Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 12 sep 23 reacties

Madeleines toppers én missers

Op ModekoninginMaxima zijn we gestart met een nieuwe serie: Royal van de maand. Deze keer aan de beurt: Madeleine van Zweden. Na een blog over haar stijl is het nu tijd voor de toppers en missers…

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: het bleek een mission impossible om een hele reeks missers van de prinses te vinden. Wat ze draagt, klopt vaak als een bus. Kijk maar.

Toppers 👍

In een japon van Ida Sjöstedt op een officiële foto. De japon droeg ze ook tijdens het Nobelprijsbanket in 2019. Over een laag van zijde is tule met 3D-bloemen van zijde aangebracht.

Foto ©Kungahuset, Linda Brostrom

In een japon van Roksanda bij de doop van prins Oscar in 2016. Máxima heeft deze jurk in het blauw.

Prinses Madeleine met dochter prinses Leonore bij de doop van prins Oscar van Zweden. Foto ©PPE/Nieboer

Een hoogzwangere prinses Madeleine in een prachtige positie galajapon van Elie Saab, tijdens het huwelijk van haar broer prins Carl Philip met Sofia Hellqvist in 2015.

Foto ©PPE/Nieboer
Een hoogzwangere prinses Madeleine bij het huwelijk van prins Carl Philip en prinses Sofia in juni 2015. Foto ©PPE/Nieboer

En we blijven in de pastelkleuren, die haar dan ook schitterend staan! Een prachtige gebloemde japon van Erdem, gedragen tijdens een dankdienst voor de 40e verjaardag van kroonprinses Victoria. De bijpassende hoed is een ontwerp van Philip Treacy.

Prinses Madeleine met haar gezin tijdens de viering van de 40e verjaardag van haar zus kroonprinses Victoria in 2017. Foto © PPE/Nieboer

Madeleine in een prachtige jurk van Zimmermann bij de doop van haar neefje prins Julian in 2021.

Prinses Madeleine met haar echtgenoot Chris en haar kinderen prinses Leonore, prins Nicolas en prinses Adrienne bij de doop van neefje prins Julian in 2021. Foto ©PPE/Nieboer
Foto © PPE/Nieboer

Stunning is ook de lichtblauwe galajapon die Madeleine droeg bij het huwelijk van haar zus kroonprinses Victoria met Daniel Westling in 2010. Alle credits gaan naar ontwerpster Linda Nurk.

Foto ©PPE/Nieboer
Foto ©PPE/Nieboer

Missers 👎

Echte missers zijn mijns inziens niet of in ieder geval lastig te vinden bij Madeleine. Maar toch vind ik persoonlijk deze outfits wat minder.

Deze jurk droeg prinses Madeleine tijdens het 10-jarig bestaan van de Zweedse kerk in Florida. En, ik kan er niets aan doen, maar vooral de onderkant doet me erg denken aan de Nederlandse boerenzakdoeken. Die kent zij vast niet, en ik heb ook niets op de boerenzakdoeken tegen, maar de jurk, nee, dat is het wat mij betreft niet.

Deze gebloemde jurk van D’ascoli vind ik ook wel een misser door de pofmouwen. Het lijkt net of haar schouders enorm naar beneden hangen. Ze scoort mijns inziens wel punten voor de oorhangers en de schoenen met sleehakken.

Foto ©BSE

Ook deze outfit valt wat mij betreft onder de categorie missers, en dan vooral door het vrij hoge tuttigheidsgehalte. Oma had deze rok en blouse ook kunnen dragen.

Madeleine tijdens de opening van de FEI Europese kampioenschappen in Zweden – © PPE/Nieboer

De misser zit ‘m wat mij betreft hierin de rok. Persoonlijk vind ik het niet mooi, dat de doorzichtige bovenlaag zo enorm veel langer is dan de onderrok. Verder een prima outfit. Check die schoenen, leuk toch!

Foto ©PPE/Nieboer

Ook bij deze gebloemde jurk van Erdem, gedragen bij de doop van prins Alexander van Zweden, vind ik het tuttigheidsgehalte iets te hoog.

Foto ©PPE/Nieboer

Wat vinden jullie van deze toppers en missers? Horen ze wat jullie betreft in deze categorie thuis, of had je hier liever andere exemplaren zien staan? Ik ben benieuwd 😉.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
23 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Ik vind de Zimmerman jurk leuk en ook de doorzichtige bovenrok met trui. En verder .. ik ben niet zo weg van haar stijl. Ze kan dan wel mooi zijn maar persoonlijk vind ik het veel te veel Barbie. Gelukkig heeft ze haar haren nu donkerder. Staat haar veel beter en minder Barbie pop

Wat een prachtige verschijning, één van de mooiste prinsessen. De jurk van IdaSjöstedt is schitterend maar ook de lichtblauwe jurk die zij droeg ter ere van de 40ste verjaardag van Victoria is geweldig. Eigenlijk vind ik bijna alles mooi behalve de jurken met de witte kraagjes die doen mij denken aan een kostschoolmeisje.

Wat een mooie vrouw is dit en ik ben het met je eens, bijna geen missers. De tulen rok met trui vind ik juist geweldig. Een paar jaar geleden was die korte onderrok heel hip. Bij dit model vind ik het niet storend en wat een top schoenen.Beter dan de wat tuttige outfits, maar zelfs die kan ze hebben.

De Roksanda jurk vind ik wat te flets, het model vind ik wel leuk. De rok van het zwarte vestje vind ik wel mooi, maar dan anders combineren. Verder vind ik de boerenzakdoek-jurk qua kleuren verrassend, omdat ze meestal pastelkleuren draagt.

Madeleines grootste topper: de keer dat ze in avondjurk en met diadeem naar een bijeenkomst met zieke kinderen ging. Toen moest ik echt even een traantje wegpinken.

Ja, inderdaad. Trouwens, zit jij ook hele dagen voor de tv Josine? Er komt niet veel uit mijn handen dezer dagen… Het valt mij op dat de kinderen van Elizabeth een goede band hebben, mooi om te zien. Ik schrok van de beelden van de Fab Four, Kate bij aankomst en bij het instappen bij vertrek. Die zijn nog niet on speaking terms…

De eerste (officiële) foto met die prachtige japon is werkelijk een plaatje!!
De japon (Zimmermann) bij de doop van haar neefje vind ik zo heerlijk fris kleuren en passen bij de kleding van de kinderen.
De lichtblauwe galajapon (Linda Nurk) kan ik niet bewonderen vanwege de drukke, roezelige fladderrok, maar ik haast mij te zeggen dat dit een kwestie van persoonlijke smaak is. Ik denk dat-ie het op het podium bij André Rieu tijdens een meeslepende wals wèl heel leuk zou doen. Voor mij hier dus in het rijtje van de missers.
De japon van Roksanda mag wat mij betreft ook bij de missers staan. Ik heb niets met dit model.

O ja, de jurk (van Ida Sjöstedt) op de bovenste foto, en die welke ze droeg op de bruiloft van haar zus vind ook ik echt STUNNING ! ‘Madde’ heeft echt een uiterst verfijnde smaak !!

Wat een mooie selectie. Wat een beauty is de galajurk met de 3 D bloemen, waanzinnig mooi. Ik ben ook fan van de blauwe jurk met hoed die ze droeg op haar zus dr 40e verjaardag. De ‘misser’ is voor mij gebloemde jurk met het wite kraagje.

Dat zwarte jasje is inderdaad erg tuttig. De rest vind ik allemaal heel leuk.

Vind alle outfits bij haar passen, de transparante rok met fluffy trui en hakken is echt geen misser maar hartstikke leuk, de rode ‘zakdoeken’ jurk staat lekker pittig en is echt Zweeds, kortom wat mij betreft komt ze overal mee weg.

Ik sluit mij aan bij uw selectie. De roze gala jurk (bovenaan) vind ik stunning.

De bovenste japon vind ik echt heel mooi, de grootste topper wat mij betreft 🙂 Zou bij Maxima denk ik ook prachtig staan 🤗

Wat een schitterende japon draagt ze op de bovenste foto!
De trui met de doorzichtige rok vind ik top. Verder eens met jouw missers Petra en evenals Door vind ik de Zimmermann ook een echte misser. De witte kwast die ze daar bij draagt trouwens ook.

Last edited 1 jaar geleden by Jens

Ik vind haar garderobe een vrij hoog Barbie-gehalte hebben. Weinig pit, weinig originaliteit. Qua galajurken zeker wel mooie jurken, maar veel van hetzelfde.
In haar jongere jaren was het ook nog weleens een misser qua uitbundigheid van het décolleté.
De jurk van Erdem vind ik een verademing: volwassen en eindelijk geen zoeterige snoeperige kleurtjes.

Ik vind het ook allemaal erg zoetelijk. Het is een kwestie van persoonlijke smaak, maar van mij zou het allemaal wel wat pittiger mogen en meer uitgesproken.

Het is een prachtige vrouw, maar ben het met je eens. Net iets te zoet, te veel pastel. Een beetje meer pit zou inkook graag zien.

Leuk deze rubriek. Ik vind echter de “Pino” jurk en de Zimmerman jurk ook echt missers. Maar verder is geen een jurk mijn smaak maar dat maakt het niet tot een misser want het staat haar zeer zeker

Gokje de Pinojurk is volgens mij de blauwe japon die ze droeg tijdens het huwelijk van haar zus. Mooie foto vsn moeder en dochter 🙂

Ja klopt!
Wat ik wel heel mooi vind aan dat beeld is dat dit volgens mij een vrij verdrietige periode was voor haar met een verbroken “verloving?” En dan zo strálend bij het huwelijk van de zusje. Pino of niet, dát verdiend een pluim (niet de honderden pluimen op haar rok)