Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 03 jun 40 reacties

Máxima, Catherine of toch Rania? Stem hier op de mooiste jurk van het Jordaanse huwelijk

De titel verklapt het al: in deze blog gaan we stemmen op de mooiste look van het Jordaanse huwelijk.

Bij het stemmen gaat het natuurlijk niet om de schoonheid van de dames zelf. Het draait om het ontwerp van de jurk, in combinatie met de dame die hem draagt én de gelegenheid. Wie maakte dán de beste keuze?

Op willekeurige volgorde, van links naar rechts: prinses Mary, prinses Victoria, prinses Catherine, prinses Elisabeth, koningin Máxima.

Van links naar rechts: prinses Beatrice, erfprinses Sophie (van Liechtenstein), koningin Sofia, prinses Iman, koningin Rania.

Van links naar rechts: Sheikha Moza, koningin Jetsun Pema, prinses Salma.

Stemmen maar!

<center>

Ik ga voor....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...
</center>

Foto’s met dank aan: Royal Hashemite Court

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
40 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Heb graag nog eens naar ALLE avondtoiletten van de mooie, rijke dames gekeken, met het grootste plezier : wat een pracht, wat een elegantie, wat een luxe !!! De rest lijkt me bijzaak te zijn… Heel veel dank aan Josine voor dit oogstrelende overzicht !!

Eerlijk gezegd ben ik het helemaal beu dat bij dit soort polls altijd Catherine wint of Mary. Ik vraag me dan ook altijd af of als iemand anders hun jurk zou dragen zij ook zo hoog zouden eindigen. Ik vind de jurk van Catherine mooi hoor daar niet van maar de kleur vind ik haar niet goed staan. Nu voor Iman gekozen een heel bijzonder jurk. Rania heeft ook een prachtige jurk aan maar ik ben zelf niet dol op de kleur zwart. Sheika Moza is echt een vrouw van statuur. Ik heb gelezen dat zij 65 is en dan weet je al dat niet alleen haar kleding duur is maar ook de rekening van de plastisch chirurg. Ik vind dat altijd een beetje ‘bedrog’ .. waarom mag een vrouw geen rimpels hebben of een zakkende kaaklijn. Er zijn veel meer prinsessen en koninginnen die ‘hulp’ hebben gekregen maar dit is wel heel extreem.Dus ik kies uit principe niet voor haar🙃.

alle dames hebben hun best gedaan. jammer dat er steeds kritiek wordt gegeven.

Ik wil niet flauw doen, maar mijn moeder van 80 heeft een nachtpon die echt heel erg lijkt op de jurk van prinses Victoria.
Ik ben eerlijk gezegd best teleurgesteld over de jurken van allemaal. Volgens mij moeten we nog best een tijdje wachten tot er weer een bruiloft van betekenis aankomt, dus dat bijna niemand hier iets nieuws voor had aangeschaft, vond ik echt jammer!
Ik heb voor Catherine gekozen. Maar dat ligt ook aan de foto denk ik. De jurk zit gewoon zo perfect dat de kleur en lengte niet meer uitmaken. Wat een vakmanschap!

Zonder twijfel: Catherine.
Nu ik de foto van Máxima zo ‘ín front’ zi’ doet ze me telkens weer denken aan Jomanda, die indertijd ook in blauwe kleding zgn ‘gebedsgenezingssessies’ etc hield. Overigens kwakzalverij van haar, dat wel.

Toch maar stemmen, niet op het lijkende stemmenkanon Kate: M.i. totaal geen flatterende kleur en op de één of andere manier krijg ik het gevoel van “kijk mij nou, ik weet hoe het er hier aan toe heurt te gaan omdat ik hier ook eens kort gewoond heb”…. Ik weet dat dit mijn subjectieve idee en gedachtenkronkel is, maar het is er wel één van de vele hierro. Bovenal, ik vind het haar echt niet mooi staan, onrustig ogend geheel maar wel van kin tot enkels totaal bedekt, “great Kate” …

Lastig stemmen omdat onze Max er waanzinnig mooi uitzag èn toch haar decolleté ook mij best verbaasde en ik dus iets beïnvloed werd bij het toekennen van mijn nummero 1,2 en 3.
Oh ja, Sjeika Moza – ik ben fan van dit stijlicoon met de hoofdletters F en S inclusief het nodige respect – maar haar oude van stal gehaalde design-stuk (zeer goede investering want super prachtig en geld waard!) staat toch niet in mijn top 3. Come on Moza, new design please tijdens het eerste huwelijk in ruim 25 jaar binnen het Jordaanse koningshuis; denk aan de (politieke) belangen en banden, of spelen deze juist mee voor de keuze van deze outfit? (overdenk denk denk…)
Gelukkig valt dit masterpiece voor mij juist niet onder de noemer tweede/derdehandsje. Ik heb inmiddels kunnen lezen, vele lezers hierro zijn het totaal niet met mij eens (save duurzaam the world, nou dan weet ik er ook nog wel één) maar Mary Mary Mary, als kroonprinses had je Denemarken tijdens het grote avondfeest iets origineler (en mooier) kunnen vertegenwoordigen. Van mij mag je deze jurk als optie 2 nog wel 10x dragen maar tijdens een event zoals afgelopen dagen?…. –> Vast ten overvloede, dit betreft haar avond gown dus loop ik iets op de zaken voor, sorry!
Beatrice oogt tot haar knieën echt prachtig, maar de goedkoop ogende onderrand doet geen goed aan de verder mooie creactie.
Elisabeth, de zoveelste gedragen capejurk binnen het Belgische koningshuis (fly fly away…), de prachtige kleur redt haar en ik heb giga respect en bewondering voor haar inzet.. (Er zijn er hierro onder onze lezers die mij van ‘pestgedrag’ beschuldigen towards deze kroonprinses, niets is minder waar).
De rest van Europa (Victoria, Mary, Sophie) = basic, common, gewoontjes, saai….

Mijn top 3:
1: Koningin Rania – Ik ben geen fan van haar maarrrrrr amazing chique, bescheiden en to the point aanwezig! Grote complimenten zeker in haar rol als moeder van de bruidegom! PRACHTIG!
2: Koningin Sofia – Geweldige vrouw, vastberaden, prachtige kleur voor een dame op haar leeftijd, ze is er toch maar weer “ondanks alles” = huge respect! Love her.
3: Koningin Maxima, toch, ondanks haar “boobies/deco – debacle” á la Eva Jinek jaren gelee tijdens blooper-moment bij het NOS-journaal. :-))

Ik verheug me op de blog van Josine betreffende de avondtoiletten, Sheika Moza en Ivanka Trump gooien voor mij nu al hoge ogen betreffende mijn top 5.
https://au.topnews.media/2023/06/02/ivanka-trump-praat-met-prins-william-op-de-koninklijke-bruiloft-in-jordanie/

Getwijfeld tussen Kate en Moza. Voor mij gedeelde 1e plaats. Onze queen ook mooi, een tweede plaats.
Mary en Victoria beetje saai met die bloemetjesjurken. Rania erg donker gekleed.

Is de jurk van Rania zwart of is het heel goed donkerblauw, Josine?

Voor mij absoluut Catherine! Prachtig model én stof zo vloeiend ook. Echt zo anders dan anders, ja heel erg mooi! Daar vind ik Mary, Viktoria, Máxima echt gewoontjes” bij. Zulke japonnen zien we al vaak genoeg. Rania ook heel mooi met die bewerkingen in de stof.

Rania en Catherine staan voor mij bovenaan, zo mooi gemaakt, de stof, de bijzondere mouwen, het borduurwerk, zo verfijnd en toch heel modisch.

Precies mijn mening.

Geen moeilijke keuze. Catherine! Wat een geweldige jurk, qua kleur en ontwerp.
Ook de kleding van Iman, Beatrice, Victoria, Jeltsin Elisabeth en Mary vind ik heel mooi. De jurk van Rania is prachtig, maar ik vind zwart een wat minder geschikte kleur voor een bruiloft.

Rania en Catherine hebben in mijn ogen de mooiste outfits. Rania wint nipt omdat ik de jurk door de crèmekleurige borduursels net wat geraffineerder vind. Mijn favoriete nummer 3 staat niet in het rijtje, want Jill Biden is natuurlijk geen royal, maar wat een prachtige verschijning was ook zij.
Komt er eventueel ook nog een blog over de avondkleding van de dames? Mijn rijtje favorieten zou er dan weer heel anders uitzien.

Leuk! Daar zou mijn keuze-element anders uitvallen!

Mooie score tot nog toe voor elisabeth en dit voor de jongste vrouw denk ik uit het gezelschap en met een vrij eenvoudige en niet eens haute couture jurk.

Hier een paar foto’s van sheika Moza, Máxima en Amalia tijdens het avondfeest

https://www.nouveau.nl/royalty/sheikha-moza-beeldschoon-in-een-34-jaar-oude-jas

Sheika Moza in een groene droom (grappig omschreven in de link) tijdens het avondfeest, WOW! Vermoed wel zeer sterk inclusief een maandelijks abonnement aan Dr Botox en consorten; ai ai ai….

Moza is een mode icoon, zij daagt designers niet om de designers, maar maakt haar helemaal eigen, dan ben je altijd ahead of the rest. Prachtige Valentino. In dezelfde league zit ook Catherine. Kan niet kiezen tussen die twee. Vond verder Rania, Iman en Beatrice ook zeer fraai

Mee eens Ans wat Moza betreft, bij veel royals is het ‘copy paste’, maar er zijn een paar uitzonderingen die hun eigen invulling aan een ontwerp geven en dat maakt het zoveel exclusiever.

Dank Ina, wat een prachtige verschijning is Moza toch, het lime groen in combinatie met de stof en het ontwerp is bij haar echt zó mooi, weer heel sprookjesachtig.

Graag gedaan ☺️

Helemaal mee eens, een klasse apart.

Mooi ook hoe de sjeikha creatief is met “de hoofddoeken”. Een tulband te midden van de in hoofdzaak ” europeanen”, een sluier bij het avondfeest. Zij draagt de sluier ook erg mooi vind ik. De sjeikha is voor mij door haar kledij een bruggenbouwer tss oost en west.

Dank. Fantastisch mooie mantel, ook hoe de skeika met deze jas een link legt naar europa (ontwerper en hoffmann design).
Ook de avondjurk is stunning zowel qua stof als qua ontwerp. .

En … door te kiezen voor deze ” hoffmann ” mantel legt de sheikha ook de link naar de opleiding van de bruid als architecte .. ik geraak er werkelijk niet op uitgekeken…

Ik heb ook voor Catherine gestemd. Gewoon helemaal perfect! En Mary vind ook zo mooi. Rania is ook perfect, alleen jammer van het zwart. En Maxima is ook heel geslaagd, alleen net een ietsie pietsie laag deco;) Dat maakte Maxima weer helemaal goed met de jurk van het avondfeest die vast nog wel een keer bij Prinsjesdag zal worden herdragen denk ik;)

Geen enkele twijfel voor mij is het Catherine. De kleur staat haar, als brunette, ook prachtig.

Nou maar niet bij haar teint. Ze staat beter met koele kleuren

Heb voor moza gekozen. Wat een schoonheid gaat eruit van die mantel !!!

Ik stemde voor Catherine, en ja hoor : op dit moment leidt/leidde ze met stip ‘de dans’ !

Rania is de allermooiste met de meest sophisticated outfit. Ik snap niet dat de Belgische zo hoog in de poll staat met haar roze niemendalletje. Dan is Iman’s outfit toch een stuk interessanter…

Last edited 10 maanden geleden by carolinamaria

Bedankt voor de poll!! Leuk om te zien en reacties te lezen 🙂

Prinses Catherine blijft voor mij op nr. 1
Werkelijk prachtig, en zó passend voor deze gelegenheid!
Koningin Rania zou ik óók zo weg zien lopen in deze jurk.
Koningin Sofia staat op nr. 2 van mijn toplijstje en prinses Elisabeth op nr. 3.
De stof van de japonnen van de prinsessen Mary en Victoria vind ik gezellige-zomerjurken-stof, maar zou ik niet voor deze gelegenheid en als lang model gekozen hebben.
De outfit van prinses Beatrice is ook mooi, maar een wat bleke kleur.
Prinses Iman heeft een prachtige jurk, maar in deze kleur stof oogt het als een kloostergewaad; ik zou een andere tint kiezen, maar hij past perfect en sierlijk!
En onze koningin….daar is inmiddels alles al over gezegd.
Toch jammer van dat ene pijnpunt, want de japon, stofkeuze en accessoires zijn écht mooi!

Absoluut Catherine! Haar japon is schitterend en heeft ook iets oosters en is daardoor heel passend voor dit feest, heel mooi!

Ik ben gegaan voor de jurk van prinses Iman. Ik weet niet precies wat het is, maar ik vind deze jurk heel bijzonder. Hij zou zo uit Game of Thrones kunnen komen.

Ja eens heb ik ook voor gekozen..

Ik heb voor Kate gekozen. Ik vind het model en de versieringen een soort van 1000 en 1 nacht, perfect passend in dat land.
Ik heb gelezen in de Daily Mail dat het een jurk is uit de collectie van 2017, ze heeft hem dus waarschijnlijk sinds die tijd al in haar kast hangen 😉
Die kleur hou ik van, een soort van huidkleurig/oud-roze, een kleur die ik zelf ook zou kopen als ik die tegenkom.

Catherine’s japon vind ik het mooist, ik hou van die kanten details en de mouwen die poffen, dan een strakker gedeelte en dan weer wijd uitlopend, prachtig. Daarna kies ik voor Beatrice, mooie kleur japon, ik had alleen een riempje gekozen in de kleur van het tasje, zwart is hard hierbij. Ja, weer kant, ik weet het. Daarna kies ik dan voor Salma, wat een mooie vloeiende japon met wijde mouwen en die kleur is geweldig.

Zonder twijfel die van Mary. Met op de tweede plek Elizabeth. Ik vermoed dat Catherine hoog gaat eindigen. De jurk vind ik heel mooi maar de kleur is afschuwelijk. En bij Rania haak ik toch af bij het zwart, hoe mooi de jurk ook is. Sheika heeft wel charisma zeg, daar staat wel iemand