Avatar foto Door Moderator Petra
Overige royals 10 sep 12 reacties

LIVE: King Charles III uitgeroepen tot koning.

Hoe verdrietig het overlijden van Her Majesty Queen Elizabeth II ook is, op datzelfde moment werd haar zoon, de Prince of Wales, King Charles III. En niemand zal dat meer dubbel vinden dan hij zelf.

Queen Elizabeth en prins Charles bij het Staatsbezoek van Nederland aan Groot-Brittannië in 2018. Foto ©PPE/Nieboer

Het condoleanceregister voor Queen Elizabeth kan hier getekend worden.

Zo meteen, om 10:00 uur Britse tijd (11:00 uur Nederlandse tijd), wordt King Charles III officieel uitgeroepen als Koning tijdens een speciale plechtigheid in St. James’ Palace in Londen.

Een livestream is hier te volgen:

Gisteren vertrokken Koning Charles en Koningin-gemaal Camilla vanaf Balmoral Castle naar Buckingham Palace. In de video hieronder kun je de aankomst bij Buckingham Palace terug zien.

De kersverse premier Liz Truss sprak de Britse bevolking toe. Hoe heftig is deze week voor haar. Twee dagen voor de dood van Queen Elizabeth, had ze nog een korte ontmoeting met een zeer broze Queen.

En gisteren ontmoette ze de nieuwe Koning, die net was aan gekomen bij Buckingham Palace.

Koning Charles staat deze dagen een enorm programma te wachten. Gisteravond hield hij als Koning de 1e toespraak voor de Britse bevolking.

Tja, en graag laten we ook nog even deze mooie momenten zien van Queen Elizabeth:

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

King Charles III, een nieuw staatshoofd, een nieuw tijdperk. Een historisch moment. De proclamation gevolgd, wat een ceremonieel gebeuren, bijzonder hoor.

Dat was ook mijn spontane gevoel, totdat ik dit filmpje zag…https://www.youtube.com/watch?v=qHh7OqKBQNs

Kate’s houding sprak voor mij al te duidelijk boekdelen, sorry @petra maar ik voelde totaal geen ‘vereniging in verdriet’.
Er zullen tzt vast nog meer social/media 🧩 stukjes vanuit allerlei hoeken gedeeld worden, en wie weet hoe een toekomstige koninklijke puzzel eruit komt te zien.

Wat dat betreft kunnen de Britse Royals een groot voorbeeld nemen aan hun Belgische collega’s; prinses Delphine is met haar gezin na alle jaren van rechtszaken, onderzoeken en pijnlijke mediaberichten opgenomen in de koninklijke Belgische familie 🇧🇪 👌🏼

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Britse gossip of een ongemakkelijke waarheid? That’s the question.
Laten we hopen dat het eerste het geval is.

Petra, persoonlijk ga ik ook liever van de goedheid van de mens uit, het leven leert ons ‘diverse’ mensen kennen.
De immense gebeurtenissen rondom het overlijden van The Queen laten m.i. ook een soort van groot “circus” zien waar alle social/media in participeren, waaronder MKM. Ieder vanuit een eigen perspectief inclusief eigen bedoelingen.

Ik ben “blij” en vind het correct dat U het bericht van Romy geplaatst heeft.

Last edited 1 jaar geleden by PK020

Prinses Anne en haar man, prins Andrew en prins Edward en Sophie en kleinkinderen van Eizabeth waren bij de bloemenzee in Balmoral.

Mooi om deze filmpjes te zien, dank je wel!