Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 19 nov 0 reacties

Máxima bezoekt Amphia Ziekenhuis

Koningin Máxima bracht deze week een bezoek aan het Amphia ziekenhuis. Oorspronkelijk zou ze het ziekenhuis openen, maar tante C gooide roet in het eten. 

Het Amphia ziekenhuis biedt medisch specialistische zorg voor de regio West-Brabant. Naast de reguliere zorg staat Amphia ook bekend om haar complexe behandelingen op het gebied van cardiologie, cardiochirurgie en oncologie. In 2016 is begonnen aan de nieuwbouw aan de Molengracht. Het nieuwe deel van het ziekenhuis is via een lange gang verbonden met het bestaande Amphia ziekenhuis. Naast de vestiging in Breda heeft Amphia ook locaties in Oosterhout en Etten-Leur.

Koningin Máxima kreeg een rondleiding door de nieuwbouw van het ziekenhuis, waarbij verschillende stappen en afdelingen die patiënten tijdens hun behandeling doorlopen werden toegelicht aan de hand van patiëntenervaringen. Daarbij werden de ambulancehal, de traumakamer en de hematologie-afdeling aangedaan. Koningin Máxima sprak met patiënten, artsen en verpleegkundigen van het ziekenhuis over hun ervaringen met de zorg van het Amphia. Afsluitend vertelden medewerkers over het opleiden van zorgpersoneel en over de campagne ‘Er is maar één Amphia’. Tevens gingen zij in een gesprek met Koningin Máxima dieper in op de huidige coronasituatie en de invloed hiervan op het Amphia ziekenhuis en op de medewerkers.

Mode
Als tante C te prominent aanwezig is in Nederland, grijpt Máxima vaak terug op eerder gedragen outfits. Zo ook deze keer. Haar jurk kennen we van een VN-trip naar New York, een VN-trip naar Pakistan en een werkbezoek aan een gezondheidscentrum. Het betreft een ontwerp van Altuzarra. 


Foto: PPE/Van Katwijk

De productfoto: 

Máxima met de jurk in New York, 2019. Hier gecombineerd met een strokleurige riem. 

Met een rode knoopriem van Ba&sh in Pakistan: 

In Driebergen kregen we een andere rode riem van Ba&sh te zien. Degene die ze deze week ook droeg. 

De rode laarzen die Máxima deze week ook droeg bij de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs zijn nieuw. De rode die vorig jaar regelmatig opdoken, zijn net iets feller van kleur. Zie links (de oudjes) versus rechts (de nieuwe). 

Máxima's tas is een ontwerp van het Nederlandse tassenmerk Wandler. 

Máxima gespot met een nieuw, Nederlands label! | ModekoninginMaxima.nl

De herkomst van de oorbellen van geelgoud (en enamel?) is helaas nog niet ontdekt. Dat moet inmiddels wel een toevalstreffer zijn, want Máxima werd er voor het eerst mee gespot in 2006. 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments