Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 26 okt 38 reacties

Máxima bezoekt Dutch Design Week in broekpak

Koningin Máxima bracht vanmiddag een werkbezoek aan Dutch Design Week (DDW) in Eindhoven.

De DDW presenteert tot aankomende zondag design in de volle breedt van het woord. De term Dutch Design verwijst hierbij niet zozeer naar een nationaliteit, maar naar een mentaliteit van onconventioneel en oplossingsgericht denken.
 
Koningin Máxima maakte met Miriam van der Lubbe, creative head DDW, een rondgang langs diverse ontwerpers en locaties. Zo verkenden ze onder meer de rol van AI, het hergebruik van industriële restproducten, duurzaam meubelontwerp en de toepassing van onconventionele materialen in architectuur en industrie. Jonge internationale ontwerpers presenteerden hun afstudeerprojecten en er was een overzicht van de honderd best ontworpen producten in de afgelopen twee jaar.
 
DDW bestaat sinds 2001 en trekt jaarlijks zo’n 350.000 bezoekers uit binnen- en buitenland. Van 21 tot en met 29 oktober openen ontwerpstudio’s hun deuren en zijn er verspreid over meer dan 100 locaties in Eindhoven exposities, lezingen, prijsuitreikingen, netwerkbijeenkomsten en debatten. Koningin Máxima bezocht DDW eerder in 2011 en 2016.

Mode
De koningin was gisteren nog aan het werk in Kenia. Dat ze een gemakkelijke outfit zou aantrekken voor het bezoek in Eindhoven, had ik dus wel verwacht. Haar keuze viel op een blauw broekpak van Dries van Noten. Het jasje heeft drie opvallende, opgenaaide zakken en een dubbele knopenrij (double breasted). Materiaal: twill.

De eerste foto’s via cameraman Thijs van Blauw Bloed:

Broekpak van Dries van Noten:

Het broekpak kwam eerder in beeld tijdens de voorjaarsvergadering van IMF en de Wereldbank, april 2023.

(c) Ministerie van Financiën India

Enkellaarsjes van Gianvito Rossi. Altijd fijn om wat comfortabeler schoeisel te dragen na een vliegreis.

Naar de herkomst van de blouse wordt nog gezocht.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
38 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Het pak is allesbehalve flatteus, de broek is te flodderig, een modemisser. Geldt ook voor de blouse en het kapsel. Kleur pak is wel mooi. Bad hair and dress day. Gauw vergeten maar.

De foto’s zijn weinig flatteus, mss dat ik daarom deze outfit niet heel bijzonder vind.. ach..je kan niet iedere dag een 10 scoren en de week hiervoor in Zuid-Afrika en Kenia zag Maxima er dag in, dag uit beeldschoon uit

Helaas , ik kan dit niet mooi vinden. Het pak is te groot, zeker de broek, die valt veel te ruim. De kleur is nietszeggend en de blouse ook, Laarzen ben ik ook niet weg van. Snel naar de volgende gelegenheid

Het pak vind ik niet zo mooi. Hele wijde broek. Op YouTube staat een filmpje van Rick Evers, hij vermeldt hierbij dat Máxima de beurs met een vriendin heeft bezocht. Weet jij wie zij is Josine?

Mariska Dietz, interieur styliste.

Oké, dankjewel!

Of de laarsjes comfortabel lopen kan ik niet beoordelen, ik vraag het me wel af.
Ik vind ze overigens foeilelijk. De kleur van het pak vind ik wel erg mooi.
Het blouse met het roesje aan de mouwen vind ik er niet echt mooi bij.
Ik zou voor een col gekozen hebben.

Ik word altijd blij als Máxima blauw-tinten draagt. Ik zou beige-kleurige accessoires mooier vinden omdat zwart het geheel kil maakt. Eens met Hanneke over het knoopje: open staat het mooier dan dicht.

Mooie kleur. De broek is op de heupen wat te breed.
Verder mooie combi., bloesje lief maakt wat zachter.

Veel waardering voor haar energie/doorzettingsvermogen.
Nooit een afzegging of een afwezige blik (a la Paola) ongeacht volle voorafgaande dagen of uit een andere tijdzone/klimaat

De blauwe kleur van het broekpak staat haar goed. Mooie vrouwelijke blouse. Het bovenste knoopje had van mij los gemogen, beetje tuttig. De enkel laarzen met de hoge hakken vindt ik niet mooi.

Prachtig pak staat haar goed ook de kleur. Enkellaarzen heel mooi een leuke afwisseling na al die pumps.

Het pak kan ik niet bewonderen, maar de kleur vind ik heel mooi, en wat een lief blousje…!

Ik vind overigens de kleur haar wel weer heel mooi staan.

Ik vind het een beetje mannelijk ogen, niet eens stoer.

Pak is mooi, blouse is heel mooi, maar combinatie vind ik minder. Laarsjes zijn niet mijn smaak, maar ik snap Máxima wel. Ze lopen waarschijnlijk lekkerder dan haar gewoonlijke pumps.

Ben hier niet zo super weg van, ‘alles hangt’. Wel leuk dat ze er na het drukke programma van afgelopen dagen heen is gegaan, zag daar ook haar goede vriendin Mariska Dietz, de interior stylist, het was vast gezellig en misschien hebben ze nog iets moois uitgekozen voor thuis, ze houdt immers wel van design.

Mooi pak, mooie blouse, mooie laarsjes, maar zoals zo vaak het ene matcht mi niet met het andere.
Een blouse met kleine motiefje straalt altijd enige romantiek/tuttigheid uit. Daar hoort mi een klassieke pump/ of klassiek enkellaarsje zonder rijgkoorden bij.
Bij de stoere enkellaarsjes met rijgkoorden hoort een pull of ook iets stoers bij en een broek met smallere pijpen.
En bovenop draagt zij op op dit nl mide event niets van nederlandse origine.

🌸 Ik vind de match bloemetjes blouse + pak juist erg leuk, lekker eigentijds het schuurt een beetje en daar houd ik wel van, stukken beter dan het smakeloze onflatteuze overhemd dat ze er eerder bij droeg.

👟👟 De look zou voor mij helemaal af zijn met – daar heb je ze weer – stoere hippe Dutch sneakers en een kekke tas.

Ik verbaas me overigens bij u en andere lezers dat er over enkellaarsjes gesproken wordt, in mijn ogen zijn het (sorry) lompe dingen die misschien handig zijn in Davos.

Afijn, zo hebben we allemaal onze voorkeuren en “ongevraagde” adviezen 😉

Daar hoef je je je niet over te verbazen aangezien het enkellaarsjes zíjn, ze gaan namelijk niet hoger dan de enkel, vandaar die naam..

Ina h, dit is me ‘enkeltechnisch’ gelukkig wel bekend, stel je voor. Het gaat mij om de toevoeging ‘jes’, dit zijn geen enkellaarsJES maar robuuste enkellaarZEN! Stevig voor Davos of een weekendse stevige stapdag in een Nederlandse stad met aansluitend nog een stuk wandelen in de natuur.

Enkellaarsjes voor dames zijn naar mijn idee eleganter maar misschien ben ik als mannelijke lezer wel een grote nono op dit gebied 😅
of…. ?

Dank voor uw toelichting.

Ja dat laatste deel van de laatste zin klopt, een nono 😜

Althans, net iets over de enkel.

Mee eens, Maribrune. Het is een stoer pak, een zwarte col zou er zoveel beter bij passen. De broek dan eerst even in het naaiatelier aan huis wat smaller laten maken.
De laarsjes zie ik graag terug met een flared jeans, witte blouse en één van de vele mooie colberts uit haar inloopkamer.

…… dit laatste klinkt goed, zou het dan toch nog wat kunnen worden met deze “laarsjes” 😉

De kleur is groenblauw, ofterwijl teal, een hele moeilijke kleur, ik vind het ook niet bij Máxima staan, Kate heeft ook verschillende kledingstukken in die kleur en haar staat het wel, ik vermoed dat dat dan komt door haar donkere haar

Ik vind deze kleur ook niet zo mooi bij Maxima. Hij past niet bij haar teint, op een of andere manier. Het pak lijkt verder aan de grote kant en hangt wat ‘zakkerig’ om haar heen, vooral de broek. De laarsjes vind ik wel mooi, maar het pak mag weg.
Knap van haar dat ze zo’n drukke agenda aankan, maar haal dan even een kam door je haar (wel tijd om de nagels netjes te lakken maar geen tijd voor een kam?).

Beste juffrouw Annie, wat jammer dat u altijd iets van het haar wil zeggen. Heeft u gezien hoe Maxima uit de auto stapte? Haren gekamd en heel netjes! Maarja ze heeft nu eenmaal haar dat snel slordig lijkt, met name lijkt, want het valt gewoon zo. Nu niet zeggen, bob knippen, dat helpt niet! Blijft dun haar wat snel slordig oogt. Enige oplossing is in een staartje! Dat wel, maar ik heb geen probleem met los haar.

Ja leuk dit pak weer te zien! Mooie kleur en ik hou van die wijde soepel vallende broek, perfect en comfortabel voor zo’n bezoek. Love the boots!!

Allereerst de laarsjes vind ik geweldig! Als ik op die hoogte zou kunnen lopen….🥰.
Verder het pak is een mooie kleur, ik zou er een meer opvallende blouse bij dragen, mrt verschillende felle kleuren of een effen contrasterende kleur en daar dan weer de oorbellen op aanpassen. Zoals ze het nu draagt is op zich prima, maar een tikkie saai en dat voor een Dutch Design bij een Dutch Design event.

Sorry, Dries is niet Dutch maar Belgisch.

Idd helaas geen Dutch Design voor onze koningin tijdens de DDW, “best” een gemiste kans, jammer.

Máxima in het blauw… ik blijf het geen match vinden. Deze kleur flatteert haar niet en doet aan een KLM outfit denken. Ze heeft zoveel mooiere pakken in de kast hangen. Ik denk aan de oranje pakken, het paarse Zara pak en de rode en roze van Claes Iversen. Zeker op de DDW mag het wat mij betreft wel wat gedurfder. Maar ik snap wel dat ze na al het reizen voor comfortabel kiest!

Ik vind dit een heel mooi pak, maar het lijkt iets te ruim te zitten. Vorige keer vond ik het al mooi met de ton sur ton bloes. Met dit bloesje toont het iets zachter. Het staat nu mooi omdat Maxima nog een kleurtje heeft, ander vind ik het te flets.

Na alle fantastisch mooie outfits in Zuid-Afrika en Kenia vind ik dit niet mooi. Het lijkt een KLM-pakje en op de foto als model zie ik dat de bovenste knoop aan de rechterkant niet mooi zit. Ik vergeef haar deze misser van harte na al het moois dat ze de afgelopen tijd heeft laten zien.

“comfortabeler schoeisel” hahaha, maar het zal wel iets comfortabeler zijn ja. Ik vind het pak wel mooi maar ook iets te ‘slobberig’

Ze heeft er minimaal een kleine drie uur op gelopen, en zette flink de pas er in, dus ze zullen haar wel lekker gezeten hebben.

Ik vind het een leuk pak, zeker met deze blouse en de laarsjes. De kleur is mooi, maar flatteert haar niet zo. Kan ook zo lijken omdat ze moe zal zijn. Wat een druk programma voor haar.