Avatar foto Door Josine Droogendijk
Overig 16 sep 12 reacties

Leuke tips voor een royaal weekend

Het weekend staat weer voor de deur. Vervelen hoeven we ons niet, want ik heb enkele royale tips voor je! Nonspon, gewoon omdat ik het leuk vind.

Allereerst de nieuwe podcast van het AD: Van Oranje, van Willem tot Amalia. Ik heb inmiddels de eerste twee delen geluisterd en durf inmiddels wel te concluderen dat het een echte aanrader is voor de mensen die meer willen weten over de jeugd, het pr-apparaat van Willem van Oranje, de vererving binnen de familie en de loop van de geschiedenis.

Tip 2: vanaf vandaag ligt er een Vorsten-special in de winkel over de Queen. Ik heb alvast een voorproefje te zien gekregen en die voorspelt veel goeds. Kijk maar.

Op pagina 20: haar dierbare corgi’s waren altijd bij haar.
Op pagina 70: serieus in haar taakopvatting, maar wat hield ze van lachen
Op pagina 84: achter de schermen: haar kamenier en ontwerpster vertelt

En dan heb ik ook nog een tip voor de creatievelingen onder ons. In samenwerking met Marijke Sewing Patterns heeft Libelle een patroon ontwikkeld van Máxima’s spijkerjurk van &Co.

Het patroon is gratis en hier te downloaden. Het is dat mijn naaimachine in een verhuisdoos in de schuur staat, anders wist ik het wel.

Update: ik kreeg nog een nieuwe tip binnen. De biografie van Sally Bedell Smith, Koningin Elizabeth ll, is opnieuw op de markt gebracht met een actuele epiloog door Rick Evers. De toon is zakelijk waar moet, geestig waar kan. Van alle Elizabeth-biografieën heb ik deze het meest gelezen en gebruikt. Aanrader dus. #ad

Let bij het bestellen wel even op de versie die je selecteert. Je moet de paperback hebben à €24,99 hebben.

En natuurlijk ben je dit weekend ook van hárte welkom op deze website. Vanavond komt er nog een kleurrijke blog online over een fenomeen dat nu niet echt in de mode is, maar vast en zeker terugkomt. Waar ik morgen over ga bloggen is ook voor mezelf nog een verrassing. Iemand een suggestie?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
12 Commentaren
Nieuwste
Oudste
Inline Feedbacks
View all comments

Oh en als blog-idee, om maar een beetje bij de actualiteit te blijven: een blog over rouwkleding? (als je het daar nog niet eerder over hebt gehad)?

Gezellige blog Josine!! Fleurt de dag helemaal van op… goede tips ook…de Vorstenspecial had ik gisteren al in huis gehaald (zo benieuwd naar) en ook de biografie waar jij het over hebt, staat op mijn wensenlijstje! Eerder deze week al diverse documentaires gezien over the queen gezien en het viel mij op dat the queen, naast een voorliefde voor kleurrijke kleding en een ontzettend groot plichtsbesef, zo’n ontzettend groot en goed gevoel voor humor had… grappig en gevat! Dat beeld hebben wij als publiek veel te weinig gezien… fijn weekend!!

Ik heb het boek besteld, had gehoopt vóór het weekend in huis te hebben, helaas uitverkocht, maar komt volgende week, zoveel zin in om het te lezen !!!

Ben benieuwd!! Jammer dat het boek uitverkocht is.. het was ultiem weer om lekker met een koffietje of theetje heerlijk weg te duiken in een goede biografie…hopelijk komt ie snel en kan je alsnog lekker lezen

Máxima’s kleding in verlovingstijd. Of tijdens bezoeken aan Argentinië.

Bedankt voor de tips!

De prinsjesdag kleding van Beatrix ?

Ik snap ‘t effe niet 🤔💭

Second that.

Goed idee!

Wat een heerlijk ‘welkom weekend blog’ @Josine Droogendijk, “ik zeg” vaker doen! 👍🏼