Avatar foto Door Moderator Petra
Koninginnenmode 17 feb 10 reacties

Dit droeg koningin Mathilde in januari 2023

Onlangs vroegen we aan de bezoekers van deze website of blogs over koningin Mathilde gewaardeerd zouden worden. Het antwoord was duidelijk: ja. Daarom blikt moderator Petra in 2023 maandelijks terug op de mode van onze buurkoningin. Met deze keer: januari.

Het Belgische koningspaar startte het jaar niet zo fijn. Zo hadden ze deze maand, net zoals verschillende andere royals, twee begrafenissen. Op 5 januari waren ze aanwezig bij de begrafenis van Paus Benedictus. Koningin Mathilde droeg, heel gepast, een lange zwarte japon met een bijpassende zwarte mantel. Ook draagt ze een zwarte sluier. De lange zwarte japon van modehuis Natan werd voor haar gemaakt in verband met de begrafenis van koning Bhumibol van Thailand.

Het Belgische koningspaar tijdens de begrafenis emeritus Paus Benedictus in Vaticaanstad. Foto ©BSR Agency

In januari zijn er ook altijd de Nieuwjaarsrecepties. Op 12 januari werd de eerste receptie gehouden in het Koninklijk Paleis. Koningin Mathilde droeg een bekende groene rok met bijpassende top van modehuis Natan. Wel wat koud, met korte mouwen.

Ook op de begrafenis van ex-koning Constantijn waren koning Filip en koningin Mathilde aanwezig. Koningin Mathilde ging gekleed in een zwarte mantel met zigzag patroon van Carolina Herrera. De zwarte bandeau is een ontwerp van Fabienne Delvigne.

16-01-2023 Koning Filip en koningin Mathilde arriveren voor de begrafenis van ex-koning Constantijn van Griekenland.
Foto ©PPE/Nieboer
Begrafenis ex-koning Constantijn. Foto ©PPE/Nieboer

World Economic Forum

Net als koningin Máxima, was ook koningin Mathilde aanwezig bij het World Economic Forum in Davos. Op 18 januari zagen we haar in een pied-de-poule jurk met bijpassende pelerine. Herken je de pelerine? Dat kan goed kloppen, want koningin Máxima heeft eenzelfde exemplaar in een heel fijne bruine pied-de-poule print.

Koningin Mathilde bij de “Meet the Humanitarian Disruptors” sessie tijdens het World Economic Forum 2023 in Davos op 17 januari.
Foto ©World Economic Forum/Jakob Polacsek
22-11-2022 Máxima met eenzelfde omslagdoek met bruine pied-de-poule print tijdens een bezoek aan een tentoonstelling.
Foto ©PPE/Nieboer

’s Avonds werd er een receptie gehouden, waar koning Filip en koningin Mathilde ook bij aanwezig waren. Koningin Mathilde ging gekleed in een rood fluwelen broekpak; een ontwerp van Dries van Noten.

©Dries van Noten

De volgende dag droeg koningin Mathilde op het World Economic Forum een zwarte pantalon met een jasje met zigzag patroon van Giorgio Armani.

António Guterres en koningin Mathilde tijdens het World Economic Forum in Davos-Klosters
Foto ©World Economic Forum / Benedikt von Loebell
©Giorgio Armani

Nieuwe postzegels

De Belgische koningin kwam nog net voor haar 50e verjaardag thuis. Op 20 januari werd ze 50 jaar. Deze verjaardag is niet groots gevierd. Koningin Mathilde gaf een interview en er werden nieuwe postzegels vrij gegeven. De bovenste foto werd vrij gegeven als verjaardagsportret, de tweede foto werd gebruikt voor de nieuwe postzegels. Beide outfits komen van modehuis Natan.

Foto ©Belgian Royal Palace, Michel Gronemberger
Foto ©Belgian Royal Palace, Michel Gronemberger

Tenslotte zagen we koningin Mathilde tijdens de tweede nieuwjaarsontvangst (er volgen er nog 2) in een jurk van Natan. Het dessin is geïnspireerd op het werk van Monet.

©Natan

Ook op 26 januari was er een Nieuwjaarsontvangst op het koninklijk paleis. Daarnaast was koningin Mathilde aanwezig bij een de uitreiking van de AWA Prize. De Belgische koningin droeg bij beide gelegenheden een jurk met groen-roze dessin van Natan.

De maand werd afgesloten met een rood-roze jurk. De botsende kleurencombinatie leverde zowel kritische noten als jubelende complimenten op. (Let ook even op de leuke, afgeronde split aan de voorzijde.)

(c) BSR

Zeg het maar: is de jurk een topper of misser?

Mathildes rood-roze jurk is een....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
10 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Koninklijk! Ze blijft bij zichzelf, geen jetset, maar een klassieke evenwichtige stijl met een verzorgd kapsel en passende make up. De witte set tgv haar 50ste verjaardag vind ik haar heel mooi en vlot staan.

Een heel ander type en een heel andere stijl dan Maxima. Mathilde draagt haar kleding wat klassieker maar niet minder mooi dan Maxima. Altijd elegant.. Belgische klasse.. ik hou ervan

Met alle respect voor de draagster, maar in mijn beleving is laatstgenoemde rood/roze japon een echte misser. Ik vind het zo’n goedkoop ogend sjofel jurkje (terwijl de prijs misschien wel schrikken is….).
Gauw door naar mijn toppers:
De zwarte combi met sluier op de begrafenis van em. Paus Benedictus word ik helemaal stil van; Mathilde heeft hierin een echt adembenemend mooie uitstraling.
De gestreepte rok met witte blouse vind ik heel mooi en fris, en het haar is daar zo mooi gekapt.
Ook een leuk kapsel op 12 januari bij de groene combi, die ik wat frisjes vind ogen tijdens een nieuwjaarsreceptie.
Driekwart mouw zou chiquer staan!
Fijn, elke maand een overzicht van de Belgische koningin!

Mathilde ist altijd tot in de puntjes verzorgd en straalt een chique, doch ongedwongen elegantie uit. Haar verschijning bij de begravenis in Athene vond ik zeer mooi. Alleen die korte cape,; echt een misser, zowel bij Mathilde als ook bij Maxima.

Mathilde ziet er altijd mooi uit, passend bij haar rol en de situatie en toch binnen grenzen best wel gedurfd qua kleuren en model zoals dat rode pak: knap hoor!!!

Leuke blog!
Ik vind de witte outfit van het verjaardagsportret Mathilde heel goed staan. Witte top met witte broek. Ook mooi kapsel daar, maar ze komt eigenlijk altijd verzorgd voor de dag. Toch denk ik dat er nog best wat werk zit in haar kapsel.

Vind ik ook! De Monetjurk is ook prachtig!

Mooie totaalplaatjes, kledij mi rustig maar mooi , ook erg stijlvol behalve de jurk met cape. In pied de poule oogt het iets beter dan de effen stof maar noch voor mathilde noch voor maxima is de ” cape” mi een meerwaarde.
Vind het zigzag jasje een absolute topper.

Altijd prachtig, verzorgd en stijlvast gekleed.

Bij de begrafenissen zag ze er keurig uit. Verder hou ik van de kleding met bijzondere patronen en kleuren, zoals de roodmet roze jurk en het jasje met zigzag-patroon en de gestreepte rok met witte blouse. Ook de volledig witte outfit staat lekker fris. Haar haar zit eigenlijk altijd goed ook als het los is en toch kan ze het ook opgestoken dragen. Ze heeft dikker haar dan Maxima denk ik.