Avatar foto Door Josine Droogendijk
Accessoires 12 nov 0 reacties

Koninklijke trend: de schotelhoed

Met dank aan hertogin Catherine zijn schotelhoeden momenteel helemaal on trend. Aan het hof althans,want in het straatbeeld en de kerk duiken ze zelden op. Daarom in dit blog een overzicht van koninklijke schotelhoeden. Missen jullie een toonaangevend exemplaar? Post dan een linkje in de reacties en ik ga kijken of ik de foto in de voor mij beschikbare beeldbanken kan vinden. 

Voor we onze ogen goed de kost gaan geven, is wat extra informatie misschien wel op zijn plek. Zoals de naam al wel verklapt, bestaat een schotelhoed uit een schotel (een platte, ronde schijf), die veelal schuin op het hoofd gedragen wordt. Aan zowel de onderzijde als de bovenzijde van de schotel kan de hoed worden voorzien van decoratie en wat extra bevestiging. Als je als royal de koninklijke trend wilt volgen, kies je uiteraard voor ton-sur-ton decoratie, het liefst in de vorm van zijden bloemen.

Trendsetter hertogin Catherine: 

Volgens de etiquette laten schotelhoeden de linkerkant van het gezicht vrij. De reden? Vroeger liepen vrouwen rechts van de man. Om een conversatie niet te verhinderen, moesten (schotel)hoeden de linkerkant van het gezicht vrijhouden. Hoewel de achterliggende gedachte allang verleden tijd is, worden schotelhoeden nog altijd over rechts gedragen. 

Van diagonaal naar verticaal:  

Less is more gaat voor deze hoed niet op: 

Voor prinses Madeleine heb ik stiekem een zwak, dus daarom mag ze van mij niet ontbreken in dit overzicht. 

En wie ook wel raad weet met de schotelhoed is Máxima.

(Pssst Majesteit, een strakke afwerking is bij een schotelhoed wel een pre.)

Ergens onder deze geknipte en geverfde hanenveren zit vast ook een schotelhoed verstopt. (Oh, wat zou ik deze hoed graag willen hebben! Al is het maar om elke dag even vijf minuten op te hebben en voor de spiegel rondjes te draaien.)

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments