Avatar foto Door Josine Droogendijk
Denemarken 22 jan 18 reacties

Mary in het paars tijdens inhuldigingsdienst

Voor de kerkdienst ter gelegenheid van de inhuldiging van haar man, haalde Mary een bekende robe manteau tevoorschijn.

Het gaat om een ontwerp van Soeren Le Schmidt, dat ook in beeld kwam tijdens de kroning van koning Charles.

Links: Mary tijdens de inhuldigingsdienst. Rechts: Mary tijdens de kroning.

BSR

Het dophoedje dat Mary er dit keer bij droeg, kenden we al van het staatsbezoek van Nederland aan Denemarken (maart 2015) en vele andere momenten. Ontwerper: Jane Taylor.

17-03-2015 © PPE/Nieboer

De roze mantel van prinses Josephine komt uit de kast van haar moeder. Label: Andiata.

BSR/PPE

Isabella draagt eveneens wat moois van Mary: een lichtblauwe mantel van Prada.

BSR
Volgen
Laat het mij weten wanneer er
18 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik had Mary graag in wat nieuws gezien bij deze inhuldigingsdienst, maar ze wordt alom geroemd om het zeer regelmatig herdragen van kleding en dus snap ik het wel. En eerlijk is eerlijk, ze ziet er bijzonder koninklijk en stijlvol uit. Ook de rest van het gezin heel netjes. Ik had een rok of jurk ook mooier gevonden bij de dochters, maar het zijn jonge meiden, goed dat ze er een eigen twist aan geven.

Wat zien ze er allemaal mooi en stijlvol uit! Echt een leuke familie om naar te kijken en goed te zien dat al het moois dat Mary in de kast heeft ook door haar dochters wordt ontdekt en gedragen.
Hoewel deze troonswisseling sober verloopt, vind ik het wel allemaal heel goede gedaan. En hopelijk gaan Fredrik en Mary snel op staatsbezoek bij de zittende Europese koningshuizen, zodat we hen in vol ornaat bij staatsbanketten kunnen zien.

Wat staat deze kleur Mary mooi!! Leuk gezin en goed om te zien dat de dochters ook in de kledingkast van moeders duiken, net als in Nederland het geval is bij Maxima en haar dochters! Jammer dat de troonswisseling best wel sober was in Denemarken, hebben ze in Nederland 11 jaar geleden toch beter aangepakt met al die buitenlandse gasten erbij, is toch een feestelijk moment lijkt me zo.

Ik vind het een erg saai kleedje, zoals Siobhan schreef, risicoloos. De mantels van de meisjes vind ik persoonlijk beter staan met een slank gesneden broek of met een rok eronder.

Wat heeft Mary voor een prachtige outfit gekozen!
Zo stijlvol en passend bij de gelegenheid. Chapeau!
Op de nieuwssite van Blauw Bloed zie ik dat koningin Margrethe en haar zuster ook hun keuze op paars lieten vallen. Wat een mooie eenheid.
De dochters van Frederik en Mary dragen mooie mantels, die keurig netjes staan. Persoonlijk zou ik het voor deze dankdienst passender gevonden hebben wanneer ze er een rok of jurk onder gecombineerd hadden. Net even wat gekleder ten opzichte van de overige familie.

Wat grappig om te zien hoe verschillend de inhuldiging bij ons en daar gaat! Bij ons was het naar mijn idee een veel groter feest met allerlei nieuwe kleding. Maar ze zien er allemaal mooi en netjes uit.

Maar het is dan ook geen gewone inhuldiging. Meer een dankdienst.

Toch denk ik dat Maxima bij een vergelijkbare dienst alsnog in het nieuw was gekomen. Positief dat Mary veel hergebruikt vind ik.

Mary, een nieuwe outfit tijdens de kerkdienst vanwege de inhuldiging van je man de koning van Denemarken had ik wel passend en zeker leuk gevonden. Zullen we niet overal het etiket ‘duurzaam’ opplakken aub, een dergelijke kerkdienst maak je namelijk niet iedere dag mee.

Die kans is wel aanwezig inderdaad. Mary was natuurlijk met de troonswisseling zelf wel helemaal in het nieuw. Nederland en Denemarken is qua troonswisseling eigenlijk haast niet te vergeldijken, zo totaal anders. Ik vind het hergebruik van Mary ook positief. De Denen zijn nogal van doe maar gewoon. Wat mij betreft een goede start voor haar en de meisjes.

Netjes! En mooi gecombineerd/gecoördineerd met de hele familie.

Mooi dat paars van Mary in verwachte risico-loze jurk. Wat was Máxima’s roze outfit dan gedurfd met de grote flap/strik bij de overdracht.

Ook Mary’s dochters dus de jassen van hun mummy. Heel leuk, en fijn ze terug te zien. Maar een slank broekje staat veel kekker (als destijds bij hun moeder) dan deze broeken.

Deze robe manteau van Mary vind ik een toppertje. Dieppaarse kleur, een overslag en een wijde rok; het staat haar prachtig.
De twee dochters mogen nu ook “shoppen” in mama’s inloopkast; hoe lekker is dat.
Ik vind Isabella een bijzonder meisje aan het worden. Ze is bezig een eigen stijl te ontwikkelen en dat is mooi om te zien.
Dat strakke, opgestoken haar staat haar erg goedz.

Wat een leuk gezin en met de kleding van deze moeder zit je als dochter ook altijd goed.Smaakvol en elegant. Wat heerlijk om dit model mantel in diverse kleuren in je kast te hebben.
Mooie plaatjes.
Ik wens ze een mooi en rustige ambts periode toe .

Ze zien er allemaal zeer gedistingeerd uit, erg mooi! Leuk die meiden in de jassen van moeders. Mooie kleuren en het ziet er allemaal als nieuw uit.

Mooie look. Keurig verzorgt. De kleuren staan Mary goed. Mooi kapsel en leuk met het dopje. Dat staat Mary mooi. Ook de dochters keurig in de mantels van hun moeder

Mooie foto’s van een erg klassevolle koningin mary en haar gezin. !!!!
Rustige kleuren en duurzame keuzes !!

Het hele gezin ziet er prachtig uit!