Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 20 sep 0 reacties

Laurentiens kledingkeuze van de afgelopen weken

Zoals jullie misschien her en der gelezen hebben, had Prinses Laurentien de afgelopen weken enorm veel openbare activiteiten. Dat wil zeggen, voor haar doen. Meestal zien we de Prinses niet zoveel. De activiteiten hadden grotendeels te maken met de stichtingen waarbij ze betrokken is. In deze post een overzicht van de kleding die Prinses Laurentien tijdens haar openbare activiteiten vanaf begin september tot vandaag droeg.

Zo was Prinses Laurentien op 2 september aanwezig bij Duurzame Dinsdag. Op Duurzame Dinsdag worden er Duurzame Lintjes uitgereikt. Laurentien was 1 van de 4 personen die dit jaar een Duurzaam Lintje kreeg! Volledig verdiend! De Prinses droeg heel donkere kleding, wat mogelijk ook te maken heeft met het feit dat Sieb Posthuma – illustrator van haar Mr. Finneyboeken – niet meer aanwezig kon zijn. Deze zomer pleegde hij helaas zelfmoord, wat een enorme klap was voor onder andere Prinses Laurentien.

 

 

Foto met toestemming ©IVN, Femke Boermans

Twee dagen later kwam Laurentien in actie voor Waterspaarders. Ze ging voor dat doel 5 minuten watertrappelen in de Amstel. De foto's van de Prinses in wetsuit en badjas hebben we al gezien. Maar, de Prinses kwam natuurlijk niet in haar badkleding aan. Onder deze link is te zien wat ze voor (en waarschijnlijk na) die tijd droeg. Een jurkje van zwart, wit en mintkleurige 'blokken', met daaronder een strakke mintgroene broek.

Foto met toestemming ©Royalduo

Diezelfde avond is Prinses Laurentien te gast in RTL Late Night! De uitzending is onder deze link nog terug te kijken. Uiteraard is alleen de bovenkant van Laurentiens kleding te zien. Een zwart jasje over een gele top of geel jurkje.

 

Op 7 september zou Prinses Laurentien aanwezig zijn bij een evenement op de IMC Weekendschool. Helaas moest zij dit afzeggen omdat ze verhinderd was.

 

Een dag later opende Prinses Laurentien wel het Taalhuis, dat is gevestigd in de bibliotheek aan Het Spui in Den Haag. Zoals eerder gemeld ging de Prinses gekleed in groen met een dierenprint broek (broek: Gerard Darel).

Foto's met toestemming ©Royalduo

Op 9 september is Prinses Laurentien aanwezig bij het ABN AMRO Mees Pierson Filantropie Event (pffft wat een mond vol). Helaas mochten hier geen foto's van vrij gegeven worden. Wel is er een vage foto op twitter te vinden. Ik vermoed dat Laurentien het onderstaande jurkje (Essentiel Antwerp) opnieuw droeg.

screenshot – archiefbeeld

Twee dagen later lanceerde Prinses Laurentien de campagne 'Taal maakt gezonder': Taal maakt gezonder is een boekje voor in de wachtkamer. De Prinses zag er heel goed uit in een koraalrode jas met daaronder een jurkje of top met print.

Foto met toestemming ©Stichting Lezen & Schrijven

Uiteraard was de Prinses op 16 september, de derde dinsdag van september aanwezig bij Prinsjesdag. Laurentien droeg een aubergine kleurige jurk (meer een soort robe manteaux) van genova corduroy, van het merk Talbot Runhof. De kleding van de Prinses is uitgebreid besproken en de meningen waren heel verschillend. Leuk om ze allemaal te lezen!

Foto's met toestemming ©Royalduo

Eergisteren – op 18 september – was Prinses Laurentien aanwezig bij een gedeelte van de techniekdag. Ze ging met leerlingen van de Jan Campertschool in gesprek over duurzaamheid en innovatie. De Prinses was gekleed in een zwarte broek met wat wijdere pijpen en daar op droeg ze een zwarte longblazer met rode bloemen. 

Foto met toestemming Annette Baerlandt (twitter)

Van veel van deze kleding weet ik nog geen merk. Als jullie zin hebben om te zoeken? Ik ben er zelf heel nieuwsgierig naar, maar heb het tot nu toe niet kunnen vinden (en heb ook even een paar weken erg weinig tijd daarvoor). 

Natuurlijk is het niet allemaal met elkaar te vergelijken, omdat bijvoorbeeld Prinsjesdag wel een heel andere gelegenheid is dan bij de andere activiteiten die Laurentien had. Toch wil ik jullie de vraag stellen: Welke kleding vinden jullie het mooist, en zou je graag nog een keer willen zien?

 

Noot van de redactie: Dit artikel is geschreven door de beheerder van The World of Royals en  The World of Royals – Kids Clothes, die op deze website over de mode van prinses Laurentien schrijft. Inhoudelijke vragen over het artikel kun je kwijt via een reactie en algemene vragen over de website kun je stellen via het contactformulier.

 

 

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments