Avatar foto Door Josine Droogendijk
Mode algemeen 05 jun 0 reacties

Kroonprinses Mary bij een oefening van de Nationale Reserve

Sinds 2008 is kroonprinses Mary actief bij de Hjemevaernet, het vierde onderdeel van het Deense leger: eerst als "privaat", sinds 2009 als sergeant en daarna luitenant en sinds 2015 als eerste luitenant. Ze woont wel vaker oefeningen en bijeenkomsten bij in de hoedanigheid van eerste luitenant.

De Nationale Reserve of de Burgerwacht werd in Denemarken opgericht in 1949. Het doel van het onderdeel van het Deense leger, naast de meer bekendere onderdelen Marine, Landmacht en Luchtmacht, was het verdedigen van het Deense grondgebied en is na de Tweede Wereldoorlog gebaseerd op de Deense Verzetsbeweging. De top wordt gevormd door een generaal-majoor en een vertegenwoordiger van het Parlement. Het doel van Nationale Reserve is eveneens het bijstaan van de marine, landmacht en luchtmacht bij de uitvoer van hun taken. Een deel van de reserve, in actieve dienst, is in de afgelopen jaren op missie uitgezonden naar Afghanistan en Kosovo.

Bijzonder detail: de Nationale Reserve is volledig vrijwillig! De leden krijgen géén salaris wanneer zij op missie zijn of ingezet worden, maar er is wel een vergoeding voor het misgelopen inkomen en een vergoeding voor onkosten en transport.

Dit weekend vond er in Frederica een grote landelijke oefening plaats. Daarbij was kroonprinses Mary natuurlijk aanwezig. Naast dat ze "gewoon" deelnam aan de oefeningen, nam ze natuurlijk ook een kijkje bij de oefeningen van andere onderdelen van de Nationale Reserve. Vandaag werd de oefening afgesloten met een parade. Die parade werd door koningin Margrethe afgenomen, maar Mary was daarbij ook aanwezig. 

Leuk om Mary eens in een andere outfit dan een mooi jurkje te zien, maar in haar uniform! Zo vaak zien we haar er niet mee 😉 

 

facebook en instagram kongehuset

En, wat vinden jullie van kroonprinses Mary in uniform?

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments