Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 06 jul 0 reacties

Linda blogt: On trend

Duchess Catherine was tijdens de lockdown in Engeland voornamelijk online actief. Maar nu ook in Engeland de corona maatregelen versoepelen, kunnen we de Duchess weer in actie zien. Vorige week donderdag bezocht ze een kinderhospice. Hier praatte ze met ouders en kindjes in het hospice, ook hielp ze de tuin opfleuren en plantte ze een zonnebloem voor de in januari overleden Fraser. Ze had zijn ouders eerder gesproken en aan hen beloofd dit te doen.

Hoewel kleding er natuurlijk helemaal niet toe doet bij zo'n bezoek, zorgde haar bloemetjesjurk wel voor mooie plaatjes tijdens het tuinieren. Hierbij viel er nog iets op. De Duchess wist op geraffineerde wijze mee te doen aan een schoenentrend: een metalen detail verwerkt in je schoen. De Russell and Bromley espadrilles die ze droeg, hadden niet alleen een metalen plaatje aan de achterzijde (waardoor het merk snel te achterhalen viel). Ze hadden ook een metalen detail bij de neus en dat is nu precies de schoenentrend van dit moment.

Op de catwalk zien we nu veel cowboylaarzen waarbij de neus is afgewerkt met metaal. Wellicht zijn stoere cowboyboots iets te weinig koninklijk, zeker tijdens een officieel bezoek, maar des te leuker dat Catherine de trend op eigen wijze weet toe te passen. Door het metalen neusje krijgen de espadrilles een hippe touch! Benieuwd of koningin Letizia deze trend binnenkort ook op deze manier overneemt, zij draagt eveneens graag espadrilles.

Met een andere schoenentrend werd Letizia begin juni wel als een van de eerste aan het hof gespot: de pump met lage blokhak. Deze trendy muiltjes worden door de rest van de jongere generatie royals nog niet gedragen. Ik ben benieuwd of ze nog gaan volgen, want dit lijkt me een stuk comfortabeler dan al die hoge hakken.


Foto: Casa Real

Over de auteur: Linda van Deventer is tekstschrijver en maakt als hobby schoenen en tassen. Schrijven over modeaccessoires is haar dan ook op het lijf geschreven. Op ModekoninginMáxima vertelt ze graag over modemerken en geeft ze tips over pasvorm en maakwijzes.

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments