Avatar foto Door Josine Droogendijk
Nederlandse prinsessen 15 sep 0 reacties

Liveblog Prinsjesdag 2015: Laurentien

Prinsjesdag 2015 is aangebroken! In deze log wordt het modenieuws over Prinses Laurentien bijgehouden. Voel je vrij om heerlijk van je af te kletsen in een reactie onder deze log en/of onder Josines log over de kleding van Koningin Maxima. Straks hoop ik ook een log te openen over de 'Prinsjesdag' in Zweden, wat ook vandaag plaats vindt. Ook ik wens jullie een fijne dag!

9:16 uur: Vorig jaar droeg Prinses Laurentien een japon van fijne ribstof van Talbot Runhof. Haar hoed was van de Haagse hoedenontwerpster Eudia. Haar oorhangers kwamen uit de Leaves collectie van Prinses Margarita de Bourbon Parme.

Foto ©Royalduo

9:45 uur: De kans zit er in dat Prinses Laurentien opnieuw een hoed van Eudia draagt. Gisteren zag ik dat de ontwerpster een aantal berichtjes op facebook en twitter heeft staan over vandaag. De tijd zal het leren of ze ook voor Prinses Laurentien een hoed heeft ontworpen, en misschien zelfs voor Koningin Maxima.

Prinses Laurentien draagt een groene japon van Hardies Couture. 

Hardies meldt per email dat de japon van Hardies Couture is, en gemaakt is van de typische Missoni-breisels, die herkenbaar zijn aan hun zigzag-patroon. Door de opengewerkte mouwen onstaat een cape-effect. Volgens Hardies is bijzonder aan deze uitvoering het lamé in uni-uitvoering.

Prinses Laurentien draagt een fascinator van Eudia, zo meldde Hardies. De hoedenontwerpster Eudia bevestigde zojuist op mijn vraag per email dat het klopt dat het ontwerp van Prinses Laurentien van haar hand is. De fascinator is gemaakt van sinamay met een bovenste laag van een gouden Franse fijngeweven tule. De naturel kleurige decoratie bestaat uit een gedraaide struisvogelpen en twee spiraalvormige stroken van parabuntal. De decoratie is zo bevestigd dat het lijkt dat de zwaartekracht er geen invloed op heeft. Het is een modern en luchtig ontwerp dat het gezicht open houdt.

De oorhangers van Prinses Laurentien komen jullie vast bekend voor. Dat kwamen ze mij in ieder geval wel. Na even nadenken kwam ik tot de conclusie dat ze deze geleend moet hebben uit Maxima's juwelenkluis! De toenmalige Prinses Maxima droeg deze oorhangers voor het eerst in 2006, zo meldde Josine eerder in deze log. In de betreffende log zijn ook meer beelden te zien van Maxima met de oorhangers.

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  Royal Fashion Blog, die op deze website vooral over de mode van prinses Laurentien schrijft, en regelmatig over de mode van andere prinsessen. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier. Informatie en afbeeldingen mogen niet worden overgenomen zonder toestemming van de beheerster van The World of Royals – [email protected].

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments