Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 11 okt 0 reacties

Koninklijk Paar bezoekt Rijnland-Palts en Saarland – dag 1 avondprogramma

Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander en Hare Majesteit Koningin Máxima brengen van woensdag 10 tot en met vrijdag 12 oktober 2018 een werkbezoek aan de Duitse deelstaten Rijnland-Palts en Saarland.

Woensdag 10 oktober Rijnland-Palts Coöperatieve gedachte – Mainz 
In de ochtend van woensdag 10 oktober worden Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima bij de Staatskanselarij van Rijnland-Palts in Mainz ontvangen door minister-president Malu Dreyer en haar echtgenoot Klaus Jensen. Na een nadere kennismaking volgt een lunch, waarbij de minister-president en de Koning een toespraak houden. De lunch staat in het teken van “Raiffeisen 200 jaar”. F.W. Raiffeisen werd in 1818 geboren in de deelstaat en is één van de grondleggers van de coöperatieve gedachte. Hij startte een boerenleenbank vanuit het idee dat door collectieve inzet duurzame verbeteringen mogelijk zijn. Tijdens de lunch gaan Ralf Barkey, bestuursvoorzitter van het Genossenschafts-Verband der Regionen, en professor Tine de Moor, hoogleraar sociale en economische geschiedenis in Utrecht, in op de coöperatieve gedachte anno 2018.

Innovatie binnenvaartketen en digitalisering wijnbouw – Oberes Mittelrheintal en Moezel N
a de lunch vertrekt het Koninklijk Paar naar Oberwesel om tijdens een boottocht over de Rijn te spreken met Duitse en Nederlandse vertegenwoordigers van havenbedrijven, industrie, binnenvaart en overheid over verduurzaming en innovatie van de binnenvaartketen. De boottocht voert de Koning en Koningin door het UNESCO Werelderfgoed Oberes Mittelrheintal. In de namiddag arriveren Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima in Bernkastel-Kues aan de rivier de Moezel. Na bezichtiging van een wijngaard en uitleg over digitalisering in de wijnbouw, gaat het Koninklijk Paar in gesprek met Nederlandse en Duitse wijnboeren en onderzoekers over samenwerking, klimaat en technologische ontwikkelingen in de wijnsector.

Trade dinner – Trier 
‘s Avonds is het Koninklijk Paar in Trier aanwezig bij het diner van de Nederlandse handelsdelegatie en hun Duitse counterparts. Minister Kaag en de minister van Economische Zaken van Rijnland-Palts, Volker Wissing, houden een toespraak.

Outfit: koningin Máxima draagt een Natan-jurk van jacquard en snijgarens. Mooi hoe het licht de blauwe accenten dit keer subtiel onder de aandacht brengt. 


Foto: PPE


Foto: PPE

~~advertentie~~

~~advertentie~~

Máxima droeg de japon een keer eerder tijdens de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. Toen met opgestoken haar en hoewel ik dól ben op haar mooie knotten, vind ik het losse kapsel wel beter bij de jurk passen. De jacquard is feestelijk, maar smeekt ook om een jeugdig kapsel om een tuttige look te voorkomen. Ik ben dus blij met het totaalplaatje van gisteravond 😉 


Foto: PPE

Ps. Wat valt jullie op bij deze foto?

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments