

Niet mooi (meer), flets ding. Iemand anders blij mee maken. Weg ermee.

Deze jurk zit Máxima te strak. Naden trekken behoorlijk. Wel mooie kleur.

Zo wat een commentaar allemaal. Verbaast me enorm. In 2012 was de jurk ook al gekreukeld. Misschien toen ook al commentaar hierover. En dat Maxima hem niet meer zou passen….. volgens mij valt dat ook erg mee. Enige waar ik het mee eens ben is dat de kleur wat flets is. Maar als Maxima hem op advies van velen weg doet, mag ze hem mij best doneren.

Wat een saaie kleur en model. De jurk zit ook te strak. Ik kan mij haast niet voorstellen dat dit van Valentino is, als je de jurk zo ziet zou het ook een C&A tje kunnen zijn.

Mooie schoenen en tas.
de jurk : mooie kleur maar verder geen gezicht .

De jurk past haar gewoon niet meer.

Toen erg leuk, nu minder geschikt. Kleur vind ik erg mooi, maar het past niet meer bij Máxima en de kreukels🫣

Oh ik vind de kleur zo zacht, zo lief en ik denk ook de stof.

Maar hij bleek al eerder te kreukelig in 2015 (te warm gewassen of gestoomd? En wat te knellen, ook bij haar bovenarmen….

Toch maar iets nieuws uitzoeken in dit poederroze, dear queen…en daarbij weer dit tasje en schoenen bij combineren

Is er echt niemand in haar direkte omgeving die haar er op wijst dat dit jurkje niet meer past? Wel hele mooie pumps en clutch.

Tja, lief kleurtje, destijds een leuk jurkje, maar nu niet meer doen majesteit.
Wel mooi afgestyled met schoenen en tas.
Ik zag zojuist op het nieuws dat ze later op de dag een volgens mij nieuw pak draagt. Heerlijke kleur (donker, warm oranje met een leuke open rug. Zag er heel goed uit. Foto’s Josine ! 😉
Zonder gekheid, je hebt ’t al druk genoeg Josine. Ik wacht geduldig af.
Valt er vandaag toch nog wat te genieten.

In Friesland noemen we dit ‘suterig’, althans zo herinner ik mij de betekenis van suterig; zo ervaar ik onze koningin helaas in deze outfit🫣…. man man man….

Waarom…? Zoveel ander moois beschikbaar.

Dit kan dus echt niet meer!!! Was al nooit zo’n fan van dit jurkje maar hier is ze nu toch echt wel uitgegroeid, letterlijk en figuurlijk!!

Die kleur staat haar geweldig maar ik ben nooit echt heel erg enthousiast geweest over deze jurk. Wel leuk dat ze gewoon weer kiest voor iets dat al in de kast hangt.

Ach, ze is blijkbaar erg verknocht aan dit op zich leuke poederige jurkje, maar zoals helaas met alles, er is een tijd van komen en een tijd van gaan, het laatste dus maar….

Ik ben ook niet enthousiast. Het riempje mag in ieder geval weg. Ik verwacht dat dat veel beter staat

Heb m weggehaald.. had hetzelfde “commentaar” als de anderen dus

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Het is een ontzettend leuk jurkje, maar zoals ook al door anderen aangegeven……niet meer van deze tijd. Ook niet voor de dochters…..

En zie ik dat net goed, een kleding wissel voor meer muziek in de klas. Een roze outfit…

Doorgeven aan één van haar dochters en anders in de zak van max.

Deze jurk past niet (meer) bij de persoonlijkheid van Maxima. En uit ervaring weet ik dat een kledingstuk na 11 jaar zowel letterlijk als figuurlijk niet meer helemaal kan passen. Deze mag dus worden opgeborgen of doorgegeven.

Helemaal mee eens Louisa.
Gelukkig nog een ander en volgens mij nieuw ensemble later op de dag 🥳

Ahhh ze is in haar ruches/volant fase. In Nuenen ook al. Deze jurk kan in het archief.

Last edited 1 jaar geleden by Krielie

Ik vond dit echt een lief jurkje in 2012,2013 maar daarna was het gewoon over. Denk dat het komt omdat de Queen nu ouder en wat gevulder is. Zie dat by mn zelf ook dat dan sommige kledingstuk het gewoon niet meer doen voor je.
Ik vind haar kapsel leuk zitten en accessories prachtig.

wat n lieflijke uitstraling door deze japon.

De jurk zat in 2012/13 het mooist, nu veel te strak helaas. Het is wel een mooie jurk. Pumps en tasje prima.

Last edited 1 jaar geleden by Oranjefan

Matige outfit. De jurk heeft iets kinderlijks met die lintjes en ruches, dit past niet bij Maxima’s persoonlijkheid. Een wat stoerdere outfit staat haar beter in mijn opinie.
Verder trekt en kreukt het jurkje en is het net even wat te kort. De oorbellen zijn leuk en het haar zit netjes.

De jurk flatteert niet meer. Zowel bij de boezem als heupen te strak. En het zwarte riempje maakt het geheel er niet mooier op. Dit jurkje maar niet meer recyclen. Overigens heb ik de indruk dat Maxima iets dikker is geworden, dat viel mij al eerder op.

sorry, brrr nee, die is nog erger. Maar ik ben geen fan van Valentino, het meeste wat daar vandaan komt vind ik niet mooi.

Ik zie een strak, kreukelig, rimpelig, kort jurkje.
Voor mij een groot vraagteken waarom de koningin déze outfit vandaag uit de kast getrokken heeft…??
De zachte poedertint is mooi en het tasje en de schoenen prima gekozen.

Helemaal mee eens. Al is het Valentino, dit kan echt niet meer na zoveel jaar. Misschien is de jurk nu mooi voor een van haar dochters.

Een misser wat mij betreft. Het bungelende riempje voegt niet veel toe en de stof trekt hier en daar. De kleur vind ik wel heel mooi.

Ik vind dat deze jurk zijn tijd heeft gehad. De kleur flatteert niet en voor mijn gevoel trekt de stof rond buik en heupen. Er is zoveel anders te kiezen uit haar kledingkast in deze poederroze kleur. Maar de styling is verder prima in orde!