Avatar foto Door Josine Droogendijk
Máxima 27 jan 0 reacties

Koningspaar opent Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa

Zijne Majesteit de Koning en Hare Majesteit Koningin Máxima verrichten zaterdagavond 27 januari de officiële openingshandeling van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa (LF2018).

Sinds 1985 worden jaarlijks twee Europese steden verkozen tot Culturele Hoofdstad, bedoeld om de rijkdom en verscheidenheid van Europese culturen te laten zien. De hoofdsteden stellen een programma op dat bestaat uit evenementen die het historisch en cultureel erfgoed in de schijnwerpers zetten. Het motto van LF2018 is Iepen Mienskip, Fries voor samenwerken en openstaan voor een veranderende wereld. Het culturele programma toont hoe duizenden Friezen, samen met andere Europeanen, samenwerken om hun eigen plek tot een betere plek te maken voor volgende generaties. De insteek is een sociaal rijke en biodiverse wereld, gemaakt door kunstenaars, boeren en wetenschappers. Het jaarprogramma bestaat uit 60 onderdelen en honderden kleinere initiatieven, door heel Friesland.

Het Koninklijk Paar verricht samen met de Friese bevolking de openingshandeling van het culturele jaar. In 2018 zijn Leeuwarden-Fryslân en de Maltese hoofdstad Valletta de Culturele Hoofdstad van Europa. Eerder gingen Amsterdam (1987) en Rotterdam (2001) Leeuwarden en Fryslân voor.

Outfit: 

De Koningin gaat gekleed in een gebloemde japon van Natan Couture. De japon heeft geborduurde veren aan de mouwen, wat kenmerkend is voor de huidige collectie. 

Foto

Foto

Achterkant van de japon:

Foto

Ze droeg deze eerder tijdens de videoboodschap die op 14 januari werd uitgezonden in College Tour.

Foto

En bij het Kerstgala op 14 december 2017:

Foto

Foto

Prachtig opgestoken kapsel:

Foto

Update 29 januari:

De Koning en Koningin verrichten de officiele openingshandeling, en luiden samen met 2 kinderen de enorme bel! De Koningin draagt hier een camelkleurige mantel, sjaal en handschoenen.

Screenshots livestream©Blauw Bloed, ©College Tour, ©AVRO Tros/Show

De openingshandeling is verder live te zien bij AVRO Tros, zo werd zojuist bekend gemaakt in Blauw Bloed. Vanaf 21:35 uur begint dit programma, en om iets over 22:00 uur wordt de openingshandeling verricht.

Deze log is geschreven door TWoR, in samenwerking met Josine.

 

Volgen
Laat het mij weten wanneer er
0 Commentaren
Inline Feedbacks
View all comments