Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 30 sep 12 reacties

Mathildes modemaand – september 2023

Het is weer tijd voor Mathildes modemaand, een blog met een aantal outfits die koningin Mathilde deze maand heeft gedragen.

Foto: ©UN/Laura Jarriel

Begin september was koningin Mathilde aanwezig bij het huwelijk van gravin Marie-Amelie van Wurtemberg en baron Franz-Ferdinand van Feilitzsch in Altshausen, Duitsland. Koningin Mathilde droeg hier een groen gebloemde jurk van Natan.

Een dag later waren koning Filip en koningin Mathilde aanwezig bij de bisschopswijding bij van Monseigneur Luc Terlinden in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen. Koningin Mathilde droeg een bekende donkerblauw met witte outfit van Dries van Noten.

Op 7 september waren koning Filip en koningin Mathilde aanwezig bij het gala voor het Streekfonds Oost-Vlaanderen. We zagen koningin Mathilde hier in een felroze galajapon van Natan Couture.

©Natan Couture

Op 11 en 12 september ontvingen koning Filip en koningin Mathilde de staatshoofden van de Duitstalige landen. Tijdens de ontvangst zagen we koningin Mathilde in een gele jurk met witte bloemen van Natan.

Foto ©Maison du Grand-Duc/Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand-Duc/Sophie Margue

Tijdens een concert droeg koningin Mathilde een lange roze japon met bloemen. Een ontwerp van Natan Couture.

Foto ©Maison du Grand-Duc/Sophie Margue
Foto ©Maison du Grand-Duc/Sophie Margue

Op de 2e dag droeg koningin Mathilde en nieuwe jurk van Natan. Het jurkje is niet zo goed te zien, maar ze heeft al meer jurken van dit model aangeschaft.

Foto ©Maison du Grand-Duc/Sophie Margue

In het Vaticaan hadden koning Filip en koningin Mathilde op 18 september een privé audiëntie met paus Franciscus. Mathilde gebruikt hier haar privilège du blanc, wat inhoudt dat ze als katholieke echtgenote van een katholieke vorst wit mag dragen tijdens een audiëntie met de paus. Mathilde koos voor een nieuwe witte robe manteau van Meer Couture.

Foto ©BSR/Vatican Media/ABACAPRESS.COM

Tijd voor New York! De Belgische koningin was aanwezig bij de SDG Summit in haar hoedanigheid van Pleitbezorgster van de VN voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s). We zien haar hier in een witte blouse en een bekende rok met strepen van Natan.

Foto ©BSR

We zagen koningin Mathilde o.a. ook in een rode broek met blouse.

Foto ©UN/Manuel Elias
Foto ©UN/Manuel Elias

26 september: prinses Elisabeth legt de eed af als officier, in maar liefst 3 talen. Koningin Mathilde is te zien in haar oudroze jurk met plissé rok. De hoed, een fedora van een harig materiaal, is een ontwerp van Fabienne Delvigne. Prinses Eleonore draagt een jumpsuit van Diane von Furstenberg.

Foto ©BSR

(Dit overzicht is niet volledig, helaas hebben we niet van alle activiteiten van koningin Mathilde foto’s).

Info met dank aan Garderobe Royale.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Mathilde gaat bijna altijd wel goed gekleed vindt ik. De fel roze avondjurk, heel mooi, de groene jurk met de witte bloemen is mijn favoriet.

Mijn favoriet is zonder twijfel de groene bloemenjurk van het huwelijk, en de gouden schoenen onder de felroze jurk. Prachtig!

De tweedelige Dries van Noten set heeft Mathilde al vele jaren en blijf ik mooi vinden. De zwart-witte rok eveneens, ik zou hem graag eens zien met een wat strakker gesneden zwarte top.
De kaftanachtige roze jurk met bloemen kan mij niet bekoren, er lijkt totaal geen model in te zitten. Zo’n gewaad vraagt om een sterke kleur, daardoor bevalt de roze galajapon mij beter.

Leuk, dit overzicht van Mathilde.
De zwart/witte streeprok met witte blouse vind ik Mathilde heel elegant en pittig staan.
De groen gebloemde jurk van Nathan toont ook mooi.
En de oudroze japon met plissérok, gecombineerd met de fedora hoed oogt heel chique!
Ondanks het feit dat ik capejurken best leuk vind, kan ik dit felroze exemplaar minder waarderen, maar het waarom kan ik niet goed in woorden vangen.
De lange roze japon met bloemen lijkt mij een heerlijke japon om ’s avonds lekker thuis in op de bank te kruipen bij de warme kachel, maar voor een concert….??
Wat heeft het jurkje van Natan, dat we helaas alleen op de rug zien, prachtige, warme herfsttinten!

Ik vind vooral de zwart-wit gestreepte rok er bovenuit springen.

Goede stukken maar ook mindere.
Ik vind de knalroze jurk super maar die lange met lange mouwen weer niet.
Maar altijd een lieve betrokken uitstraling.
Zo geinig die militaire outfits !

Eeen fijne koningin is Mathilde.
De witte robe manteau staat erg mooi.

Wat een mooi overzicht weer. Er zitten weer heel wat toppers maar ook missers bij. Ik snap de voorkeur voor kaftans niet zo als avondkleding. Ze doen echt niets voor de royals. Heel blij dat het gele pak met de rode blouse dat ze deze week droeg ontbreekt. wat een misser is dat de witte robe manteau en het gele jurkje staan erg goed ook het gekleurde Natan jurkje is een aanwinst

Ik snap dat ook niet (van de kaftans). Enorme lappen stof en de majesteiten verdwijnen er meestal bijna in, zoals hierboven te zien is bij de lange roze oranje avondjurk van Natan. Het lijkt meer een soort comfortabel nachthemd. Het hoeft van mij echt niet loeistrak, maar iets van een model mag wel.

Ik vind dat Mathilde er altijd erg stijlvol uitziet. Mooie kleding, mooie accessoires en passend bij de gelegenheid. Ik vind het bijzonder, want ze kleedt zich ook vaak met Natan, maar waarom vind ik het bij Mathilde dan wel mooi en bij Maxima vaak net niet. Mathilde heeft soms een uitschieter , bijv het mosterdpak, dan denk ik wel …..dit is het net niet

Helemaal met u eens wat betreft de stijl van Mathilde en Natan. De jumpsuit van Eleonore staat haar erg goed.

Zeker Eleonore en Elisabeth hebben ook een goede smaak qua kleding