Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 10 aug 21 reacties

Love it or leave it: Máxima’s strapless paillettenjurk

In Máxima’s kast hangen meerdere outfits die slechts één keer zijn gedragen. Wij trekken de stoute schoenen aan en gaan de koningin adviseren: opnieuw dragen of toch in de zak van Max? Deze keer aan de beurt: een goudkleurige jurk van Benito Fernandez.

Inmiddels hangt de creatie al meer dan tien jaar in Máxima’s walk-in closet. De jurk kwam namelijk in beeld tijdens het staatsbezoek van de Chileense president, mei 2009. Het ontwerp bestaat uit een strapless bovenlijfje met een gelaagde omslag en een rok die bezet is met duizenden goudkleurige pailletten.

Foto: PPE/Pool/Nieboer

Sinds het geslaagde debuut hebben we de jurk van Benito Fernandez niet meer gezien. Zonde, want je kunt echt alle kanten op met dit ontwerp. Met tiara en ordelint oogt hij koninklijk en chic, met een nonchalant getoupeerde chignon en een brede armband kun je hem ook prima dragen bij een zomers verjaardagsfeest op stand.

Foto: PPE/Pool

Ik zie geen redenen waarom de koningin de jurk de komende jaren geen tweede kans zou bieden. Jij wel? Door middel van onderstaande poll kun je Máxima voorzien van ongevraagd advies. Love it (houden dus) or leave it (weg)?

De goudkleurige jurk van Benito Fernandez....

Resultaten bekijken

Laden ... Laden ...

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
21 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Twijfelgeval wat mij betreft. Maar los van elkaar beide topstukken. Maar dan top naar Alexia. De sjerp bederft het plaatje ook wel. Maxima staat ook heel onzeker op deze foto dus twijfelt zelf waarschijnlijk ook 😉 Of gewoon slechte foto, Beatrix staat er ook een beetje beteuterd op.

De top is te vierkant en de rok te zwaar. Nee, van mij mag ie in de kast blijven.

Ik vind strapless jurken minder mooi staan bij Máxima, maar de rok verdient absoluut een 2e kans. Anders misschien iets voor de dochters!

Voor mij mag ze dit zeker nog eens aan.
De rok vind ik echt prachtig, , met een andere top wil ik het ook nog graag eens zien.

Super mooie jurk, die ze zo kan herdragen! ook mooi met een (asymmetrische) cognac kleurige top. Maar volgens mij heb ik ooit gelezen dat Benito Fernandez in onmin is geraakt bij de koningin, dus ik vrees dat we deze en andere mooie ontwerpen van hem nooit meer zullen zien…

Last edited 1 jaar geleden by AnnekeM

Ik denk dat een nieuw a-semetrisch bovenstuk van een warmere gouden tint die qua kleur beter past bij het gepailletteerde rokgedeelte deze avondrobe veel meer pit zou geven…

Hele mooie jurk . Een koninklijk totaalplaatje. Alles gepast gedoseerd, juwelen, kapsel, houding.

De jurk op zich is mooi, naar mijn mening doet de vorm van de top niet zoveel voor Maxima… strapless staat haar mooi, maar minder met zo’n rechte strapless top.. de kleur en materialen van de jurk zijn wel prachtig!

Werkelijk een prachtig
Geheel!

Het onderstuk is mooi, het bovenstuk is vormloos en te vlak, doet niets voor haar. Zou zeggen een zwarte fluwelen strak gesneden a-symmetrische top erop, met meer body en een goede coupe, het haar moderner en losser opgestoken en dan ook maar andere juwelen met flinke parels, pffff…dus ‘up-cyclen’ .

Helemaal mee eens, zeker goed bedacht.

Goed idee, dan wordt het wat pittiger

Ik zou de jurk graag in een aangepaste versie terug zien.
De extra laag stof mag wat mij betreft korter. Die losse flap maakt het rommelig.

Ik vind dit echt een koninklijke jurk, maar zou het lijfje iets aanpassen.

.Oh nee, dit vind ik geen mooie jurk. Ik vind haar de kleur niet mooi staan, dus… leave it.

Ik heb voor “Love it” gekozen omdat ik de rok prachtig vind. Het bovenstuk zou ik laten veranderen. Bij strapless wordt de bovenkant zo plat gedrukt.

Misschien de top vervangen voor een zwart of granaatkleur of cognac. Net iets pittiger.
Nu vind ik de bovenkant zo nietsig bij de zware rok

Last edited 1 jaar geleden by Doro

Mee eens, Love it❣️

Goed idee! Wordt het pittiger en spannender van denk ik. Zo een beetje te braaf naar mijn smaak.

Zo mooi en feestelijk! De omgeslagen bovenkant vind ik ietsje minder, maar desalniettemin absoluut repeat!

De meeste strapless jurken vind ik minder mooi staan bij Maxima maar dit is dus echt een uitzondering! Deze jurk staat haar geweldig!! Zo zonde dat we hem maar een keer hebben gezien!